Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Apelul liderului ALDE Dâmboviţa către ministrul Rovana Plumb. VIDEO

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, şi-a arătat astăzi nemulţumirea vizavi de modul în care sunt tratate marile probleme ale infrastructurii dâmboviţene, de care depinde, până la urmă, dezvoltarea socio-economică a judeţului.

Liderul ALDE se întreabă cum se va desfăşura circulaţia pe DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, şi pe DN 7, Bucureşti-Piteşti, ambele şosele încă nemodernizate, după ce Arctic va porni capacităţile de producţie de la Ulmi. Asta în condiţiile în care traficul este deja deosebit de aglomerat, căile rutiere nemaifăcând faţă numărului mare de autovehicule.

Consideră Petre că atenţia celor abilitaţi, atât de la nivel judeţean, dar şi central, a fost deturnată de la marile proiecte care ar trebui să avantajeze Dâmboviţa şi îndreptată către micile şi meschinele conflicte politice locale.

„Fac apel la o aşezare a lucrurilor. Oricând, dacă mi se va permite, voi organiza sau voi lua parte la astfel de mese în care să punem mai presus de orice agenda cetăţeanului, problemele judeţului”, a precizat Ionel Petre.

Şeful ALDE Dâmboviţa i-a adresat preşedintei interimare a PSD Dâmboviţa, ministra Rovana Plumb, rugămintea de a-şi îndrepta atenţia asupra proiectului de modernizare la patru benzi a DN 71 şi de a impulsiona derularea procedurilor.

De asemenea, Ionel Petre a criticat modul în care s-a acţionat în aceste zile pe traseele montane care leagă restul judeţului de Platoul Padina-Peştera din Bucegi.

„Ne batem cu pumnii în piept că avem zonă turistică de interes naţional, că avem potenţial, însă tratăm situaţia cu prioritatea unei uliţe din nu ştiu ce cartier”, a declarat liderul ALDE Dâmboviţa.

Acesta a dat şi o soluţie de rezolvare şi de evitare, pe viitor, a problemelor legate de blocarea drumurilor montane. Crede Petre că se impune înfiinţarea unui serviciu care să se ocupe special de căile de acces din zona montană. O subunitate care să aibă în permanenţă pregătiţi oamenii şi utilajele, pentru a interveni prompt, în timp util, atunci când apar blocaje impuse de capriciile naturii, şi astfel turiştii, care vin la munte sau care pleacă de la hotelurile şi pensiunile montane, să nu mai rămână blocaţi din cauza zăpezii, alunecări de teren etc.

Zona turistică Padina-Peştera nu poate fi revigorată, pusă în valoare, fără o infrastructură rutieră bună şi fără intervenţii rapide, atunci când situaţia o impune!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. lucian enache

    martie 3, 2019 at 1:57 pm

    Nu stiu cum sta ALDE la nivel de judet neavand reprezentanti in Consiliul Judetean. Pe mine ma intereseaza ce poate face ALDE pentru Targoviste si targovisteni (acum dar si in viitor) si aici chiar poate. Sa nu uitam ca domnul arhitect Barbu Dumitru este Consilier Municipal si presedintele Comisiei de specialitate nr.2 care se ocupa de Dezvoltare urbanistica, administrarea domeniului public si privat, protectia si conservarea mediului (tropic si antropic). Ultima „achizitie” Cosmin Bozieru un om cu experienta in administratia publica care preia presedentia organizatiei municipale, prezent in majoritatea „pozelor ” primarului Stan poate avea un cuvant important in alegerile locale. Navetismul politic are si aspecte pozitive dar si negative… te stie multa lume!Ii asteptam pe „adevaratii liberali” sa fie si democrati si liberali.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

Dâmboviţa

S-a dat cu mașina peste cap în mijlocul Târgoviştei!

Publicat

pe

Coliziune violentă între două autoturisme pe Calea Câmpulung din Târgoviște, în zona Camerei de Comerț. Conducătorul unuia dintre mașinile implicate, un bărbat de 34 de ani, a fost grav rănit.

Pompierii de la Detașamentul din Târgoviște au intervenit cu un ASAS, un echipaj pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a stabili cauzele care au dus la producerea acestui eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT