Conectați-vă cu noi

SĂNĂTATE

54 de români au murit din cauza gripei! Ministerul Sănătăţii n-a declarat epidemie!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.zi-de-zi.ro)

E de rău! Gripa face victime în România, în fiecare zi. În ultimele 24 de ore, 6 persoane au murit din cauza virusului gripal sau a complicaţiilor apărute:
– Femeie în vârstă de 34 de ani, din jud.Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.Data decesului: 28/01/2019
– Bărbat în varsta de 78 de ani, din jud.Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.Data decesului: 28/01/2019
– Femeie în vârstă de 62 de ani, din mun.Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.Data decesului: 26/01/2019
– Femeie în vârstă de 63 de ani, din mun.Bucuresti, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.Data decesului: 26/01/2019
– Bărbat în vârstă de 62 de ani, din jud.Sibiu, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.Data decesului: 25/01/2019
– Bărbat în vârstă de 57 de ani, din jud.Salaj, confirmat cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi cu antecedente vaccinale încă necunoscute.Data decesului: 29/01/2019

În total, de la începutul anului până în prezent, numărul deceselor a ajuns la 54. Deocamdată, Ministerul Sănătăţii nu a declarat epidemie de gripă în România. Grav este faptul că ni se recomandă să ne vaccinăm, dar vaccinul nu se găseşte în farmacii!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nina Sandu a contestat ordinul de demitere, în ciuda susţinerilor CAS Dâmboviţa!

Publicat

pe

Lucrurile nu par chiar aşa de simple la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, iar joaca „uite funcţia, nu e funcţia” arată că ceva este putred în sistem şi că nu putem şti care sunt principiile care stau la baza profesionalismului şi competitivităţii.

Nina Sadu a fost demisă în urma unui control. La vremea respectivă, motivele ni s-au părut a fi chiar banale şi aveau un iz necurat, mai ales că se anunţase un val de schimbări prin instituţiile publice…

Ieri, vine de la Bucureşti o decizie prin care Nina Sandu este repusă în funcţia de preşedinte-director general al CJAS Dâmboviţa. La nici 24 de ore de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, apare un alt ordin prin care preşedintele CJAS Dâmboviţa este din nou schimbat şi repus pe funcţie, tot printr-un ordin CNAS, Cornel Crăciun.

Fiindcă spiritele s-au inflamat, iar presa a aflat despre ceea se întâmplă în ograda Casei, CJAS Dâmboviţa iese cu un comunicat de presă în care ne anunţă că Niculina Sandu nu ar fi contestat prima schimbare din funcţie, respectiv ordinul de destituire nr. 206 din 6.02.2019, nici pe cea din data de 1.04.2019, cu numărul 306.

Pe undeva, lucrurile au scăpat de sub control, fiindcă Nina Sandu chiar a depus la, 1 martie 2019, o contestaţie a ordinului de demitere din data de 6.02.2019, formulată prin cabinet de avocatură. În documentul trimis către Adriana Cotel – preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Niculina Sandu formulează, în baza Legii Contenciosului Administrativ, o plângere împotriva ordinului de schimbare din funcţie solicitând revocarea acestuia.

„În calitate de Preşedinte-Director General al CAS Dâmboviţa, am desfăşurat o activitate eficientă şi responsabilă, respectând cu stricteţe exigenţele Contractului de management în baza căruia mi-am executat obligaţiile.

Acest fapt rezultă din punctajele obţinute cu ocazia evaluării activităţii pe care am desfăşurat-o, fiind analizate toate aspectele activităţii de management în temeiul criteriilor şi indicatorilor specifici.

Vă învederez că, în perioada 03.12.2018-14.12.2018, s-a derulat la nivelul CAS Dâmboviţa auditul public intern «Evaluarea funcţiilor suport şi a funcţiilor specifice la CAS Dâmboviţa» al CNSAS pentru perioada în care am ocupat funcţia de Preşedinte-Director General.

Raportul de audit care a fost înaintat către CAS Dâmboviţa la data de 21.01.2019 conţine rezultatul evaluării pentru treisprezece obiective avute în vedere de audit, fiind acordate următoarele calificative: pentru zece obiective s-a acordat calificativul funcţional, iar pentru trei obiective s-a acordat calificativul îmbunătăţit.

Prin prisma acestei evaluări recente, în condiţiile în care nu s-a acordat nici un calificativ critic pentru vreunul din obiectivele evaluate, activitatea subsemnatei poate fi considerată competentă şi eficientă”.

Aşteptăm lămuriri pertinente!

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Şcoala Pacienţilor”, dezbatere menită să găsească soluţii problemelor din sănătate

Publicat

pe

Foto: Facebook

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa – membră a Comisiei pentru Sănătate şi Familie, este unul dintre parlamentarii români care au participat la lucrările celei de-a V-a ediţii a „Şcolii Pacienţilor” şi au oferit răspunsuri la întrebările formulate de reprezentanţii celor 20 de asociaţii profesionale participante. De asemenea, evenimentul a constituit un bun prilej pentru a culege sugestiile acestora, pentru ca, ulterior, să fie găsite cele mai bune soluţii de rezolvare.

„Concluzia la care am ajuns cu toţii este că legislaţia sanitară trebuie să îndeplinească trei condiţii esenţiale: claritate, coerenţă şi predictibilitate”.

La dezbatere au participat Laszlo Atilla – președintele Comisiei de Sănătate din Senat, Marius Sișu – președintele ANMDM, Adriana Cotel – președinta CNAS şi peste 20 de asociaţii ale pacienţilor, între care: Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici, Asociația Bolilor Rare, Asociația Bolilor Degenerative, Asociatia „Pavel”, Asociația de Transplant.

Foto: Facebook

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!