Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte ignoră întrebările PNL referitoare la transportul public de călători!

Publicat

pe

Preşedintele Organizaţiei PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a anunţat, astăzi – 10 ianuarie 2019, că aleşii liberali nu vor vota proiectele de hotărâre pe care reprezentanţii administraţiei locale le vor iniţia cu privire la încetarea parteneriatului cu operatorul de transport public de călători, dacă nu vor primi răspuns la memoriul pe care l-au depus la Primărie încă din luna noiembrie.

„Au trecut 45 de zile şi nu am primit niciun răspuns. Timpul trece şi vom fi solicitaţi, din nou, să votăm pentru încheierea cât mai grabnică a unui acord cu AITT. Suntem pentru dezvoltarea oraşului nostru. Ne dorim acest lucru. Participăm activ la toate proiectele majore propuse pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, dar ne interesează foarte mult felul cum sunt cheltuiţi banii publici.

Ar trebui să se înţeleagă că reprezentanţii unei primării sunt doar administratori ai banului public. De felul cum cheltuiesc banii publici depinde dezvoltarea unui oraş. Pentru că nu este suficient să vii cu nişte proiecte pe care le prezinţi, împrumutăm bani din bănci, nu terminăm acele proiecte, nu dăm explicaţii pentru felul cum am cheltuit banii şi, ulterior, ne trezim îndatoraţi, dar fără să dezvoltăm acest oraş.

Acele întrebări pe care le-am ridicat aduc lumină în situaţia din transportul public, ne ajută pe noi să avem o poziţie corectă, consilierii noştri să voteze în cunoştinţă de cauză, iar cetăţeanul să ştie exact cum s-au cheltuit banii plătiţi de el prin taxe şi impozite.

Vom urmări cu mare atenţie felul cum se vor face acele evaluări, felul cum se va propune schimbul respectiv şi, dacă nu vom avea răspunsurile corecte şi vom simţi cea mai mică problemă în ceea ce ni se va propune, nu vom vota”, a explicat Aurelian Cotinescu.

ÎNTREBĂRILE PNL LA CARE REPREZENTANŢII PRIMĂRIEI TÂRGOVIŞTE NU AU RĂSPUNS

  1. Si-a respectat Consiliul Local Targoviste obligatiile contractuale ce ii revin, conform contractului, de verificare si control asupra delegatului? Care au fost concluziile si masurile dispuse in urma acestor controale?
  2. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, a obligatiilor de modernizare a bazei de productie, a mijloacelor de transport si a bunurilor apartinand domeniului public?
  3. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la obtinerea de la autoritatile competente, a avizelor necesare desfasurarii serviciului delegat?
  4. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la implementarea unor sisteme performante de management?
  5. A urmarit Consiliul Local Targoviste respectarea clauzelor contractuale de catre delegat, cu privire la sub-inchirierea serviciului delegat?
  6. A urmarit Consiliul Local Targoviste indeplinirea obligatiilor cu privire la implementarea clauzelor din contract?
  7. A urmarit Consiliul Local Targoviste in conformitate cu atributiile contractuale: verificare serviciilor publicate, furnizate si nivelul de calitate al acestora, aplicarea indicatorilor de performanta si aplicarea penalitatilor pentru neindeplinire, precum si asigurarea unor relatii echilibrate intre delegate si utilizatori?
  8. A urmarit Consiliul Local Targoviste raportarile semestriale privind executarea contractului si a obiectivelor convenite prin acesta?
  9. Ce solicitari au fost primite din partea AITT pe perioada contractului de deleagare a serviciul de transport public local?
  10. Au fost demarate procedurile de negociere a rezilierii amiabile a contractului de deleagare a serviciul de transport public local cu societatea AITT?

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare și de modernizare a străzilor din municipiul Târgoviște se desfășoară într-un ritm susținut. Autoritățile vor ca, până în toamnă, majoritatea căilor rutiere să fie puse la punct. Ieri, primarul Cristian Daniel Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu şi de directorii instituțiilor subordonate, s-a aflat pe strada Herţa din microraionul 3, unde au fost demarate lucrările de asfaltare.

„Sunt primele lucrări de modernizare de la darea în folosință a acestei străzi. Tot în această zonă se află și strada Tighina, pe care, în momentul de față, se montează rețeaua de canalizare. În perioada următoare, va fi asfaltată și această stradă”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Din cadrul acestui proiect de reabilitare și modernizare fac parte și străzile Leo Plângă, Bastionului și Alexandru Ilie. După definitivarea lucrărilor de canalizare, și pe aceste artere municipale se va trece la turnarea stratului de asfalt. De asemenea, pe strada Mihai Bravu, lucrările la rețeaua de gaze naturale sunt aproape gata. Primăria va începe refacerea trotuarelor, iar, în final, se va turna un nou covor asfaltic.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Nume de voievozi pentru cartierele municipiului Târgovişte

Publicat

pe

Gest lăudabil făcut de reprezentanţii executivului târgoviştean, care s-au raliat iniţiativei profesorului Honorius Moţoc, consilier local PNL, care a propus de mai multă vreme schimbarea denumirilor cartierelor târgoviştene. Demersul a intrat în linie dreaptă.

Conform proiectului promovat de ilustrul dascăl şi susţinut de Primărie, în viitorul apropiat, se va renunţa la denumirea sovietică de microraioane, iar principalelele zone ale municipiului Târgovişte vor primi numele domnitorilor de care se leagă nemijlocit istoria acestor locuri, istoria vechii Cetăţii de Scaun a Ţării Româneşti.

Aşa după cum a explicat Honorius Moţoc, este vorba de un recurs la istorie, de revenire la normalitate într-o localitate în care au domnit unii dintre cei mai bravi voievozi ai Ţării Româneşti.

„Eu doar am argumentat, din postura profesorului de istorie, de ce trebuie să dăm cartierelor târgoviştene numele celor mai de seamă domnitori. Astfel, microraioanele 2 şi 3 vor căpăta denumirea de Cartierul Matei Basarab, micro 4 se va numi Radu cel Mare, micro 5 – Constantin Brânvcoveanu, micro 8 şi 9 – Mihai Viteazul, microraionul 11 se va numi Vlad Ţepeş, micro 12 – Petru Cercel, iar zona centrală se va numi Mircea cel Bătrân”, a precizat profesorul Honorius Moţoc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!