Conectați-vă cu noi

POLITIC

Ponta, la Târgovişte: Când te vorbeşte Dragnea de bine, urmează să fii executat!

Publicat

pe

Liderul Pro România, Victor Ponta, a demonstrat, astăzi, încă o dată, că are un discurs calat clar împotriva şefului PSD, Liviu Dragnea, pe care îl consideră, în momentul de faţă, vinovat pentru toate nenorocirile care se întâmplă României, dar şi Partidului Social Democrat, pe care l-a transformat într-o anexă a interselor sale.

În opinia lui Ponta, Dragnea e răul întruchipat. Pe toţi cei care cred în el îi foloseşte, după care îi aruncă la coş. A ajuns Ponta la concluzia că, atunci când te vorbeşte Dragnea de bine, trebuie să devii precaut, urmează ceva urât.

„Când mi-a zis Dragnea că sunt cel mai bun prieten al lui, mi-am dat seama că sigur mă dă afară. Lui Firea i-a zis că o iubeşte şi a executat-o. Pe Stănescu, pe Grindeanu… Şi despre Ţuţuianu vorbea de bine şi l-a executat. Le vine rândul la toţi cei care zic, hai, îmi dă şi mie o funcţie acum şi sunt bine… Cu Dragnea nu contează. Cei de aici, din Dâmboviţa, care cred că se înţeleg cu Dragnea, vor avea soarta lui Ţuţuianu”, a spus Ponta, astăzi, la Târgovişte.

Consideră preşedintele Pro România că Liviu Dragnea pune pe primul loc interesele sale personale şi foloseşte PSD, Guvernul României, Parlamentul, Curtea de Conturi, Curtea Constituţională şi alte instituţii doar pentru scopurile sale. Crede Victor Ponta că PSD-ul de astăzi nu mai are nicio legătură cu social democraţia şi că este un PRM cu un alt nume.

„Discursul ăsta anti-european, anti-firme private, cu statul paralel, Soroş, nu are nicio legătură cu PSD, un partid care a ştiut să guverneze bine, care a administrat ţara”.

Victor Ponta a atras atenţia că există riscul ca, la alegerile prezidenţiale, să ne trezim în turul doi cu Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea. Tocmai de aceea, Pro România, pentru a evita pericolul transformării României într-o moşie de Teleorman, după cum s-a exprimat Victor Ponta, vrea să creeze o alianţă care să vină cu un candidat bun, vizibil, capabil, care să-l scoată pe Dragnea pe tuşă din primul tur şi care să se lupte cu Iohannis. Încă se mai caută acel tip de candidat care să fie agreat de uniunea politică de centru care se va înfiinţa.

Este clar că fostul preşedinte al social-democraţilor încearcă să-i ţină aproape pe mulţi PSD-işti cu care a colaborat bine şi pe care intenţionează să îi atragă în Pro România sau măcar să-l sprijine în acţiunile politice pe care le va întreprinde în viitorul apropiat.

Victor Ponta este convins că mulţi dintre cei care gravitează acum în jurul lui Dragnea vor avea soarta lui Ţuţuianu şi a celorlalţi lideri îndepărtaţi din partid sau de la butoanele puterii.

Ponta îi sfătuieşte pe miniştrii Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici „să creadă cum cred eu din tot ceea ce promite Dragnea”. A mărturisit fostul premier al României că Liviu Dragnea, la un moment dat, îi considera pe cei doi social-democraţi de vază „trădători, mincinoşi, securişti”.

Presa a vrut să afle de la Ponta ceea ce în Dâmboviţa s-a propagat în aceste zile la nivel de zvon, cum că Adrian Ţuţuianu va trece la Pro România împreună cu alte câteva nume notabile din PSD. Victor Ponta le-a recomandat jurnaliştilor să-l întrebe pe Adrian Ţuţuianu când şi dacă va face acest pas.

„Nu pot eu să vorbesc în numele lui. În nici un caz nu se va duce la PNL sau la USR dacă vrea să facă în continuare politică”.

Dâmboviţa

Oana Vlăducă, deputat PRO România: Campania anti-europeană trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, a participat ieri, alături de preşedintele Victor Ponta şi de alţi lideri al partidului, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, prilejuită de semnarea „Acordului Politic Naţional” ce are în vedere consolidarea parcursului european al României.

Reprezentanţii PRO România au decis să semneze acest document iniţiat de şeful statului, considerând că principiile conţinute în acord sunt corecte şi au ca substanţă viitorul României în marea familie europeană în plan social, economic şi politic.

„Noi considerăm că integrarea europeană a României este cea mai mare realizare a românilor din ultimii 30 de ani, iar campania anti-europeană promovată în ultima perioadă trebuie să înceteze și nu are voie să se mai repete”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, deputata Oana Vlăducă.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Călin Popescu Tăriceanu, singura opţiune sigură pentru PSD-ALDE la prezidenţiale!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, consideră că declaraţia de după alegerile europarlamentare a liderului Călin Popescu Tăriceanu cu privire la faptul că nu intră în discuţie, acum, candidatura sa la prezidenţiale şi nu reprezenta o opţiune, în acel moment, a fost interpretată în fel şi chip, numai în sensul adevărat, nu.

Ionel Petre, primul membru ALDE care, la Târgovişte, i-a propus lui Tăriceanu să candideze pentru funcţia supremă în stat, rămâne fidel acestui deziderat. Susţine preşedintele ALDE Dâmboviţa că interpretarea dată de cei care nu îl vor în cursa electorală pe Călin Popescu Tăriceanu nu este conformă cu realitatea politică din partid.

Spune Ionel Petre că Tăriceanu rămâne candidatul ALDE pentru funcţia de preşedinte al României, chiar dacă discuţiile privind o candidatură comună PSD-ALDE nu au fost abandonate, rămânând ca reprezentanţii PSD să se hotărească dacă liderul ALDE reprezintă cea mai bună opţiune pentru alegerile prezidenţiale.

„În opinia noastră, Călin Popescu Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliţiei PSD-ALDE cu şanse reale de a câştiga competiţia în faţa lui Klaus Iohannis”, precizează Ionel Petre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!