Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Este vital să conștientizăm importanța prevenției în depistarea precoce a cancerului!

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, a transmis, astăzi – 4 februarie, de Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, un mesaj menit să ne ajute să conştientizăm importanţa prevenţiei în depistarea precoce a acestei maladii care constituie a doua cauză a mortalităţii în lume.

„Factorii de risc sunt multipli, de la consumul de tutun, alcool la alimentația nesănătoasă sau la inactivitatea fizică ori anumite infecții cronice. Trebuie să-i ajutăm pe cei mai vulnerabili să prevină, iar pe cei aflați în suferință – să treacă cu bine peste această cumpănă.

Este important pentru cetățeni să cunoască faptul că:
– prevenția în oncologie este foarte importantă. Ministerul Sănătății derulează din 2018 două programe de depistare precoce a cancerului de col uterin și a cancerului de sân;
– pe parcursul a 5 ani, 300.000 de femei vor beneficia gratuit de servicii de screening prin testare mamografică, evaluări ecografice ale leziunilor mamare etc;
– 150.000 de femei ce aparțin categoriilor vulnerabile din punct de vedere socio-economic beneficiază de programul de screening mamar;
– 800.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 24-64 de ani beneficiază de servicii de depistare precoce (HPV și Babeș Papanicolau);
– la nivelul țării există o rețea de radioterapie în spitalele publice astfel încât să se poată asigura accesul pacienților la radioterapie;
– prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate se derulează Programul Național de Oncologie prin care se asigură tratamentul medicamentos al bolnavilor cu afecțiuni oncologice, reconstrucție mamară, diagnosticarea și monitorizarea leucemiilor acute la copii și adulți etc.

Pentru mine personal și pentru Organizația de Femei a PSD Dâmbovița, a constituit o prioritate în cadrul activităților noastre campaniile de informare cu privire la analizele și testele pe care le pot face femeile pentru a preveni cancerul de col uterin și cancerul mamar”, a punctat deputata Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT