Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Grup Atyc, demersuri pentru a-şi muta autogara la marginea Târgoviştei!

Publicat

pe

Veste bună pentru târgovişteni! Operatorul de transport călători Grup Atyc a solicitat acordul Consiliului Local pentru înfiinţarea unei autogări la marginea oraşului, pe Bulevardul Eroilor, mai precis pe structura fostei autobaze Mondotrans.

Potrivit primarului Cristian Daniel Stan, administraţia locală negociază pentru preluarea terenului de pe strada Tudor Vladimirescu, unde funcţionează acum, în condiţii improprii, autogara Grup Atyc. Intenţia este ca zonă să fie supusă unor ample lucrări de resistematizare.

„Cu sinceritate, salut intenţia operatorului de transport de a autoriza autogara de pe Bulevardul Eroilor, un loc tradiţional pentru autogară în municipiul Târgovişte, o zonă cu acces direct la centura municipiului. Cred că în acest fel vom putea să rezolvăm şi problema aglomeraţiei care există în momentul de faţă în Târgovişte, mai ales zona străzilor Tudor Vladimirescu, cu ieşire către col. Băltăreţu şi Şoseaua Găeşti”, a punctat edilul municipiului Târgovişte.

La rândul său, consilierul PNL Adrian Bercu a insistat pentru amenajarea unei parcări pe locaţia actualei autogări Grup Atyc şi pentru ca, în viitor, acest operator de transport, care efectuează curse extraurbane, să-şi centralizeze activitatea în noua autogară, astfel încât traficul să nu mai fie perturbat de autobuze, perimetrul municipiului urmând să fie acoperit, din punct de vedere al transportului de călători, de societatea pe care a înfiinţat-o Primăria.

Consiliul Local Municipal Târgovişte a aprobat, cu unanimitate de voturi, solicitarea Grup Atyc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dr. Vasi Rădulescu: 10 pași de urmat într-o criză de epilepsie

Publicat

pe

Vasi Rădulescu este unul dintre puținii doctori din România care fac, gratuit, educație medicală – pe Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, dar și prin intermediul unui site dedicat pe care l-a creat: leapșa de sănătate. A scris, totodată, și mai multe cărți în care medicina este „tradusă” pe înțelesul tuturor și care pot fi achiziționate la un preț foarte mic.

Ne-am oprit, astăzi, la materialul legat de epilepsie, afecțiune neurologică în care anumite zone din creier descarcă haotic impulsuri și se pierde starea de conștiență. Tu știi cum să ajuți o persoană care trece printr-o criză de epilepsie? Dr. Vasi Rădulescu ne prezintă 10 pași de urmat:

1. Păstrați-vă calmul. Criza poate fi severă, cu spasme ample, cu expectorații, cu căzătură puternică. Respirați adânc și interveniți prompt.

2. Dacă observați că persoana tinde să cadă, prindeți-o și lăsați-o ușor pe jos, să nu se lovească. O poziție laterală poate fi deosebit de utilă, pentru a nu aspira conținut din stomac, în caz de vărsătură.

3. Persoana în criză trebuie lăsată într-o poziție lejeră. Nu blocați spasmele cu brațele, ci lăsați criza să se desfășoare natural.

4. Asigurați-vă că persoana nu are ceva strâns pe gât sau torace și poate respira bine.

5. Nu-i introduceți nimic în gură! Cu atât mai puțin degetele. Limba nu și-o poate înghiți nimeni. În schimb, o contracție puternică a mandibulei poate cauza o mușcătură severă.

6. Uitați-vă la un ceas și vedeți câte minute ține criza. La peste 5, sunați imediat la 112. Veți suna și dacă există sufocare, cianoză (tendință de albăstrire a țesuturilor periferice) sau dacă persoana s-a lovit și sângerează.

7. În cazuri izolate, o criză severă poate genera stop cardiorespirator. Veți verifica respirația, eventual și pulsul la carotide, iar în caz de lipsă a acestor elemente veți începe imediat masajul cardiac extern și altcineva va anunța serviciul 112.

8. De cele mai multe ori, persoana își revine spontan. Stați aproape, calmați-o, oferiți-i apă, asigurați-vă că respiră bine.

9. Dacă persoana sau anturajul nu știe nimic de diagnosticul de epilepsie, recomandați prezentarea la un spital de neurologie, fără întârziere.

10. Crizele pot fi variate. La cele minore, doar cu absențe, fiți aproape și rămâneți vigilenți.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT