Connect with us

ACTUALITATE

ISU Dâmboviţa a primit tehnică nouă pentru intervenţiile SMURD şi cele la înălţime

Publicat

pe

ISU Dâmboviţa şi-a completat parcul auto cu trei ambulanţe SMURD – tip B2, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime şi un container electrogenerator pentru alimentarea cu energie electrică a taberelor mobile şi, în caz de calamităţi, pentru gospodăriile populaţiei şi instituţii de utilitate publică. Potrivit inspectorului şef, col. Mihăiţă Păun, tehnica primită va fi operaţionalizată cel târziu în luna ianuarie.

Graţie noilor dotări, ISU Dâmboviţa va avea, în sfârşit, o rezervă pentru asigurarea continuităţii intervenţiilor SMURD, în situaţia când, din motive tehnice, o ambulanţă va fi scoasă din uz pe o perioadă mai mare de timp. De asemenea, va putea operaţionaliza şi un serviciu SMURD la Vişina, unde funcţionează de 10 ani o subunitate de pompieri.

„Având mai multe ambulanţe în zona respectivă, putem să gestionăm altfel eventualele accidente rutiere de pe autostrada Bucureşti-Piteşti”, a explicat col. Mihăiţă Păun.

De reţinut, totuşi, că vechimea medie a maşinilor din parcul auto al ISU Dâmboviţa depăşeşte 20 de ani. Cât priveşte necesarul, ar mai fi nevoie de încă şase ambulanţe şi cel puţin cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Tehnica de intervenţie primită săptămâna aceasta a fost achiziţionată prin două proiecte europene, implementate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite