Connect with us

POLITIC

Ponta îi recomandă premierului Dăncilă să oprească hoţia şi prostia impusă de baronii locali!

Publicat

pe

Victor Ponta, preşedintele partidului Pro România, solicită premierului Viorica Dăncilă să meargă la Târgu Jiu şi să dezamorseze situaţia existentă la Compania Energetică Oltenia.

De asemenea, îi recomandă „să oprească hoţia şi prostia impusă de politrucii şi baronii locali, să îi dea pe mâna Parchetului pe directorii care au furat şi au minţit, să le ceară iertare minerilor pentru jaful şi insultele din ultima perioadă, să ia măsuri imediate şi serioase pentru ca producţia de energie pe cărbune să se reia în România şi importurile masive de energie scumpă din Ungaria şi Cehia să înceteze”.

Susţine Ponta că specialiştii au fost îndepărtaţi şi au fost numiţi în funcţii clienţii politici ai actualei puteri.

„Au falsificat raportările ca să arate că au profit (deşi făceau pierderi uriaşe), au minţit asupra stocurilor de rezerve de cărbune pentru iarnă (care, iată, că se termină la jumătatea lunii ianuarie), au angajat toate pilele şi relaţiile de la partid pe salarii uriaşe şi i-au lăsat să moară de foame pe minerii din cariere, au oprit toate investiţiile în retehnologizare”, a scris Ponta pe pagina de Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, astăzi – 17 ianuarie 2019, Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia – S.A., pentru a verifica în ce măsură au fost respectate prevederile legale privind regulile de guvernanță corporativă; modul de stabilire și acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societății; respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă; exploatarea resurselor minerale și constituirea stocurilor, precum şi realizarea programelor anuale de investiții și dezvoltare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Deputatul Radu Popa, semnal de alarmă: Există riscul să rămânem fără energie în decembrie!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa este unul dintre politicienii români care spun lucrurilor pe nume. Demnitarul, de mai bine de doi ani, urmărește ce se întâmplă în delicatele domenii de producere și distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale. Parlamentarul a atras atenția, încă de la apariția primelor convulsii în aceste sectoare economice vitale, asupra pericolului care ne paște. A criticat modul în care s-a făcut liberalizarea pieței la energie. Când mulți spuneau că măsura este una bună, Radu Popa a prezis că o să ne confruntăm cu mari probleme dacă nu reglementăm așa cum trebuie piața și dacă nu începem să punem rapid bazele pe resursele proprii. Din păcate, câinii au fost dezlegați și este greu acum să îi mai prinzi. Într-o ultimă ieșire publică la DCNEWS, deputatul social-democrat atrage atenția asupra faptului că există riscul să intrăm într-o criză de energie pentru jumătate din consumatorii casnici.

„Vă spun o bombă acum, nu spune nimeni în România, pentru că nu e bine să spunem, e bine să stăm cu gunoiul sub preș, nu cumva să vadă cineva că este mizerie în casă. Azi, pentru jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici. De ce? Pentru că energia este vândută în avans, pentru că am pus un preț plafonat de 1.300 lei MW la furnizare. Energia a fost cumpărată cu prețurile din piață, mult peste 1300! L-am închis pe trader, în sensul că le-am luat sută la sută dacă ei vând în afară și le-am dat 2 la sută dacă vând în interior. (…) Nu vreau să fiu greșit înțeles. Nu iau apărarea traderilor, nu iau apărarea producătorilor. Eu ridic niște probleme pe cale să devină bombe. Este un comerciant, popular i se spune speculant. Asta face, cumpără ieftin și vinde scump. Dar este comerciant”, a precizat Radu Popa, în interviul acordat jurnalistului Bogdan Cheriac.

A mai spus parlamentarul că, de mai bine de două săptămâni, în România nu este deschisă nicio linie comercială pe piața energiei, nu se vinde nimic, nu se cumpără nimic.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

Paul Stănescu, PSD: Majorarea salariului minim și a pensiilor trebuie să se aplice de la 1 ianuarie 2023, nu mai târziu!

Publicat

pe

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că majorarea salariului minim și a pensiilor reprezintă proiecte comune ale coaliției de guvernare și că această măsură trebuie să se aplice de la 1 ianuarie 2023, nu mai târziu.

„Cred că avem nevoie cât mai repede de un angajament ferm în cadrul coaliției, că de la 1 ianuarie 2023 românii vor beneficia de aceste creșteri. (…)

Nu trebuie să ne ascundem în spatele unor calcule sofisticate sau să așteptăm proiecția bugetară ca să avem o decizie fermă în coaliție. Inflație de 15% înseamnă tot atâția bani în minus în veniturile celor mai vulnerabili români. (…)

Eu cred că oamenii știu deja că, atunci când PSD avansează cifre și propuneri, o face cu responsabilitate. Și, mai ales, nu am aruncat în spațiul public cu cine știe ce promisiuni exotice. Ba din contră, am pus pe masa coaliției soluții la probleme sociale”, a declarat Paul Stănescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT