Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

22 de minute! Atât le-a trebuit hoţilor să răscolească vila generalului Zaharia

Publicat

pe

Generalul cu trei stele Toma Zaharia care locuieşte, din 2005, în comuna Tărtăşeşti, din judeţul Dâmboviţa, a fost om de bază în Ministerul de Interne, pe timpul guvernării Adrian Năstase. În calitate de secretar de stat, Zaharia este cel care a negociat cu Germania ridicarea vizelor pentru cetăţenii români.

Pe vremea când era în activitate, a fost considerat un poliţist desăvârşit, dar şi un om de temut. Cine s-ar fi aşteptat ca vila unui general, specialist cu nasul fin şi cu încă multe portiţe deschise prin structurile Internelor, intră în vizorul infractorilor?

Toma Zaharia este un om văzut bine de comunitatea din Tărtăşeşti, ca de altfel şi consăteanul său, Adrian Năstase. Generalul răspunde prompt la iniţiativele locale, la solicitărilor autorităţilor, este muncitor, modest şi nu prea a arătat ce tare a fost de-a lungul timpului.

CITEŞTE ŞI: Jaf de mii de euro la vila generalului Toma Zaharia! Hoţii voiau să plece din ţară!

Generalul Toma Zaharia (Foto: national.ro)

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, în ziua când s-a produs spargerea, generalul Zaharia plecase la un parastas organizat pentru tatăl său. Chiar dacă poliţiştii susţin că intruşii au acţionat la întâmplare, sunt destule voci care spun că atacul s-a declanşat la pont. Ce s-ar fi întâmplat dacă generalul era acasă? Ar fi ocolit hoţii casa? Ar fi ales altă ţintă? S-ar fi produs vreo nenorocire? Comuna Tărtăşeşti colcăie de vile ale unor oameni cu funcţii şi bani. De ce s-au oprit hoţii la casa lui Toma Zaharia?

Generalul a fost, cu siguranţă, urmărit pas cu pas. Când au primit semnalul că a plecat de acasă, au acţionat. Timp de 22 de minute au răvăşit locuinţa în căutare de bani şi bijuterii. Chiar dacă nu a zăbovit multă vreme în deplasarea sa, fiind plecat doar trei ore, hoţii au avut timp să intre în casă, să sustragă bani, bijuterii şi ceasuri de valoare şi să fugă spre Capitală cu prada evaluată la aproximativ 10.000 de euro.

Jaful a fost surprins de camerele de supraveghere montate în vilă. Infractorii au mai sustras în aceeaşi zi suma de 1.100 de lei dintr-un magazin din Răcari, după care au pornit spre Bucureşti. Când au fost opriţi în trafic de poliţiştii bucureşteni care primiseră deja semnalmentele, aveau asupra lor bunurile furate din casa generalului şi bilete de avion cu destinaţia Portugalia.

Cei patru indivizi care au jefuit casa generalului Zaharia sunt spărgători de profesie şi au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni de acest tip în România, dar şi în Germania, Franţa, Italia şi Spania.

Tudor Alexandru Vrânceanu, de 30 de ani, din Focşani, Manuel Rafael Tudor, 28 de ani, tot din Focşani, Nicuşor Ştefan, 30 ani, şi Costel Stoian, 26 ani, ambii din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Răcari, care au emis pe numele lor mandate de arest preventiv pentru 30 de zile.

Este de apreciat rapiditatea cu care au acţionat poliţiştii dâmboviţeni şi cei din Capitală, buna colaborare dintre investigatori, care a dus la prinderea într-un timp record a acestui grup infracţional obişnuit să dea atacul fulgerător şi să dispară din peisaj. Generalul Toma Zaharia poate să fie mândru!

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Rovana Plumb va fi mereu o piatră de moară în PSD Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Senatorul PRO România Adrian Tutuianu, fost lider al PSD Dâmbovița, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care îi îndeamnă pe foștii camarazi de luptă politică să profite mâine, la Conferința județeană extraordinară de alegeri, de ocazia istorică pe care o au, de a o elimina din viaţa politică dâmboviţeană pe Rovana Plumb.

Consideră Tutuianu că pentru social-democrații dâmbovițeni se consumă ultima șansă pe care o au pentru ca organizația să redevină aşa cum a fost odată, o forță, un exemplu de unitate și devotament pentru acest județ.

„În toamna anului trecut, când Rovana «Pauker» Plumb îi mințea pe colegii ei că va face o conferință de alegeri, am transmis această scrisoare deschisă. Conținutul ei este valabil și astăzi, la o zi înaintea conferinței extraordinare a PSD Dâmbovița.

Adaug, cu litere îngroșate:

– Am avut dreptate când am spus că Rovana Plumb și Securistul Oprea sunt împreună. S-a dovedit că așa este. Interesele lor toxice sunt comune și asta-i ține legați.

– Rovana Plumb este o figură uzată a PSD, care va rămâne în conștiința publică prin «țara lui Liviu Dragnea» și «parola» de la Târgoviște. Va fi mereu o piatră de moară în acest partid, iar scopul ei, la care nu a renunțat nicio secundă, este să-l facă pe băiatul «Goe» Plumb parlamentar în județ.

– Tandemul cu Oprea este catastrofal. Un securist cu apucături incredibile, care-și înregistrează colegii și-apoi îi toarnă, care le face dosare primarilor și apoi îi șantajează. N-a putut să se abțină nici măcar în ziua lansării candidaturii și i-a amenințat pe unii colegi cu tăierea fondurilor dacă nu apar lângă el în poză. Oribil!

– Cu oricine aș putea să stau la masă și să discut despre viitor, dar nu cu acești impostori lipsiți de caracter și de scrupule. Proiectul unei Stângi unite este imposibl cu asemenea personaje. Nici eu și nici Victor Ponta nu avem nimic cu membrii și simpatizanții PSD, cei care ne-au votat și susținut de-a lungul anilor, în carierele noastre politice. Avem ceva cu figurile sinistre care au dus PSD în situația de astăzi.

– Este, în mod cert, ultima șansă pentru PSD Dâmbovița. Dacă o ratează, partidul va deveni nesemnificativ în județ. Succes în alegeri!”, a scris senatorul Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook. 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fiul primarului comunei Odobești a fost numit șef al ARR

Publicat

pe

Niculae Alecu - primar comuna Odobeşti

Mihai Alecu, fiul primarului comunei Odobești, județul Dâmbovița, a fost numit șef al Autorității Rutiere Române – structura centrală.

Potrivit Realitatea.net, ministrul Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, a semnat ordinul de numire în data de 16 ianuarie 2020.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT