Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Târgovişte: Se desfiinţează trecerea la nivel cu calea ferată de la Dealu Mare!

Publicat

pe

În câteva zile, trecerea la nivel cu calea ferată din zona Dealu Mare a oraşului Târgovişte va deveni o amintire! Primarul Cristian Daniel Stan ne-a precizat că lucrarea este prevăzută în proiectul care vizează alimentarea cu energie electrică a viitorului complex comercial de tip mall care va fi construit, până la finalul acestui an, pe terenul preluat de la Unitatea Militară de la Gară. Investiţia va fi realizată în acest week-end, motiv pentru care circulaţia în zonă se va desfăşura, alternativ, pe un singur sens.

De precizat că, anul acesta, Primăria Târgovişte va realiza şi o nouă ieşire din Aleea Trandafirilor, spre Cartierul CFR (străpungând terasamentul căii ferate industriale care lega UPET de Gara Târgovişte), plus că vor fi demolate garajele adiacente străzii Neagoe Basarab, această arteră rutieră urmând să fie lărgită, pentru a asigura accesul facil spre complexul comercial. De asemenea, va fi gata şi drumul care va face legătura între Bulevardul Carol I (din zona Gării Târgovişte) şi Şoseaua de centură.

„Cred că marcăm începutul unei etape foarte importante de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgovişte, cred că cea mai importantă de după revoluţia din decembrie 1989, pe care o vom parcurge în următorii 2-3 ani”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

ACTUALITATE

Punte între trecut şi prezent la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Luni – 24 februarie 2020, Muzeul de Istorie din Târgovişte deschide expoziţia ”Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, care va putea fi vizitată până în data de 31 martie, de marţi până duminică, între orele 08:00-16:00.

„Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se dovedeşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi prezent, prin evenimentele culturale organizate.

Portul dintotdeauna al românului a fost costumul popular. Sobru atunci când era purtat la lucru dar elegant când era îmbrăcat la sărbători sau cu prilejul evenimentelor importante din viaţa oamenilor, costumul popular este povestea ţăranului român”, se precizează într-un comunicat remis de Complexul Naţional Muzeal 2Curtea Domnească” Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătoreşte Dragobetele la Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa!

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa va marca, luni – 24 februarie 2020, de la ora 12:00, sărbătoarea iubirii la români – Dragobetele.

Programul include momente muzicale, recital poetic, expoziţie de obiecte tradiţionale şi vizionare de film.

Vor participa elevi şi profesori de la colegiile „Constantin Cantacuzino” şi „Ion Ghica” şi de la liceul „Nicolae Ciorănescu”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT