Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte ignoră întrebările PNL referitoare la transportul public de călători!

Publicat

pe

Preşedintele Organizaţiei PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a anunţat, astăzi – 10 ianuarie 2019, că aleşii liberali nu vor vota proiectele de hotărâre pe care reprezentanţii administraţiei locale le vor iniţia cu privire la încetarea parteneriatului cu operatorul de transport public de călători, dacă nu vor primi răspuns la memoriul pe care l-au depus la Primărie încă din luna noiembrie.

„Au trecut 45 de zile şi nu am primit niciun răspuns. Timpul trece şi vom fi solicitaţi, din nou, să votăm pentru încheierea cât mai grabnică a unui acord cu AITT. Suntem pentru dezvoltarea oraşului nostru. Ne dorim acest lucru. Participăm activ la toate proiectele majore propuse pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, dar ne interesează foarte mult felul cum sunt cheltuiţi banii publici.

Ar trebui să se înţeleagă că reprezentanţii unei primării sunt doar administratori ai banului public. De felul cum cheltuiesc banii publici depinde dezvoltarea unui oraş. Pentru că nu este suficient să vii cu nişte proiecte pe care le prezinţi, împrumutăm bani din bănci, nu terminăm acele proiecte, nu dăm explicaţii pentru felul cum am cheltuit banii şi, ulterior, ne trezim îndatoraţi, dar fără să dezvoltăm acest oraş.

Acele întrebări pe care le-am ridicat aduc lumină în situaţia din transportul public, ne ajută pe noi să avem o poziţie corectă, consilierii noştri să voteze în cunoştinţă de cauză, iar cetăţeanul să ştie exact cum s-au cheltuit banii plătiţi de el prin taxe şi impozite.

Vom urmări cu mare atenţie felul cum se vor face acele evaluări, felul cum se va propune schimbul respectiv şi, dacă nu vom avea răspunsurile corecte şi vom simţi cea mai mică problemă în ceea ce ni se va propune, nu vom vota”, a explicat Aurelian Cotinescu.

ÎNTREBĂRILE PNL LA CARE REPREZENTANŢII PRIMĂRIEI TÂRGOVIŞTE NU AU RĂSPUNS

  1. Si-a respectat Consiliul Local Targoviste obligatiile contractuale ce ii revin, conform contractului, de verificare si control asupra delegatului? Care au fost concluziile si masurile dispuse in urma acestor controale?
  2. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, a obligatiilor de modernizare a bazei de productie, a mijloacelor de transport si a bunurilor apartinand domeniului public?
  3. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la obtinerea de la autoritatile competente, a avizelor necesare desfasurarii serviciului delegat?
  4. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la implementarea unor sisteme performante de management?
  5. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la sub-inchirierea serviciului delegat?
  6. A urmarit Consiliul Local Targoviste indeplinirea obligatiilor cu privire la implementarea clauzelor din contract?
  7. A urmarit Consiliul Local Targoviste in conformitate cu atributiile contractuale: verificare serviciilor publicate, furnizate si nivelul de calitate al acestora, aplicarea indicatorilor de performanta si aplicarea penalitatilor pentru neindeplinire, precum si asigurarea unor relatii echilibrate intre delegate si utilizatori?
  8. A urmarit Consiliul Local Targoviste raportarile semestriale privind executarea contractului si a obiectivelor convenite prin acesta?
  9. Ce solicitari au fost primite din partea AITT pe perioada contractului de deleagare a serviciul de transport public local?
  10. Au fost demarate procedurile de negociere a rezilierii amiabile a contractului de deleagare a serviciul de transport public local cu societatea AITT?

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT