Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Drumul spre platoul Padina-Peştera, pe la Dichiu, în continuare blocat de zăpadă!

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița, SC LDP și Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița au considerat necesară închiderea circulației pe traseul DJ 713 – Sinaia (Cota 1000) – Cabana Cuibul Dorului până mâine – 16 ianuarie 2019, în jurul prânzului, urmare căderilor de zăpadă, a viscolului puternic și al avalanșei produse în această dimineață în zona Cabanei Dichiu.

Evaluarea la faţa locului s-a efectuat în prezenţa vicepreşedintelui CJ Dâmboviţa – Alin Manole, care a fost însoţit de directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală – Vasile Dinu și de directorul Societății de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița – Cristian Avanu.

„Constatările s-au efectuat de la Km 0 și până la limită județ Dâmbovița cu Prahova, locație de unde deplasarea nu a mai putut continua, din cauza depunerilor masive de zăpadă pe partea carosabilă.

Evaluarea a continuat cu deplasarea pe DJ714 și drumul de legătură până la cabana Dichiu, zonă în care a fost evidențiat și locul producerii avalanșei. În prezent, utilajele SC LDP acționează din această zonă către limita județului Dâmbovița cu Prahova, pe un sector de aproximativ 2 km, activitățile fiind îngreunate de viscolul puternic. Cu sprijinul salvamontiștilor, s-au realizat intervenții specifice pentru identificarea altor suprafețe predispuse la alunecări de zăpadă.

Echipele de intervenție acționează în continuare, făcându-se eforturi pentru a se reda circulației sectorul afectat. Facem precizarea că nu au existat accidente sau avarii ale utilajelor, iar accesul în platoul Padina –Peștera se realizează corespunzător pe DJ 714 – Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina, unde de asemenea, se acționează cu utilajele SC LDP.

Recomandăm turiștilor să folosească varianta DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni –Zănoaga – Peștera, până când va fi redeschis traseul DJ 713, în vederea evitării producerii de accidente. Totodată, SC LDP a semnalizat rutier DJ 713, la km 0, cu semnificația ”Drum Înzăpezit”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul judeţean Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT