Conectați-vă cu noi

POLITIC

Partidul înfiinţat de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, acuzat de furt intelectual!

Publicat

pe

Platforma civică şi politică de centru-dreapta „PACT pentru România” a somat Partidul Alianța Națională (PAN), înfiinţat de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, să-și modifice de urgență sigla electorală, întrucât reprezintă o stea aproape identică cu sigla PACT pentru România. În caz contrar, PACT pentru România va face uz de toate căile legale pentru a soluționa această speță.

Potrivit Legii Partidelor Politice nr. 14/2003, art. 5, alin. (1), fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate.

„Nu este o surpriză faptul că activitatea unui partid politic fondat de un condamnat pentru corupție și de apropiații săi debutează printr-un furt, fie el și intelectual. Agenda PAN, un partid iliberal, pro-corupție și antioccidental, este extrem de periculoasă și de nocivă pentru interesele României și se situează la polul opus față de valorile și principiile PACT, o platformă politică liberală, pro-europeană și pro-atlantică”, se arată într-un comunicat remis de PA CT pentru România.

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Fac apel la preşedintele Iohannis să promulge Legea pensiilor imediat!

Publicat

pe

Legea pensiilor a fost votată, astăzi – 26 iunie 2019, în Parlament. Este o promisiune îndeplinită 100%, spune deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia.

„Toți pensionarii trebuie să știe că pensiile vor crește, așa cum ne-am angajat prin Programul de Guvernare. Chiar dacă PNL și USR s-au opus majorării pensiilor în comisiile parlamentare și au atacat Legea Pensiilor la CCR, niciun pensionar nu va avea de suferit.

Toate creșterile programate prin această lege vor fi posibile imediat ce legea va intra în vigoare. Fac apel la Președintele Klaus Iohannis să promulge legea de îndată, adică imediat!

Orice întârziere va arăta nepăsarea și lipsa de respect pentru românii care au muncit o viață întreagă și așteptă să-și ia drepturile bănești prevăzute de lege”, spune deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

POLITIC

Primarul de la Braniştea a ales să plece deputat în Parlamentul României

Publicat

pe

Edilul comunei Braniştea, Marian Ţachianu, nu a procedat aidoma colegului de la Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, adică să renunţe la mandatul de parlamentar şi să rămână dedicat comunităţii locale care l-a ales în funcţia de primar.

Tachianu, care a primit, la ultimul CEx al PSD Dâmboviţa, şi funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei, a optat pentru deputăţie, în urma refuzului edilului de la Voineşti de a pleca în Parlament. Marian Ţachianu a depus, ieri, jurământul de credinţă în înaltul for legislativ al României.

Primarul de la Braniştea va rămâne în această demnitate până în decembrie 2020, dacă nu cumva îşi va da demisia. Se pare că Marian Tachianu, care este cunoscut drept mare agricultor al judeţului Dâmboviţa, va face parte din Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor. Fiul acestuia, Alexandru Ţachianu, este secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!