Connect with us

Dâmboviţa

PSD încearcă o nouă preluare ostilă a activelor performante ale statului! Iancu Caracota, senator PNL

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota a susţinut, în şedinţa Senatului din 5 decembrie 2018, o declaraţie politică în care a punctat faptul că PSD încearcă o nouă preluare ostilă a activelor performante ale statului şi a explicat mecanismul prin care social-democraţii vor să fenteze Curtea Constituţională.

„La sfârşit de an, Dragnea vrea să facă un cadou grupului său de interese economice! De data aceasta, Dragnea încearcă fentarea Curţii Constituţionale prin emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă care să reglementeze cadrul general de înfiinţare a unor fonduri suverane.

Pentru că Ordonanţa are putere de lege până ce este aprobată sau respinsă de Parlament, scopul lui Dragnea este acela ca proiectul de lege referitor la OUG să rămână blocat în Parlament pe termen nelimitat. Astfel, Fondurile Suverane de Investiţii ce vor fi înfiinţate prin Hotărâre de Guvern, în baza OUG adoptate zilele trecute, îşi pot începe activitatea nestingherite fără a putea fi atacate la CCR, controlând şi gestionând bugete imense.

Prin aceste Fonduri, toate activele performante ale statului vor ajunge la mâna Guvernului Dragnea – Dăncilă, care va numi la conducerea acestor instituţii oameni obedienţi cu scopul de a controla, în interes de grup, beneficiile financiare ale acestor Fonduri. Aceste instituţii vor deveni astfel o puşculiţă de partid pentru Dragnea!

Companiile de stat pe care PSD vrea să le controleze discreţionar însumează active de miliarde de lei. De aceea, în calitate de senator al României, voi analiza – împreună cu colegii mei – viciile de neconstituţionalitate ale acestei Ordonanţe, având în vedere că în luna iulie a acestui an CCR, la sesizarea PNL, a luat deja o decizie de neconstituţionalitate pe legea lui Dragnea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii”, spune senatorul Iancu Caracota. 

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT