Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: A fost aprobat Regulamentul pentru activităţile RENT CAR

Publicat

pe

Consilierii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de lucru din data de 31 ianuarie 2019, Regulamentul de organizare, funcţionare şi autorizare a serviciului de transport persoane în regim de închiriere (RENT CAR) pe teritoriul municipiului, conform Legii nr. 38/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, activităţile RENT CAR se pot efectua numai în condiţiile respectării acestui regulament.

Autorizaţia RENT CAR va fi eliberată de Compartimentul Transport din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat a Primăriei Târgovişte. Serviciul de transport în regim de închiriere se poate efectua numai cu autoturisme a căror stare tehnică corespunde reglementărilor specifice în vigoare, având inspecţia tehnică periodică valabilă, care se pun la dispoziţia clientului cu conducător auto, pe bază de contract. Serviciul va fi plătit anticipat şi integral, pe bază de documente fiscale, şi poate fi realizat pe orice traseu deschis circulaţiei rutiere publice, cu obligaţia revenirii autoturismului în localitatea de autorizare, respectiv municipiul Târgovişte.

Atenţie! Preluarea clienţilor se va face obligatoriu numai de la sediul transportatorului sau de la domiciliul/sediul persoanelor/societăţilor ori instituţiilor cu care s-a încheiat contract anterior, în acest caz fiind menţionată în document adresa domiciliului/sediului acestora. este interzisă preluarea altor clienţi din localităţile de destinaţie a transportului prevăzut în contract, precum şi din alte localităţi, în afara celei de autorizare.

Conducătorul auto trebuie, obligatoriu, să deţină certificat de atestare a pregătirii profesionale şi să fie angajat al transportatorului autorizat. Acesta din urmă este obligat să încheie, pe cheltuială proprie, poliţte de asigurare prin care clientul să fie despăgubit pentru eventuale accidente suferite în timpul transpotului, pentru cauze imputabile transportatorului sau conducătorului autoturismului.

Transportatorul este obligat să deţină spaţiile necesare (în proprietate sau închiriate, dar să nu aparţină domeniului public) pentru parcarea tuturor autoturismelor cu care desfăşoară transportul în regim de închiriere.

Atenţie! Este interzis să se execute transportul în regim de închiriere RENT CAR cu autoturisme destinate transportului în regim taxi. Autoturismele pentru RENT CAR nu trebuie să aibă în dotare aparate de taxat sau staţii de radio-emisie şi să nu aibă înscrisuri, însemne, dotări şi accesorii stabilite pentru taxiuri. De asemenea, este interzisă utilizarea serviciilor dispeceratelor care desfăşoară activitatea destinată transportului în regim taxi, precum şi încheierea contractelor de deservire cu acestea.

Autoturismele utilizate în efectuarea serviciului de transport în regim de închiriere trebuie să aibă ataşate, vizibil, pe solţul stânga jos al parbrizelor faţă şi spate, câte un ecoson, eliberate în condiţiile prevăzute de regulament, care au acelaşi termen de valabilitate cu al autorizaţiei RENT CAR.

Pentru a putea practica transportul de persoane în regim de închiriere, conducătorul auto trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
– Permis categoria B, cu o vechime de cel puţin 2 ani
– Certificat de atestare a pregătirii profesionale
– Să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic
– Să aibă vârsta minimă de 21 de ani.

REGULAMENTUL INTEGRAL POATE FI CITIT AICI

ADMINISTRAŢIE

Va fi lăsat fără spații singurul liceu privat acreditat din municipiul Pitești?

Publicat

pe

Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” a adresat Primăriei Pitești o solicitare în vederea prelungirii contractului de închiriere anuală sau pentru a concesiona pe o perioadă mai mare de timp spațiile (etajul 2) din incinta Școlii Gimnaziale Nr. 2 „Tudor Vladimirescu”, în care funcționează din septembrie 2010. Cererea a fost prezentată consilierilor locali, în ședința din 25 iunie, spre informare, nu vot.

„În cele 12 minute și jumătate de discuții a luat cuvântul primarul municipiului care a oferit mai multe variante, în esență, neopunându-se prelungirii închirierii pe următorii 10 ani, chestiune cu care a fost de acord majoritatea consilierilor care au luat cuvântul. Unul singur s-a opus. Domnul consilier ar fi trebuit să știe că elevii de la un liceu particular au aceleași drepturi ca și aceia din învățământul de stat. Domnul consilier local afirmă că un singur elev a luat bacalaureatul în acest liceu, cu toate că rata de promovare în liceul nostru este de 99,80%. Școala gimnazială în care avem sediul, statuat prin două ordine de acreditare, nu și-a mărit efectivul. Această informație falsă a fost demontată de inspectorul general școlar în funcție, care a corectat aducând cifrele adevărate, adică 18-20 de elevi în plus în toată școala, nu trei clase noi cu câte un efectiv de 25 de elevi pe clasă.

Menționăm că liceul nostru a plătit chiria cât și utilitățile în această perioadă critică de pandemie, bineînțeles fără să utilizeze efectiv spațiile închiriate. În plus, în septembrie 2019, deși am licitat și câștigat toate spațiile închiriate timp de 10 ani, am fost constrânși și ne-a fost luată o sală de clasă, pentru care plătim chirie dar nu o putem folosi, fiind obligați astfel să reproiectam întregul flux școlar, deși spațiile locatorului sunt libere după-amiaza, școala de stat învățând pe un singur schimb! Printre elevii liceului sunt mulți cu probleme speciale, alții instituționalizați care sunt scutiți de absolut orice taxă. Alte 6 dosare de înscriere în clasa a IX-a a elevilor cu CES sunt în analiză, în acest moment, iar procesul de înscriere la liceu este astfel afectat de o decizie a unui director interimar care aruncă în stradă un partener loial de 10 ani, ce plătește chirie și utilități, care donează mobilier școlar locatorului. Apreciați și catalogați cu toții aceste aspecte!

Iar afirmația altui consilier local, președinte de ședință, este una de segregare și xenofobie: elevii aceștia nu au ”rezerva genetică”. Urmăriți ultimele secvențe ale ședinței în care o doamnă consilier local, probabil și mamă, își permite să eticheteze și să evalueze genetic elevii noștri… Este terifiantă declarația d-nei consilier local, pentru orice om, în acest secol, din oricare colț al lumii!”, precizează conferențiar dr. Cristiana Sima – fondator și președinte al Consiliului de Administrație al Colegiului Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” Pitești, într-un Memorandum remis către mass-media.

VIDEO

Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” din Pitești este acreditat pentru calificarea „tehnician ecolog și protecția calității mediului” și pentru ”științe sociale” la liceu și, de asemenea, pentru ”asistent medical generalist” la școala postliceală.

„Baza materială este modernă, ultradotată pentru cursuri în format 3D (fizică, chimie, biologie, ecologie), cu table interactive și alte tehnici moderne de predare. În plus, venim permanent în sprijinul elevilor și cursanților noștri prin acordarea de burse sociale care constau în scutiri sau reduceri la taxele de studiu, decont transport și rechizite școlare, apoi burse de merit care constau în laptopuri, tablete educaționale, gadget-uri educaționale, premii în bani sau tabere de studiu sau de recreere.

Perspectivele colegiului ecologic sunt dintre cele mai favorabile prin parteneriate cu unităţi de învăţământ similare din Uniunea Europeană, un exemplu la îndemână ar fi cel mai răsunător parteneriat cu Campusul Profesiilor și Calificărilor în Construcții Durabile și Eco-reabilitare al regiunii Nouvelle-Aquitaine (întins pe 100 de kilometri), Franța, pe care l-am vizitat în noiembrie. În continuare, suntem implicați în proiecte educaţionale, proiecte lingvistice, programe de formare continuă a profesorilor ca, de pildă, seminarul internațional pentru profesorii care lucrează cu elevi cu nevoi speciale. Menționăm că am fost sprijiniți nemijlocit de Serviciile Culturale de pe lângă Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București. Așteptăm să derulăm un nou proiect finanțat prin fonduri norvegiene pentru zeci de copii cu CES din județ și din școala noastră. Aceasta este munca noastră, acestea sunt rezultatele noastre și nu ne oprim aici, desigur”, precizează conf. dr. Cristiana Sima.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Şcoala Mihai Viteazul din Târgovişte va fi una dintre cele mai moderne din ţară

Publicat

pe

Se lucrează la foc continuu pe şantierele Târgoviştei. Nu numai că au prins un puternic contur o serie de investiţii în domeniul social, educaţional sau cultural, dar multe dintre acestea se apropie de finalizare, ceea ce denotă că ritmul nu a fost redus şi că, în ciuda perioadei de pandemie şi a tuturor restricţiilor impuse, termenele prevăzute nu vor fi depăşite. Un exemplu de consecvenţă, responsabilitate şi bună practică în ceea ce priveşte asumarea unui obiectiv propus îl reprezintă Şcoala Mihai Viteazul din microraionul 9.

Instituţia de învăţământ gimnazial, în momentul în care va fi gata, şi asta se va întâmpla la începutul anului şcolar 2020-2021, va fi una dintre cele mai mari şi mai moderne aşezăminte de profil din România.

Aici, nu numai că s-a intervenit pentru reabilitarea, compartimentarea şi modernizarea de la zero a clădirii vechi, dar au fost construite şi corpuri noi, astfel încât numărul de clase pentru predare, a crescut de la 22 la 36!

„De asemenea, a fost extinsă sala de sport, se construieşte o bază sportivă modernă şi o sală destinată diferitelor evenimente culturale”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Tot în cadrul proiectul derulat prin fonduri europene care are o valoare de aproximativ 18 milioane de lei este prinsă şi realizarea gardului împrejmuitor, amenajarea curţii interioare şi dotările aferente instituţiei de învăţământ gimnazial.

În microraionul 9, în imediata apropiere a Şcolii „Mihai Viteazul”, se află în curs de derulare alte două investiţii în domeniul educativ. Este vorba de Grădiniţa „Rază de Soare” – unde se lucrează pentru reabilitare, extindere şi modernizare, proiect derulat tot cu finanţare europeană şi Creşa nr. 8 – unde, prin fonduri asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, se execută acelaşi tip de lucrări. Primarul Târgoviştei este convins că lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate în maxim 30 de zile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!