Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte va construi creşă şi grădiniţă pe strada I.E. Florescu

Publicat

pe

Consiliul Local Municipal Târgovişte a aprobat, ieri – 31 ianaurie 2019, studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru proiectele care vizează construire creşă şi grădiniţă cu program prelungit pe strada I.E. Florescu (Micro XII). Investiţiile, a căror valoare depăşeşte 8,5 milioane de lei, se vor realiza cu fonduri europene nerambursabile. Termenul de execuţie va fi de 24 de luni – spune primarul Daniel Cristian Stan.

Creşa va fi o clădire P+1, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.436,70 mp. Vor exista aici cinci săli de grupă cu dormitoare. Capacitate: 75 de copii. De asemenea, vor mai exista: cabinet medical, izolator, bucătărie, cameră frigorifică, spălător, terasă acoperită, spaţii de joacă etc.

Grădiniţa va avea tot regim de înălţime P+1, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.272,60 mp şi cinci săli de clasă cu dormitoare, spaţii, instalaţii şi dotări specifice. Capacitate: 80 de copii.

De menţionat că administraţia locală are în derulare şi un amplu program de reabilitare şi modernizare a instituţiilor de învăţământ din oraş. Luni – 4 februarie, spune primarul Daniel Cristian Stan, vor debuta lucrările la creşa nr. 13, grădiniţa nr. 13 şi grădiniţa nr. 14. 

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats