Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: A fost aprobat Regulamentul pentru activităţile RENT CAR

Publicat

pe

Consilierii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de lucru din data de 31 ianuarie 2019, Regulamentul de organizare, funcţionare şi autorizare a serviciului de transport persoane în regim de închiriere (RENT CAR) pe teritoriul municipiului, conform Legii nr. 38/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, activităţile RENT CAR se pot efectua numai în condiţiile respectării acestui regulament.

Autorizaţia RENT CAR va fi eliberată de Compartimentul Transport din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat a Primăriei Târgovişte. Serviciul de transport în regim de închiriere se poate efectua numai cu autoturisme a căror stare tehnică corespunde reglementărilor specifice în vigoare, având inspecţia tehnică periodică valabilă, care se pun la dispoziţia clientului cu conducător auto, pe bază de contract. Serviciul va fi plătit anticipat şi integral, pe bază de documente fiscale, şi poate fi realizat pe orice traseu deschis circulaţiei rutiere publice, cu obligaţia revenirii autoturismului în localitatea de autorizare, respectiv municipiul Târgovişte.

Atenţie! Preluarea clienţilor se va face obligatoriu numai de la sediul transportatorului sau de la domiciliul/sediul persoanelor/societăţilor ori instituţiilor cu care s-a încheiat contract anterior, în acest caz fiind menţionată în document adresa domiciliului/sediului acestora. este interzisă preluarea altor clienţi din localităţile de destinaţie a transportului prevăzut în contract, precum şi din alte localităţi, în afara celei de autorizare.

Conducătorul auto trebuie, obligatoriu, să deţină certificat de atestare a pregătirii profesionale şi să fie angajat al transportatorului autorizat. Acesta din urmă este obligat să încheie, pe cheltuială proprie, poliţte de asigurare prin care clientul să fie despăgubit pentru eventuale accidente suferite în timpul transpotului, pentru cauze imputabile transportatorului sau conducătorului autoturismului.

Transportatorul este obligat să deţină spaţiile necesare (în proprietate sau închiriate, dar să nu aparţină domeniului public) pentru parcarea tuturor autoturismelor cu care desfăşoară transportul în regim de închiriere.

Atenţie! Este interzis să se execute transportul în regim de închiriere RENT CAR cu autoturisme destinate transportului în regim taxi. Autoturismele pentru RENT CAR nu trebuie să aibă în dotare aparate de taxat sau staţii de radio-emisie şi să nu aibă înscrisuri, însemne, dotări şi accesorii stabilite pentru taxiuri. De asemenea, este interzisă utilizarea serviciilor dispeceratelor care desfăşoară activitatea destinată transportului în regim taxi, precum şi încheierea contractelor de deservire cu acestea.

Autoturismele utilizate în efectuarea serviciului de transport în regim de închiriere trebuie să aibă ataşate, vizibil, pe solţul stânga jos al parbrizelor faţă şi spate, câte un ecoson, eliberate în condiţiile prevăzute de regulament, care au acelaşi termen de valabilitate cu al autorizaţiei RENT CAR.

Pentru a putea practica transportul de persoane în regim de închiriere, conducătorul auto trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
– Permis categoria B, cu o vechime de cel puţin 2 ani
– Certificat de atestare a pregătirii profesionale
– Să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic
– Să aibă vârsta minimă de 21 de ani.

REGULAMENTUL INTEGRAL POATE FI CITIT AICI

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre ceea ce va lipsi stadionului „Eugen Popescu” şi după renovare

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, cum este obiceiul acum în politica locală, a ieşit, astăzi – 22 august 2019, într-o conferinţă de presă tip „drept la replică”, pentru a demonta informaţiile lansate în spaţiul public de senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, cu privire la o serie de obiective de interes judeţean care ar fi întârziate sau chiar ratate.

Oprea a găsit explicaţii şi motivaţii pertinente politic pentru tot cee ce a expus, cu punct şi virgulă, Adrian Ţuţuianu. Faptic, nu ar trebui luate în consideraţie, din moment ce, în programul PSD prezentat în campaniile electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016, s-au regăsit proiectele rămase acum în coadă de peşte. Erau atunci obiective asumate! Prin urmare, să vii astăzi şi să spui că nu este treaba Consiliului Judeţean să realizeze DN 7, DN 71 sau depozitul de legume-fructe, nu sună deloc bine.

Totuşi, au existat elemente cu valoare de ştire în conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean. Acesta a declarat, în contextul în care a punctat că administraţia judeţeană nu renunţă la proiectul marelui stadion care va fi construit într-un viitor incert pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud, că obiectivul ce va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii nici nu se compară cu ceea ce reabilitează Primăria Târgovişte cu 7 milioane de euro! Acela va avea pistă de ateletism, va fi omologat şi pentru rugby şi alte tipuri de sporturi. CNI nu are de ce să renunţe la finanţarea investiţiei promovate de CJD, sub motivaţia că renovează primăria stadionul actual.

„Obiectiv vorbind, actualul stadion nu îndeplineşte condiţiile pentru o arenă sportivă din secolul 21. Nu va avea locuri de parcare, nu va avea infrastructură conexă, pornind de la drumuri etc”, a spus Alexandru Oprea.

Consideră preşedintele CJ Dâmboviţa că stadionul care se va construi în zona de sud va fi pentru întreg judeţul, nu doar pentru municipiul Târgovişte, iar cel pe care îl reabilitează muniicpalitatea va putea fi folosit ca teren de antrenament.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiectul de modernizare a Parcului Mitropoliei Târgovişte a intrat în linie dreaptă

Publicat

pe

Săptămâna aceasta, Primăria Târgovişte va lansa licitaţia pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările de reabilitare şi modernizare a Parcului Mitropoliei. Investiţia presupune restaurarea ruinelor existente şi punerea lor în valoare. De asemenea, va fi desfăcut integral pavimentul existent, urmând să fie realizat unul nou, diferenţiat în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale, respectiv: zonă alei, zonă loc de joacă, zonă pentru role şi skateboard.

Totodată, vor fi construite rampe de intrare în parc, fără trepte şi borduri, în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor şi persoanelor cu cărucioare pentru copii.

„În acelaşi timp, se vor extinde şi înfrumuseţa zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10 m, aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6 m, plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (gazon şi amenajări florale).

În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate reţelele edilitare şi se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate – băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc., care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate şi estetică”, ne-a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim că Primăria Târgovişte derulează, în această perioadă, şi lucrări de reabilitare şi modernizare a Pieţei Tricolorului (Platoul Prefecturii). Totodată, Piaţa Mihai Viteazul (Platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor) a fost deja modernizată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!