Conectați-vă cu noi

POLITIC

Ponta, la Târgovişte: Când te vorbeşte Dragnea de bine, urmează să fii executat!

Publicat

pe

Liderul Pro România, Victor Ponta, a demonstrat, astăzi, încă o dată, că are un discurs calat clar împotriva şefului PSD, Liviu Dragnea, pe care îl consideră, în momentul de faţă, vinovat pentru toate nenorocirile care se întâmplă României, dar şi Partidului Social Democrat, pe care l-a transformat într-o anexă a interselor sale.

În opinia lui Ponta, Dragnea e răul întruchipat. Pe toţi cei care cred în el îi foloseşte, după care îi aruncă la coş. A ajuns Ponta la concluzia că, atunci când te vorbeşte Dragnea de bine, trebuie să devii precaut, urmează ceva urât.

„Când mi-a zis Dragnea că sunt cel mai bun prieten al lui, mi-am dat seama că sigur mă dă afară. Lui Firea i-a zis că o iubeşte şi a executat-o. Pe Stănescu, pe Grindeanu… Şi despre Ţuţuianu vorbea de bine şi l-a executat. Le vine rândul la toţi cei care zic, hai, îmi dă şi mie o funcţie acum şi sunt bine… Cu Dragnea nu contează. Cei de aici, din Dâmboviţa, care cred că se înţeleg cu Dragnea, vor avea soarta lui Ţuţuianu”, a spus Ponta, astăzi, la Târgovişte.

Consideră preşedintele Pro România că Liviu Dragnea pune pe primul loc interesele sale personale şi foloseşte PSD, Guvernul României, Parlamentul, Curtea de Conturi, Curtea Constituţională şi alte instituţii doar pentru scopurile sale. Crede Victor Ponta că PSD-ul de astăzi nu mai are nicio legătură cu social democraţia şi că este un PRM cu un alt nume.

„Discursul ăsta anti-european, anti-firme private, cu statul paralel, Soroş, nu are nicio legătură cu PSD, un partid care a ştiut să guverneze bine, care a administrat ţara”.

Victor Ponta a atras atenţia că există riscul ca, la alegerile prezidenţiale, să ne trezim în turul doi cu Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea. Tocmai de aceea, Pro România, pentru a evita pericolul transformării României într-o moşie de Teleorman, după cum s-a exprimat Victor Ponta, vrea să creeze o alianţă care să vină cu un candidat bun, vizibil, capabil, care să-l scoată pe Dragnea pe tuşă din primul tur şi care să se lupte cu Iohannis. Încă se mai caută acel tip de candidat care să fie agreat de uniunea politică de centru care se va înfiinţa.

Este clar că fostul preşedinte al social-democraţilor încearcă să-i ţină aproape pe mulţi PSD-işti cu care a colaborat bine şi pe care intenţionează să îi atragă în Pro România sau măcar să-l sprijine în acţiunile politice pe care le va întreprinde în viitorul apropiat.

Victor Ponta este convins că mulţi dintre cei care gravitează acum în jurul lui Dragnea vor avea soarta lui Ţuţuianu şi a celorlalţi lideri îndepărtaţi din partid sau de la butoanele puterii.

Ponta îi sfătuieşte pe miniştrii Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici „să creadă cum cred eu din tot ceea ce promite Dragnea”. A mărturisit fostul premier al României că Liviu Dragnea, la un moment dat, îi considera pe cei doi social-democraţi de vază „trădători, mincinoşi, securişti”.

Presa a vrut să afle de la Ponta ceea ce în Dâmboviţa s-a propagat în aceste zile la nivel de zvon, cum că Adrian Ţuţuianu va trece la Pro România împreună cu alte câteva nume notabile din PSD. Victor Ponta le-a recomandat jurnaliştilor să-l întrebe pe Adrian Ţuţuianu când şi dacă va face acest pas.

„Nu pot eu să vorbesc în numele lui. În nici un caz nu se va duce la PNL sau la USR dacă vrea să facă în continuare politică”.

Dâmboviţa

Ţuţuianu, senator: Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa va fi exclus din PSD!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, exclus din partid la ordinul lui Liviu Dragnea, nu a anunţat, în cadrul conferinţei de presă din această dimineaţă, ce parcurs politic va urma, aşa cum se aşteptau foarte mulţi.

Demnitarul a ales, ca şi la precedentele întâlniri cu reprezentanţii mass-media, să analizeze stadiul de implementare al proiectelor pentru care s-a zbătut când s-a aflat la şefia PSD Dâmboviţa, despre care spune că se pierd din cauza neimplicării noii conduceri. De asemenea, Adrian Ţuţuianu a taxat, din nou, comportamentul pe care-l manifestă Rovana Plumb faţă de unii dintre parlamentari şi în relaţia cu primarii şi preşedintele Consiliului Judeţean.

„Am urmărit ce s-a întâmplat la întâlnirile zonale. Concluzii. Este aproape hilar efortul doamnei Plumb de a mima implicarea în viaţa organizaţiei PSD Dâmboviţa. Totdeauna implicarea doamnei Plumb a fost minimă şi neimportantă. Mai mult făcea act de prezenţă, decât să sprijine.

Mesajele transmise sunt ridicole. Ne preocupă judeţul. Facem treabă împreună, unitate, pace, chestiuni propagandistice, care n-au legătură cu ce se întâmplă în judeţ. Nu există niciun fel de preocupare, decât cea pentru postul de europarlamentar.

Este revoltător şi contrar legii mesajul pe care-l transmite doamna Plumb primarilor, de a-l ocoli pe preşedintelele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi a se adresa consilierului Sandu Oprea. Comănescu este cel care are responsabilitatea proiectelor acestui judeţ! Ce face doamna Plumb este o instigare la încălcarea legii.

Este inacceptabil şi modul cum se comportă Rovana Plumb cu unii dintre parlamentarii PSD – Carmen Holban, Oana Vlăducă, Titus Corlăţean, pe care i-a dat afară din sală. Este impardonabil. Aşa ceva nu s-a întâmplat în istoria organizaţiei. O clică, o camarilă fără legalitate încearcă să acapareze această organizaţie care a fost una de frunte a PSD. Mă aşteptam ca ceilalţi parlamentari să manifeste respect faţă de colegii lor şi să aibă o reacţie. Mă aşteptam ca domnul Cristian Stan să aibă respectul necesar faţă de cele două colege care au muncit cu el în Târgovişte”, a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu.

A mai spus fostul lider al PSD Dâmboviţa că preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, va fi exclus din PSD, întrucât Rovana Plumb trebuie „să-şi plătească datoriile faţă de cei care o ajută în demersul de a acapara organizaţia”.

„Dacă aş putea să-i dau un sfat domnului Comănescu, i-aş spune să iasă cu curaj în faţa opiniei publice şi să spună ce face la Consiliul Judeţean. La întâlniri, el nu a putut să vorbească, a fost scos din sală.

Domnul Comănescu are obligaţia de a asigura funcţionarea Consiliului Judeţean în parametri optimi. Are obligaţia să pregătească bugetul, să urmărească realizarea proiectelor cu finanţare europeană, să deruleze proceduri de achiziţie publică…

I-aş mai spune domnului Comănescu să nu se lase timorat. Dacă-l exclud, se dă semnalul că, în PSD Dâmboviţa, nu poţi avea altă opinie decât cea a camarilei”, a concluzionat senatorul Ţuţuianu.

Citește în continuare

POLITIC

Adrian Năstase critică PSD fiindcă n-a ştiut să o păstreze pe Corina Creţu!

Publicat

pe

Sursa foto: ampress.ro

Fostul lider al PSD și premier al României în perioada 2000-2004, Adrian Năstase, critică dur actuala conducere social-democrată, pentru faptul că nu a știut să negocieze aşa cum trebuie și să o păstreze în partid pe Corina Creţu, comisar european. Consideră Năstase că plecarea acesteia la partidul lui Ponta este o lovitură grea pentru PSD.

Adrian Năstase nu își explică de ce PSD a renunțat aşa de ușor la un membru de talia Corinei Crețu, un politician cu multă vizibilitate la nivel european. Mai spune Năstase că, prin metodele promovate acum la nivelul PSD, mai mult de excludere, de respingere decât de atragere, formațiunea condusă de Liviu Dragnea nu are decât de pierdut.

A mai declarat Năstase că, într-un partid mare, cum este PSD, ar trebui să fie acceptate diferențele de abordare, ba chiarar fi extrem de util lucrul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!