Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Daruri pentru şcolarii din Corneşti, oferite de deputata Claudia Gilia

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia s-a aflat, de Moş Nicolae, în mijlocul copiilor din comuna Corneşti. Parlamentara a ţinut să păstreze tradiţia ca, an de an, să meargă, cu diferite prilejuri, într-o comunitate din judeţ şi să le ofere copiilor daruri constând în jucării, dulciuri şi cărţi.

La Corneşti, Claudia Gilia a petrecut mai multe zeci de minute cu elevii din clasa a II-a, cu care a dialogat despre şcoală, despre cum îşi petrec timpul liber şi ce vor face de sărbători.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Titus Corlățean, senator: Să punem un practică ceea ce a reprezentat crezul de libertate și unitate!

Publicat

pe

de

Patriotism, viziune, curaj, unitate românească în gândire și acțiune a elitelor românești din cele două principate. Oare când vom fi capabili în România de astăzi nu doar să afirmăm, ci să punem în practică ceea ce a reprezentat crezul de libertate și unitate al revoluționarilor pașoptiști, devenit realitate în 1859? – este mesajul transmis, astăzi, cu ocazia Micii Uniri, de senatorul Titus Corlăţean – președinte executiv al PSD Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primar Târgovişte: 24 ianuarie 1859, moment excepțional realizat de oameni luminați

Publicat

pe

de

Ce face cu adevărat fascinantă cartea de istorie? Cine scrie paginile care se citesc cu pulsul ridicat? Ce anume deosebește o însemnare cronologică rece și seacă de trăirea vie a faptelor relatate, ca și cum ar fi ale noastre, ca și cum ni s-ar întâmpla nouă, aici, acum? Momentele excepționale ale unui conducător, ale unei comunități, ale unei națiuni.

Un astfel de moment a avut loc în 1859, la 24 ianuarie, odată cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Moldovei și Țării Românești. A fost o chestiune de autodepășire pe care oameni luminați – și nu e un cuvânt exagerat – au realizat-o. O faptă vizionară, care a deschis calea României Moderne, cu instituții noi, cu realități statale noi, cu principii noi de legislație.

A fost un gest de maturitate incredibil al acelor lideri, care, privit cumva prin oglinda vremurilor actuale, pare ireal de îndepărtat. Poate o fi vina noastră, poate o fi vina liderilor, poate n-am înțeles foarte bine sacrificiul de atunci, sau cel din 1848 sau din 1918. Nu am un răspuns mulțumitor, dar știu că mi-ar plăcea să trăiesc în fiecare zi între oameni ca aceia: lideri și popor, cu aceleași obiective, nealterate de niciun fel de graniță între ei – a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!