Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a scăpat de toate datoriile istorice!

Publicat

pe

Echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, condusă de medicul Claudiu Dumitrescu, luptă din răsputeri, de doi ani şi jumătate, să pună unitatea pe linia de plutire, să o facă competitivă la nivel naţional în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură medicală, să asigure condiţii de tratament şi spitalizare decente şi, nu în ultimul rând, pentru ca interacţiunea cadrelor medicale cu bolnavii, comunicarea dintre aceştia să se desfăşoare la un nivel optim, eliminându-se tensiunile sau eventualele conflicte spontane apărute în spaţiul spitalicesc.

Multe dintre dezideratele pe care şi le-a stabilit doctorul Claudiu Dumitrescu în momentul în care a preluat mandatul de manager general au fost atinse, altele urmează să fie realizate. Cea mai mare problemă a unităţii medicale, care a fost deja eliminată, a reprezent-o datoriile istorice ale spitalului, care puneau unitatea mai tot timpul într-o poziţie financiară dificilă. După doi ani şi jumătate de gestionare şi planificare, echipa managerială se poate mândri că a reuşit să elimine în totalitate arieratele.

„Dacă la începutul mandatului am preluat spitalul cu 20 milioane de lei datorie, în acest moment, nu avem de onorat decât cheltuielile curente. Am ajuns în acest punct pozitiv, benefic pentru unitatea noastră, datorită optimizării cheltuielilor, fără a afecta calitatea actului medical. Noi nu am făcut nicio economie în ceea ce priveşte asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor.

La atingerea acestui obiectiv, a mai contribuit şi îmbunătăţirea finanţării din partea Casei Judeţene pentu Asigurări de Sănătate, bazându-se pe indicatori mult mai buni în anul 2017. A fost urmărit consumul de medicamente şi administrarea judicioasă a acestora în fiecare secţie a spitalului, iar, pe de altă parte, s-a urmărit îndeaproape alocările pe fiecare categorie de cheltuială. Am urmărit derularea fiecărui contract. Am reuşit să micşorăm cheltuielile şi, în paralel, am făcut şi investiţii de aproape 2,2 milioane de lei”.

Actul medical devine, de la an la an, unul performant în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, prin investiţiile în aparatură şi tehnică medicală de investigaţii. Din ianuarie 2019, unitatea va avea în dotare un ecograf performant în domeniul cardiologiei, trusă de endourologie absolut necesară secţiei de profil şi o unitate pentru asigurarea terapiei coronaniene”.

Claudiu Dumitrescu mai are nemulţumiri în ceea ce priveşte relaţionarea cadru medical-pacient, care este încă în faza de pionierat. Probleme apar în mod frecvent la Departamentul Primiri-Urgenţe unde, din cauza timpului de aşteptare îndelungat, pacienţii devin nervoşi, irascibili, vor să fie rapid investigaţi şi trataţi, necunoscând care sunt procedurile de lucru într-o astfel de secţie, care sunt priorităţile.

Managerul susţine că aceste inconveniente ar putea fi înlăturate prin comunicare, printr-o abordare atentă, elaborată şi politicoasă a pacientului, căruia trebuie să îi explici care sunt obiectivele şi priorităţile acestui departament, să-l faci să nu se simtă ignorat.

Din păcate, spune dr. Claudiu Dumitrescu, nu au dat roade nici cursurile de comunicare organizate în cadrul spitalului. Dar, managerul este perseverent şi crede că, până la urmă, lucrurile vor intra în normalitate.

ACTUALITATE

Medicii au fost găsiţi vinovaţi de moartea lui Ştefan, băieţelul mort la Sanador

Publicat

pe

Colegiul Medicilor din România a finalizat ancheta în cazul copilului mort la spitalul privat Sanador. Concluzia este că medicii au greşit şi nu au supravegheat cum ar fi trebuit copilul, postoperator. Medicii au primit însă doar un vot de blam, din partea Colegiului. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile – potrivit Antena3.

Reamintim că, în luna octombrie 2018, Ştefan Alexandru, nepotul de 1 an şi 10 luni al colegei noastre, doamna Mariana Ionescu – redactor şef la Cronica de Găeşti, a murit subit, după o intervenţie chirurgicală banală efectuată în spitalul privat Sanador, din Bucureşti.

În luna ianuarie, Institutul Naţional de medicină Legală a concluzionat că Ştefan, a murit întrucât a suferit o hemoragie internă după ce i-a fost „ciupită” o arteră în timpul operaţiei. Practic, băieţelul a sângerat lent ore în şir, perioadă în care medicii nu au intervenit, deşi mama băieţelului, Andreea Duţă, a anunţat că se petrece ceva ciudat cu copilul ei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sala de spectacole „Lumina” va fi redată argeşenilor în luna aprilie

Publicat

pe

Centrul Cultural Judeţean Argeş va reda publicului, la jumătatea lunii aprilie, încă un edificiu cu mare însemnătate pentru viaţa artistică locală, abandonat după 1989: Sala „Lumina”. Lucrările de reparații și modernizare sunt în faza de finalizare. Reamintim că instituţia a reabilitat şi grădina de vară din centrul municipiului Piteşti.

„Având avantajul propriei săli de spectacole, Centrul Cultural Județean Argeș va pune în scenă nu mai puțin de opt premiere, spectacole cu caracter inovativ și care ne dorim să fie apreciate de publicul cunoscător și captivante pentru cel tânăr.

Fanfara «Argeșul» (o premieră), Secția «Doina Argeșului» (două premiere), Secția «Divertisment» (patru premiere) și Corul «Ars Nova» (o premieră) vor veni anul acesta în fața publicului cu interpretări inedite și cu multe surprize”, se arată într-un comunicat remis de Centrul Cultural Judeţean Argeş.

Spectacolul extraordinar de inaugurare a Sălii „Lumina” se va intitula „Spune, Argeșule, Spune!”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!