Connect with us

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu a creat în Senat grupul parlamentar „Unirea”

Publicat

pe

Senatorul independent de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu nu se lasă călcat în picioare de conducerea PSD. Cum era de aşteptat, fostul lider al social-democraţilor dâmboviţeni acţionează pe toate fronturile pentru a-l dârâma pe Liviu Dragnea.

În plină tulburare a PSD, cauzată de pierderea majorităţii în Camera Deputaţilor, prin demisia din partid a patru parlamentari, în Senat, s-a copt de-o mişcare potrivnică partidului aflat la putere.

Adrian Ţuţuianu a depus cerere la Biroul Permanent al Senatului pentru formarea unui nou grup parlamentar, intitulat „Unirea”. Alături de Ţuţuianu, care va fi liderul de grup, se află senatorii Gheorghe Baciu, Virgil Chiţac, Rodica Severica Covaciu, Gabi Ionaşcu, Cristian Vasile Lungu şi Gabriel Emanuel Botnariu.

Sursele noastre spun că intenţia lui Adrian Ţuţuianu este aceea de a forma un grup care să depăşească ALDE şi care să aibă un cuvânt greu de spus în Senat. Se aude că acestei echipe i se va alătura şi senatorul de Olt Paul Stănescu, căzut şi el în dizgraţia lui Liviu Dragnea.

„Am depus astăzi, către Biroul Permanent al Senatului, o informare privind înființarea unui nou grup palamentar al senatorilor independenți/neafiliați – „UNIREA”. Am pornit de la regulamentul Senatului și de la decizii precedente ale Curții Constituționale și, după consultări cu parlamentarii care sunt în această situație, am inițiat acțiunea.

Ce urmărim? Să participăm activ la viața politică din Senatul României, să avem timp alocat pentru dezbateri, să avem spații adecvate de lucru, personal tehnic, mijloacele logistice necesare desfășurării activității pentru că toate aceste drepturi sunt recunoscute grupurilor parlamentare, nu parlamentarilor neafiliați.

Nu avem afiliere politică și nu ne-am propus să înființăm noi partide. Gestul nostru are la bază, în principal, rațiuni de funcționare, organizatorice și de natură logistică. Ne vom consulta cu privire la modul de acțiune pe subiectele aflate în dezbaterea parlamentară și, acolo unde avem puncte de vedere comune, vom acționa unitar. Unde nu (suntem, totuși, parlamentari veniți din partide diferite), fiecare are independența de a decide.

În ceea ce mă privește, v-am promis că rămân același luptător pe care-l cunoașteți”, a scris Ţuţuianu pe pagina de Facebook.

Astăzi – 10 decembrie 2018, încă trei parlamentari PSD negociază trecerea în partidul Pro România, condus de Victor Ponta. Deocamdată, numele lor nu au fost date publicităţii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

170 de ani de la înființarea comunității bulgarilor de la Târgoviște

Publicat

pe

de

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 30 noiembrie 2021, alături de vicepreședintele Antonel Jîjîie și administratorul public al județului, Cristian Avanu, la evenimentul organizat de Asociația ZAEDNO a bulgarilor din Târgoviște pentru sărbătorirea a 170 de ani de la întemeierea acestei comunități la Târgoviște și ridicarea cartierului Matei-Voievod.

De asemenea, sărbătoarea de astăzi a cuprins și o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente înălțate în memoria celor 97 de eroi, ostași români de etnie bulgară, care au căzut pe câmpul de luptă pentru independența, apărarea și reîntregirea României.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis: „Avem bucuria azi de a ne reuni în acest cadru festiv pentru a ne aminti despre identitatea pe care dumneavoastră ați reușit să o mențineți în timp ca pe o carte de vizită nu numai a comunității bulgărești, dar și a orașului Târgoviște și a Județului Dâmbovița însuși. Îmi doresc să purtați în suflet această identitate a bulgarilor târgovișteni, identitate ce se regăsește în cultura, educația și istoria – repere ce mențin vie identitatea poporului nostru.

Chiar dacă pandemia și-a pus amprenta asupra vieții de zi cu zi, mă bucur că putem să marcăm jertfa înaintaşilor noştri, care s-au sacrificat pentru realizarea unui vis măreţ – unitatea naţională. Printre aceşti eroi, în amintirea cărora ne plecăm fruntea cu respect, se numără şi cei 97 de ostaşi români de etnie bulgară, căzuţi la datorie pentru reîntregirea României. Evenimentul de astăzi îmi întăreşte credinţa că, în ciuda inevitabilelor frământări din jurul nostru, suntem o naţiune solidară, care îşi respectă trecutul şi îi onorează pe cei care au contribuit la construirea prezentului și viitorului ei. Curajul și demnitatea celor care au contribuit la realizarea acestor idealuri nu trebuie nicicând uitate.

Vă asigur de respectul meu pentru ceea ce ați făcut de-a lungul secolelor pentru acest oraș și pentru acest județ, pentru faptul că strămoșii dumneavoastră au contribuit la Războiul de Independență din 1877 și la cele două războaie mondiale.

Felicit comunitatea bulgară din Municipiul Târgoviște pentru modul în care a reușit să se integreze în acest spațiu geografic, pentru modul în carea a știut să se consolideze de-a lungul celor 170 de ani de la stabilirea în cartierul Matei Voievod și, nu în ultimul rând, pentru conservarea și promovarea tradițiilor străvechi.

Închei prin a vă spune că sunteţi un bun exemplu de urmat – oameni muncitori, harnici, care v-aţi clădit prin trudă tot ceea ce aveți astăzi.

Vă urez mulți ani cu sănătate și împliniri și, de asemenea, transmit la mulţi ani tuturor acelora ce poartă numele Sfântului Andrei! Să ne revedem de fiecare dată cu bine!”

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT