Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte ignoră întrebările PNL referitoare la transportul public de călători!

Publicat

pe

Preşedintele Organizaţiei PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a anunţat, astăzi – 10 ianuarie 2019, că aleşii liberali nu vor vota proiectele de hotărâre pe care reprezentanţii administraţiei locale le vor iniţia cu privire la încetarea parteneriatului cu operatorul de transport public de călători, dacă nu vor primi răspuns la memoriul pe care l-au depus la Primărie încă din luna noiembrie.

„Au trecut 45 de zile şi nu am primit niciun răspuns. Timpul trece şi vom fi solicitaţi, din nou, să votăm pentru încheierea cât mai grabnică a unui acord cu AITT. Suntem pentru dezvoltarea oraşului nostru. Ne dorim acest lucru. Participăm activ la toate proiectele majore propuse pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, dar ne interesează foarte mult felul cum sunt cheltuiţi banii publici.

Ar trebui să se înţeleagă că reprezentanţii unei primării sunt doar administratori ai banului public. De felul cum cheltuiesc banii publici depinde dezvoltarea unui oraş. Pentru că nu este suficient să vii cu nişte proiecte pe care le prezinţi, împrumutăm bani din bănci, nu terminăm acele proiecte, nu dăm explicaţii pentru felul cum am cheltuit banii şi, ulterior, ne trezim îndatoraţi, dar fără să dezvoltăm acest oraş.

Acele întrebări pe care le-am ridicat aduc lumină în situaţia din transportul public, ne ajută pe noi să avem o poziţie corectă, consilierii noştri să voteze în cunoştinţă de cauză, iar cetăţeanul să ştie exact cum s-au cheltuit banii plătiţi de el prin taxe şi impozite.

Vom urmări cu mare atenţie felul cum se vor face acele evaluări, felul cum se va propune schimbul respectiv şi, dacă nu vom avea răspunsurile corecte şi vom simţi cea mai mică problemă în ceea ce ni se va propune, nu vom vota”, a explicat Aurelian Cotinescu.

ÎNTREBĂRILE PNL LA CARE REPREZENTANŢII PRIMĂRIEI TÂRGOVIŞTE NU AU RĂSPUNS

  1. Si-a respectat Consiliul Local Targoviste obligatiile contractuale ce ii revin, conform contractului, de verificare si control asupra delegatului? Care au fost concluziile si masurile dispuse in urma acestor controale?
  2. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, a obligatiilor de modernizare a bazei de productie, a mijloacelor de transport si a bunurilor apartinand domeniului public?
  3. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la obtinerea de la autoritatile competente, a avizelor necesare desfasurarii serviciului delegat?
  4. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la implementarea unor sisteme performante de management?
  5. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la sub-inchirierea serviciului delegat?
  6. A urmarit Consiliul Local Targoviste indeplinirea obligatiilor cu privire la implementarea clauzelor din contract?
  7. A urmarit Consiliul Local Targoviste in conformitate cu atributiile contractuale: verificare serviciilor publicate, furnizate si nivelul de calitate al acestora, aplicarea indicatorilor de performanta si aplicarea penalitatilor pentru neindeplinire, precum si asigurarea unor relatii echilibrate intre delegate si utilizatori?
  8. A urmarit Consiliul Local Targoviste raportarile semestriale privind executarea contractului si a obiectivelor convenite prin acesta?
  9. Ce solicitari au fost primite din partea AITT pe perioada contractului de deleagare a serviciul de transport public local?
  10. Au fost demarate procedurile de negociere a rezilierii amiabile a contractului de deleagare a serviciul de transport public local cu societatea AITT?

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa n-a împărţit toţi banii către localităţi şi lasă loc speculaţiilor politice!

Publicat

pe

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor din TVA şi impozitul pe venit către localităţile din Dâmboviţa a fost adoptat, şi anul acesta, doar cu votul consilierilor judeţeni PSD, aleşii PNL fiind împotriva modului cum au fost distribuiţi bani. Aceştia au punctat, prin vocea liderului de grup Aurelian Popa, că sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care nu-şi acoperă cheltuielile de funcţionare. Prin urmare, despre investiţii şi dezvoltare nici nu poate fi vorba!

Au mai fost nemulţumiţi liberalii şi de faptul că nu au fost împărţiţi toţi bani, rămânând 20 de milioane de lei pentru o etapă viitoare. Cu aceste fonduri se vor acoperi o parte din solicitările venite dinspre primării, iar întrebarea pusă de Aurelian Popa a fost de ce nu s-au dat deja din moment ce Conbsiliul Judeţean a centralizat de mai multă vreme cererile administraţiilor locale.

CITEŞTE ŞI: Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Au formulat răspunsuri Silviana Marin – director economic, consilierul PSD Alexandru Oprea – nominalizat de partid să revină în fruntea CJ Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole şi preşedintele Daniel Comănescu, însă liberalii nu s-au lăsat înduplecaţi. Din punctul lor de vedere, la baza repartizării sumelor nu au stat doar criterii obiective, ci şi unele subiective. Şi nu i-a putut convinge că lucrurile nu stau aşa nici expunerea uşor sarcastică a consilierului PSD Alexandru Oprea.

„Observ că este al treilea an în care PNL n-a reuşit să înţeleagă modul cum se fundamentează un buget. Calculul este foarte simplu. (…) Acolo aveţi două coloane. Dacă le însumaţi, o să observaţi că bugetele unităţilor administrativ-teritoriale asigură secţiunea de funcţionare. Sigur că, din acest buget, se scad cheltuielile pentru asistenţă socială, care, pentru prima dată în acest an, revine în totalitată UAT-urilor. (…) Aţi vorbit că sunt centralizările făcute. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot preciza faptul că, dacă centralizăm sumele cerute de unităţile administrativ-teritoriale, o să avem nevoie de vreo trei ori bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, drept pentru care eu nu cred că, în cinci zile cât am avut la dispoziţie pentru a face această repartiţie, puteam să facem o analiză. (…) Vor exista şi rectificări bugetare”.

Cert este că, deşi n-au expus problema oficial, au existat voci care au avansat ideea că cele 20 de milioane, pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu le-a repartizat încă, sunt de fapt un fel de armă cu care vor putea fi ţinuţi la ordin primarii, în sensul că banii vor ajunge la cei care vor reuşi să scoată un scor bun pentru PSD la alegerile europene din luna mai. Nici nu este de mirare că au apărut astfel de speculaţii, din moment ce există precedentul creat în luna decembrie 2018, când au primit fonduri, din economiile PNDL, cu preponderenţă, edilii care au răspuns chemării secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, de după excluderea lui Adrian Ţuţuianu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va întruni, astăzi – 22 martie 2019, în şedinţă extraordinară de lucru, pentru a repartiza bugetele localităţilor, respectiv: sumele din cote defalcate din impozitul pe venit, sumele pentru echilibrarea bugetelor localee, sumele din taxa pe valoarea adăugată.

Potrivit surselor noastre, primarii din judeţ sunt extrem de nemulţumiţi de bugetele ce urmează a le fi distribuite.

Vezi sumele din impozitul pe venit pe fiecare localitate
Vezi sumele din TVA pe fiecare localitate

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!