Conectați-vă cu noi

POLITIC

Ponta, la Târgovişte: Când te vorbeşte Dragnea de bine, urmează să fii executat!

Publicat

pe

Liderul Pro România, Victor Ponta, a demonstrat, astăzi, încă o dată, că are un discurs calat clar împotriva şefului PSD, Liviu Dragnea, pe care îl consideră, în momentul de faţă, vinovat pentru toate nenorocirile care se întâmplă României, dar şi Partidului Social Democrat, pe care l-a transformat într-o anexă a interselor sale.

În opinia lui Ponta, Dragnea e răul întruchipat. Pe toţi cei care cred în el îi foloseşte, după care îi aruncă la coş. A ajuns Ponta la concluzia că, atunci când te vorbeşte Dragnea de bine, trebuie să devii precaut, urmează ceva urât.

„Când mi-a zis Dragnea că sunt cel mai bun prieten al lui, mi-am dat seama că sigur mă dă afară. Lui Firea i-a zis că o iubeşte şi a executat-o. Pe Stănescu, pe Grindeanu… Şi despre Ţuţuianu vorbea de bine şi l-a executat. Le vine rândul la toţi cei care zic, hai, îmi dă şi mie o funcţie acum şi sunt bine… Cu Dragnea nu contează. Cei de aici, din Dâmboviţa, care cred că se înţeleg cu Dragnea, vor avea soarta lui Ţuţuianu”, a spus Ponta, astăzi, la Târgovişte.

Consideră preşedintele Pro România că Liviu Dragnea pune pe primul loc interesele sale personale şi foloseşte PSD, Guvernul României, Parlamentul, Curtea de Conturi, Curtea Constituţională şi alte instituţii doar pentru scopurile sale. Crede Victor Ponta că PSD-ul de astăzi nu mai are nicio legătură cu social democraţia şi că este un PRM cu un alt nume.

„Discursul ăsta anti-european, anti-firme private, cu statul paralel, Soroş, nu are nicio legătură cu PSD, un partid care a ştiut să guverneze bine, care a administrat ţara”.

Victor Ponta a atras atenţia că există riscul ca, la alegerile prezidenţiale, să ne trezim în turul doi cu Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea. Tocmai de aceea, Pro România, pentru a evita pericolul transformării României într-o moşie de Teleorman, după cum s-a exprimat Victor Ponta, vrea să creeze o alianţă care să vină cu un candidat bun, vizibil, capabil, care să-l scoată pe Dragnea pe tuşă din primul tur şi care să se lupte cu Iohannis. Încă se mai caută acel tip de candidat care să fie agreat de uniunea politică de centru care se va înfiinţa.

Este clar că fostul preşedinte al social-democraţilor încearcă să-i ţină aproape pe mulţi PSD-işti cu care a colaborat bine şi pe care intenţionează să îi atragă în Pro România sau măcar să-l sprijine în acţiunile politice pe care le va întreprinde în viitorul apropiat.

Victor Ponta este convins că mulţi dintre cei care gravitează acum în jurul lui Dragnea vor avea soarta lui Ţuţuianu şi a celorlalţi lideri îndepărtaţi din partid sau de la butoanele puterii.

Ponta îi sfătuieşte pe miniştrii Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici „să creadă cum cred eu din tot ceea ce promite Dragnea”. A mărturisit fostul premier al României că Liviu Dragnea, la un moment dat, îi considera pe cei doi social-democraţi de vază „trădători, mincinoşi, securişti”.

Presa a vrut să afle de la Ponta ceea ce în Dâmboviţa s-a propagat în aceste zile la nivel de zvon, cum că Adrian Ţuţuianu va trece la Pro România împreună cu alte câteva nume notabile din PSD. Victor Ponta le-a recomandat jurnaliştilor să-l întrebe pe Adrian Ţuţuianu când şi dacă va face acest pas.

„Nu pot eu să vorbesc în numele lui. În nici un caz nu se va duce la PNL sau la USR dacă vrea să facă în continuare politică”.

