Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Apelul liderului ALDE Dâmboviţa către ministrul Rovana Plumb. VIDEO

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, şi-a arătat astăzi nemulţumirea vizavi de modul în care sunt tratate marile probleme ale infrastructurii dâmboviţene, de care depinde, până la urmă, dezvoltarea socio-economică a judeţului.

Liderul ALDE se întreabă cum se va desfăşura circulaţia pe DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, şi pe DN 7, Bucureşti-Piteşti, ambele şosele încă nemodernizate, după ce Arctic va porni capacităţile de producţie de la Ulmi. Asta în condiţiile în care traficul este deja deosebit de aglomerat, căile rutiere nemaifăcând faţă numărului mare de autovehicule.

Consideră Petre că atenţia celor abilitaţi, atât de la nivel judeţean, dar şi central, a fost deturnată de la marile proiecte care ar trebui să avantajeze Dâmboviţa şi îndreptată către micile şi meschinele conflicte politice locale.

„Fac apel la o aşezare a lucrurilor. Oricând, dacă mi se va permite, voi organiza sau voi lua parte la astfel de mese în care să punem mai presus de orice agenda cetăţeanului, problemele judeţului”, a precizat Ionel Petre.

Şeful ALDE Dâmboviţa i-a adresat preşedintei interimare a PSD Dâmboviţa, ministra Rovana Plumb, rugămintea de a-şi îndrepta atenţia asupra proiectului de modernizare la patru benzi a DN 71 şi de a impulsiona derularea procedurilor.

De asemenea, Ionel Petre a criticat modul în care s-a acţionat în aceste zile pe traseele montane care leagă restul judeţului de Platoul Padina-Peştera din Bucegi.

„Ne batem cu pumnii în piept că avem zonă turistică de interes naţional, că avem potenţial, însă tratăm situaţia cu prioritatea unei uliţe din nu ştiu ce cartier”, a declarat liderul ALDE Dâmboviţa.

Acesta a dat şi o soluţie de rezolvare şi de evitare, pe viitor, a problemelor legate de blocarea drumurilor montane. Crede Petre că se impune înfiinţarea unui serviciu care să se ocupe special de căile de acces din zona montană. O subunitate care să aibă în permanenţă pregătiţi oamenii şi utilajele, pentru a interveni prompt, în timp util, atunci când apar blocaje impuse de capriciile naturii, şi astfel turiştii, care vin la munte sau care pleacă de la hotelurile şi pensiunile montane, să nu mai rămână blocaţi din cauza zăpezii, alunecări de teren etc.

Zona turistică Padina-Peştera nu poate fi revigorată, pusă în valoare, fără o infrastructură rutieră bună şi fără intervenţii rapide, atunci când situaţia o impune!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. lucian enache

    martie 3, 2019 at 1:57 pm

    Nu stiu cum sta ALDE la nivel de judet neavand reprezentanti in Consiliul Judetean. Pe mine ma intereseaza ce poate face ALDE pentru Targoviste si targovisteni (acum dar si in viitor) si aici chiar poate. Sa nu uitam ca domnul arhitect Barbu Dumitru este Consilier Municipal si presedintele Comisiei de specialitate nr.2 care se ocupa de Dezvoltare urbanistica, administrarea domeniului public si privat, protectia si conservarea mediului (tropic si antropic). Ultima „achizitie” Cosmin Bozieru un om cu experienta in administratia publica care preia presedentia organizatiei municipale, prezent in majoritatea „pozelor ” primarului Stan poate avea un cuvant important in alegerile locale. Navetismul politic are si aspecte pozitive dar si negative… te stie multa lume!Ii asteptam pe „adevaratii liberali” sa fie si democrati si liberali.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Tânăr din Vişina s-a aruncat în puțul din curtea casei!

Publicat

pe

Foto arhivă

Tragedie, în această dimineață, în comuna Vişina, județul Dâmbovița. Un tânăr de 28 de ani a ales sa-şi pună capăt zilelor, aruncându-se în puțul din curtea casei.

Pompierii sosiți la fața locului l-au extras din puț, însă a fost prea târziu pentru a-i mai putea salva viața. Tânărul nu a lăsat un bilet de adio. Acesta nu era cunoscut cu afecțiuni medicală.

Polițiştii fac investigații pentru a stabili circumstanțele care l-au împins pe dâmbovițean la acest gest.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Valea Lungă: S-au finalizat lucrările la podul peste pârâul Tinoasa, afectat de inundaţii

Publicat

pe

Foto: CJ Dâmboviţa

Lucrările de refacere a podului peste pârâul Tinoasa, din comuna Valea Lungă, afectat de inundaţiile din 2018, au fost recepţionate astăzi, 26 iunie 2019. S-au investit 610.823 de lei, din care 350.000 de lei – fonduri alocate de GUvern şi 260.823 de lei – din bugetul localităţii.

Investiţia a constat în: refacerea podului existent, lucrări la infrastructura şi suprastructura aferentă acestuia, refacerea rampelor de acces şi a racordurilor cu terasamentele, precum şi amenajarea albiei.

Foto: CJ Dâmboviţa

„Podul are o lungime de 18,42 m, suprastructura lui fiind realizată din grinzi prefabricate cu corzi aderente, în lungime de 12 m și înălțime de 0,52 m, lățimea părții carosabile fiind de 5,46 m”, se arată într-un comunicat remis de Con siliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!