Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

22 de minute! Atât le-a trebuit hoţilor să răscolească vila generalului Zaharia

Publicat

pe

Generalul cu trei stele Toma Zaharia care locuieşte, din 2005, în comuna Tărtăşeşti, din judeţul Dâmboviţa, a fost om de bază în Ministerul de Interne, pe timpul guvernării Adrian Năstase. În calitate de secretar de stat, Zaharia este cel care a negociat cu Germania ridicarea vizelor pentru cetăţenii români.

Pe vremea când era în activitate, a fost considerat un poliţist desăvârşit, dar şi un om de temut. Cine s-ar fi aşteptat ca vila unui general, specialist cu nasul fin şi cu încă multe portiţe deschise prin structurile Internelor, intră în vizorul infractorilor?

Toma Zaharia este un om văzut bine de comunitatea din Tărtăşeşti, ca de altfel şi consăteanul său, Adrian Năstase. Generalul răspunde prompt la iniţiativele locale, la solicitărilor autorităţilor, este muncitor, modest şi nu prea a arătat ce tare a fost de-a lungul timpului.

CITEŞTE ŞI: Jaf de mii de euro la vila generalului Toma Zaharia! Hoţii voiau să plece din ţară!

Generalul Toma Zaharia (Foto: national.ro)

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, în ziua când s-a produs spargerea, generalul Zaharia plecase la un parastas organizat pentru tatăl său. Chiar dacă poliţiştii susţin că intruşii au acţionat la întâmplare, sunt destule voci care spun că atacul s-a declanşat la pont. Ce s-ar fi întâmplat dacă generalul era acasă? Ar fi ocolit hoţii casa? Ar fi ales altă ţintă? S-ar fi produs vreo nenorocire? Comuna Tărtăşeşti colcăie de vile ale unor oameni cu funcţii şi bani. De ce s-au oprit hoţii la casa lui Toma Zaharia?

Generalul a fost, cu siguranţă, urmărit pas cu pas. Când au primit semnalul că a plecat de acasă, au acţionat. Timp de 22 de minute au răvăşit locuinţa în căutare de bani şi bijuterii. Chiar dacă nu a zăbovit multă vreme în deplasarea sa, fiind plecat doar trei ore, hoţii au avut timp să intre în casă, să sustragă bani, bijuterii şi ceasuri de valoare şi să fugă spre Capitală cu prada evaluată la aproximativ 10.000 de euro.

Jaful a fost surprins de camerele de supraveghere montate în vilă. Infractorii au mai sustras în aceeaşi zi suma de 1.100 de lei dintr-un magazin din Răcari, după care au pornit spre Bucureşti. Când au fost opriţi în trafic de poliţiştii bucureşteni care primiseră deja semnalmentele, aveau asupra lor bunurile furate din casa generalului şi bilete de avion cu destinaţia Portugalia.

Cei patru indivizi care au jefuit casa generalului Zaharia sunt spărgători de profesie şi au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni de acest tip în România, dar şi în Germania, Franţa, Italia şi Spania.

Tudor Alexandru Vrânceanu, de 30 de ani, din Focşani, Manuel Rafael Tudor, 28 de ani, tot din Focşani, Nicuşor Ştefan, 30 ani, şi Costel Stoian, 26 ani, ambii din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Răcari, care au emis pe numele lor mandate de arest preventiv pentru 30 de zile.

Este de apreciat rapiditatea cu care au acţionat poliţiştii dâmboviţeni şi cei din Capitală, buna colaborare dintre investigatori, care a dus la prinderea într-un timp record a acestui grup infracţional obişnuit să dea atacul fulgerător şi să dispară din peisaj. Generalul Toma Zaharia poate să fie mândru!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

APIA efectuează verificări la 218 fermieri din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Foto arhivă

218 fermieri dintre cei 23.486 care au solicitat sprijin în acest an prin cererea unică au fost incluși în eșantionul de control, după cum urmează: 151 vor fi verificati prin metoda clasică pe teren și 67 prin teledetecție. Este vorba despre o cerință obligatorie impusă de legislația comunitară și o etapă premergătoare efectuării plăților finale.

„Subliniem faptul că orice fermier care solicită sprijin financiar din fonduri europene si naționale trebuie să respecte normele de ecoconditionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor.

Respectarea ecocondiționalității este obligatorie inclusiv pe parcelele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției”, se precizează într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

La nivel național, eșantionul de control conține 56.493 fermieri.

Citește în continuare

ALEGERI

Candidatul PRO România pentru Găeşti: Promisiunile actualei administrații au rămas la stadiul de vorbe goale!

Publicat

pe

Candidatul PRO România pentru funcția de primar al orașului Găești, județul Dâmbovița, le-a transmis alegătorilor, ieri – 14 august, cu prilejul depunerii dosarului pentru intrarea în cursa electorală din 27 septembrie, să ia în calcul, atunci când își vor exprima votul, faptul că promisiunile actualei administrații au rămas la stadiul de vorbe goale, deși a avut la dispoziție timp suficient, în cei 6 ani de când se află la conducere, să-și dovedească priceperea. Răzvan Buța vine în fața găeștenilor cu un plan integrat pentru dezvoltarea reală a orașului.

„Sunt tânăr și am toată determinarea să mă țin serios de treabă, pentru că vreau să fac o carieră politică lungă în orașul nostru, care să fie caracterizată de fapte și realizări, să pot merge cu fruntea sus zeci de ani de acum încolo.

– Să sprijinim afacerile locale existente și să atragem investitori pentru crearea de noi locuri de muncă pentru dezvoltarea economică a orașului. Poziția geografică ne avantajează, așa ne putem păstra locuitorii activi în oraș fără să mai fie nevoiți să plece în străinătate sau să facă naveta către localități îndepărtate.

– Avem nevoie de o infrastructură rutieră adecvată traficului din ce în ce mai aglomerat (centură, șosele, pasarela refăcută, semaforizare, trotuare lărgite, cu piste reale pentru bicicliști, nu doar dungi pe unele trotuare).

– Avem nevoie să ajutăm stabilirea în oraș a familiilor tinere, sprijinind educația copiilor și prin înființarea unui after-school în prima fază și să le oferim accesul la sănătate și sport pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă.

– Includerea reală a cartierului Arsuri în oraș, nu doar cu numele și prin taxe, ci prin racordarea acestuia la rețeaua de apă curentă, canalizare și dalarea șanțurilor.

Restul propunerilor noastre le veți găsi în oferta electorală”, a scris Răzvan Buța pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu – liderul PRO România Dâmboviţa și candidatul pentru președinția Consiliului Județean a punctat că toate investițiile cu care se laudă actual primar de la Găești au la bază demersurile „a două persoane: bunul și regretatul meu prieten, Dan Iacobuță, și subsemnatul”:
✔ Sala de sport de la Liceul Agricol
✔ 16 km de drumuri asfaltate
✔ Bazinul de înot
✔ Modernizarea Colegiului „Vladimir Streinu”
✔ Proiectul de apă – canal / stație de epurare
✔ Extinderea capacității de producție a societății ARCTIC / ajutor de stat de 10 milioane de euro din partea Guvernului Victor Ponta.

„Cred că e timpul să le aducem aminte oamenilor din Găești despre cei care au făcut #MaiBine”, a spus senatorul Adrian Țuțuianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!