Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Asociaţia Give and Help Târgovişte, donaţie pentru copiii cu autism şi sindrom Down

Publicat

pe

Nu trebuie să fii un om bogat ca să-ţi ajuţi semenii aflaţi în nevoie. Este suficient să vrei să faci asta şi să-ţi pui la bătaie toată energia de care dispui. Este ceea ce ne dovedeşte, de câţiva ani, târgovişteanca Nicoleta Ioniţă, un om simplu căruia i-a fost întinsă o mână de ajutor într-un moment dificil din viaţă…

De atunci, Nicoleta Ioniţă se dedică acţiunilor caritabile. Îi contactează pe reprezentanţii societăţilor comerciale, strânge bănuţ cu bănuţ sau produs cu produs şi apoi schimbă destine. A construit şi a renovat case, a ajutat mulţi copii să nu renunţe la şcoală din cauza sărăciei, i-a răsplătit pe cei cu rezultate deosebite la învăţătură…

Astăzi – 22 ianaurie 2019, Asociaţia Give and Help, fondată de Nicoleta Ioniţă, a donat materiale didactice şi educaţionale Centrului pentru Copii cu Autism şi Sindrom Down „Sfânta Maria” din Târgovişte.

„Eu nu prea colaborez cu instituţiile statului, întrucât consider că statul trebuie să-şi facă treaba. În schimb, am decis să vin aici, pentru că doamna Cristina Bărgăoanu, şefa de centru, este un om foarte dedicat.

De Crăciun, am venit prima dată în acest centru, cu dulciuri pentru toţi copiii. Am avut atunci o sponsorizare de la Alka. A fost momentul când am aflat că este nevoie şi de materiale didactice.

Apoi, am obţinut o sponsorizare de la două firme mari – Playtika România şi Agro-Est Muntenia şi am decis să cumpărăm materiale didactice şi educaţionale pentru aceşti copii cu nevoi speciale”, ne-a spus Nicoleta Ioniţă.

Asociaţia Give and Help are în derulare, în momentul de faţă, două acţiuni colective în comunele Gura Ocniţei şi Răzvad. La Gura Ocniţei, 30 de copii primesc, la fiecare două săptămâni, un pachet cu produse alimentare ce pot fi puse în ghizdan când merg la şcoală. La Răzvad, beneficiază de sprijinul Asociaţiei 25 de elevi, cărora le sunt duse la şcoală sandvişuri în fiecare zi.

Dâmboviţa

Conferinţă judeţeană de alegeri la PSD Dâmboviţa pe 7 ianuarie 2020

Publicat

pe

În sfârșit, după mai bine de un an de regres, PSD Dâmbovița pare să își regăsească echilibrul. În această seară, membrii Comitetului Executiv Județean au hotărât, prin vot, să se organizeze conferință județeană de alegeri în data de 7 ianuarie 2020.

Practic, social-democrații dâmbovițeni își vor desemna, statutar, prin vot secret, echipa de conducere cu care să pornească în bătăliile electorale ce vor urma.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cezar Preda, deputat: Guvernul PNL a îndeplinit deja 11 dintre angajamentele asumate

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, uitându-se pe bilanţul primei luni de guvernare liberală, a ajuns la concluzia că „Partidul Naţional Liberal a schimbat modul de a face politică, axându-se pe îndeplinirea angajamentelor luate în faţa românilor”, spre deosebire de PSD care, în ianuarie 2017, în prima lună de guvernare de după alegerile din decembrie 2016, a aprobat „Ordonanţa 13, în favoarea infractorilor”.

Ce a întreprins Guvernul Ludovic Orban în perioada 4 noiembrie – 4 decembrie 2019:
– Restructurarea Guvernului de la 26 la 16 ministere.
– Organizarea alegerilor prezidențiale ȋn condiții civilizate de vot în țară si ȋn străinătate.
– Nominalizarea Comisarului European din partea României, Adina Vălean, aprobată de președintele desemnat al Comisiei Europene, audiată și votată în Parlamentul României, cât și ȋn Parlamentul European.
– Desecretizarea Dosarului 10 august 2018.
– Adoptarea OUG pentru acordarea venitului de completare pentru minerii din Valea Jiului care au intrat ȋn programul de disponibilizare.
– Asigurarea banilor necesari pentru plata, până la finele anului, a pensiilor, alocațiilor de stat pentru copii, indemnizațiilor pentru persoanele aflate în concediu maternal sau în concediu medical.
– Adoptarea proiectului #PNL de abrogare a recursului compensatoriu.
– Eliminarea supraaccizei la carburanți.
– Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.
– Eliberarea sumelor pentru decontarea TVA, sechestrate fără drept de PSD de la companiile private.
– Promovarea majorării salariului minim, de la 1 ianuarie 2020, folosind o formulă care să mențină puterea de cumpărare și să nu accentueze inflația.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web