Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte ignoră întrebările PNL referitoare la transportul public de călători!

Publicat

pe

Preşedintele Organizaţiei PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a anunţat, astăzi – 10 ianuarie 2019, că aleşii liberali nu vor vota proiectele de hotărâre pe care reprezentanţii administraţiei locale le vor iniţia cu privire la încetarea parteneriatului cu operatorul de transport public de călători, dacă nu vor primi răspuns la memoriul pe care l-au depus la Primărie încă din luna noiembrie.

„Au trecut 45 de zile şi nu am primit niciun răspuns. Timpul trece şi vom fi solicitaţi, din nou, să votăm pentru încheierea cât mai grabnică a unui acord cu AITT. Suntem pentru dezvoltarea oraşului nostru. Ne dorim acest lucru. Participăm activ la toate proiectele majore propuse pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, dar ne interesează foarte mult felul cum sunt cheltuiţi banii publici.

Ar trebui să se înţeleagă că reprezentanţii unei primării sunt doar administratori ai banului public. De felul cum cheltuiesc banii publici depinde dezvoltarea unui oraş. Pentru că nu este suficient să vii cu nişte proiecte pe care le prezinţi, împrumutăm bani din bănci, nu terminăm acele proiecte, nu dăm explicaţii pentru felul cum am cheltuit banii şi, ulterior, ne trezim îndatoraţi, dar fără să dezvoltăm acest oraş.

Acele întrebări pe care le-am ridicat aduc lumină în situaţia din transportul public, ne ajută pe noi să avem o poziţie corectă, consilierii noştri să voteze în cunoştinţă de cauză, iar cetăţeanul să ştie exact cum s-au cheltuit banii plătiţi de el prin taxe şi impozite.

Vom urmări cu mare atenţie felul cum se vor face acele evaluări, felul cum se va propune schimbul respectiv şi, dacă nu vom avea răspunsurile corecte şi vom simţi cea mai mică problemă în ceea ce ni se va propune, nu vom vota”, a explicat Aurelian Cotinescu.

ÎNTREBĂRILE PNL LA CARE REPREZENTANŢII PRIMĂRIEI TÂRGOVIŞTE NU AU RĂSPUNS

 1. Si-a respectat Consiliul Local Targoviste obligatiile contractuale ce ii revin, conform contractului, de verificare si control asupra delegatului? Care au fost concluziile si masurile dispuse in urma acestor controale?
 2. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, a obligatiilor de modernizare a bazei de productie, a mijloacelor de transport si a bunurilor apartinand domeniului public?
 3. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la obtinerea de la autoritatile competente, a avizelor necesare desfasurarii serviciului delegat?
 4. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la implementarea unor sisteme performante de management?
 5. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la sub-inchirierea serviciului delegat?
 6. A urmarit Consiliul Local Targoviste indeplinirea obligatiilor cu privire la implementarea clauzelor din contract?
 7. A urmarit Consiliul Local Targoviste in conformitate cu atributiile contractuale: verificare serviciilor publicate, furnizate si nivelul de calitate al acestora, aplicarea indicatorilor de performanta si aplicarea penalitatilor pentru neindeplinire, precum si asigurarea unor relatii echilibrate intre delegate si utilizatori?
 8. A urmarit Consiliul Local Targoviste raportarile semestriale privind executarea contractului si a obiectivelor convenite prin acesta?
 9. Ce solicitari au fost primite din partea AITT pe perioada contractului de deleagare a serviciul de transport public local?
 10. Au fost demarate procedurile de negociere a rezilierii amiabile a contractului de deleagare a serviciul de transport public local cu societatea AITT?
Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

La Voineşti, scade preţul pentru apă şi canalizare!

Publicat

pe

Pentru prima dată în istoria judeţului Dâmboviţa, conform datelor pe care le deţinem, la început de an, se anunţă o scădere a preţului pentru serviciile de apă potabilă şi canalizare! Din păcate, nu se întâmplă în toate localităţile, ci doar în comuna Voineşti, unde administraţia locală condusă de primarul Dănuţ Gabriel Sandu ne-a obişnuit deja că lucrează altfel, fiind un exemplu de bună practică recunoscut până la nivelul organismelor care finanţează proiecte.

Anul acesta, urmare negocierilor pe care edilul Dănuţ Gabriel Sandu le-a purtat cu firma care a concesionat serviciile de apă potabilă şi canalizare, cetăţenii din Voineşti vor plăti facturi mai mici, întrucât preţul a scăzut, începând cu 1 ianuarie.

Este ceea ce visează de zeci de ani şi ceilalţi dâmboviţeni, abonaţi ai Companiei de Apă. Din păcate, n-au avut parte de o asemenea măsură nici în momentul în care, prin lege, cuantumul TVA a scăzut de la 19 la 9%! Consumatorii n-au simţit tăierea celor 10 procente, întrucât diferenţa s-a dus în bugetul Companiei, cu motivaţia că trebuie acoperită partea de cofinanţare pentru proiectele de modernizare şi extindere derulate cu fonduri europene.

Concluzie: Începând cu 1 ianuarie 2019, voineştenii vor plăti pentru pachetul apă-canal doar 4,432 lei/mc (preţ fără TVA), iar abonaţii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa trebuie să se mulţumească cu faptul că nu s-a mai operat nicio majorare şi vor continua să scoată din buzunar 7,4 lei/mc (preţ tot fără TVA). Asta în condiţiile în care, la Voineşti, preţul era oricum cu mult mai mic decât cel practicat de Compania de Apă!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Implică-te! Alege priorităţile oraşului tău!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Banca Mondială a identificat, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

„Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște au menținut un dialog cu inițiatorii campaniei, implicându-se, totodată, în calitate de autorități publice locale, în identificarea celor mai importante proiecte pentru zona urbană Târgoviște. Acestea sunt în număr de 10, respectiv:

 •  Esplanada Ialomița”: amenajarea hidrotehnică a albiei Râului Ialomița între podul Șotânga și Complexul Turistic de Natație, cu profil de splai circulabil și canal pentru agrement nautic, cu un pod nou în aval și amenajare albii afluenți;
 • Realizarea unor platforme de tip Park&Ride și Bike&Ride în zonele periferice ale Municipiului și conectarea acestora la mijloacele de transport în comun;
 • Construcția unui nou stadion municipal;
 • Planul integrat de dezvoltare urbană în Municipiul Târgoviște pentru cartierele MIX și MIV;
 • Dezvoltarea infrastructurii pentru turism: accese, spații de primire, vizitare și servicii cultural-turistice și de agrement în zona Complexului Muzeal Curtea Domnească;
 • Reabilitarea Gării Târgoviște, a spațiilor de parcare și a stațiilor de transport auto local și județean;
 • Modernizarea și dezvoltarea integrată a transportului pe cale ferată de interconectare cu zonele metropolitane București-Ilfov și Ploiești;
 • Reabilitarea obiectivelor culturale monument „Șanțul și Valul Cetății” și a fostei „Școli de cavalerie” (UM Gară);
 • Drumul Expres Ploiești – Târgoviște – Găești (Muntenia Expres), inclusiv Varianta de Ocolire Târgoviște (Varianta de Ocolire/ Inelul 2 Târgoviște) și modernizarea unor noi artere de acces/ieșire în Varianta de Ocolire;
 • Dezvoltarea centrului de servicii pentru afaceri Târgoviște Business Park și a parcului industrial-energetic Târgoviște Industrial Park;

Valoarea estimată a proiectelor menționate este de 606 milioane Euro, dintre care 59% revin proiectelor de drumuri, 10% – infrastructurii de afaceri, 8% – infrastructurii culturale, 8% – infrastructurii de mediu, 5% – infrastructurii sportive, 4% – regenerării urbane, 3% – centrului intermodal și alți 3% – proiectelor de cale ferată”, se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

Campania ”Alege prioritățile orașului tău” se desfășoară în perioada 18 ianuarie – 22 martie.

Pe această cale, Consiliul Județean Dâmbovița face apel către toți dâmbovițenii, dar și către toți actorii locali, indiferent de profil, să se implice în această campanie, prin completarea chestionarului ce poate fi accesat la https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk și care vizează realizarea unei ierarhii a proiectelor în cauză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!