Connect with us

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu, apel către foştii colegi din PSD, să i se alăture în Pro România!

Publicat

pe

Deşi le-a declarat jurnaliştilor dâmboviţeni, la conferinţa de presă organizată ieri – 21 ianuarie 2019, la ora 08:30, că mai are ceva timp de gândire până când va decide în ce formaţiune politică va activa, Adrian Ţuţuianu le-a tras clapa, anunţând, câteva ore mai târziu, în cadrul unei întâlniri cu presa din Bacău, că s-a îns cris în Pro România.

Probabil, aşa a hotărât conducerea partidului. Trebuia să meargă în turneul prin Moldova şi Victor Ponta cu o noutate revigorantă pentru formaţiunea pe care o conduce! Şi ce altceva mai tare putea duce decât informaţia şi dovada că un fost senator PSD trece la Pro România.

Astăzi, Adrian Ţuţuianu a postat, pe pagina sa de Facebook, un gen de epistolă adresată prietenilor internauţi, dar mai ales foştilor tovarăşi din partid, prin care îşi motivează decizia de a se alătura proiectului politic intitulat Pro România. De asemenea, este pentru prima oară, de la excluderea din PSD, când Ţuţuianu face apel la foştii colegi – parlamentari, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, membri şi simpatizanţi, să i se alăture în Pro România.

„Dragi prieteni,

În urmă cu 20 de ani m-am înscris în Partidul Social Democrat (PDSR la vremea respectivă), convins fiind că social-democrația modernă reprezintă opțiunea politică cea mai adecvată situației României. Partidul era în opoziție atunci, atât la nivel național, cât și județean.

Timp de peste două decenii, am fost un membru credincios al acestui partid, am muncit și am urcat treaptă cu treaptă, fără să ard etape și înțelegând asumarea fiecărui pas pe care l-am făcut. Din 2012, în calitate de președinte al Organizației Județene Dâmbovița, am câștigat TOATE bătăliile politice, aducând PSD Dâmbovița în primele 5 organizații din țară, recunoscută drept una modernă, energică și deschisă către societatea civilă, către oameni noi, de foarte bună calitate.

Partidul m-a răsplătit și am fost consilier județean, senator, președinte de Consiliu Județean, ministru. Am încercat să nu dezamăgesc și să confirm, prin prestația pe care am avut-o, încrederea primită. Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat alături de mine în acest răstimp.

În luna noiembrie 2018, urmare a semnării Scrisorii privind situația Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea a decis excluderea mea în maniera pe care o cunoașteți, singura vină fiind delictul de opinie. De altfel, rând pe rând, lideri importanți ai acestui partid au fost excluși sub diverse pretexte: Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Valeriu Zgonea, Mihai Chirică, Marian Neacșu (sunt doar câteva exemple). Mandatul lui Liviu Dragnea la conducerea PSD va rămâne ștampilat de această regulă: eliminarea tuturor celor care au gândit #altfel.

Am decis să vin alături de Victor Ponta şi de Pro România , din următoarele considerente:Demersul judiciar pe care l-am inițiat pentru a contesta excluderea din PSD este sortit eșecului. Parcursul litigiilor este împiedicat și nu-mi permit să pierd doi ani din viață judecându-mă cu Liviu Dragnea (ca să dau tot de el la șefia PSD, chiar dacă aș câștiga).

Politicile promovate de guvernarea PSD au îndepărtat partidul de valorile social-democrate și de Europa, fiind, multe dintre ele, haotice, lipsite de consistența unui act de guvernare responsabil și, cel mai grav, puse în practică de oameni neprofesioniști.

De prea mult timp, agenda publică a acestei țări este dominată de problemele justiției, deturnate de la fondul real către dorința lui Liviu Dragnea de a-și rezolva situațiile personale. Vulnerabilitatea juridică a liderului PSD a devenit și a partidului. Se mai discută prea puțin sau deloc despre economie, despre agricultură, despre autostrăzi, școli, spitale, fonduri europene etc. De unde PSD era cunoscut drept partidul care guvernează bine, astăzi a devenit un fel de glumă, izvor de ironii, cu repercusiuni grave în perspectivă.

Mai mult, PSD a fost acaparat de o clică strânsă în jurul lui Liviu Dragnea, oameni care nu au crescut în acest partid și nu l-au prețuit niciodată, pentru ei fiind doar o bună afacere personală. PSD-ul în care eu am intrat și am muncit 20 de ani nu mai există, valorile sale fiind alterate la nivel de leadership.

Nu a fost o decizie ușoară pentru mine, dar m-am alăturat unui proiect și unor oameni în care am #încredere. Victor Ponta, Daniel Constantin, Nicu Bănicioiu, Sorin Cîmpeanu au sprijinit masiv județul Dâmbovița, au dovedit competențe profesionale și, incontestabil, Victor Ponta rămâne în conștiința publică drept un foarte bun Prim Ministru al României.

Am fost abordat de toate partidele politice parlamentare, dar, după ce am cântărit suficient și am purtat discuții cu primari, consilieri județeni și locali, membri și simpatizanți, oameni din județ, am hotărât că drumul alături de PRO ROMÂNIA este cel mai compatibil cu mine. Cred că PRO ROMÂNIA poate deveni o alternativă la PSD, poate fi acel partid social-democrat modern, european, vizionar de care România are nevoie. Nu va fi deloc ușor, pentru că partidul acum se naște, iar principala noastră resursă o reprezintă #oamenii. Dar nu am fugit niciodată de provocări. Cred în acest proiect și voi face toate eforturile ca el să capete contur și să devină un partid al oamenilor mulți.

Fac un apel către primari, parlamentari, consilieri județeni și locali, membri și simpatizanți, la toți cei care cred în nevoia de dezvoltare a acestei țări, la cei care cred în nevoia de dezvoltare a județului Dâmbovița să vină alături de mine, alături de noi. Cei care mă cunosc știu că nu vând iluzii și nu accept provocări pe care nu le pot îndeplini”, a scris senatorul Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să accesezi fonduri pentru înființare și dezvoltare structuri economice

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița a organizat, astăzi – 17 aprilie 2024, workshop-ul „Femeia antreprenor 2024”, eveniment care a inclus o sesiune de informare privind accesarea fondurilor nerambursabile și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Prezentările au fost susținute de Ștefania Stroică – director general CCIA Dâmboviţa și Alexandra Pîrlea – Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene în cadrul CCIA Dâmboviţa.

„Noutățile pe care le aduce Programul Femeia Antreprenor 2024, la acest moment, constau în introducerea criteriilor: activitatea desfășurată într-un incubator de afaceri și profitabilitatea afacerii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Reține! Camera de Comerț Dâmbovița susține și sprijină înființarea și dezvoltarea structurilor economice private înființate și conduse de femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, precum și realizarea unei creșteri inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială.

Evenimentul organizat astăzi face parte dintr-o campanie de informare atât pentru mediul de afaceri dâmbovițean, cât și pentru noii antreprenori care doresc sprijin în accesarea de fonduri și implementarea de proiecte economice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Tătărani: Proiecte pentru azi, proiecte pentru mâine, proiecte pentru continuitate

Publicat

pe

Și comuna Tătărani, ca de altfel toată România, se pregătește de alegeri. După cum ne-au spus cetățenii, nu cu ironie, ci cu genul acela de decizie caracteristică omului de la țară care, de obicei, știe ce vrea, urmează încă un mandat pentru primarul Constantin Pătru, de la PSD. Localnicii nu prea au ce să îi reproșeze actualului edil.

Tătărani, în cei patru ani de mandat care sunt aproape scurși, s-a aflat într-un continuu proces de dezvoltare. Emblemele schimbării se văd la tot pasul. A fost și o perioadă mai grea, atunci, cu pandemia de COVID 19, când toate forțele erau concentrate pentru prevenție și pentru eradicarea virusului ucigaș. Încet-încet însă, lucrurile au intrat în normal, iar starea de echilibru, de edificare a unor obiective de interes local a continuat.

Inventarul investițiilor derulate la Tătărani, în baza unor proiecte cu finanțare europeană, guvernamentală sau județeană, prin PJDL – Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat și pus în practică cu succes de președintele Corneliu Ștefan, este lung. Vom trece în revistă doar câteva proiecte, recente și care conectează localitatea la noile cerințe ale modernității europene.

