Connect with us

ACTUALITATE

Regulament scandalos! Elevii cu medii sub 8 sunt obligaţi să se mute din şcoală!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stirileprotv.ro)

Chiar suntem țara tuturor posibilităților! Asta nu este o sintagmă născută în comunism și pe care o tolerăm fiindcă suntem încă supuși trecutului. La noi până și noul are valențe de absurd. De pildă, ca să păstrăm prospețimea subiectului, am aflat că în frumosul oraș Brașov există trei colegii, bune de altfel, care au cam sărit calul în ceea ce privește orgoliile și ambițiile. Ceva spre anormal, ceva care nu are nicio legătură cu principiile democrației.

La școlile cu nume ilustre „Andrei Saguna”, „Ioan Mesota” și „Grigore Moisil”, au fost adoptate regulamente interioare care sfidează legile existente, dar și orice înțelegere omenească. Au decis mai marii celor trei licee ca elevii care obțin medii sub opt să-și facă bagajul și să plece, adică, dacă nu țin pasul cu cerințele spartane în materie de învățătură, să se mute la şcoli inferioare. Primii care au sărit ca arși nu au fost, cum ați fi crezut că este normal, reprezentanții autorităților, ci elevii, prin asociațiile naționale care îi reprezintă.

„Asociaţiile de elevi din România condamnă ferm neglijenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov şi a directorilor unităţilor de învăţământ, fiind solidare cu elevii din judeţul Braşov. Dorim să atragem, în primul rând, atenţia asupra faptului că orice prevedere care limitează accesul liber la educaţie al elevilor constituie un atentat la principiul echităţii care (…) este unul din fundamentele pe care se constituie sistemul de învăţământ românesc. Astfel, «debarasarea» de elevii care nu reuşesc să atingă o anumită performanţă nu reprezintă, în fapt, decât perpetuarea mentalităţii elitismului în sistemul de învăţământ, o mentalitate toxică ce se concentrează în mod expres pe elevii ce obţin premii la olimpiade şi concursuri, respectiv medii foarte mari, fără a încerca sprijinirea elevilor ce au deficienţe de învăţare (…) şi ajutarea lor în a-şi remedia situația.

Regulamentele de ordine internă ale unităţilor de învăţământ trebuie întocmite în conformitate cu legislaţia în vigoare, ele fiind realizate în baza ROFUIP. Pe cale de consecinţă, orice regulament care încalcă un act normativ superior poate fi acţionat în instanţă pentru anulare. Chiar dacă părinţii au semnat un contract, acesta nu este obligatoriu pentru părţi, dacă nu respectă legile în vigoare, simpla înţelegere a părţilor neputându-se abate de la acestea. Soluţia pentru un elev care «nu poate face faţă targetului stabilit» nu este excluderea lui din unitatea de învăţământ în cauză, acest fapt contribuind la segregarea deja existentă între liceele considerate «de elită» şi restul liceelor. Această situaţie se află în totală opozanţă cu principiul echităţii, iar fiecare şcoală ar trebui să aibă capacitatea de a asigura acelaşi nivel de învăţare pentru elevi, iar în cazul existenţei deficienţelor, să se pună accent pe remedierea lor”, se arată în comunicatul remis de asociaţiile elevilor din România.

Acestea cer Ministerului Educaţiei Naţionale să trimită corpul de control la Brașov pentru a cerceta cazul și pentru a restabili normalitatea. Sunt solicitați și procurorii, pentru a deschide o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cel vizat fiind inspectorul general școlar de la Brașov. Ceea ce s-a întâmplat la cele trei colegii brașovene chiar le întrece pe toate. Am mai trecut cu vederea diferite năstruşnicii cu nuanţe de abuz ale unor directori și profesori din diferite şcoli, care nu primeau elevii la cursuri dacă nu aveau cămașă albă, pantofi negri sau trening bleu, că sunt trimiși copiii acasă fiindcă nu au dat bani pentru perdele sau fiindcă nu și-au cumpărat culegerea recomandată… și lista cu astfel de „mărunțișuri didactice” poate continua. Dar, la Brașov, chiar s-a sărit calul rău de tot.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT