Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Apelul liderului ALDE Dâmboviţa către ministrul Rovana Plumb. VIDEO

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, şi-a arătat astăzi nemulţumirea vizavi de modul în care sunt tratate marile probleme ale infrastructurii dâmboviţene, de care depinde, până la urmă, dezvoltarea socio-economică a judeţului.

Liderul ALDE se întreabă cum se va desfăşura circulaţia pe DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, şi pe DN 7, Bucureşti-Piteşti, ambele şosele încă nemodernizate, după ce Arctic va porni capacităţile de producţie de la Ulmi. Asta în condiţiile în care traficul este deja deosebit de aglomerat, căile rutiere nemaifăcând faţă numărului mare de autovehicule.

Consideră Petre că atenţia celor abilitaţi, atât de la nivel judeţean, dar şi central, a fost deturnată de la marile proiecte care ar trebui să avantajeze Dâmboviţa şi îndreptată către micile şi meschinele conflicte politice locale.

„Fac apel la o aşezare a lucrurilor. Oricând, dacă mi se va permite, voi organiza sau voi lua parte la astfel de mese în care să punem mai presus de orice agenda cetăţeanului, problemele judeţului”, a precizat Ionel Petre.

Şeful ALDE Dâmboviţa i-a adresat preşedintei interimare a PSD Dâmboviţa, ministra Rovana Plumb, rugămintea de a-şi îndrepta atenţia asupra proiectului de modernizare la patru benzi a DN 71 şi de a impulsiona derularea procedurilor.

De asemenea, Ionel Petre a criticat modul în care s-a acţionat în aceste zile pe traseele montane care leagă restul judeţului de Platoul Padina-Peştera din Bucegi.

„Ne batem cu pumnii în piept că avem zonă turistică de interes naţional, că avem potenţial, însă tratăm situaţia cu prioritatea unei uliţe din nu ştiu ce cartier”, a declarat liderul ALDE Dâmboviţa.

Acesta a dat şi o soluţie de rezolvare şi de evitare, pe viitor, a problemelor legate de blocarea drumurilor montane. Crede Petre că se impune înfiinţarea unui serviciu care să se ocupe special de căile de acces din zona montană. O subunitate care să aibă în permanenţă pregătiţi oamenii şi utilajele, pentru a interveni prompt, în timp util, atunci când apar blocaje impuse de capriciile naturii, şi astfel turiştii, care vin la munte sau care pleacă de la hotelurile şi pensiunile montane, să nu mai rămână blocaţi din cauza zăpezii, alunecări de teren etc.

Zona turistică Padina-Peştera nu poate fi revigorată, pusă în valoare, fără o infrastructură rutieră bună şi fără intervenţii rapide, atunci când situaţia o impune!

Dâmboviţa

Radu Popa, fost deputat: Primarul Gabriel Sandu este un model de conducător în administraţia publică!

Publicat

pe

Fostul deputat PSD, Radu Popa, actualmente membru în echipa de conducere a PSD Dâmboviţa, ţine la unitatea partidului, la aplecarea tuturor reprezentanţilor social-democraţi spre problemele vitale ale comunităţilor locale. Radu Popa este împotriva luptelor intestine, împotriva intereselor de grup care ar putea pune în pericol dezvoltarea judeţului, proiectele deosebit de importante aflate în derulare. În acest context, a luat poziţie faţă de atacurile media care îl vizează pe primarul comunei Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, despre care spune că este un model de conducător în administraţia publică.

„Am constatat, în ultima vreme, o creștere a acțiunilor gândite să inhibe interesul șefilor din administrația publică pentru dezvoltarea localităților. Nu ştiu dacă e bine… În Dâmboviţa, sunt foarte multe obiective realizate pe fonduri europene, valoarea lor e foarte mare și oamenii trebuie să conștientizeze că, fără fondurile europene, comunitățile lor nu s-ar fi putut dezvolta, aşa cum sunt azi.

Însă, cred că ceea ce este mai important de subliniat aici nu sunt nici primarii și nici obiectivele pe fonduri. Aici, discutăm despre modalitatea de îmbunătățire și de ridicare a nivelului de trai în fiecare comună. Nu știu pe cine ajută dacă primarii, dintr-un motiv sau altul, s-ar teme să mai facă investiții şi nu mai lucrează pe fonduri, tocmai în judetul acesta.

În Dâmboviţa, au intrat cam 500 de milioane de euro doar din fonduri europene. Nu vreau să speculez mai mult, dar vreau să știe toată lumea că înțeleg toate jocurile politice și că niciodată nu mi-a fost frică să intru la joc.

Primarul Gabriel Sandu e un model de conducator în administratia publică şi nu are nevoie să îl apăr eu. Îl apără adevărul! Îl apără cei 20 de ani în administrație publică fără probleme în proiectele finantate de la buget sau din fonduri europene. Şi noi toţi ar trebui să sprijim primarii care au adus voturi pentru PSD, dar şi bunăstare pentru comunităţile lor.

Obstrucționarea primarilor înseamnă, în fond, blocarea investițiilor din fonduri guvernamentale sau europene, adică înseamnă să refuzăm o viață mai bună pentru români. Deja, România contribuie semnificativ la bugetul Uniunii Europene, iar noi ar trebui să gândim formule de sprijin pentru localități și pentru șefii administrației publice, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o criză acută a forței de muncă, ce agită și gripează firmele de construcții.

Media are toate drepturile din lume și eu sunt primul care protejez dreptul jurnaliștilor la informare, dar, totodată, nu trebuie uitat dreptul românilor de a beneficia de bunăstarea pentru care au plătit. Să nu vă miraţi dacă vom ajunge să avem bani, dar să nu avem firme care să facă lucrările.

Primarii și președinții de consilii județene trebuie înțeleși, ascultați și sprijiniți pentru că ei sunt cel mai aproape de oameni. Această vânătoare de vrăjitoare trebuie să înceteze!”, spune fostul deputat Radu Popa, membru în BPJ al PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu rata petrecerea de Dragobete organizată la Royal Residence Târgovişte!

Publicat

pe

de

Mai sunt doar câteva zile până ce românii vor celebra, în stil tradiţional, iubirea. Pregăteşte-te, aşadar, să-i oferi persoanei dragi, o seară de neuitat pe 24 februarie, la Restaurantul Royal Residence Târgovişte, unde va poposi renumitul „Taraf de fete”.

Organizatorii promit numeroase surprize muzicale, coregrafice şi culinare. rezervările se pot face la numărul de telefon 0732.969.408 sau direct la Restaurant „Royal Residence”, pe strada Gării din municipiul Târgovişte.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!