La Tătărani se lucrează în această perioadă pe mai multe planuri. Se află în implementare proiectul privind execuția rețelelor de canalizare și apă potabilă. Investiția este realizată cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), derulat prin Compania de Apă Târgoviște -Dâmbovița. Pe măsură ce se montează conductele, se intră și la reabilitarea și asfaltarea drumurilor din comună. Edilii comunei nu pornesc lucrările de modernizare a căilor rutiere înainte de instalarea rețelelor de apă și canalizare.

Ne-a spus primarul Constantin Pătru că, săptămâna trecută, a semnat, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare pe Programul „Anghel Saligny” pentru modernizarea a 18 străzi. Valoarea investiției este de 12 milioane de lei.

„Următorul pas este acela al organizării licitației de execuție. În cadrul acestui program vom realiza și o parcare pe Valea Satului, în zona bisericii Tătărani, la care vom adăuga șase podețe de acces în gospodării, peste pârâul Vâlcel. De asemenea, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, al președintelui Corneliu Ștefan, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, vom asfalta alte 41 de străzi. Este vorba de 7,5 km. Practic, nu va rămâne nicio uliță din comuna noastră nemodernizată. Prin tot ceea ce întreprindem, prin toate eforturile noastre, ne apropiem de atingerea dezideratului intitulat comună europeană.

Oamenii din localitatea noastră, destoinici, gospodari, merită să beneficieze de confort, de civilizație, de utilități care să le facă existența cât mai ușoară și mai plăcută. Până la urmă, acesta este rostul nostru, al celor pe care cetățenii ne-au ales, au investit încrederea în noi, să căutăm continuu soluții, proiecte care să aducă bunăstare, confort și siguranță în comunitatea noastră”, ne-a precizat Constantin Pătru.

Și, ca să fie în pas cu vremurile, cu noile cerințe europene de a crea capacități de producere a energiei verzi, nepoluante, la Tătărani, administrația publică, printr-un proiect derulat prin Administrația Fondului de Mediu, va construi un parc fotovoltaic pe o suprafață de 4.600 mp, în zona târgului săptămânal.

„Este o investiție deosebit de importantă pe care o vom administra noi, Primăria. În afară de faptul că energia produsă în parcul nostru fotovoltaic va asigura necesarul de consum pentru instituțiile publice de pe teritoriul comunei, vorbim de școli, grădinițe, cămin cultural, primărie, iluminat public și pentru alte nevoi locale, vom livra energie electrică în rețeaua națională. Facem astfel importante economii la bugetul local. Vom putea folosi banii pentru inițierea altor proiecte utile pentru comunitate, vom putea asigura cotele de cofinanțare obligatorii atunci când accesăm fonduri pe diferite programe. Nu mai vorbim de faptul că, prin parcul fotovoltaic, ne înscriem și noi în rândul localităților din România producătoare de energie verde”.

La Tătărani a fost dat în funcțiune noul sistem de iluminat public stradal alimentat cu energie electrică produsă de panouri solare montate pe stâlpi de susținere a rețelei. Este prima comună din județ care s-a autorizat ca prosumator, pe componenta iluminat public.

În același ton al eficientizării energetice, Căminul cultural din satul Priboiu va intra într-un proiect de refacere a izolației termice și a acoperișului, plus montarea unei centrale termice noi care să funcționeze pe bază de peleți sau energie electrică. Imobilul va fi, de asemenea, dotat cu panouri fotovoltaice. Investiția este finanțată prin PNRR.

„Avem o listă lungă cu proiectele, pe care vrem să le punem în practică, la sugestia oamenilor, fiindcă noi ținem cont de doleanțele lor, de ceea ce cred ei că ar mai trebui realizat pentru ca circuitul socio, economic, cultural și educativ să se desfășoare la parametrii normalității. Am dovedit că, împreună cu cetățenii, încurajați de ei, putem realiza multe lucruri bune pentru comuna noastră. Și vom realiza în continuare! Sunt convins că de pe 9 iunie vom fi tot împreună și vom dovedi că merităm încrederea pe care oamenii din Tătărani ne-au acordat-o”, a mai adăugat primarul Constantin Pătru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite