Connect with us

POLITIC

Cezar Preda, deputat: Parlamentul a aprobat în unanimitate raportul Comisiei SRI în care se vorbea despre protocoale!

Publicat

pe

Deputatul liberal Cezar Preda, membru al Comisiei de Control SRI, a făcut o declaraţie fulminantă legată de protocoalele încheiate între SRI şi Parchetul General şi care au fost declarate nelegale de către Curta Constituţională a României.

A spus Cezar Preda, pentru Ziare.com, că protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI a fost prezentat şi inclus în Raportul SRI pe anul 2009 care a stat la baza întocmirii raportului Comisiei de Control Parlamentar al SRI, după care a fost prezentat Parlamentului României şi aprobat în unanimitate.

„Prin urmare, acest conflict, aceste chestiuni juridice, care afectează întregul sistem juridic românesc, eu cred că erau în atributul nu numai al comisiei de control, care nu trebuie neapărat să exceleze în jurişti, cât al Parlamentului României, care nu a constatat absolut nicio abatere timp de 7 ani. Noi am scris în acel raport despre echipele comune făcute. Nu s-a sesizat nimeni. Raportul este public”, a precizat Cezar Preda.

Lucrurile, spune demnitarul, au stat altfel în ceea ce priveşte protocolul încheiat în 2016 între cele două instituţii de forţă.

„Cred că cel din 2016 nu a fost supus aprobarii Parlamentului, pentru că s-a aflat mai târziu despre el. Şi toate dezbaterile din comisie şi din Parlament care au avut loc în 2018 au fost transparente, s-au analizat, s-au trimis către SRI, Parchetul General şi Înalta Curte, care au denunţat protocoalele. Deci lucrurile au evoluat şi opinia publică a fost înştiinţată de ele, pe fondul unor bătalii politice fără precedent”, a declarat Cezar Preda.

Din punctul său de vedere, protocoalele dintre SRI şi Parchetul General nu au produs efecte juridice, fiind folosite doar în bătălia politică.

„Protocoalele SRI, nu numai cu Parchetul General, ci cu oricine, de la Ministerul de Finanţe până la orice altă instituţie, nu produc efecte juridice şi nu se suprapun peste lege, nu sunt extensii la lege. Ele fixează numai şi numai modalităţi de cooperare tehnică, de colaborare în spiritul respectării legii.

Fiecare protocol, dintre cele peste 600 care au fost, începe cu fraza: «Acest protocol se încheie între instituţii cu respectarea legalităţii». Însă, oameni care s-au situat de partea infracţionalităţii în România au invocat aceste protocoale şi de aici până la folosirea instituţiilor în bătălia politică n-a fost decât un pas”, a precizat deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

POLITIC

PERPLEX. De neadmis să formeze guvern partidul de pe locul 3 în alegeri!

Publicat

pe

Constat că țărișoara noastră a ajuns rău, dacă un partid de 10-12%, ieșit pe locul trei la alegerile parlamentare, cu voia lui Iohannis, clocește acum o listă de miniștri și, culmea, mai vine și cu un program de guvernare.

Păi, nu știm noi ce a făcut Cioloș când a mai fost premier? Am uitat de Guvernul Zero? Am uitat de „luminații” Drula, Năsui și Voiculescu? Chiar nu mai există responsabilitate în clasa politică românească? Atât de mult a căzut ștacheta? Se preferă statul pe margine, privitul ca la un spectacol prost pe care ulterior să îl critici cu aplomb? La ce ne mai folosește după ce răul a fost făcut?

În situații limită, la nevoie, când arde țara, știam că este nevoie de sacrificiu, de înotat prin foc pentru popor. Nu mă gândeam că primează și în astfel de conjuncturi dezastruoase tot calculul politic. Sunt curios dacă vom ajunge la alegeri anticipate. Singura soluție politică adevărată de a a se încerca salvarea țării. Restul, improvizații de conjunctură. Acum rămâne de văzut dacă clasa politică românească, cei care au doar un an de mandat prin Parlament vor să se întoarcă la popor…

Citește în continuare

POLITIC

Radu Popa, deputat: După o toamnă convulsivă, România respiră datorită echipei BNR!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, consideră că România s-a menținut pe linia de plutire, deși traversăm o perioadă dificilă, și țara este condusă de un guvern incapabil, datorită echipei de la Banca Națională a României alcătuită din guvernatorul Mugur Isărescu și viceguvernatorul Leonardo Badea.

„Menținerea atât a ratingului cât și perspectivei de țară este meritul echipei de la BNR, Isărescu-Leonardo Badea. Primul pentru că a înțeles că nu are nimic de așteptat de la Cîțu, iar al doilea pentru că, în calitatea lui de negociator-șef cu instituțiile financiare europene, a găsit argumente suficiente pentru ca România să nu se scufunde și să își salveze ratingul și perspectiva de țară.

Specialiștii spun că eventuala downgradare a ratingului RO ar fi fost o catastrofă pentru economie și s-ar fi reflectat, cel mai probabil, în primele de risc cerute de către investitori pentru investiţiile în active româneşti. Apoi ar fi declanșat înrăutăţirea situaţiei deficitelor gemene (deficitul de cont curent mare şi deteriorarea deficitului bugetar), precum şi posibilitatea excluderii României din grupul ţărilor recomandate pentru investiţii de către agenţiile de rating. Acest aspect s-ar fi reflectat, de exemplu, în randamentele obligaţiunilor pe termen lung emise de România în euro, net superioare celorlalte ţări din regiune”, a spus Radu Popa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT