Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Deputata Claudia Gilia vrea să deschidă un Club „Prietenii cărţilor” în fiecare localitate din Dâmboviţa

Publicat

pe

Deputata Claudia Gilia va derula, anul acesta, care a fost declarat „Anul Cărţii”, împreună cu colegele din cadrul Organizației de Femei a PSD Dâmbovița, o serie de acţiuni menite să încurajeze lectura în rândul tinerilor şi să sprijine comunităţile care au înțeles că dezvoltarea locală este posibilă doar prin implicare și educație.

În program au fost incluse: colecte de cărţi pentru şcolile şi bibliotecile din mediile defavorizate; concursuri de lectură; acordarea de burse, rechizite, haine şi bani pentru transportul şcolar pentru o parte a elevilor cu rezultate bune la învăţătură în ciuda situaţiei materiale precare; sprijin pentru acţiunile artistice şi culturale organizate în şcoli; sprijin pentru profesorii, inclusiv cei pensionaţi, care se implică în acţiunile de tipul „Şcoală după şcoală” desfăşurate pentru elevii cu risc de abandon şcolar etc.

„Îmi place să cred că o localitate în care școala, biserica, biblioteca și căminul cultural sunt plasate în centrul comunității – ne garantează că România este o Națiune puternică și prosperă.

Tânăra generație a îmbrățișat cu mare îndemânare noile tehnologii. Copiii știu să navigheze pe internet, să lucreze pe tablete și telefoane inteligente de la cele mai fragede vârste.

Este un lucru lăudabil și necesar în ziua de astăzi însă, este de datoria noastră să le spunem că există mai mult de atât, mai mult decât să butoneze sau să plimbe degetul pe ecranul unui gadget inteligent.

Să le spunem că până s-a ajuns la această tehnologie au existat milioane de minți luminate care «au zidit cărămidă cu cărămidă» ceea ce numim astăzi «progres tehnologic» și dacă acest proces va înceta – viitoarele generații se vor trezi prinse în capcana propriilor neputințe”, ne-a declarat deputata PSD Claudia Gilia.

Primul pas a fost făcut astăzi, 15 ianuarie, de „Ziua Culturii Naţionale”, la Biblioteca Bilciureşti, unde elevii din localitate au organizat un eveniment destinat celebrării personalității marcante a culturii române, Mihai Eminescu, intitulat ”Dor de Eminescu”. Cu acest prilej, a fost deschis primul Club „Prietenii cărţilor”, proiect pe care doamnele social-democrate din Dâmboviţa doresc să îl implementeze în fiecare localitate din judeţ.

„Doar prin astfel de acțiuni putem redirecționa privirea tinerei generații de pe tablete și telefoane pe cărțile atât de importante în viața oamenilor. Vom implica tinerii în viața comunității și îi vom sprijini pe copiii care au talent și vor să-și continue studiile.

România nu are nevoie de mult: are nevoie de exemple că se poate și dorim ca bunele practici să fie extinse ulterior la toate comunitățile noastre.

Eu cred că, în Dâmbovița, putem încerca noi să dăm acest exemplu – să citim alături de copii, să îi ajutăm să-și găsească un drum în viață cu ajutorul școlii și, sunt sigură, că exemplul nostru se va multiplica și în alte comunități”, spune deputata Claudia Gilia – preşedinta OFSD Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT