Conectați-vă cu noi

POLITIC

Partidul înfiinţat de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, acuzat de furt intelectual!

Publicat

pe

Platforma civică şi politică de centru-dreapta „PACT pentru România” a somat Partidul Alianța Națională (PAN), înfiinţat de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, să-și modifice de urgență sigla electorală, întrucât reprezintă o stea aproape identică cu sigla PACT pentru România. În caz contrar, PACT pentru România va face uz de toate căile legale pentru a soluționa această speță.

Potrivit Legii Partidelor Politice nr. 14/2003, art. 5, alin. (1), fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate.

„Nu este o surpriză faptul că activitatea unui partid politic fondat de un condamnat pentru corupție și de apropiații săi debutează printr-un furt, fie el și intelectual. Agenda PAN, un partid iliberal, pro-corupție și antioccidental, este extrem de periculoasă și de nocivă pentru interesele României și se situează la polul opus față de valorile și principiile PACT, o platformă politică liberală, pro-europeană și pro-atlantică”, se arată într-un comunicat remis de PA CT pentru România.

POLITIC

Cezar Preda, deputat: Parlamentul a aprobat în unanimitate raportul Comisiei SRI în care se vorbea despre protocoale!

Publicat

pe

Deputatul liberal Cezar Preda, membru al Comisiei de Control SRI, a făcut o declaraţie fulminantă legată de protocoalele încheiate între SRI şi Parchetul General şi care au fost declarate nelegale de către Curta Constituţională a României.

A spus Cezar Preda, pentru Ziare.com, că protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI a fost prezentat şi inclus în Raportul SRI pe anul 2009 care a stat la baza întocmirii raportului Comisiei de Control Parlamentar al SRI, după care a fost prezentat Parlamentului României şi aprobat în unanimitate.

„Prin urmare, acest conflict, aceste chestiuni juridice, care afectează întregul sistem juridic românesc, eu cred că erau în atributul nu numai al comisiei de control, care nu trebuie neapărat să exceleze în jurişti, cât al Parlamentului României, care nu a constatat absolut nicio abatere timp de 7 ani. Noi am scris în acel raport despre echipele comune făcute. Nu s-a sesizat nimeni. Raportul este public”, a precizat Cezar Preda.

Lucrurile, spune demnitarul, au stat altfel în ceea ce priveşte protocolul încheiat în 2016 între cele două instituţii de forţă.

„Cred că cel din 2016 nu a fost supus aprobarii Parlamentului, pentru că s-a aflat mai târziu despre el. Şi toate dezbaterile din comisie şi din Parlament care au avut loc în 2018 au fost transparente, s-au analizat, s-au trimis către SRI, Parchetul General şi Înalta Curte, care au denunţat protocoalele. Deci lucrurile au evoluat şi opinia publică a fost înştiinţată de ele, pe fondul unor bătalii politice fără precedent”, a declarat Cezar Preda.

Din punctul său de vedere, protocoalele dintre SRI şi Parchetul General nu au produs efecte juridice, fiind folosite doar în bătălia politică.

„Protocoalele SRI, nu numai cu Parchetul General, ci cu oricine, de la Ministerul de Finanţe până la orice altă instituţie, nu produc efecte juridice şi nu se suprapun peste lege, nu sunt extensii la lege. Ele fixează numai şi numai modalităţi de cooperare tehnică, de colaborare în spiritul respectării legii.

Fiecare protocol, dintre cele peste 600 care au fost, începe cu fraza: «Acest protocol se încheie între instituţii cu respectarea legalităţii». Însă, oameni care s-au situat de partea infracţionalităţii în România au invocat aceste protocoale şi de aici până la folosirea instituţiilor în bătălia politică n-a fost decât un pas”, a precizat deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

Citește în continuare

POLITIC

Ponta îi recomandă premierului Dăncilă să oprească hoţia şi prostia impusă de baronii locali!

Publicat

pe

Victor Ponta, preşedintele partidului Pro România, solicită premierului Viorica Dăncilă să meargă la Târgu Jiu şi să dezamorseze situaţia existentă la Compania Energetică Oltenia.

De asemenea, îi recomandă „să oprească hoţia şi prostia impusă de politrucii şi baronii locali, să îi dea pe mâna Parchetului pe directorii care au furat şi au minţit, să le ceară iertare minerilor pentru jaful şi insultele din ultima perioadă, să ia măsuri imediate şi serioase pentru ca producţia de energie pe cărbune să se reia în România şi importurile masive de energie scumpă din Ungaria şi Cehia să înceteze”.

Susţine Ponta că specialiştii au fost îndepărtaţi şi au fost numiţi în funcţii clienţii politici ai actualei puteri.

„Au falsificat raportările ca să arate că au profit (deşi făceau pierderi uriaşe), au minţit asupra stocurilor de rezerve de cărbune pentru iarnă (care, iată, că se termină la jumătatea lunii ianuarie), au angajat toate pilele şi relaţiile de la partid pe salarii uriaşe şi i-au lăsat să moară de foame pe minerii din cariere, au oprit toate investiţiile în retehnologizare”, a scris Ponta pe pagina de Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, astăzi – 17 ianuarie 2019, Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia – S.A., pentru a verifica în ce măsură au fost respectate prevederile legale privind regulile de guvernanță corporativă; modul de stabilire și acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societății; respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă; exploatarea resurselor minerale și constituirea stocurilor, precum şi realizarea programelor anuale de investiții și dezvoltare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!