Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Investiţii de zeci de milioane de lei în infrastructura de apă şi canal din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Adrian Dumitru, managerul general al Companiei de Apă Tărgovişte-Dâmboviţa, a ieşit să laude activitatea societăţii de interes regional, în ciuda criticilor pe care le încasează din varii direcţii unitatea pe care o coordonează. Că acolo nu merg lucrurile tocmai bine, că sunt probleme cu implementarea proiectelor, că sunt angajaţi mulţi şi primiţi mai mult pe criterii politice, de grup, că sunt mari interese născute din dorinţa de a prinde câte o ciosvârtă din fondurile imense care au venit sau care vor veni la companie, că preţul la apă şi canalizare este încă prea mare…

Managerul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa şi echipa cu care lucrează sunt mulţumiţi de modul în care a fost realizată „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, proiect major cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa Prioroitară 1, continuat prin fazarea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, Axa Prioritară 3.

Pentru a putea implementa acest proiect absolut indispensabil pentru cetăţenii judeţului, pentru confortul şi asigurarea unor servicii la standarde europene, Compania de Apă a contractat în 2010, de la BERD, un împrumut de 55.517.000 lei, cu scadenţă în 2026, ratele plătite trimestrial ridicându-se la aproximativ 1,8 – 1,9 milioane de lei.

Au fost încheiate, în baza acestui program, 10 contracte ce au vizat lucrări la sursele de apă ale municipiului Târgovişte, cu o valoare de 22.568.588 lei, reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Târgovişte Sud, considerată a fi una dintre cele mai moderne din Europa, investiţie care s-a ridicat la 66.983.381,37 lei, reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Târgovişte, proiect cu o valoare de 23.096.145 lei. La Moreni au fost reabilitate şi extinse rezervoarele din cartierul Bana şi staţia de epurare, investiţii de 33.447.269.89 lei. Tot în municipiul Moreni, au fost reabilitate şi extinse reţelele de apă şi canalizare, costurile ridicându-se la 23.894.366,77 lei.

„La Pucioasa au fost reabilitate 13,87 km reţea de alimentare cu apă. De asemenea, aducţiunea de apă brută Gâlma-Răteiu-Berevoieşti-Pucioasa Sat, pe o lungime de aproape 27 km. Staţia de epurare a fost şi ea modernizată”, a precizat Adrian Dumitru. Valoarea lucrărilor la sursele de apă şi staţiile de epurare de la Pucioasa şi Fieni se ridică la 58.496.803,34 lei.

La Titu, a spus managerul Companiei de Apă, s-a reabilitat un kilometru de reţea de distribuţie a apei, iar cea existentă a fost extinsă cu aproximativ 22 km.

„Au fost realizate două noi staţii de pompare apă uzată în oraşul Titu şi alte două sisteme prin vacuum pentru cartierele Hagioaica, Sălcuţa, Titu Târg, Titu-blocuri şi Fusea”.

Tot la Titu, au fot date în folosinţă o conductă de colectare prin vacuum de aproximativ 29 km şi o staţie de epurare. Costul lucrărilor executate la Titu pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare se ridică la 7.105.671,39 lei pentru Lotul I şi 14.862.497,17 lei pentru Lotul II.

La Găeşti au fost construite două rezervoare noi. Reţeaua de canalizare s-a extins cu 27 km şi s-au reabilitat încă 7,86 km de canalizare. Pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare la Găeşti s-au investit 24.137.901,52 lei.

„Prin implementarea acestor investiţii am reuşit să creştem cu până la 90% rata de colectare la sistemul de canalizare în aglomerările urbane Găeşti, Fieni, Pucioasa şi Târgovişte, şi la o creştere a gradului de racordare a gospodăriilor populaţiei la reţelele de apă cu până la 95%. A fost îmbunătăţită calitatea apei şi s-au redus semnificativ pierderile din reţelele de apă. De asemenea, s-au redus întreruperile în furnizarea serviciilor”, a mai adăugat Adrian Dumitru.

Managerul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa a ţinut să mulţumească şi Ministerului Fondurilor Europene pentru colaborarea pe care au avut-o în implementarea proiectelor, parlamentarilor dâmboviţeni care s-au implicat şi au iniţiat demersuri în rezolvarea unor probleme şi în sprijinirea Companiei de Apă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT