Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Apelul liderului ALDE Dâmboviţa către ministrul Rovana Plumb. VIDEO

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, şi-a arătat astăzi nemulţumirea vizavi de modul în care sunt tratate marile probleme ale infrastructurii dâmboviţene, de care depinde, până la urmă, dezvoltarea socio-economică a judeţului.

Liderul ALDE se întreabă cum se va desfăşura circulaţia pe DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, şi pe DN 7, Bucureşti-Piteşti, ambele şosele încă nemodernizate, după ce Arctic va porni capacităţile de producţie de la Ulmi. Asta în condiţiile în care traficul este deja deosebit de aglomerat, căile rutiere nemaifăcând faţă numărului mare de autovehicule.

Consideră Petre că atenţia celor abilitaţi, atât de la nivel judeţean, dar şi central, a fost deturnată de la marile proiecte care ar trebui să avantajeze Dâmboviţa şi îndreptată către micile şi meschinele conflicte politice locale.

„Fac apel la o aşezare a lucrurilor. Oricând, dacă mi se va permite, voi organiza sau voi lua parte la astfel de mese în care să punem mai presus de orice agenda cetăţeanului, problemele judeţului”, a precizat Ionel Petre.

Şeful ALDE Dâmboviţa i-a adresat preşedintei interimare a PSD Dâmboviţa, ministra Rovana Plumb, rugămintea de a-şi îndrepta atenţia asupra proiectului de modernizare la patru benzi a DN 71 şi de a impulsiona derularea procedurilor.

De asemenea, Ionel Petre a criticat modul în care s-a acţionat în aceste zile pe traseele montane care leagă restul judeţului de Platoul Padina-Peştera din Bucegi.

„Ne batem cu pumnii în piept că avem zonă turistică de interes naţional, că avem potenţial, însă tratăm situaţia cu prioritatea unei uliţe din nu ştiu ce cartier”, a declarat liderul ALDE Dâmboviţa.

Acesta a dat şi o soluţie de rezolvare şi de evitare, pe viitor, a problemelor legate de blocarea drumurilor montane. Crede Petre că se impune înfiinţarea unui serviciu care să se ocupe special de căile de acces din zona montană. O subunitate care să aibă în permanenţă pregătiţi oamenii şi utilajele, pentru a interveni prompt, în timp util, atunci când apar blocaje impuse de capriciile naturii, şi astfel turiştii, care vin la munte sau care pleacă de la hotelurile şi pensiunile montane, să nu mai rămână blocaţi din cauza zăpezii, alunecări de teren etc.

Zona turistică Padina-Peştera nu poate fi revigorată, pusă în valoare, fără o infrastructură rutieră bună şi fără intervenţii rapide, atunci când situaţia o impune!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. lucian enache

    martie 3, 2019 at 1:57 pm

    Nu stiu cum sta ALDE la nivel de judet neavand reprezentanti in Consiliul Judetean. Pe mine ma intereseaza ce poate face ALDE pentru Targoviste si targovisteni (acum dar si in viitor) si aici chiar poate. Sa nu uitam ca domnul arhitect Barbu Dumitru este Consilier Municipal si presedintele Comisiei de specialitate nr.2 care se ocupa de Dezvoltare urbanistica, administrarea domeniului public si privat, protectia si conservarea mediului (tropic si antropic). Ultima „achizitie” Cosmin Bozieru un om cu experienta in administratia publica care preia presedentia organizatiei municipale, prezent in majoritatea „pozelor ” primarului Stan poate avea un cuvant important in alegerile locale. Navetismul politic are si aspecte pozitive dar si negative… te stie multa lume!Ii asteptam pe „adevaratii liberali” sa fie si democrati si liberali.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A încetat din viață profesorul Ioan Valerian. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

de

În această dimineață, profesorul Valerian Ioan a trecut în lumea celor drepți, lăsând lumea sportului dâmbovițean mult mai săracă!

Născut pe 18 mai 1951, Valerian Ioan a fost una dintre cele mai importante figuri ale baschetului românesc, pe care l-a slujit cu abnegație până în ultima clipă a vieții sale.

Valerian Ioan este omul care i-a descoperit și antrenat pe cei mai importanți baschetbaliști dâmbovițeni, iar de-a lungul timpului, performanțele sale profesionale au fost de-a dreptul impresionante, așa cum o arată și CV-ul regretatului om de sport:

-Component al echipei de baschet Div. B ’’Cimentul Fieni’’1971-1977
-Antrenor Lot National –juniori baschet-1981-1994
-Antrenor principal Div.A –Livas Targoviste – Campion National 2002
-Antrenor principal Lot National (senioare) 2001-2006
–Membru al Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet
-Membru al Comisiei Judetene de Baschet 1974 – 2004
-Sef al Comisiei Metodice de Baschet al CSS Targoviste si CJEFS D-ta-1974-2008
-Director adjunct centru bugetar 1992-1994
-Vicepresedinte in cadrul Asociatiei de Baschet D-ta 1980-1990
-Sef comisie antrenori 1990-2008
-Profesor/formator in cadrul Asociatiei judetene de Baschet D-ta al instructorilor sportivi si antrenorilor de baschet
-Sef cerc metodic CSS-uri,clase cu program sportiv in cadrul ISJ D-ta 1996-2008
-Profesor metodist CCD si membru in Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (ed.fizica si sport)si Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (CSS-uri si clase cu program sportiv)
-Membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din Romania din anul 2004
– Distinctia „Gheorghe Lazar” cls. a-II-a – 2009
-Distinctia – Ordinul ,,Merite pentru invatamant in grad de Cavaler”- inmanat de Presedintele Romaniei in anul 2004
-Titlul de ,, Cetatean de Onoare al orasului Targoviste” – 2012
-Comisar F.R. Baschet din anul 2004
– Director sportiv în cadrul secției de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Conducerea și angajații Clubului Sportiv Municipal Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Citește în continuare

Dâmboviţa

Fă din acţiunile umanitare un gest firesc în viaţa ta!

Publicat

pe

Copiii din familii în dificultate, vârstnicii singuri și persoanele cu dizabilități au permanent nevoie să fie ajutați să depășească momentele grele din viața lor. Este mesajul salariaţilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, care fac apel către români să se implice în acţiunile umanitare cât mai des posibil, nu doar în pragul unor sărbători.

„Pentru a aduce o bucurie pe chipurile celor care au nevoie, este suficient ca fiecare să ne oprim o clipă în loc și să ne îndreptăm privirea și spre semenii noștri”, spune Cristiana Bucur – director geenral DGASPC Dâmboviţa.

În acest moment, instituţia derulează campania „Iepuraşul de Paşte”, prin care încearcă să aducă zâmbetul pe buzele cât mai multor copii din judeţ.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!