Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Regulament scandalos! Elevii cu medii sub 8 sunt obligaţi să se mute din şcoală!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stirileprotv.ro)

Chiar suntem țara tuturor posibilităților! Asta nu este o sintagmă născută în comunism și pe care o tolerăm fiindcă suntem încă supuși trecutului. La noi până și noul are valențe de absurd. De pildă, ca să păstrăm prospețimea subiectului, am aflat că în frumosul oraș Brașov există trei colegii, bune de altfel, care au cam sărit calul în ceea ce privește orgoliile și ambițiile. Ceva spre anormal, ceva care nu are nicio legătură cu principiile democrației.

La școlile cu nume ilustre „Andrei Saguna”, „Ioan Mesota” și „Grigore Moisil”, au fost adoptate regulamente interioare care sfidează legile existente, dar și orice înțelegere omenească. Au decis mai marii celor trei licee ca elevii care obțin medii sub opt să-și facă bagajul și să plece, adică, dacă nu țin pasul cu cerințele spartane în materie de învățătură, să se mute la şcoli inferioare. Primii care au sărit ca arși nu au fost, cum ați fi crezut că este normal, reprezentanții autorităților, ci elevii, prin asociațiile naționale care îi reprezintă.

„Asociaţiile de elevi din România condamnă ferm neglijenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov şi a directorilor unităţilor de învăţământ, fiind solidare cu elevii din judeţul Braşov. Dorim să atragem, în primul rând, atenţia asupra faptului că orice prevedere care limitează accesul liber la educaţie al elevilor constituie un atentat la principiul echităţii care (…) este unul din fundamentele pe care se constituie sistemul de învăţământ românesc. Astfel, «debarasarea» de elevii care nu reuşesc să atingă o anumită performanţă nu reprezintă, în fapt, decât perpetuarea mentalităţii elitismului în sistemul de învăţământ, o mentalitate toxică ce se concentrează în mod expres pe elevii ce obţin premii la olimpiade şi concursuri, respectiv medii foarte mari, fără a încerca sprijinirea elevilor ce au deficienţe de învăţare (…) şi ajutarea lor în a-şi remedia situația.

Regulamentele de ordine internă ale unităţilor de învăţământ trebuie întocmite în conformitate cu legislaţia în vigoare, ele fiind realizate în baza ROFUIP. Pe cale de consecinţă, orice regulament care încalcă un act normativ superior poate fi acţionat în instanţă pentru anulare. Chiar dacă părinţii au semnat un contract, acesta nu este obligatoriu pentru părţi, dacă nu respectă legile în vigoare, simpla înţelegere a părţilor neputându-se abate de la acestea. Soluţia pentru un elev care «nu poate face faţă targetului stabilit» nu este excluderea lui din unitatea de învăţământ în cauză, acest fapt contribuind la segregarea deja existentă între liceele considerate «de elită» şi restul liceelor. Această situaţie se află în totală opozanţă cu principiul echităţii, iar fiecare şcoală ar trebui să aibă capacitatea de a asigura acelaşi nivel de învăţare pentru elevi, iar în cazul existenţei deficienţelor, să se pună accent pe remedierea lor”, se arată în comunicatul remis de asociaţiile elevilor din România.

Acestea cer Ministerului Educaţiei Naţionale să trimită corpul de control la Brașov pentru a cerceta cazul și pentru a restabili normalitatea. Sunt solicitați și procurorii, pentru a deschide o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cel vizat fiind inspectorul general școlar de la Brașov. Ceea ce s-a întâmplat la cele trei colegii brașovene chiar le întrece pe toate. Am mai trecut cu vederea diferite năstruşnicii cu nuanţe de abuz ale unor directori și profesori din diferite şcoli, care nu primeau elevii la cursuri dacă nu aveau cămașă albă, pantofi negri sau trening bleu, că sunt trimiși copiii acasă fiindcă nu au dat bani pentru perdele sau fiindcă nu și-au cumpărat culegerea recomandată… și lista cu astfel de „mărunțișuri didactice” poate continua. Dar, la Brașov, chiar s-a sărit calul rău de tot.

ACTUALITATE

Fetița din Gura Şuții, ucisă de un olandez care a fugit din România?

Publicat

pe

Operațiunea declanșată de autorității în cazul fetitei din Gura Sutii a fost una de excepție chiar dacă, din nefericire, copila nu a fost găsită în viață. Oamenii din sat spun că ar fi văzut în așezare o mașină suspectă, dar nu s-au gândit că la volan ar fi vorba de un criminal periculos. În spațiul public, prin zvon, s-au răspândit date cum că ar fi vorba despre un olandez şi că acesta ar fi plecat deja din România. Se mai spune, de asemenea, că la un punct vamal ar fi fost găsit ghiozdanul fetiței etc…

Faptul că oamenii legii căutau de aseară trupul copilei în apele râului Dâmbovița, prin păduri, zăvoaie și pe câmpuri denotă clar că aveau indicii serioase că obsedatul care a răpit-o pe Adriana a omorât-o. Alții spun că nu ar fi o persoană străină, ci, dimpotrivă, chiar cineva din sat, o cunoștință a familiei. Cert este că sadicul personaj a ucis copila, de frică să nu fie descoperit.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fetița dispărută din Gura Şuții a fost găsită moartă

Publicat

pe

de

Căutările copilei de 11 ani, care a dispărut vineri când se întorcea de la şcoală, s-au terminat tragic. Adriana Mihaela Ferariu, din Gura Şuții, a fost găsită moartă, în această după-amiază, pe un câmp din zona satului Ghineşti, comuna Sălcioara, lângă un lan de porumb.

Cadavrul prezintă urme de violență. Anchetatorii au stabilit un cerc de suspecți. De asemenea, vor organiza o conferință de presă la ora 19:00, pentru a prezenta informații cu privire la caz. VOM REVENI

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!