Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Regulament scandalos! Elevii cu medii sub 8 sunt obligaţi să se mute din şcoală!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stirileprotv.ro)

Chiar suntem țara tuturor posibilităților! Asta nu este o sintagmă născută în comunism și pe care o tolerăm fiindcă suntem încă supuși trecutului. La noi până și noul are valențe de absurd. De pildă, ca să păstrăm prospețimea subiectului, am aflat că în frumosul oraș Brașov există trei colegii, bune de altfel, care au cam sărit calul în ceea ce privește orgoliile și ambițiile. Ceva spre anormal, ceva care nu are nicio legătură cu principiile democrației.

La școlile cu nume ilustre „Andrei Saguna”, „Ioan Mesota” și „Grigore Moisil”, au fost adoptate regulamente interioare care sfidează legile existente, dar și orice înțelegere omenească. Au decis mai marii celor trei licee ca elevii care obțin medii sub opt să-și facă bagajul și să plece, adică, dacă nu țin pasul cu cerințele spartane în materie de învățătură, să se mute la şcoli inferioare. Primii care au sărit ca arși nu au fost, cum ați fi crezut că este normal, reprezentanții autorităților, ci elevii, prin asociațiile naționale care îi reprezintă.

„Asociaţiile de elevi din România condamnă ferm neglijenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov şi a directorilor unităţilor de învăţământ, fiind solidare cu elevii din judeţul Braşov. Dorim să atragem, în primul rând, atenţia asupra faptului că orice prevedere care limitează accesul liber la educaţie al elevilor constituie un atentat la principiul echităţii care (…) este unul din fundamentele pe care se constituie sistemul de învăţământ românesc. Astfel, «debarasarea» de elevii care nu reuşesc să atingă o anumită performanţă nu reprezintă, în fapt, decât perpetuarea mentalităţii elitismului în sistemul de învăţământ, o mentalitate toxică ce se concentrează în mod expres pe elevii ce obţin premii la olimpiade şi concursuri, respectiv medii foarte mari, fără a încerca sprijinirea elevilor ce au deficienţe de învăţare (…) şi ajutarea lor în a-şi remedia situația.

Regulamentele de ordine internă ale unităţilor de învăţământ trebuie întocmite în conformitate cu legislaţia în vigoare, ele fiind realizate în baza ROFUIP. Pe cale de consecinţă, orice regulament care încalcă un act normativ superior poate fi acţionat în instanţă pentru anulare. Chiar dacă părinţii au semnat un contract, acesta nu este obligatoriu pentru părţi, dacă nu respectă legile în vigoare, simpla înţelegere a părţilor neputându-se abate de la acestea. Soluţia pentru un elev care «nu poate face faţă targetului stabilit» nu este excluderea lui din unitatea de învăţământ în cauză, acest fapt contribuind la segregarea deja existentă între liceele considerate «de elită» şi restul liceelor. Această situaţie se află în totală opozanţă cu principiul echităţii, iar fiecare şcoală ar trebui să aibă capacitatea de a asigura acelaşi nivel de învăţare pentru elevi, iar în cazul existenţei deficienţelor, să se pună accent pe remedierea lor”, se arată în comunicatul remis de asociaţiile elevilor din România.

Acestea cer Ministerului Educaţiei Naţionale să trimită corpul de control la Brașov pentru a cerceta cazul și pentru a restabili normalitatea. Sunt solicitați și procurorii, pentru a deschide o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cel vizat fiind inspectorul general școlar de la Brașov. Ceea ce s-a întâmplat la cele trei colegii brașovene chiar le întrece pe toate. Am mai trecut cu vederea diferite năstruşnicii cu nuanţe de abuz ale unor directori și profesori din diferite şcoli, care nu primeau elevii la cursuri dacă nu aveau cămașă albă, pantofi negri sau trening bleu, că sunt trimiși copiii acasă fiindcă nu au dat bani pentru perdele sau fiindcă nu și-au cumpărat culegerea recomandată… și lista cu astfel de „mărunțișuri didactice” poate continua. Dar, la Brașov, chiar s-a sărit calul rău de tot.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Despre ură, ca armă politică…

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu continuă seria de texte moralizatoare, o analiză fină a vremurilor pe care le trăim, a politicii românești, disecate și relevate folosind ca indicator suprem Sfintele Scrieri Creștine.

„Vremuri și vremuri, oameni și oameni, istoria ne oferă priveliști complexe asupra realității în funcție de cum privim și cât privim, ce avem în minte sau ce experiențe am avut și cunoașterea care ne caracterizează. Unii sunt obsedați de putere, alții de bani, unii sunt sclavii unor interese mărunte și tot așa.

Pe vremuri, se zicea că omul este ființă socială, alții spuneau că omul este ce mănâncă (Euharistie sau scalv pântecelui), ori că omul este suma experiențelor sale. Eu aș spune că omul este până la urmă o sclipire de dumnezeire opacizată de întunericul căruia îi dă curs uneori sau reflectare totală a Celui ce este Lumina lumii!

Cei stăpâniți de felurite duhuri își trăiesc viața în sclavia neputineței de a se elibera spre viața deplină, chinuiți de legiuni de duhuri rele.

Noi, însă, să nu uităm căci cu răul nu trebuie să negociem niciodată, ci doar să-l alungăm, să luptăm cu armele Duhului și cu ajutorul Maicii Domnului și al Sfinților! Diavolul este corect politic și vrea să ne împăcăm cu viciul și să acceptăm deformarea existenței noastre pe principiul acceptării și al multiculturalismului.

Dar, noi știm că singura cultură este numai cea a Duhului, de aceea trebuie să fim intoleranți cu răul și să-l discriminăm, să-l reprimăm, să-l distrugem, eradicându-i toate formele sale. Altfel, ne va distruge el și decât să acceptăm această perspectivă neagră asupra vieții preferăm să spulberăm întunericul cu lumina și să albim mereu istoria noastră și a lumii.

Din evanghelia cu vindecarea demonizaților din Gadara de astăzi vedem că diavolii au cerut să intre în porci, pe de o parte arătând atracția lor față de materie și instrumente de câștig, pe de altă parte pentru a păgubi pe cei ce sunt prea alipiți de material. Așa face diavolul mereu, sub pretextul binelui și al salvării distruge, ia în sclavie și ne fură libertatea. De aceea, se spune că iadul e pavat cu intenții bune, reale sau false, adevărate sau iluzorii.

Ce, nu vedeți, oare, și astăzi aceeași logică, aceeași mentalitate? Nu le simțiți duhoarea, nu le vedeți lucrarea? Dezbinare, ură, ceartă, răutate, mânie… și câte altele, rod al răului și al întunericului. Pentru ei, ura e arma politică cea mai puternică! Aproape, în comunitate, în societate, în lumea noastră!

Diavolul este corect politic, sub pretextul binelui face rău, un rău nu mereu evident, ci subtil, dar tot rău. Și vedem mulți discipoli ai lui, lideri politici ai momentului, navigatori pe ape tulburi, negociatori de top și combinatori de interese politice de moment.

Vin alegerile și duhoarea lor îmbată și amăgește pe cei slabi de înger! Unii cred că se putea mai mult dar alții mereu au fost de vină, alții cred că se poate mai mult și cer nesfârșta și înșelătoarea încredere, alții păcălesc pe toți și pe toate din orice poziție și abia așteaptă startul să prindă un loc eligibil la afaceri și foame de putere. Jocuri, iluzii, fum, circ și zgomot!

Cum am putea oare să distingem vocea Adevărului printre atâtea înșelătoare sirene și cum să ne ferim ca cei ce au intrat în porcii din Gadara să facă prăpăd în viața noastră? Simplu, cu armele credinței. Aprofundând rugăciunea și privindu-i prin lentila lui Dumnezeu! Care este aceea? Mergeți la biserică și veți afla”!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Asistente de la Căminul de bătrâni din Bucşani, confirmate cu COVID-19

Publicat

pe

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a demarat o anchetă epidemiologică la Centrul de Asistență Socială din comuna Bucşani, după ce trei asistente care lucrează aici au ieșit pozitiv la testul pentru COVID-19. Săptămâna viitoare urmează să fie testați toți angajații și bătrânii internați aici. VOM REVENI.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!