Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Regulament scandalos! Elevii cu medii sub 8 sunt obligaţi să se mute din şcoală!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stirileprotv.ro)

Chiar suntem țara tuturor posibilităților! Asta nu este o sintagmă născută în comunism și pe care o tolerăm fiindcă suntem încă supuși trecutului. La noi până și noul are valențe de absurd. De pildă, ca să păstrăm prospețimea subiectului, am aflat că în frumosul oraș Brașov există trei colegii, bune de altfel, care au cam sărit calul în ceea ce privește orgoliile și ambițiile. Ceva spre anormal, ceva care nu are nicio legătură cu principiile democrației.

La școlile cu nume ilustre „Andrei Saguna”, „Ioan Mesota” și „Grigore Moisil”, au fost adoptate regulamente interioare care sfidează legile existente, dar și orice înțelegere omenească. Au decis mai marii celor trei licee ca elevii care obțin medii sub opt să-și facă bagajul și să plece, adică, dacă nu țin pasul cu cerințele spartane în materie de învățătură, să se mute la şcoli inferioare. Primii care au sărit ca arși nu au fost, cum ați fi crezut că este normal, reprezentanții autorităților, ci elevii, prin asociațiile naționale care îi reprezintă.

„Asociaţiile de elevi din România condamnă ferm neglijenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov şi a directorilor unităţilor de învăţământ, fiind solidare cu elevii din judeţul Braşov. Dorim să atragem, în primul rând, atenţia asupra faptului că orice prevedere care limitează accesul liber la educaţie al elevilor constituie un atentat la principiul echităţii care (…) este unul din fundamentele pe care se constituie sistemul de învăţământ românesc. Astfel, «debarasarea» de elevii care nu reuşesc să atingă o anumită performanţă nu reprezintă, în fapt, decât perpetuarea mentalităţii elitismului în sistemul de învăţământ, o mentalitate toxică ce se concentrează în mod expres pe elevii ce obţin premii la olimpiade şi concursuri, respectiv medii foarte mari, fără a încerca sprijinirea elevilor ce au deficienţe de învăţare (…) şi ajutarea lor în a-şi remedia situația.

Regulamentele de ordine internă ale unităţilor de învăţământ trebuie întocmite în conformitate cu legislaţia în vigoare, ele fiind realizate în baza ROFUIP. Pe cale de consecinţă, orice regulament care încalcă un act normativ superior poate fi acţionat în instanţă pentru anulare. Chiar dacă părinţii au semnat un contract, acesta nu este obligatoriu pentru părţi, dacă nu respectă legile în vigoare, simpla înţelegere a părţilor neputându-se abate de la acestea. Soluţia pentru un elev care «nu poate face faţă targetului stabilit» nu este excluderea lui din unitatea de învăţământ în cauză, acest fapt contribuind la segregarea deja existentă între liceele considerate «de elită» şi restul liceelor. Această situaţie se află în totală opozanţă cu principiul echităţii, iar fiecare şcoală ar trebui să aibă capacitatea de a asigura acelaşi nivel de învăţare pentru elevi, iar în cazul existenţei deficienţelor, să se pună accent pe remedierea lor”, se arată în comunicatul remis de asociaţiile elevilor din România.

Acestea cer Ministerului Educaţiei Naţionale să trimită corpul de control la Brașov pentru a cerceta cazul și pentru a restabili normalitatea. Sunt solicitați și procurorii, pentru a deschide o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cel vizat fiind inspectorul general școlar de la Brașov. Ceea ce s-a întâmplat la cele trei colegii brașovene chiar le întrece pe toate. Am mai trecut cu vederea diferite năstruşnicii cu nuanţe de abuz ale unor directori și profesori din diferite şcoli, care nu primeau elevii la cursuri dacă nu aveau cămașă albă, pantofi negri sau trening bleu, că sunt trimiși copiii acasă fiindcă nu au dat bani pentru perdele sau fiindcă nu și-au cumpărat culegerea recomandată… și lista cu astfel de „mărunțișuri didactice” poate continua. Dar, la Brașov, chiar s-a sărit calul rău de tot.

ACTUALITATE

Deputat: Guvernul României acţionează iresponsabil în privinţa coronavirusului

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.indiscret.ro/

Numeroşi români s-au întors recent din Italia, chiar din zonele afectate de coronavirus. Unii dintre ei se află în izolare voluntară la domiciliu, alţii sunt în carantină, însă cei mai mulţi nici măcar nu au fost luaţi în evidenţă de autorităţi.

În acest context, Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, atrage atenţia că Guvernul şi Ministerul Sănătăţii trebuie să se trezească şi să creeze un comandament naţional înainte de a fi cu adevărat mult prea târziu.

„Numai mie mi se pare că actualul Guvern și, mai ales, ministrul Sănătății tratează cu mare superficialitate iminenta apariție a coronavirusului în țara noastră? Numai mie mi se pare că au un fel de lejeritate iresponsabilă în modul de acțiune?

Am impresia că mai mult se ostenesc televiziunile să ne pregătească pentru ce va urma, decât autoritățile direct răspunzătoare.

Eu cred că e cazul să se trezească urgent și să înțeleagă, fără panică, momentul dificil, să creeze un comandament național cu primul ministru în frunte, cu miniștrii Sănătății, Transporturilor, Internelor, Educației, cu informări zilnice și cu ordonarea urgentă a nebuniei din aeroport şi nu numai.

Dacă facem lucrurile astea din timp, deși e foare, foarte, foarte târziu, vom acționa prompt”, spune deputata Oana Vlăducă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Punte între trecut şi prezent la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Luni – 24 februarie 2020, Muzeul de Istorie din Târgovişte deschide expoziţia ”Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, care va putea fi vizitată până în data de 31 martie, de marţi până duminică, între orele 08:00-16:00.

„Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se dovedeşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi prezent, prin evenimentele culturale organizate.

Portul dintotdeauna al românului a fost costumul popular. Sobru atunci când era purtat la lucru dar elegant când era îmbrăcat la sărbători sau cu prilejul evenimentelor importante din viaţa oamenilor, costumul popular este povestea ţăranului român”, se precizează într-un comunicat remis de Complexul Naţional Muzeal 2Curtea Domnească” Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT