Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Deputata Claudia Gilia le-a citit copiilor de la Grădiniţa Raciu, la „Ora de ŞTIM”

Publicat

pe

Astăzi – 1 februarie, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, a fost lansat în judeţul Dâmboviţa, la Biblioteca Raciu, proiectul „Ora de ŞTIM” (Știință – Tehnologie – Inginerie – Matematică), care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani. La eveniment a fost prezentă şi deputata PSD Claudia Gilia, care, aşa cum ne-a obişuit, şi-a dedicat câteva ore pentru a citi împreună cu prichindeii de la grădiniţă.

CITEŞTE ŞI: Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, inclusă în reţeaua naţională ŞTIM

De altfel, parlamentara a demarat, încă de anul trecut, împreună cu colegele din Organizaţia de Femei a PSD Dâmboviţa, pe care o conduce, o campanie de încurajare a cititului, ce constă în donaţii de carte şi momente de lectură împreună cu copiii. Este ceea ce au făcut şi astăzi în comuna Raciu.

„Cu multă bucurie, am descoperit împreună cu micii exploratori lucruri minunate despre natură din cărți sau chiar făcând câteva experimente științifice.

Biblioteca din comuna Raciu este un model pentru bibliotecile din județul nostru. Clădirea, construită din fonduri din bugetul local, oferă copiilor din localitate o gamă variată de lucrări din literatura română și străină, dar și posibilitatea de a derula o serie de activități cultural-științifice.

Administrația locală condusă de domnul primar Grădinaru Vasile a înțeles că investiția în educația copiilor înseamnă de fapt investiția în viitorul comunității. Însă, nimic din toate aceste lucruri minunate nu s-ar fi putut realiza fără efortul și pasiunea cadrelor didactice și al doamnei bibliotecar.

Sunt părinte, profesor, deputat – dar când vine vorba de cărți și povești – îmi place să mă implic cu bucuria și optimismul unui copil. Știu că doar prin propriul exemplu putem determina tânăra generație să devină mai bună decât noi.

Prin campania pe care o derulăm în ultimii ani, și cu precădere în 2019 – Anul Cărții, noi, femeile social-democrate, ne dorim să fim și prin acest mod mai aproape de comunitățile noastre. Am învățat că, prin implicare și multă muncă, putem face localitățile noastre mai frumoase, iar drumul viitoarei generații mai lin.

Dragi prieteni, vă îndemn să citiți alături de un copil măcar câteva ore pe săptămână. Vă asigur că timpul investit va da roade în cel mai scurt timp”, este mesajul deputatei Claudia Gilia.

Au mai fost prezenţi la lansarea Proeictului „Ora de ŞTIM” în judeţul Dâmboviţa: Cristina Stroe – inspector şcolar general adjunct, Agnes Erich – director Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, Vlăduţ Andreescu – manager Centrul Europe Direct Târgovişte, profesorii Ruxandra Dragomir, Elena Oprea, Georgiana Bălaşa, Ionuţ Isari, bibliotecara Cateluţa Barbu (Raciu), referentul cultural Tatiana Dumitru (Raciu) şi primarii Luisa Bărboiu (Nucet) şi Vasile Grădinaru (Raciu).

ACTUALITATE

OMV continuă programul „Școala Petroliștilor” la Târgoviște, Pitești și Moinești

Publicat

pe

de

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Calendarul înscrierilor în învățământul profesional este disponibil pe site-ul Ministerul Educației și Cercetării Științifice – http://www.edu.ro/.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Municipiul Moreni, fără apă la robinet în data de 4 iunie

Publicat

pe

de

Joi – 4 iunie 2020, furnizarea apei potabile în municipiul Moreni va fi întreruptă, între orele 09:00-24:00, pentru remedierea unei avarii majore la conducta magistrală.

Înainte de reluarea alimentării, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare – se arată într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Atenție! Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) este indicat să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!