Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Târgovişteanul dispărut în ianuarie a fost găsit mort în zona Cota 1000

Publicat

pe

Gheorghe Ilinescu, bărbatul de 63 de ani care a dispărut de acasă în data 21 ianuarie 2019, a fost găsit înghețat în zonă Cota 1000, la marginea județului Dâmbovița.

Omul plecase de acasă se pare cu gândul să-și pună capăt zilelor, dezamăgit din cauza unei relații.

Până la data dispariției, Ilinescu a locuit fără forme legale în municipiul Târgoviște.

Dâmboviţa

Alegerile la PSD Dâmbovița, amânate pe termen nelimitat!

Publicat

pe

de

Ce-am anticipat, s-a întâmplat! Cu acirdul tacit al preşedintei Viorica Dăncilă, europarlamentara Rovana Plumb, liderul PSD Dâmbovița, a reuşit să amâne, de data aceasta pe termen nelimitat, conferința județeană de alegeri care ar fi trebuit să aibă loc în data de 20 septembrie 2019.

Vestea a fost dată în şedința BPJ de astăzi, care a fost una cu scântei. Mulți reprezentanți ai partidului au răbufnit, spunând că s-a terminat cu democrația în PSD Dâmbovița. Actuala echipă de conducere a mai făcut un pas pentru eliminarea celor care i-au fost potrivnici. Au fost schimbate toți coordonatorii locali, în funcțiile respective fiind numite persoane fidele. VOM REVENI.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Implicarea, curajul şi devotamentul, premiate la Târgovişte de „Ziua pompierilor români”

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, „Ziua pompierilor români” a fost sărbătorită destul de discret, aşa cum, de altfel, îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi bravii salvatori de bunuri şi persoane. S-a preferat desfăşurarea unor activităţi în cadrul unităţii, cu invitaţi puţini, ceremonial militar, alocuţiuni, avansări în grad, premii pentru merite deosebite şi, în special pentru cei mici, care aşteptau cu nerăbdare momentul, un exerciţiu demonstrativ şi o expoziţie a tehnicii din dotare.

Au fost prezenţi la eveniment, alături de inspectorul şef Mihăiţă Păun, prefectul Antonel Jîjîie, subprefectul Ramona Mureşan, preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, deputatul PSD Corneliu Ştefan, şefii unor instituţii publice deconcentrate şi alţi invitaţi.

După rememorarea actului de vitejie de la 13 septembrie 1848, când 166 de ostaşi pompieri aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au înfruntat, în Dealu Spirii, armata otomană care intrase în Bucureşti şi după oficierea serviciului religios, reprezentantul Guvernului în judeţul Dâmboviţa a dat citire mesajului premierului Viorica Dăncilă.

„În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință. (…)

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați. (…)

Vă mulțumesc, dragi pompieri, pentru curajul, devotamentul și profesionalismul de care dați dovadă, pentru faptul că nu ați obosit să ne salvați, să ne ocrotiți și să fiți un exemplu de implicare civică. La mulţi ani!”.

Antonel Jîjîie – prefectul judeţului Dâmboviţa

Un mesaj de felicitare le-a adresat pompierilor dâmboviţenni şi preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea.

„(…) Pompierii fac, în fiecare zi, de 171 de ani, dovada sacrificiului suprem, periclitându-şi viaţa pentru a-și apăra semenii, pentru a le proteja atât viețile cât și bunurile, sub deviza «curaj şi devotament», fiind mereu prezenți, nu doar în lupta cu flăcările, dar și pentru descarcerări, intervenții la inundaţii şi la alte dezastre. (…)

Pentru modul cum vă faceți datoria, în fiecare zi, vă mulţumesc şi vă asigur de tot respectul și recunoștința noastră! La mulți ani! Am onoarea să vă salut, doamnelor şi domnilor pompieri”.

Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa

Ultimul la cuvânt a fost col. Mihăiţă Păun – inspectorul şef al ISU „Basarab I” Dâmboviţa. Şi-a felicitat subalternii, colegii pompieri din toată ţara, militari şi civili, a mulţumit tuturor colaboratorilor, iar pe cetăţeni i-a asigurat că salvatorii dâmboviţeni îşi vor face datoria cu profesionalism, determinare şi seriozitate.

„(…) Suntem, astăzi, o instituţie care a dezvoltat un mecanism complex de reacţie la urgenţele civile, cu misiunea de a ne pregăti cu rigurozitate pentru protejarea şi salvarea vieţii cetăţenilor. Gestionarea problematicii tot mai complexe din sfera situaţiilor de urgenţă presupune oameni cu reale calităţi, loiali, curajoşi, fermi şi devotaţi, dispuşi oricând la sacrificii. Personalul Inspectoratului nostru a dovedit de nenumărate ori că posedă aceste calităţi, fiind permanent în slujba cetăţeanului şi a comunităţii. Efortul şi rezultatele muncii noastre sunt preţuite de societate, fapt ce ne onorează şi ne obligă să dovedim şi pe viitor aceeaşi seriozitate, determinare şi profesionalism în tot ceea ce facem. De ziua noastră, adresez felicitări şi mulţumiri întregului colectiv din cadrul Inspectoratului.

col. Mihăiţă Păun – inspector şef ISU Dâmboviţa

Cu acest prilej aniversar, aduc mulţumiri şi Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, structurilor MAI şi MApN din judeţ, serviciilor descentralizate şi deconcentrate cu atribuţii privind siguranţa cetăţeanului, consiliilor locale şi primăriilor, filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa şi ONG-urilor, pentru tot sprijinul acordat şi pentru implicarea în îndeplinirea cu succes a misiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. De asemenea, aduc mulţumiri reprezentanţilor mass-media, pentru sprijinul acordat în efortul comun de formae a unui comportament preventiv al cetăţenilor, prin popularizarea măsurilor de prevenire şi a regulilor de comportare a populaţiei în diferite situaţii de urgenţă, precum şi pentru obiectivitatea manifestată în realizarea materialeoor de presă.

La ceas de mare sărbătoare, suntem datori să nu-i uităm pe cei care au plătit preţul suprem în îndeplinirea misiunilor şi să tratăm cu respect memoria lor. Vă transmit vouă, stimaţi colegi, şi tuturor pompierilor români, militari şi civili, sănătate, satisfacţii profesionale, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei şi generoasei noastre meniri. La mulţi ani!”.

Au urmat avansări în grad şi acordarea unor diplome de excelenţă pentru cadrele ISU Dâmboviţa care s-au evidenţiat în activitatea depusă. Între acestea, şi plutonierul major Grecu Alexandru Valentin, de la Detaşamentul Târgovişte, care a scos dintr-un puţ cu diametrul de 60 cm, în data de 3 septembrie, un copil de 3 ani, precum şi pe bunicul acestuia. Amândoi se aflau în apă, la 14 metri adâncime şi sunt astăzi în viaţă pentru că pompierul Alexandru Grecu nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a coborât după ei.

plt. maj. Grecu Alexandru Valentin

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au fost premiaţi cu bani elevii care au câştigat faza pe judeţ a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, dar şi cele mai bune servicii voluntare şi private de pompieri din Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!