Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

ISU Dâmboviţa a primit tehnică nouă pentru intervenţiile SMURD şi cele la înălţime

Publicat

pe

ISU Dâmboviţa şi-a completat parcul auto cu trei ambulanţe SMURD – tip B2, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime şi un container electrogenerator pentru alimentarea cu energie electrică a taberelor mobile şi, în caz de calamităţi, pentru gospodăriile populaţiei şi instituţii de utilitate publică. Potrivit inspectorului şef, col. Mihăiţă Păun, tehnica primită va fi operaţionalizată cel târziu în luna ianuarie.

Graţie noilor dotări, ISU Dâmboviţa va avea, în sfârşit, o rezervă pentru asigurarea continuităţii intervenţiilor SMURD, în situaţia când, din motive tehnice, o ambulanţă va fi scoasă din uz pe o perioadă mai mare de timp. De asemenea, va putea operaţionaliza şi un serviciu SMURD la Vişina, unde funcţionează de 10 ani o subunitate de pompieri.

„Având mai multe ambulanţe în zona respectivă, putem să gestionăm altfel eventualele accidente rutiere de pe autostrada Bucureşti-Piteşti”, a explicat col. Mihăiţă Păun.

De reţinut, totuşi, că vechimea medie a maşinilor din parcul auto al ISU Dâmboviţa depăşeşte 20 de ani. Cât priveşte necesarul, ar mai fi nevoie de încă şase ambulanţe şi cel puţin cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Tehnica de intervenţie primită săptămâna aceasta a fost achiziţionată prin două proiecte europene, implementate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT