Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda îi provoacă pe dâmboviţeni să-i comunice ideile de acte normative!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, şi-a publicat raportul activităţii parlamentare aferent celui de-al doilea an din actualul mandat în forul legislativ al ţării.

Alesul activează în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații. De asemenea, este membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, fiind reales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare). Totodată, a fost desemnat preşedinte al grupului Partidului Popular European. Cezar Preda a deţinut cele două funcţii până în luna mai.

Consecvent ideii că un reprezentant al cetăţenilor trebuie să ţină legătura cu aceştia, deputatul a fost prezent permanent la birourile parlamentare pe care le-a deschis în Târgovişte, Găeşti şi Pucioasa.

„În urma audiențelor avute, în cadrul controlului parlamentar, am adresat un număr de 24 de întrebări sau interpelări pe teme de interes local și județean, precum și de interes național.

Tot în cadrul exercitării controlului parlamentar, am fost semnatarul unui număr de 10 moțiuni simple la adresa miniștrilor de finanțe, economie, educație, sănătate, pensii, agricultură, păduri, interne și cultură, precum și a două moțiuni de cenzură.

La nivel de inițiativă legislativă, în acest an, am depus un număr de 20 de propuneri legislative având ca obiect îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniile fiscal, salarizare, pensii, educație, sănătate, infrastructură, drepturile persoanelor cu handicap, audiovizual, egalitate de șanse, inclusuiv Legea Anti-birocrație.

Un proiect pe care l-am continuat l-a reprezentat organizarea unor vizite educative la Palatul Parlamentului a unui număr de peste 160 de elevi din localitățile dâmbovițene Braniștea, Finta și Bezdead care au drept scop informarea acestora despre modul de funcţionare a Camerei Deputaţilor, procesul de vot şi reprezentare, rolul deputaţilor şi procesul legislativ.

M-am străduit și mă voi strădui în continuare să îmi fac datoria cât mai bine față de cei pe care am onoarea să-i reprezint în Parlamentul României. Dragi cetățeni, vă aștept cu idei viabile pentru inițierea unor propuneri legislative, pe care împreună să le putem materializa în acte normative necesare dezvoltării României. Cred cu tărie în parteneriatul dintre dumneavoastră și mine”, spune deputatul PNL Cezar Preda.

Temele abordate de deputatul Cezar Preda în întrebările şi interpelările formulate:
• Construire bazin înot didactic, str. Tudor Vladimirescu, nr.2C, Grup Școlar Agricol ”Dr. C. Angelescu”, localitatea Găești, jud. Dâmbovița
• Construcția de locunțe pentru tineri, orașul Găești, județul Dâmbovița
• Reabilitare, modernizare și dotare, așezământ cultural-comuna Bezdead, județul Dâmbovița
• Restaurarea vestigiilor medievale
• Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște
• Platoul Padina-Peştera din Munţii Bucegi I
• Alunecările de teren din jududețul Dâmboviţa
• Măsuri pentru limitarea extinderii pestei porcine africane
• Serviciul de Ambulanța județean Dâmbovița
• Lipsa fondurilor şi a investiţiilor blochează activitatea Direcţiilor Regionale a Finanţelor Publice
• Platoul Padina-Peştera din Munţii Bucegi II
• Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului-județul Dâmboviţa.
• Preţurile practicate de magazinele, barurilor şi restaurantele din Aeroportul Internaţional „Henri Coanda”
• Deficit de medici versus şomaj în rândul absolvenţilor de medicină
• Măsurile reparatorii prin echivalent
• Renunţarea la ora de vară
• Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a
• Evaluarea activității manageriale desfășurate de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți din inspectoratele școlare și directorii caselor corpului didactic
• Aplicarea art.78 alin.(3) din Legea Nr.448/2006 și a art.39 alin.(1) și (2) din OUG 90/2017 în cazul unităților de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița
• Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2018
• Editarea manualelor școlare de către Editura Didactică și Pedagogică
• Editarea manualului de geografie pentru clasa a VI-a de către Editura Didactică și Pedagogică
• Consumul de droguri în rândul tinerilor
• Structura subiectelor la examenele naţionale pentru anul şcolar 2018-2019

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. ivanov

    ianuarie 15, 2019 at 2:29 pm

    doresc sprijin in recuperarea persoanelor cu handicap

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Un TIR încărcat cu citrice s-a răsturnat pe DN 61, în oraşul Găeşti

Publicat

pe

Accident rutier, în această dimineaţă, în faţa Parchetului Găeşti, judeţul Dâmboviţa! Un TIR încărcat cu citrice s-a răsturnat se pare din cauza faptului că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum: curbă şi polei.

Din fericire, bărbatul a scăpat nevătămat, însă o parte din marfă s-a împrăştiat pe carosabil. Circulaţia pe DN 61, Găeşti – Ghimpaţi – Giurgiu, se desfăşoară alternativ, pe un singur sens de mers, până la sosirea maşinii de tractare şi repunerea autovehicului pe roţi.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ţuţuianu, senator: Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa va fi exclus din PSD!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, exclus din partid la ordinul lui Liviu Dragnea, nu a anunţat, în cadrul conferinţei de presă din această dimineaţă, ce parcurs politic va urma, aşa cum se aşteptau foarte mulţi.

Demnitarul a ales, ca şi la precedentele întâlniri cu reprezentanţii mass-media, să analizeze stadiul de implementare al proiectelor pentru care s-a zbătut când s-a aflat la şefia PSD Dâmboviţa, despre care spune că se pierd din cauza neimplicării noii conduceri. De asemenea, Adrian Ţuţuianu a taxat, din nou, comportamentul pe care-l manifestă Rovana Plumb faţă de unii dintre parlamentari şi în relaţia cu primarii şi preşedintele Consiliului Judeţean.

„Am urmărit ce s-a întâmplat la întâlnirile zonale. Concluzii. Este aproape hilar efortul doamnei Plumb de a mima implicarea în viaţa organizaţiei PSD Dâmboviţa. Totdeauna implicarea doamnei Plumb a fost minimă şi neimportantă. Mai mult făcea act de prezenţă, decât să sprijine.

Mesajele transmise sunt ridicole. Ne preocupă judeţul. Facem treabă împreună, unitate, pace, chestiuni propagandistice, care n-au legătură cu ce se întâmplă în judeţ. Nu există niciun fel de preocupare, decât cea pentru postul de europarlamentar.

Este revoltător şi contrar legii mesajul pe care-l transmite doamna Plumb primarilor, de a-l ocoli pe preşedintelele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi a se adresa consilierului Sandu Oprea. Comănescu este cel care are responsabilitatea proiectelor acestui judeţ! Ce face doamna Plumb este o instigare la încălcarea legii.

Este inacceptabil şi modul cum se comportă Rovana Plumb cu unii dintre parlamentarii PSD – Carmen Holban, Oana Vlăducă, Titus Corlăţean, pe care i-a dat afară din sală. Este impardonabil. Aşa ceva nu s-a întâmplat în istoria organizaţiei. O clică, o camarilă fără legalitate încearcă să acapareze această organizaţie care a fost una de frunte a PSD. Mă aşteptam ca ceilalţi parlamentari să manifeste respect faţă de colegii lor şi să aibă o reacţie. Mă aşteptam ca domnul Cristian Stan să aibă respectul necesar faţă de cele două colege care au muncit cu el în Târgovişte”, a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu.

A mai spus fostul lider al PSD Dâmboviţa că preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, va fi exclus din PSD, întrucât Rovana Plumb trebuie „să-şi plătească datoriile faţă de cei care o ajută în demersul de a acapara organizaţia”.

„Dacă aş putea să-i dau un sfat domnului Comănescu, i-aş spune să iasă cu curaj în faţa opiniei publice şi să spună ce face la Consiliul Judeţean. La întâlniri, el nu a putut să vorbească, a fost scos din sală.

Domnul Comănescu are obligaţia de a asigura funcţionarea Consiliului Judeţean în parametri optimi. Are obligaţia să pregătească bugetul, să urmărească realizarea proiectelor cu finanţare europeană, să deruleze proceduri de achiziţie publică…

I-aş mai spune domnului Comănescu să nu se lase timorat. Dacă-l exclud, se dă semnalul că, în PSD Dâmboviţa, nu poţi avea altă opinie decât cea a camarilei”, a concluzionat senatorul Ţuţuianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!