Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

22 de minute! Atât le-a trebuit hoţilor să răscolească vila generalului Zaharia

Publicat

pe

Generalul cu trei stele Toma Zaharia care locuieşte, din 2005, în comuna Tărtăşeşti, din judeţul Dâmboviţa, a fost om de bază în Ministerul de Interne, pe timpul guvernării Adrian Năstase. În calitate de secretar de stat, Zaharia este cel care a negociat cu Germania ridicarea vizelor pentru cetăţenii români.

Pe vremea când era în activitate, a fost considerat un poliţist desăvârşit, dar şi un om de temut. Cine s-ar fi aşteptat ca vila unui general, specialist cu nasul fin şi cu încă multe portiţe deschise prin structurile Internelor, intră în vizorul infractorilor?

Toma Zaharia este un om văzut bine de comunitatea din Tărtăşeşti, ca de altfel şi consăteanul său, Adrian Năstase. Generalul răspunde prompt la iniţiativele locale, la solicitărilor autorităţilor, este muncitor, modest şi nu prea a arătat ce tare a fost de-a lungul timpului.

CITEŞTE ŞI: Jaf de mii de euro la vila generalului Toma Zaharia! Hoţii voiau să plece din ţară!

Generalul Toma Zaharia (Foto: national.ro)

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, în ziua când s-a produs spargerea, generalul Zaharia plecase la un parastas organizat pentru tatăl său. Chiar dacă poliţiştii susţin că intruşii au acţionat la întâmplare, sunt destule voci care spun că atacul s-a declanşat la pont. Ce s-ar fi întâmplat dacă generalul era acasă? Ar fi ocolit hoţii casa? Ar fi ales altă ţintă? S-ar fi produs vreo nenorocire? Comuna Tărtăşeşti colcăie de vile ale unor oameni cu funcţii şi bani. De ce s-au oprit hoţii la casa lui Toma Zaharia?

Generalul a fost, cu siguranţă, urmărit pas cu pas. Când au primit semnalul că a plecat de acasă, au acţionat. Timp de 22 de minute au răvăşit locuinţa în căutare de bani şi bijuterii. Chiar dacă nu a zăbovit multă vreme în deplasarea sa, fiind plecat doar trei ore, hoţii au avut timp să intre în casă, să sustragă bani, bijuterii şi ceasuri de valoare şi să fugă spre Capitală cu prada evaluată la aproximativ 10.000 de euro.

Jaful a fost surprins de camerele de supraveghere montate în vilă. Infractorii au mai sustras în aceeaşi zi suma de 1.100 de lei dintr-un magazin din Răcari, după care au pornit spre Bucureşti. Când au fost opriţi în trafic de poliţiştii bucureşteni care primiseră deja semnalmentele, aveau asupra lor bunurile furate din casa generalului şi bilete de avion cu destinaţia Portugalia.

Cei patru indivizi care au jefuit casa generalului Zaharia sunt spărgători de profesie şi au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni de acest tip în România, dar şi în Germania, Franţa, Italia şi Spania.

Tudor Alexandru Vrânceanu, de 30 de ani, din Focşani, Manuel Rafael Tudor, 28 de ani, tot din Focşani, Nicuşor Ştefan, 30 ani, şi Costel Stoian, 26 ani, ambii din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Răcari, care au emis pe numele lor mandate de arest preventiv pentru 30 de zile.

Este de apreciat rapiditatea cu care au acţionat poliţiştii dâmboviţeni şi cei din Capitală, buna colaborare dintre investigatori, care a dus la prinderea într-un timp record a acestui grup infracţional obişnuit să dea atacul fulgerător şi să dispară din peisaj. Generalul Toma Zaharia poate să fie mândru!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!

Publicat

pe

Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, județul Dâmbovița, înainte de a intra în administrație, a lucrat în sistemul sanitar. Așadar, cunoaște foarte bine acest domeniu de activitate, provocările la care a fost supus, lupta cu subfinanțarea, cu neimplicarea factorului politic în dezvoltarea instituțiilor medicale. Știe care sunt ofurile pacientului, dar și pe cele ale personalului sanitar.

Gabriel Dănuț Sandu vede ce fac actualii guvernanți cu spitalele în această perioadă de pandemie, cum transformă elementele etalon ale sistemului sanitar românesc (vezi cazul Spitalului Foișor din București) în unități suport COVID, iar pacienții sunt scoși afară din saloane, trimiși acasă cu perfuziiile în mână. Și tot acest spectacol macabru supravegheat, militărește, de jandarmi!

„Mă uit la televizor și nu pot să cred ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar! Nu vorbesc ca om politic, dar nimeni nu spune adevărul sau nu se dorește?

Lipsa cadrelor medicale și blocarea posturilor vacante! Cu același personal am aglomerat spitalele mari cu tir-uri containere și alte improvizații, fără sursă de căldură, legate la o rețea electrică distrusă fizic și moral!

De ce am închis Sanatoriul Moroeni, unitate cu peste 400 paturi, cândva cu dotările necesare, reabilitat în ultimii ani cu miliarde multe? Astăzi funcționează cu 30 paturi. De ce? Fiindcă am avut nevoie de personal în altă parte? De ce, de un an, am închis Secția de la Spitalul Voinești? De ce? Fiindcă am vrut detașarea personalului. Secția avea 25 paturi și toate dotările necesare, aceasta fiind reabilitată în urmă cu 3 ani. Și câte or mai fi în țară în aceeași situație! De ce containere și tir-uri? Fiindcă acolo se cheltuiesc foarte mulți bani?

Să ne ferească bunul Dumnezeu de clacarea cadrelor medicale sau de o grevă in corpore! Atunci ce vom face? Ne vom preda la voia sorții. În numele lui Dumnezeu, faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!”, a scris primarul de la Voinești, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT