Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD a cerut strămutarea procesului cu senatorul Adrian Ţuţuianu

Publicat

pe

Sursa foto: revista22.ro

Conducerea PSD, respectiv, Liviu Dragnea, joacă tare. Nu are de gând, aşa cum am anticipat, să-i dea nicio şansă fostului preşedinte al social-democraţilor dâmboviţeni, senatorul Adrian Ţuţuianu, să revină în rândurile partidului.

Ieri – 5 decembrie 2018, s-a judecat ordonanţa preşedinţială prin care Adrian Ţuţuianu a solicitat instantei să suspende decizia Comitetului Executiv Naţional al PSD, prin care a fost dat afară din partid, până la soluţionarea cauzei pe fond.

Practic, Adrian Ţuţuianu, dacă ordonanţa ar fi admisă, şi-ar recăpăta recăpăta toate funcţiile din partid, cu excepţia celei de vicepreşedinte al Senatului, până la pronunţarera pe fond a cauzei.

Reprezentanţii conducerii centrale a PSD au solicitat Tribunalului Dâmboviţa să amâne judecarea cauzei până când ei îşi vor putea pregăti apărarea. Ba mai mult, au cerut strămutarea cauzei, neavând probabil încredere în justiţia dâmboviţeană!

Se pare că mai-marii PSD trag de timp în acest proces care, prin natura lui, ar trebui să se soluţioneze rapid. Liviu Dragnea, spun sursele noastre, nu vrea să se creeze un asemenea precedent periculos, astfel încât deciziile sale de eliminare din partid a opozanţilor să fie atacate şi câştigate în instanţă. Va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca Ţuţuianu să piardă.

Liderul PSD este dispus să arunce în această bătălie forţe juridice importante, tocmai pentru ca Ţuţuianu să nu aibă câştig de cauză. Cererea de strămutare pentru judecarea unei ordonanţe preşedinţiale i-a lăsat mască pe mulţi cunoscători ai dreptului românesc. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 17 decembrie 2018.

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

Dâmboviţa

S-a dat cu mașina peste cap în mijlocul Târgoviştei!

Publicat

pe

Coliziune violentă între două autoturisme pe Calea Câmpulung din Târgoviște, în zona Camerei de Comerț. Conducătorul unuia dintre mașinile implicate, un bărbat de 34 de ani, a fost grav rănit.

Pompierii de la Detașamentul din Târgoviște au intervenit cu un ASAS, un echipaj pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a stabili cauzele care au dus la producerea acestui eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT