Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD a cerut strămutarea procesului cu senatorul Adrian Ţuţuianu

Publicat

pe

Sursa foto: revista22.ro

Conducerea PSD, respectiv, Liviu Dragnea, joacă tare. Nu are de gând, aşa cum am anticipat, să-i dea nicio şansă fostului preşedinte al social-democraţilor dâmboviţeni, senatorul Adrian Ţuţuianu, să revină în rândurile partidului.

Ieri – 5 decembrie 2018, s-a judecat ordonanţa preşedinţială prin care Adrian Ţuţuianu a solicitat instantei să suspende decizia Comitetului Executiv Naţional al PSD, prin care a fost dat afară din partid, până la soluţionarea cauzei pe fond.

Practic, Adrian Ţuţuianu, dacă ordonanţa ar fi admisă, şi-ar recăpăta recăpăta toate funcţiile din partid, cu excepţia celei de vicepreşedinte al Senatului, până la pronunţarera pe fond a cauzei.

Reprezentanţii conducerii centrale a PSD au solicitat Tribunalului Dâmboviţa să amâne judecarea cauzei până când ei îşi vor putea pregăti apărarea. Ba mai mult, au cerut strămutarea cauzei, neavând probabil încredere în justiţia dâmboviţeană!

Se pare că mai-marii PSD trag de timp în acest proces care, prin natura lui, ar trebui să se soluţioneze rapid. Liviu Dragnea, spun sursele noastre, nu vrea să se creeze un asemenea precedent periculos, astfel încât deciziile sale de eliminare din partid a opozanţilor să fie atacate şi câştigate în instanţă. Va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca Ţuţuianu să piardă.

Liderul PSD este dispus să arunce în această bătălie forţe juridice importante, tocmai pentru ca Ţuţuianu să nu aibă câştig de cauză. Cererea de strămutare pentru judecarea unei ordonanţe preşedinţiale i-a lăsat mască pe mulţi cunoscători ai dreptului românesc. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 17 decembrie 2018.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Publicul a rămas până târziu în noapte la Padina Folk, în ciuda ploii

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Alin Manole au participat, ieri – 15 august, la deschiderea Festivalului “Padina Folk”, care se desfăşoară în zona Telecabinei Peştera din Munţii Bucegi.

La concertul de aseară au mai asistat: consilierul județean Ruxanda Dragomir; inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița – Cristina Stroe, primari dâmbovițeni și un public numeros, iubitor de muzică folk, care, în ciuda vremii, a rămas lângă scenă, până târziu după miezul nopții.


În prima seară de festival au concertat Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru şi Adrian Bezna, urmând ca astăzi să urce pe scenă, începând cu ora 18:30, Andrei Păunescu, Trupa Calendar, Magda Puşkaş, Nicu Zotta şi Cristi Corcioveanu. Accesul la concerte este liber.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!