Dâmboviţa

Ordonanţa 114, cel mai dur eşec economic al actualei puteri! Oana Vlăducă, deputat Pro România

Publicat

pe

Deputata Pro România Oana Vlăducă a declarat, astăzi – 25 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernului Viorica Dăncilă încearcă acum să dreagă busuiocul şi să schimbe din mers ordonanţa 114 numită şi „ordonanţa lăcomiei”, care a bulversat mediul de afaceri din România şi sistemul bancar.

„PSD a înţeles că a eşuat grav cu această ordonanţă şi încearcă, de altfel, să spele urmele. Ministrul Finanţelor a anunţat recent că se schimbă filozofia şi accentul va fi pus pe hărnicie, după ce a bulversat total economia românească şi a provocat pagube uriaşe la bursă, cele mai lovite fiind companiile energetice ale statului. Este cel mai dur eşec economic al puterii din ultimul an”, a precizat Oana Vlăducă.

Demnitarul Pro România a vorbit şi de aşa-zisele facilităţi fiscale din domeniul construcţiilor care, mai degrabă, au îngropat multe companii, în loc să le ajute. Industria Telecom şi-a îngheţat investiţiile din cauza ordonanţei 114, care a creat mari probleme. Reprezentanţii Pro România îi consideră pe Liviu Dragnea şi pe Darius Vâlcov principalii responsabili ai acestui eşec economic răsunător al actualei puteri.

A mai vorbit Oana Vlăducă şi de amnistia fiscală, pe care a anunţat-o deja public ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici. Vestea că se pregăteşte un asemenea text de lege, a spus deputata Pro România, nu a fost privită cu bucurie de contribuabilii oneşti, de oamenii de afaceri care se achită corect de obligaţiile fiscale ce le revin.

În urma unui sondaj realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii a rezultat că peste 70% dintre repondenţi nu sunt de acord cu amnistia fiscală, care nu face altceva decât să încurajeze evaziunea fiscală, să nu îi responsabilizeze pe unii contribuabili, care vor continua să nu-şi plătească taxele şi impozitele, sub motivaţia că, oricum, vine Guvernul şi dă o amnistie fiscală.

„În locul unei măsuri controversate de amnistie fiscală, cu efecte negative evidente, cu dezavantaje şi inechităţi faţă de contribuabilii oneşti, ar trebui avute în vedere măsuri de stimulare a conformării benevole şi de bonificare a întreprinderilor care şi-au plătit la timp şi în cele mai bune condiţii taxele şi impozitele, precum şi îmbunătăţirea cadrului legal fiscal, vizând în principal aşezarea justă a sarcinilor fiscale, potrivit principiului constituţional care, de altfel, reprezintă o garanţie a principiului egalităţii în materie fiscală”, a arătat deputata Oana Vlăducă.

Citește în continuare

POLITIC

Ministrul Rovana Plumb promite noi modele de afaceri pentru IMM-uri

Publicat

pe

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, președinta PSD Dâmbovița, a precizat, vineri – 22 martie, în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Reprezentanței Comisiei Europene la București, că, în următoarea perioadă, în țara noastră, vor fi implementate noi modele de afaceri, în ceea ce priveşte dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Se va mai avea în vedere combaterea șomajului pe termen lung și trecerea de la ocupare la pensionare activă. De asemenea, va exista preocupare pentru sprijinirea eficienței energetice.

Ministrul Rovana Plumb a profitat de ocazie pentru a mai prezenta și un scurt bilanț al activității sale în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. În acest context, a precizat că valoarea apelurilor lansate a depășit 25 miliarde de euro din sumele alocate de 28 de miliarde de euro. Numărul contractelor de finanțare semnate cu beneficiarii fondurilor europene a ajuns la aproape 6.000.

Rovana Plumb, care este prima pe lista Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare din luna mai, va trebui să renunțe la funcția de ministru al Fondurilor Europene în următoarea perioadă. În mediul politic se vorbește că președinta PSD Dâmbovița va fi propunerea Guvernului României pentru postul de comisar european.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!