Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Apelul liderului ALDE Dâmboviţa către ministrul Rovana Plumb. VIDEO

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, şi-a arătat astăzi nemulţumirea vizavi de modul în care sunt tratate marile probleme ale infrastructurii dâmboviţene, de care depinde, până la urmă, dezvoltarea socio-economică a judeţului.

Liderul ALDE se întreabă cum se va desfăşura circulaţia pe DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, şi pe DN 7, Bucureşti-Piteşti, ambele şosele încă nemodernizate, după ce Arctic va porni capacităţile de producţie de la Ulmi. Asta în condiţiile în care traficul este deja deosebit de aglomerat, căile rutiere nemaifăcând faţă numărului mare de autovehicule.

Consideră Petre că atenţia celor abilitaţi, atât de la nivel judeţean, dar şi central, a fost deturnată de la marile proiecte care ar trebui să avantajeze Dâmboviţa şi îndreptată către micile şi meschinele conflicte politice locale.

„Fac apel la o aşezare a lucrurilor. Oricând, dacă mi se va permite, voi organiza sau voi lua parte la astfel de mese în care să punem mai presus de orice agenda cetăţeanului, problemele judeţului”, a precizat Ionel Petre.

Şeful ALDE Dâmboviţa i-a adresat preşedintei interimare a PSD Dâmboviţa, ministra Rovana Plumb, rugămintea de a-şi îndrepta atenţia asupra proiectului de modernizare la patru benzi a DN 71 şi de a impulsiona derularea procedurilor.

De asemenea, Ionel Petre a criticat modul în care s-a acţionat în aceste zile pe traseele montane care leagă restul judeţului de Platoul Padina-Peştera din Bucegi.

„Ne batem cu pumnii în piept că avem zonă turistică de interes naţional, că avem potenţial, însă tratăm situaţia cu prioritatea unei uliţe din nu ştiu ce cartier”, a declarat liderul ALDE Dâmboviţa.

Acesta a dat şi o soluţie de rezolvare şi de evitare, pe viitor, a problemelor legate de blocarea drumurilor montane. Crede Petre că se impune înfiinţarea unui serviciu care să se ocupe special de căile de acces din zona montană. O subunitate care să aibă în permanenţă pregătiţi oamenii şi utilajele, pentru a interveni prompt, în timp util, atunci când apar blocaje impuse de capriciile naturii, şi astfel turiştii, care vin la munte sau care pleacă de la hotelurile şi pensiunile montane, să nu mai rămână blocaţi din cauza zăpezii, alunecări de teren etc.

Zona turistică Padina-Peştera nu poate fi revigorată, pusă în valoare, fără o infrastructură rutieră bună şi fără intervenţii rapide, atunci când situaţia o impune!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. lucian enache

    martie 3, 2019 at 1:57 pm

    Nu stiu cum sta ALDE la nivel de judet neavand reprezentanti in Consiliul Judetean. Pe mine ma intereseaza ce poate face ALDE pentru Targoviste si targovisteni (acum dar si in viitor) si aici chiar poate. Sa nu uitam ca domnul arhitect Barbu Dumitru este Consilier Municipal si presedintele Comisiei de specialitate nr.2 care se ocupa de Dezvoltare urbanistica, administrarea domeniului public si privat, protectia si conservarea mediului (tropic si antropic). Ultima „achizitie” Cosmin Bozieru un om cu experienta in administratia publica care preia presedentia organizatiei municipale, prezent in majoritatea „pozelor ” primarului Stan poate avea un cuvant important in alegerile locale. Navetismul politic are si aspecte pozitive dar si negative… te stie multa lume!Ii asteptam pe „adevaratii liberali” sa fie si democrati si liberali.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Tentativă de omor în comuna Odobeşti! Şi-a înjunghiat un consătean

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.buzaumedia.ro)

Un bărbat de 28 de ani, din comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de un consătean, pe fondul unei altercaţii spontane. Agresiunea s-a consumat în cursul serii de sâmbătă – 14 septembrie, pe o stradă din localitate.

Medicul legist a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în pericol, astfel că agresorul, un tânăr de 23 de ani, a fost reţinut pentru tentativă de omor, iar astăzi, 16 septembrie 2019, urmează să fie prezentat în faţa procurorilor, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Profesorul Honorius Moţoc a pus într-o carte momentele esenţiale ale liberalismului românesc

Publicat

pe

De mai multă vreme, am primit ultima carte a profesorului târgoviştean Honorius Moțoc, fost inspector școlar general, dascăl de excepție și, în timpul liber, un fervent activist liberal. Este vorba despre o istorie a Partidului Național Liberal și a liberalismului din România în perioada 1875-1947, pe care am citit-o ușor. De fapt, cam toate cărțile bune din ziua de azi se citesc ușor. Există o adaptare a scriitorului la vremurile iuți pe care le trăim.

Lucrarea profesorului Moţoc este scrisă concis, clar, autorul rezumându-se la momentele esențiale, la clipele care au contat și care au făcut istorie. Sunt prinse acolo fineţuri, episoade pe care nu le ştiam, elemente de culise. Profesorul Moţoc nu a divagat pe lângă subiect, nu a deschis paranteze. Istoria liberalismului curge frumos, cronologic. Sunt marcate cu simţ literar și științific marile momente ale Partidului Național Liberal şi rolul pe care l-a avut în făurirea României moderne.

Sunt trecuți în revistă, cu abundență de informații, stâlpii PNL, cei ce au făurit istorie, politică, doctrină. Autorul zăboveşte prin viața şi activitatea lor, face schițe de caracter, de personalitate, expune precis implicarea, efortul liderilor PNL, cum au modelat democrația după modelul occidental, cum au luptat cu ignoranța, cu carenţele unei societăți vechi, care s-a rupt greu de metehnele trecutului.

Cartea se poate citi pentru delectare, pentru a potoli setea de informații, dar poate fi privită și ca un manual de istorie, un tratat despre izvoarele liberalismului în România. Să nu uităm, sub PNL, s-a înfăptuit Marea Unire! Sunt memorabile, chintesenţă a istoriei, vorbele spuse de Ion I.C. Brătianu, la banchetul organizat cu ocazia primirii delegației din Ardeal: „De o mie de ani vă așteptăm. Și ați venit ca să nu ne mai despărțim niciodată”…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!