Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Agresorul profesoarei din Ploieşti a intrat în liceu „blindat” de arme albe!

Publicat

pe

Foto: IJJ Prahova

Astăzi – 29 ianuarie 2019, în jurul orei 12:54, un cadru didactic de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din ploieşti a sunat disperat la 112 şi a anunţat că o colegă zace în cancelarie, fiind înjunghiată de un elev chiar în apropierea încăperii respective.

La faţa locului, soseşte rapid un echipaj medical care îi acordă primele îngrijiri profesoarei de matematică, după care o transportă la spital.

Ofiţerul de serviciu de la dispeceratul Comandamentului Judeţean de Jandarmi Prahova pune imediat în alertă patrulele care îşi desfăşoară misiunea în zona colegiului.

CITEŞTE ŞI: Profesoară din Ploieşti, înjunghiată de un fost elev!

Jandarmii care s-au deplasat la locul tragediei sunt informaţi de paznicul şcolii că a văzut ieşind din incinta instituţiei un bărbat ce avea un cuţit în mână. Militarii îl identifică şi imobilizează pe agresor la mică distanţă de intrarea în colegiu.

S-a procedat rapid la controlul corporal şi la verificarea bagajelor. Asupra individului, jandarmii au găsit mai multe arme albe. Un cuţit cu lama de 10 cm, un toporaş cu coadă metalică, un patent, forfece, cuie şi o sticlă în care se afla, după toate probabilităţile, ţuică. Tânărul a fost predat organelor de anchetă.

Agresorul, Alexandru M., are 22 de ani şi este din Ploieşti. Acesta se pare că este un fost elev, exmatriculat. Nemulţumit de notele pe care i le-a acordat profesoara de matematică, acesta a decis să o atace. În momentul în care a comis oribila faptă, se afla în stare de ebrietate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Clădirile școlilor desființate vor putea primi altă destinație fără aviz de la Ministerul Educației

Publicat

pe

Modificare legislativă importantă în ceea ce privește clădirile în care au funcționat unități de învățământ și care, din diferite motive, au fost lăsate în paragină. Primăriile nu mai trebuie să aștepte ani de zile avizul Ministerului Educației pentru a le putea schimba destinația și a le reda comunității locale.

Potrivit deputatei Carmen Holban, de acum înainte, aceste imobile vor putea fi transformate, prin hotărâre a Consiliului Local, în centre pentru persoanele vârstnice, centre de zi, cabinete medicale sau centre de informare turistică, dacă sunt abandonate de cel puțin 3 ani.

Citește în continuare

ACTUALITATE

64 de unități de învățământ din Dâmbovița învață online în săptămâna 15 – 19 noiembrie

Publicat

pe

Săptămâna viitoare, 15 – 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa astfel:

– 439 (59.484 preșcolari / elevi – 89,36%) în scenariul 1, cu prezență fizică
– 64 (6.860 preșcolari / elevi – 10,32%) în scenariul 2, în sistem online

–  9 (216 elevi – 0,32%) clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor COVID confirmate în rândul preșcolarilor și elevilor

Ne-a mai informat Inspectoratul Școlar Dâmboviţa că niciun angajat din învățământul preuniversitar din județ nu a fost confirmat cu Covid-19 în această primă săptămâna după vacanță.

„Decizia consiliului de administrație al unității de învățământ se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicate și actualizate săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar, la secțiunea Rata de vaccinare – http://www.isj-db.ro/rata-de-vaccinare

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant„, se mai precizează într-un comunicat remis de ISJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT