Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda îi provoacă pe dâmboviţeni să-i comunice ideile de acte normative!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, şi-a publicat raportul activităţii parlamentare aferent celui de-al doilea an din actualul mandat în forul legislativ al ţării.

Alesul activează în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații. De asemenea, este membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, fiind reales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare). Totodată, a fost desemnat preşedinte al grupului Partidului Popular European. Cezar Preda a deţinut cele două funcţii până în luna mai.

Consecvent ideii că un reprezentant al cetăţenilor trebuie să ţină legătura cu aceştia, deputatul a fost prezent permanent la birourile parlamentare pe care le-a deschis în Târgovişte, Găeşti şi Pucioasa.

„În urma audiențelor avute, în cadrul controlului parlamentar, am adresat un număr de 24 de întrebări sau interpelări pe teme de interes local și județean, precum și de interes național.

Tot în cadrul exercitării controlului parlamentar, am fost semnatarul unui număr de 10 moțiuni simple la adresa miniștrilor de finanțe, economie, educație, sănătate, pensii, agricultură, păduri, interne și cultură, precum și a două moțiuni de cenzură.

La nivel de inițiativă legislativă, în acest an, am depus un număr de 20 de propuneri legislative având ca obiect îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniile fiscal, salarizare, pensii, educație, sănătate, infrastructură, drepturile persoanelor cu handicap, audiovizual, egalitate de șanse, inclusuiv Legea Anti-birocrație.

Un proiect pe care l-am continuat l-a reprezentat organizarea unor vizite educative la Palatul Parlamentului a unui număr de peste 160 de elevi din localitățile dâmbovițene Braniștea, Finta și Bezdead care au drept scop informarea acestora despre modul de funcţionare a Camerei Deputaţilor, procesul de vot şi reprezentare, rolul deputaţilor şi procesul legislativ.

M-am străduit și mă voi strădui în continuare să îmi fac datoria cât mai bine față de cei pe care am onoarea să-i reprezint în Parlamentul României. Dragi cetățeni, vă aștept cu idei viabile pentru inițierea unor propuneri legislative, pe care împreună să le putem materializa în acte normative necesare dezvoltării României. Cred cu tărie în parteneriatul dintre dumneavoastră și mine”, spune deputatul PNL Cezar Preda.

Temele abordate de deputatul Cezar Preda în întrebările şi interpelările formulate:
• Construire bazin înot didactic, str. Tudor Vladimirescu, nr.2C, Grup Școlar Agricol ”Dr. C. Angelescu”, localitatea Găești, jud. Dâmbovița
• Construcția de locunțe pentru tineri, orașul Găești, județul Dâmbovița
• Reabilitare, modernizare și dotare, așezământ cultural-comuna Bezdead, județul Dâmbovița
• Restaurarea vestigiilor medievale
• Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște
• Platoul Padina-Peştera din Munţii Bucegi I
• Alunecările de teren din jududețul Dâmboviţa
• Măsuri pentru limitarea extinderii pestei porcine africane
• Serviciul de Ambulanța județean Dâmbovița
• Lipsa fondurilor şi a investiţiilor blochează activitatea Direcţiilor Regionale a Finanţelor Publice
• Platoul Padina-Peştera din Munţii Bucegi II
• Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului-județul Dâmboviţa.
• Preţurile practicate de magazinele, barurilor şi restaurantele din Aeroportul Internaţional „Henri Coanda”
• Deficit de medici versus şomaj în rândul absolvenţilor de medicină
• Măsurile reparatorii prin echivalent
• Renunţarea la ora de vară
• Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a
• Evaluarea activității manageriale desfășurate de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți din inspectoratele școlare și directorii caselor corpului didactic
• Aplicarea art.78 alin.(3) din Legea Nr.448/2006 și a art.39 alin.(1) și (2) din OUG 90/2017 în cazul unităților de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița
• Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2018
• Editarea manualelor școlare de către Editura Didactică și Pedagogică
• Editarea manualului de geografie pentru clasa a VI-a de către Editura Didactică și Pedagogică
• Consumul de droguri în rândul tinerilor
• Structura subiectelor la examenele naţionale pentru anul şcolar 2018-2019

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. ivanov

    ianuarie 15, 2019 at 2:29 pm

    doresc sprijin in recuperarea persoanelor cu handicap

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Scrisoare deschisă către ministrul Ecaterina Andronescu pe tema bursele şcolare

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (gandul.info)

O mămică din Târgovişte i-a adresat ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, o scrisoare deschisă prin intermediul reţelei de socializare Facebook, în speranţa că şefa peste învăţământul românesc îşi va apleca atenţia şi va pune punct discriminărilor cărora le sunt victime cei mai buni elevi ai României.

Iulia Apostescu precizează că a ales această variantă de comunicare întrucât toate celelalte au eşuat, în sensul că unui simplu părinte îi este foarte greu să ajungă să discute cu înalţii oficiali ai statului.

Concret, târgovişteanca îi cere ministrului Ecaterina Andronescu să modifice regulamentul-cadru de acordare a burselor şcolare, astfel încât acestea să fie acordate direct de către Minister, pe aceleaşi criterii şi în acelaşi cuantum la nivel naţional, şi nu de către consiliile locale, în baza unor “legi” proprii, aşa cum se întâmplă în prezent.

„De ani buni, bursele şcolare se acordă de către consiliile locale, care, de cele mai multe ori, nu au bani sau nu vor să aibă bani pentru plata burselor şcolare, iar atunci când au acordă după criterii stabilite în consiliile locale şi nicidecum aşa cum zice Legea Educatiei. S-a ajuns astfel la situatii absurde în care copii cu medii de 9.75 dintr-un colţ al ţării să nu primească absolut nimic (desi Legea Educatiei permite clar acordarea de burse pentru medii mai mari de 8.50!), iar copii cu 8.90 din alt colţ al ţării să primească 400 lei!

Asta nu este numai o situatie absurda, dar este o situatie care contravine grav Constitutiei Romaniei care confera drepturi egale copiilor! La nivel national, sunt consilii locale care acorda burse inclusiv pentru participarea unor copii din ciclul primar(da, primar!) la anumite concursuri, in timp ce sunt consilii locale care pt media 9.80 la liceu nu acorda nimic!

Exemplul cel mai la indemana imi este fiica mea, Apostescu Giulia Elena, eleva in clasa a X-a G la Colegiul National Ienachita Vacarescu din Targoviste, la profilul de stiinte ale naturii, care a terminat semestrul I din clasa a X-a cu media 9.70 si care nu primeste absolut nici o bursa si nici nu a primit vreodata! Asta desi toata evolutia ei scolara incepand cu clasa a V-a a fost intre 9.80-9.70, inclusiv media de la examenul de capacitate fiind de 9.75 (10 matematica, 9.50 limba si literatura romana). S-au implinit, deci, mai bine de 5 ani de cand copila mea este discriminata si nu beneficiaza de drepturile pe care i le confera Legea Educatiei si Constitutia Romaniei.

Este o situatie, repet, absurda, care s-ar putea rezolva foarte usor daca Ministerul Educatiei ar prelua de la consiliile locale sarcina acordarii burselor si ar stabili un regulament cadru clar, cu medii si cuantum de acordare la nivel national, eliminand astfel discriminarile si neechitatile la care sunt supusi copiii.

Va rog si va solicit sa tratati cu maxima seriozitate si responsabilitate aceasta solicitare, intrucat este o situatie care dureaza de ani buni si care nu asigura deloc buna dezvoltare si viitorul copiiilor nostri!”, se arată în textul scrisorii deschise adresată ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Sperăm ca demersul Iuliei Apostescu să fie susţinut rapid de parlamentarii de Dâmboviţa, care au posibilitatea, spre deosebire de un simplu părinte al unui elev cu rezultate şcolare foarte bune, să-i prezinte direct toate aceste probleme şefei peste învăţământul românesc.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Luna pădurii” în Dâmboviţa, tristă fără directorul Costel Preda!

Publicat

pe

Îi simţim acut lipsa inginerului Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Ne aducem aminte că, în luna decembrie, ne-a mărturisit că, odată cu declanşarea „Lunii Pădurii” (15 martie – 15 aprilie), va organiza, ca în fiecare an, activităţi importante dedicate acestei sărbători a aurului verde românesc, a regenerării codrului. Din păcate, nu a mai putut să-şi ducă la îndeplinire acest gând. O boală necruţătoare l-a răpit mult prea devreme dintre noi…

Dinspre Direcţia Silvică Dâmboviţa nu am primit încă niciun semnal de normalitate, de comunicare cu reprezentanţii societăţii civile, cu media, aşa cum o făcea Costel Preda, considerat de mulţi colegi din ţară unul dintre cei mai performanţi directori de unitate, dar şi unul dintre cei mai buni comunicatori.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!