Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Agresorul profesoarei din Ploieşti a intrat în liceu „blindat” de arme albe!

Publicat

pe

Foto: IJJ Prahova

Astăzi – 29 ianuarie 2019, în jurul orei 12:54, un cadru didactic de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din ploieşti a sunat disperat la 112 şi a anunţat că o colegă zace în cancelarie, fiind înjunghiată de un elev chiar în apropierea încăperii respective.

La faţa locului, soseşte rapid un echipaj medical care îi acordă primele îngrijiri profesoarei de matematică, după care o transportă la spital.

Ofiţerul de serviciu de la dispeceratul Comandamentului Judeţean de Jandarmi Prahova pune imediat în alertă patrulele care îşi desfăşoară misiunea în zona colegiului.

CITEŞTE ŞI: Profesoară din Ploieşti, înjunghiată de un fost elev!

Jandarmii care s-au deplasat la locul tragediei sunt informaţi de paznicul şcolii că a văzut ieşind din incinta instituţiei un bărbat ce avea un cuţit în mână. Militarii îl identifică şi imobilizează pe agresor la mică distanţă de intrarea în colegiu.

S-a procedat rapid la controlul corporal şi la verificarea bagajelor. Asupra individului, jandarmii au găsit mai multe arme albe. Un cuţit cu lama de 10 cm, un toporaş cu coadă metalică, un patent, forfece, cuie şi o sticlă în care se afla, după toate probabilităţile, ţuică. Tânărul a fost predat organelor de anchetă.

Agresorul, Alexandru M., are 22 de ani şi este din Ploieşti. Acesta se pare că este un fost elev, exmatriculat. Nemulţumit de notele pe care i le-a acordat profesoara de matematică, acesta a decis să o atace. În momentul în care a comis oribila faptă, se afla în stare de ebrietate.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Profesori de la Seminarul Teologic din Târgoviște see perfecționează în domeniul digital

Publicat

pe

În perioada 19-24 februarie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, șase profesori de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște s-au aflat la Roma și la Florența, în Italia, unde au participat la o serie de cursuri în cadrul unui proiect Erasmus+. Activitățile didactice desfășurate au vizat aspecte educaționale care să se afle în concordanță cu metodele și mijloacele moderne de învățare, cu referire la cele digitale.

„Cursurile ,,Traditional Arts and ICT Art Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills” și ,,The Digital Teacher: A21- Century Introduction to Digital Education” au avut următoarele obiective educaționale: predarea prin artă, abilitățile profesorului din secolul al XXI-lea în lumea digitală, predarea prin arta tehnologiei, fotografie – instrumente tradiționale și TIC, predarea prin partajarea socială, framework: DigCompOrg și DigCompEdu hb, instrumente digitale pentru designul materialelor.

Scopul principal al mobilității a fost dezvoltarea competențelor digitale în rândul profesorilor pentru a oferi elevilor activități educaționale școlare și extrașcolare în concordanță cu specificul școlilor europene”, se precizează într-un comunicat transmis de către Arhiepiscopia Târgoviștei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

„Și eu am drepturi dar și obligații”, proiect educațional la Grădinița 14 din Târgoviște

Publicat

pe

Un proiect interesant, care va avea ca rezultantă dezvoltarea spiritului civic al copiilor, familiarizarea lor cu normele de conviețuire în societate, se desfășoară la Grădinița cu program prelungit nr. 14 din Târgoviște sub titulatura „Și eu am drepturi dar și obligații”.

Parteneri de bază pentru reușita acestui program sunt Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Prin implementarea acestui proiect, se dorește inițierea preșcolarilor în ABC-ul adoptării unui comportament civic, activ, liber, responsabil și deschis. Activitățile desfășurate se vor întinde pe perioada anului școlar 2023 – 2024. Obiectivele care se urmăresc a fi atinse în cadrul proiectului „Și eu am drepturi dar și obligații” vizează cunoașterea și respectarea drepturilor copiilor, a normelor de comportare în societate, precum și dezvoltarea și manifestarea unor atitudini favorabile luării deciziilor și exprimării unor opinii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite