Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda îi provoacă pe dâmboviţeni să-i comunice ideile de acte normative!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, şi-a publicat raportul activităţii parlamentare aferent celui de-al doilea an din actualul mandat în forul legislativ al ţării.

Alesul activează în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații. De asemenea, este membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, fiind reales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare). Totodată, a fost desemnat preşedinte al grupului Partidului Popular European. Cezar Preda a deţinut cele două funcţii până în luna mai.

Consecvent ideii că un reprezentant al cetăţenilor trebuie să ţină legătura cu aceştia, deputatul a fost prezent permanent la birourile parlamentare pe care le-a deschis în Târgovişte, Găeşti şi Pucioasa.

„În urma audiențelor avute, în cadrul controlului parlamentar, am adresat un număr de 24 de întrebări sau interpelări pe teme de interes local și județean, precum și de interes național.

Tot în cadrul exercitării controlului parlamentar, am fost semnatarul unui număr de 10 moțiuni simple la adresa miniștrilor de finanțe, economie, educație, sănătate, pensii, agricultură, păduri, interne și cultură, precum și a două moțiuni de cenzură.

La nivel de inițiativă legislativă, în acest an, am depus un număr de 20 de propuneri legislative având ca obiect îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniile fiscal, salarizare, pensii, educație, sănătate, infrastructură, drepturile persoanelor cu handicap, audiovizual, egalitate de șanse, inclusuiv Legea Anti-birocrație.

Un proiect pe care l-am continuat l-a reprezentat organizarea unor vizite educative la Palatul Parlamentului a unui număr de peste 160 de elevi din localitățile dâmbovițene Braniștea, Finta și Bezdead care au drept scop informarea acestora despre modul de funcţionare a Camerei Deputaţilor, procesul de vot şi reprezentare, rolul deputaţilor şi procesul legislativ.

M-am străduit și mă voi strădui în continuare să îmi fac datoria cât mai bine față de cei pe care am onoarea să-i reprezint în Parlamentul României. Dragi cetățeni, vă aștept cu idei viabile pentru inițierea unor propuneri legislative, pe care împreună să le putem materializa în acte normative necesare dezvoltării României. Cred cu tărie în parteneriatul dintre dumneavoastră și mine”, spune deputatul PNL Cezar Preda.

Temele abordate de deputatul Cezar Preda în întrebările şi interpelările formulate:
• Construire bazin înot didactic, str. Tudor Vladimirescu, nr.2C, Grup Școlar Agricol ”Dr. C. Angelescu”, localitatea Găești, jud. Dâmbovița
• Construcția de locunțe pentru tineri, orașul Găești, județul Dâmbovița
• Reabilitare, modernizare și dotare, așezământ cultural-comuna Bezdead, județul Dâmbovița
• Restaurarea vestigiilor medievale
• Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște
• Platoul Padina-Peştera din Munţii Bucegi I
• Alunecările de teren din jududețul Dâmboviţa
• Măsuri pentru limitarea extinderii pestei porcine africane
• Serviciul de Ambulanța județean Dâmbovița
• Lipsa fondurilor şi a investiţiilor blochează activitatea Direcţiilor Regionale a Finanţelor Publice
• Platoul Padina-Peştera din Munţii Bucegi II
• Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului-județul Dâmboviţa.
• Preţurile practicate de magazinele, barurilor şi restaurantele din Aeroportul Internaţional „Henri Coanda”
• Deficit de medici versus şomaj în rândul absolvenţilor de medicină
• Măsurile reparatorii prin echivalent
• Renunţarea la ora de vară
• Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a
• Evaluarea activității manageriale desfășurate de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți din inspectoratele școlare și directorii caselor corpului didactic
• Aplicarea art.78 alin.(3) din Legea Nr.448/2006 și a art.39 alin.(1) și (2) din OUG 90/2017 în cazul unităților de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița
• Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2018
• Editarea manualelor școlare de către Editura Didactică și Pedagogică
• Editarea manualului de geografie pentru clasa a VI-a de către Editura Didactică și Pedagogică
• Consumul de droguri în rândul tinerilor
• Structura subiectelor la examenele naţionale pentru anul şcolar 2018-2019

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. ivanov

    ianuarie 15, 2019 at 2:29 pm

    doresc sprijin in recuperarea persoanelor cu handicap

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Campanie de donare de sânge în Protoieriile Târgovişte Nord şi Sud

Publicat

pe

187 de persoane, preoţi şi credincioşi de la protoieriile Târgovişte Nord şi Târgovişte Sud, elevi de la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur și studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, s-au implicat în campania umanitară „Donează sânge, salvează o viaţă”, derulată în perioada 13-17 mai. S-au recolatat 81 de litri de sânge. Acţiunea va fi repetată în luna octombrie, în Găeşti, Titu şi Pucioasa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ajută şi tu Asociaţia Literata Târgovişte să readucă la viaţă şcoala din satul Cucuteni!

Publicat

pe

Asociaţia Literata din Târgovişte derulează lucrări de reamenajare a şcolii din satul Cucuteni, comuna moţăieni, părăsită de mai mulţi ani, cu scopul de a înfiinţa acolo o şcoală de vară. Primii copii vor ajunge la Cucuteni în data de 15 iunie, în prima zi de vacanţă. Aceştia vor fi introduşi în atmosfera veche a satului românesc, li se va vorbi despre valorile autentice ale mediului rural, vor face excursii în natura înconjurătoare şi turul satului cu căruţa tradiţională, vor desfăşura activităţi sportive şi multe altele.

Activităţile de igienizare a şcolii, de consolidare şi de îmbunătăţire a facilităţilor oferite (ex. construire terasă exterioară, refacere instalaţie electrică, amenajare cuptor exterior tradiţional, construire grup sanitar) au debutat în 2018.

Persoanele fizice sau juridice care doresc să sprijine acest proiect o pot face prin efectuarea de sponsorizări (în bani sau în diverse obiecte), Asociaţia Literata fiind înscrisă în Registrul entităţilor pentru care se acordă deduceri fiscale organizat de ANAF.

Astfel, sponsorii îşi pot diminua impozitele cu sumele sponsorizate, după cum urmează:
a) plătitorii de impozit pe veniturile microîntreprinderilor scad din impozit sumele sponsorizate în limita a 20% din impozitul trimestrial. Sumele sponsorizate care depăşesc 20% din impozit se vor scădea (în aceeaşi limită) din impozitele datorate în următoarele 28 de trimestre consecutive.

b) plătitorii de impozit pe profit scad din impozit sumele sponsorizate în limita a 20% din impozitul anual, dar nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri. Sumele sponsorizate care depăşesc limitele de mai sus se vor scădea (în aceleaşi condiţii) din impozitele datorate în următorii 7 ani consecutivi.

Asociația Literata derulează în prezent și alte proiecte în beneficiul copiilor, cum ar fi clubul de șah, clubul de modelism sau ansamblul coral, toate acestea fiind gratuite.

Pentru detalii vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail: catadumitru77@gmail.com sau la telefon 0743.11.65.68.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!