Connect with us

ACTUALITATE

Deputata Claudia Gilia le-a citit copiilor de la Grădiniţa Raciu, la „Ora de ŞTIM”

Publicat

pe

Astăzi – 1 februarie, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, a fost lansat în judeţul Dâmboviţa, la Biblioteca Raciu, proiectul „Ora de ŞTIM” (Știință – Tehnologie – Inginerie – Matematică), care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani. La eveniment a fost prezentă şi deputata PSD Claudia Gilia, care, aşa cum ne-a obişuit, şi-a dedicat câteva ore pentru a citi împreună cu prichindeii de la grădiniţă.

CITEŞTE ŞI: Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, inclusă în reţeaua naţională ŞTIM

De altfel, parlamentara a demarat, încă de anul trecut, împreună cu colegele din Organizaţia de Femei a PSD Dâmboviţa, pe care o conduce, o campanie de încurajare a cititului, ce constă în donaţii de carte şi momente de lectură împreună cu copiii. Este ceea ce au făcut şi astăzi în comuna Raciu.

„Cu multă bucurie, am descoperit împreună cu micii exploratori lucruri minunate despre natură din cărți sau chiar făcând câteva experimente științifice.

Biblioteca din comuna Raciu este un model pentru bibliotecile din județul nostru. Clădirea, construită din fonduri din bugetul local, oferă copiilor din localitate o gamă variată de lucrări din literatura română și străină, dar și posibilitatea de a derula o serie de activități cultural-științifice.

Administrația locală condusă de domnul primar Grădinaru Vasile a înțeles că investiția în educația copiilor înseamnă de fapt investiția în viitorul comunității. Însă, nimic din toate aceste lucruri minunate nu s-ar fi putut realiza fără efortul și pasiunea cadrelor didactice și al doamnei bibliotecar.

Sunt părinte, profesor, deputat – dar când vine vorba de cărți și povești – îmi place să mă implic cu bucuria și optimismul unui copil. Știu că doar prin propriul exemplu putem determina tânăra generație să devină mai bună decât noi.

Prin campania pe care o derulăm în ultimii ani, și cu precădere în 2019 – Anul Cărții, noi, femeile social-democrate, ne dorim să fim și prin acest mod mai aproape de comunitățile noastre. Am învățat că, prin implicare și multă muncă, putem face localitățile noastre mai frumoase, iar drumul viitoarei generații mai lin.

Dragi prieteni, vă îndemn să citiți alături de un copil măcar câteva ore pe săptămână. Vă asigur că timpul investit va da roade în cel mai scurt timp”, este mesajul deputatei Claudia Gilia.

Au mai fost prezenţi la lansarea Proeictului „Ora de ŞTIM” în judeţul Dâmboviţa: Cristina Stroe – inspector şcolar general adjunct, Agnes Erich – director Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, Vlăduţ Andreescu – manager Centrul Europe Direct Târgovişte, profesorii Ruxandra Dragomir, Elena Oprea, Georgiana Bălaşa, Ionuţ Isari, bibliotecara Cateluţa Barbu (Raciu), referentul cultural Tatiana Dumitru (Raciu) şi primarii Luisa Bărboiu (Nucet) şi Vasile Grădinaru (Raciu).

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT