Connect with us

ACTUALITATE

ISU Dâmboviţa a primit tehnică nouă pentru intervenţiile SMURD şi cele la înălţime

Publicat

pe

ISU Dâmboviţa şi-a completat parcul auto cu trei ambulanţe SMURD – tip B2, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime şi un container electrogenerator pentru alimentarea cu energie electrică a taberelor mobile şi, în caz de calamităţi, pentru gospodăriile populaţiei şi instituţii de utilitate publică. Potrivit inspectorului şef, col. Mihăiţă Păun, tehnica primită va fi operaţionalizată cel târziu în luna ianuarie.

Graţie noilor dotări, ISU Dâmboviţa va avea, în sfârşit, o rezervă pentru asigurarea continuităţii intervenţiilor SMURD, în situaţia când, din motive tehnice, o ambulanţă va fi scoasă din uz pe o perioadă mai mare de timp. De asemenea, va putea operaţionaliza şi un serviciu SMURD la Vişina, unde funcţionează de 10 ani o subunitate de pompieri.

„Având mai multe ambulanţe în zona respectivă, putem să gestionăm altfel eventualele accidente rutiere de pe autostrada Bucureşti-Piteşti”, a explicat col. Mihăiţă Păun.

De reţinut, totuşi, că vechimea medie a maşinilor din parcul auto al ISU Dâmboviţa depăşeşte 20 de ani. Cât priveşte necesarul, ar mai fi nevoie de încă şase ambulanţe şi cel puţin cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Tehnica de intervenţie primită săptămâna aceasta a fost achiziţionată prin două proiecte europene, implementate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT