Connect with us

ACTUALITATE

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a scăpat de toate datoriile istorice!

Publicat

pe

Echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, condusă de medicul Claudiu Dumitrescu, luptă din răsputeri, de doi ani şi jumătate, să pună unitatea pe linia de plutire, să o facă competitivă la nivel naţional în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură medicală, să asigure condiţii de tratament şi spitalizare decente şi, nu în ultimul rând, pentru ca interacţiunea cadrelor medicale cu bolnavii, comunicarea dintre aceştia să se desfăşoare la un nivel optim, eliminându-se tensiunile sau eventualele conflicte spontane apărute în spaţiul spitalicesc.

Multe dintre dezideratele pe care şi le-a stabilit doctorul Claudiu Dumitrescu în momentul în care a preluat mandatul de manager general au fost atinse, altele urmează să fie realizate. Cea mai mare problemă a unităţii medicale, care a fost deja eliminată, a reprezent-o datoriile istorice ale spitalului, care puneau unitatea mai tot timpul într-o poziţie financiară dificilă. După doi ani şi jumătate de gestionare şi planificare, echipa managerială se poate mândri că a reuşit să elimine în totalitate arieratele.

„Dacă la începutul mandatului am preluat spitalul cu 20 milioane de lei datorie, în acest moment, nu avem de onorat decât cheltuielile curente. Am ajuns în acest punct pozitiv, benefic pentru unitatea noastră, datorită optimizării cheltuielilor, fără a afecta calitatea actului medical. Noi nu am făcut nicio economie în ceea ce priveşte asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor.

La atingerea acestui obiectiv, a mai contribuit şi îmbunătăţirea finanţării din partea Casei Judeţene pentu Asigurări de Sănătate, bazându-se pe indicatori mult mai buni în anul 2017. A fost urmărit consumul de medicamente şi administrarea judicioasă a acestora în fiecare secţie a spitalului, iar, pe de altă parte, s-a urmărit îndeaproape alocările pe fiecare categorie de cheltuială. Am urmărit derularea fiecărui contract. Am reuşit să micşorăm cheltuielile şi, în paralel, am făcut şi investiţii de aproape 2,2 milioane de lei”.

Actul medical devine, de la an la an, unul performant în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, prin investiţiile în aparatură şi tehnică medicală de investigaţii. Din ianuarie 2019, unitatea va avea în dotare un ecograf performant în domeniul cardiologiei, trusă de endourologie absolut necesară secţiei de profil şi o unitate pentru asigurarea terapiei coronaniene”.

Claudiu Dumitrescu mai are nemulţumiri în ceea ce priveşte relaţionarea cadru medical-pacient, care este încă în faza de pionierat. Probleme apar în mod frecvent la Departamentul Primiri-Urgenţe unde, din cauza timpului de aşteptare îndelungat, pacienţii devin nervoşi, irascibili, vor să fie rapid investigaţi şi trataţi, necunoscând care sunt procedurile de lucru într-o astfel de secţie, care sunt priorităţile.

Managerul susţine că aceste inconveniente ar putea fi înlăturate prin comunicare, printr-o abordare atentă, elaborată şi politicoasă a pacientului, căruia trebuie să îi explici care sunt obiectivele şi priorităţile acestui departament, să-l faci să nu se simtă ignorat.

Din păcate, spune dr. Claudiu Dumitrescu, nu au dat roade nici cursurile de comunicare organizate în cadrul spitalului. Dar, managerul este perseverent şi crede că, până la urmă, lucrurile vor intra în normalitate.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT