Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a pierdut procesul intentat Primăriei Titu în legătură cu groapa de gunoi!

Publicat

pe

În data de 6 decembrie 2018, Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat în dosarul pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa l-a intentat administraţiei locale a oraşului Titu, în speranţa că va obţine 4 hectare de teren pentru a construi la Titu o nouă celulă de depozitare a deşeurilor menajere provenind din zona de sud a judeţului Dâmboviţa, fără a asigura, în schimb, facilităţi pentru locuitorii oraşului Titu – aşa cum a cerut primarul Traian Niculae. Pretenţiile Consiliului Judeţean Dâmboviţa au fost respinse de către judecători, iar sentinţa este definitivă.

În legătură cu groapa de gunoi de la Titu, pe rolul instanţelor de judecată sunt încă două dosare. Unul promovat de oraşul Titu împotriva Judeţul Dâmboviţa, ADI Deşeuri şi Eurogas Prescom şi având ca obiect revendicare imobiliară. Litigiul se află spre soluţionare la instanţa de fond, în faza de administrare probatoriu.

Celălalt dosar se referă la amenda de 50.000 de lei pe care funcţionarii din Primăria Titu au aplicat-o, anul trecut, firmei Eurogas Prescom, operatorul care administrează groapa de gunoi, întrucât a construit ilegal o a doua celulă de depozitare a deşeurilor menajere, fără autorizaţie şi pe un teren care nu-i aparţinea, fiind în proprietatea oraşului Titu. Eurogas Prescom a atacat în instanţă procesul-verbal de contravenţie. Dosarul se află în apel la Tribunalul Dâmboviţa, după ce Primăria şi Consiliul Local Titu au câştigat pe fond.

Reamintim faptul că primarul Traian Niculae a cerut ca locuitorilor oraşului Titu să li se acorde facilităţi la plata gunoiului, având în vedere că deşeurile menajare care se depozitează aici, aproximativ 180-200 de tone zilnic, îi afectează doar pe ei, nu şi pe oamenii din celelalte localităţi membre ADI.

„Nu suntem împotriva angajamentelor asumate de reprezentanţii Primăriei Titu la data constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, dar, prin proiectul european iniţiat în anul 2004, nu putea fi prevăzută în niciun caz obligaţia oraşului Titu de a pune la dispoziţie, peste ani, tot cu titlu gratuit, alte suprafeţe de teren pentru extinderea rampei de gunoi actuale. Sunt de acord ca proiectul de gestionare integrată a deşeurilor să meargă mai departe, dar trebuie să existe facilităţi pentru locuitorii din Titu.

Mai mult decât atât, administraţia locală a oraşului Titu doreşte încheierea unui protocol cu ADI pentru noua celulă, în sensul ca depozitarea deşeurilor să fie efectuată selectiv, deşeurile să fie incinerate, iar această nouă celulă să fie realizată cu respectarea standardelor privind regimul de înălţime şi depozitare.

Oraşul nostru deţine calitatea de membru ADI, îşi plăteşte cotizaţia stabilită, la fel ca toţi ceilalţi membri, deşi aceştia nu au venit cu niciun aport, aşa cum a procedat Titu, pentru punerea în aplicare a angajamentelor luate de judeţul Dâmboviţa şi de ADI în vederea construirii rampei de deşeuri menajere.

Am solicitat, încă de anul trecut, scutirea de la plata taxei de habitat pentru toţi locuitorii din Titu, având în vedere că aceştia suferă de pe urma amplasării gropii de gunoi pe teritoriul oraşului nostru. Am mai solicitat o redevenţă anuală, banii astfel obţinuţi urmând să fie folosiţi la repararea şi întreţinerea drumurilor din oraş”, explică primarul Traian Niculae pentru incomod-media.ro.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a realizat studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Astăzi – 16 aprilie 2021, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa parlamentarilor social-democraţi și a primarilor localităţilor Târgovişte, Şotânga, Doiceşti, Dragomireşti şi Ulmi, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan, a făcut cunoscut opiniei publice studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgovişte. Este vorba de un proiect modern, îndrăzneţ, european, care va deschide pentru municipiul Târgovişte, pentru întregul judeţ, noi oportunităţi de dezvoltare socio-economică şi, ceea ce este cel mai important, va uşura enorm traficul rutier în zonele de intrare în oraşul reşedinţă de judeţ.

După cum a precizat Corneliu Ştefan, vorbim despre cel mai amplu proiect de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, gândit, proiectat şi care va prinde contur în următorii ani.

Şoseaua de centură al cărui studiu de prefezabilitate a fost realizat de Consilul Judeţean Dâmboviţa are o lungime de 15,28 km. Valoarea totală a investiţie este de 750 milioane de lei. Finanţarea, a spus preşedintele CJ, va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru Transporturi. Va fi un drum executat în regim de patru benzi, câte două pe fiecare sens, despărţite de parapeţi semigrei.

Preşedintele Corneliu Ştefan a prezentat, pe scurt, care va fi structura şi traseul acestei investiţii moderne, de unde va porni şoseaua de centură şi care vor fi obiectivele care trebuie realizate, așa cum au reieşit din studiul de prefezabilitate. Proiectul este deosebit de îndrăzneţ, bine întocmit şi, aşa cum a promis şeful administraţiei judeţene, va fi dus la bun sfârşit într-un interval de timp nu foarte îndelungat.

Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte ce poară titlatura de Inelul 2 va porni din Drumul Naţional 71, de pe teritoriul comunei Anoinoasa, chiar la ieşire din Doiceşti, va continua prin localitatea Şotânga, municipiul Târgovişte, apoi Dragomireşti şi comuna Ulmi, unde se va intersecta cu viitorul Drum Expres Găeşti-Ploieşti. Traseul va avea în componenţa sa, în afară de celelate utilităţi, poduri, pasaje și viaducte care vor însuma o suprafață de 60.000 mp.

 

Traseul pleacă de la intrarea în Aninoasa,dinspre Doiceşti, traversează calea ferată Târgovişte-Pietroşiţa şi râul Ialomiţa, continuă prin comuna Şotânga, ajunge în zona pădurii Priseaca, ocoleşte poligonul de tragere de la Geangoeşti şi Fabrica de Armament Dragomireşti şi se va intersecta, în zona Dumbrava-Viişoara, comuna Ulmi, cu viitorul Drum Expres Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

„Inelul 2 de centură va fi prevăzut cu 5 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii, o turbogiraţie la intesecţia cu DN 71, în comuna Aninoasa. Vor mai fi executate 9 pasaje rutiere, 3 poduri peste cursurile de apă pe care acest traseu le întâlneşte în cale”, a precizat Corneliu Ştefan.

După abrobarea indicatorilor tehnico-economici, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan va merge personal la Ministerul Transporturilor pentru a depune acest proiect. Anul acesta va fi realizat studiul de fezabilitate, după care vor fi urmați rapid, legal, ceilalţi paşi până la declanşarea procedurii privind licitaţia pentru proiectare și execuţie.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a punctat că este o investiție vitală pentru municipiu, având în vedere că actuala șosea de centură a devenit, în timp, un drum interior.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT