Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: A fost aprobat Regulamentul pentru activităţile RENT CAR

Publicat

pe

Consilierii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de lucru din data de 31 ianuarie 2019, Regulamentul de organizare, funcţionare şi autorizare a serviciului de transport persoane în regim de închiriere (RENT CAR) pe teritoriul municipiului, conform Legii nr. 38/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, activităţile RENT CAR se pot efectua numai în condiţiile respectării acestui regulament.

Autorizaţia RENT CAR va fi eliberată de Compartimentul Transport din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat a Primăriei Târgovişte. Serviciul de transport în regim de închiriere se poate efectua numai cu autoturisme a căror stare tehnică corespunde reglementărilor specifice în vigoare, având inspecţia tehnică periodică valabilă, care se pun la dispoziţia clientului cu conducător auto, pe bază de contract. Serviciul va fi plătit anticipat şi integral, pe bază de documente fiscale, şi poate fi realizat pe orice traseu deschis circulaţiei rutiere publice, cu obligaţia revenirii autoturismului în localitatea de autorizare, respectiv municipiul Târgovişte.

Atenţie! Preluarea clienţilor se va face obligatoriu numai de la sediul transportatorului sau de la domiciliul/sediul persoanelor/societăţilor ori instituţiilor cu care s-a încheiat contract anterior, în acest caz fiind menţionată în document adresa domiciliului/sediului acestora. este interzisă preluarea altor clienţi din localităţile de destinaţie a transportului prevăzut în contract, precum şi din alte localităţi, în afara celei de autorizare.

Conducătorul auto trebuie, obligatoriu, să deţină certificat de atestare a pregătirii profesionale şi să fie angajat al transportatorului autorizat. Acesta din urmă este obligat să încheie, pe cheltuială proprie, poliţte de asigurare prin care clientul să fie despăgubit pentru eventuale accidente suferite în timpul transpotului, pentru cauze imputabile transportatorului sau conducătorului autoturismului.

Transportatorul este obligat să deţină spaţiile necesare (în proprietate sau închiriate, dar să nu aparţină domeniului public) pentru parcarea tuturor autoturismelor cu care desfăşoară transportul în regim de închiriere.

Atenţie! Este interzis să se execute transportul în regim de închiriere RENT CAR cu autoturisme destinate transportului în regim taxi. Autoturismele pentru RENT CAR nu trebuie să aibă în dotare aparate de taxat sau staţii de radio-emisie şi să nu aibă înscrisuri, însemne, dotări şi accesorii stabilite pentru taxiuri. De asemenea, este interzisă utilizarea serviciilor dispeceratelor care desfăşoară activitatea destinată transportului în regim taxi, precum şi încheierea contractelor de deservire cu acestea.

Autoturismele utilizate în efectuarea serviciului de transport în regim de închiriere trebuie să aibă ataşate, vizibil, pe solţul stânga jos al parbrizelor faţă şi spate, câte un ecoson, eliberate în condiţiile prevăzute de regulament, care au acelaşi termen de valabilitate cu al autorizaţiei RENT CAR.

Pentru a putea practica transportul de persoane în regim de închiriere, conducătorul auto trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
– Permis categoria B, cu o vechime de cel puţin 2 ani
– Certificat de atestare a pregătirii profesionale
– Să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic
– Să aibă vârsta minimă de 21 de ani.

REGULAMENTUL INTEGRAL POATE FI CITIT AICI

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmboviţa a alocat fonduri pentru containere de triaj la Spitalul Moren

Publicat

pe

Pentru a asigura un mediu civilizat de lucru în cadrul Spitalului Municipal din Moreni, avându-se în vedere perioada de pandemie pe care o traversăm, dar şi condiţiile dure de iarnă, cu temperaturi scăzute, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a oferit unităţii un sprijin financiar pentru achiziţionarea unui lot de containere speciale care au fost transformate într-un modern şi confortabil centru pentru triajul pacienţilor suspecţi de COVID 19. Oamenii nu vor mai fi nevoiţi să aştepte să fie investigaţi în corturi improprii pentru desfăşurarea unui act medical de calitate, normal, în acest anotimp deosebit de rece.

Astăzi, la deschiderea acestui centru de triere au fost prezenţi Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie şi primarul Constantin Dinu.

„Această investiţie a fost finanţată în totalitate de CJ Dâmboviţa. Demersurile pentru realizarea acestui obiectiv le-am început anul trecut când, împreună cu consilierii judeţeni, am aprobat suma de 335.000 de lei pentru achiziţionarea containerelor.

Aşa acum am promis în prima zi de mandat, prioritatea mea numărul 1 în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa este aceea de a investi în domeniul sănătăţii, de a investi în spitalele din judeţului Dâmboviţa, indiferent dacă se află sau nu se află în subordinea CJ.

Împreună cu edilul municipiului, Dinu Constantin, împreună cu directorul unităţii medicale, vom continua investiţiile în acest spital. Numai anul acesta, vom propune pentru Spitalul Municipal alocarea a peste 4 milioane de lei pentru procurarea de aparatură şi tehnică medicală”, a precizat Corneliu Ştefan.

Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni, a mulţumit conducerii Consiliului Judeţean pentru faptul că a răspuns prompt cerinţelor formulate de autorităţile locale, de a fi schimbate corturile din incinta spitalului în care, în această perioadă de iarnă, nu se mai putea desfăşura un act medical de calitate.

„Luăm în calcul ca o parte din aceste containere să fie folosite şi ca centru de vaccinare anticoronavirus. Administraţia locală acordă un sprijin permanent Spitalului Muncipial care deserveşte zece localităţi din apropierea oraşului, aproximativ 60.000 de oameni”, a spus Constantin Dinu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mai vizitat astăzi şi Bazinul de Înot din Moreni, un complex modern aflat în faza de finalizare a execuţiei. Echipele de constructori lucrează acum la amenajările interiore şi la pregătirea bazinului pentru umplerea cu apă. În următoarele luni, acest obiectiv ar trebui să fie dat în folosinţă.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Cinematograful Independența din Târgoviște va fi gata în februarie 2021

Publicat

pe

În aceste zile, se montează ecranul de proiecție la Cinematograful Independența din Târgoviște – anunță primarul Daniel Cristian Stan. De asemenea, racordarea la utilități a fost executată și se lucrează acum la finisaje.

„De luna viitoare, orașul nostru va avea, după mult timp, o sală multifuncțională modernă, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri și cu multiple posibilități de întrebuințare”, spune edilul municipiului Târgoviște.

Proiectul, în valoare de aproximativ două milioane de euro, a fost finanțat din fonduri guvernamentale, obținute prin Compania Națională de Investiții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!