Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Senatorul Iancu Caracota, raportul activităţii parlamentare după 2 ani de mandat

Publicat

pe

Raportul de activitate al senatorului PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota, după 2 ani de mandat, este unul care demonstrează că parlamentarul este permanent în legătură cu oamenii şi cunoaşte problemele acestora: 39 de iniţiative legislative, 67 de declaraţii politice, 129 de întrebări, 58 de interpelări, 4 interpelări adresate primului ministru, 11 moţiuni, 24 de luări de cuvânt în plen şi 50 de comunicate remise către mass-media.

În spatele acestor cifre, stau teme de interes pentru populaţie (DETALII AICI), pe care senatorul Iancu Caracota a încercat să le rezolve folosindu-se de instrumentele parlamentare stabilite prin lege:
– Construcţia de creşe, grădiniţe şi unităţi after school
– Facilităţi fiscale pentru fermierii români
– Măsuri pentru compensarea pierderilor din sectorul agricol, inclusiv reducerea impozitului pe venit pentru fermierii afectaţi
– Stimularea donării de sânge
– Criza vaccinurilor
– Achiziţia de incubatoare pentru bebeluşi
– Banca de lapte matern din România
– Sistemul naţional de transplant de organe
– Criza medicilor de familie în mediul rural
– Deficit de ambulanţe
– Necesitatea dezvoltării serviciilor de asistenţă socială pentru persoanele vârstnice
– Codul Economic al României
– Criza lemnului pentru încălzirea gospodăriilor
– Asigurarea fondurilor necesare pentru dotarea şcolilor cu echipamente IT
– Pachet cu rechizite şcolare gratuite
– Programul naţional „laptele şi cornul” şi programul european de încurajare a consumului de fructe în şcoli
– Tipărirea manualelor şcolare
– Finanţarea şcolilor din sistemul de învăţământ preuniversitar
– Restituirea taxei auto
– Realizarea Drumului Expres Ploieşti-Găeşti
– Îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie oferite de CFR
– Acordarea de ajutoare de urgenţă pentru judeţul Dâmboviţa
– Construcţia de locuinţe ANL în Găeşti
– Achiziţia de incineratoare pentru deşeurile de origine animală
– Înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele performante din punct de vedere energetic
– Realizare perdele forestiere de protecţie
– Poluarea Râului Ialomiţa
– Poluarea electromagnetică
– Pesta porcină africană
– Măsuri pentru protecţia populaţiei împotriva atacurilor produse de carnivore mari.

„Pentru mine, senator la primul mandat în Parlamentul României, este o onoare să reprezint la nivel naţional interesele dâmboviţenilor. În tot acest timp care s-a scurs de la preluarea mandatului, am încercat să identific problemele cu care se confruntă judeţul nostru, să le aduc la cunoştinţa autorităţilor competente şi împreună să găsim cele mai eficiente soluţii”.

Senatorul Iancu Caracota este preşedinte al Comisiei parlamentare pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii şi membru în Comisia revoluţionarilor din Decembrie 1989.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

CSM Târgoviște este noua campioană a României la volei feminin

Publicat

pe

de

CSM Târgoviște a învins, în această după-amiază, principala adversară în lupta pentru titlu, CSM Alba Blaj, și a devenit cea mai bună echipă de volei feminin a României.

A fost un meci pe care târgoviștencele l-au controlat într-un mod fabulos. CSM Târgoviște și-a învins temerile, și-a depășit complexele și a intrat în istoria sportului dâmbovițean.

Rezultat final: CSM Târgoviște- CSM Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15; 25-19)

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT