Connect with us

SĂNĂTATE

Un copil de 10 luni şi un bărbat de 69 de ani au murit răpuşi de gripă!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.zi-de-zi.ro)

Medicii ne avertizează să luăm măsuri care să ne ferească de virusurile gripale. În acest sens, este recomandată vaccinarea antigripală și controlul medical de urgență atunci când sunt semne clare de îmbolnăvire.

În ultimele zile, două persoane au decedat din cauza complicațiilor cauzate de gripă. Este vorba despre un bătrân de 69 de ani, din Prahova, și de un copil de 10 luni, din județul Ilfov.

Reprezentanții Institutul Național de Sănătate Publică spun că niciunul nu era vaccinat antigripal.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CAS Dâmboviţa, sesiune de contractare pentru noile tipuri de dispozitive medicale

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dambovita organizează, în luna DECEMBRIE 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte / acte adiționale cu furnizorii de dispozitive medicale pentru următoarele dispozitive nou introduse: adezivi pentru filtre umidificatoare HME, suport de presiune pozitiva continua CPAP și suport de presiune pozitivă continuă cu doua nivele BPAP.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar:

Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic, asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă /calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Acesta răspunde de realitatea si exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în secțiunea “FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Cardul european de sănătate poate fi solicitat acum și online

Publicat

pe

Cardul european de sănătate se obține gratuit, prin depunerea unei solicitări la Casa de Sănătate din județul de domiciliu, dacă ești asigurat în sistemul național. Potrivit deputatei Carmen Holban, membră în Comisia Parlamentară pentru Sănătate și Familie, cererea se poate transmite acum și online, împreună cu o fotocopie a cărții de identitate. Documentul se eliberează în termen de maximum 7 zile și este valabil 2 ani.

„Din cauza schimbărilor bruște pe toate palierele, cu războaie, atentate și calamități, românii trebuie să știe că obținerea cardului european de sănătate este simplă, fiind nevoie doar de solicitarea documentului de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate aferentă domiciliului solicitantului. Acum, se poate aplica și online pentru eliberarea documentului, doar prin încărcarea în sistem a unei cereri și a cărții de identitate.

Prin folosirea cardului european de sănătate, mai ales că acesta se poate utiliza în toate țările Uniunii Europene, în Marea Britanie și Elveția, vom evita cazuri precum cele în care românii au fost nevoiți să achite sume imense de bani pentru a se însănătoși sau, mai rău, nu s-au putut trata din cauza lipsei banilor necesari”, precizează deputata Carmen Holban.

În prima parte a acestui an, au solicitat eliberarea cardului european de sănătate peste 230.000 de români. Cardul european nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează întru-un stat membru al UE / SEE / Confederaţiei Elveţiene în scopul obţinerii unui tratament medical planificat, ci numai serviciile medicale obţinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din ţara respectivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats