Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: A fost aprobat Regulamentul pentru activităţile RENT CAR

Publicat

pe

Consilierii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de lucru din data de 31 ianuarie 2019, Regulamentul de organizare, funcţionare şi autorizare a serviciului de transport persoane în regim de închiriere (RENT CAR) pe teritoriul municipiului, conform Legii nr. 38/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, activităţile RENT CAR se pot efectua numai în condiţiile respectării acestui regulament.

Autorizaţia RENT CAR va fi eliberată de Compartimentul Transport din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat a Primăriei Târgovişte. Serviciul de transport în regim de închiriere se poate efectua numai cu autoturisme a căror stare tehnică corespunde reglementărilor specifice în vigoare, având inspecţia tehnică periodică valabilă, care se pun la dispoziţia clientului cu conducător auto, pe bază de contract. Serviciul va fi plătit anticipat şi integral, pe bază de documente fiscale, şi poate fi realizat pe orice traseu deschis circulaţiei rutiere publice, cu obligaţia revenirii autoturismului în localitatea de autorizare, respectiv municipiul Târgovişte.

Atenţie! Preluarea clienţilor se va face obligatoriu numai de la sediul transportatorului sau de la domiciliul/sediul persoanelor/societăţilor ori instituţiilor cu care s-a încheiat contract anterior, în acest caz fiind menţionată în document adresa domiciliului/sediului acestora. este interzisă preluarea altor clienţi din localităţile de destinaţie a transportului prevăzut în contract, precum şi din alte localităţi, în afara celei de autorizare.

Conducătorul auto trebuie, obligatoriu, să deţină certificat de atestare a pregătirii profesionale şi să fie angajat al transportatorului autorizat. Acesta din urmă este obligat să încheie, pe cheltuială proprie, poliţte de asigurare prin care clientul să fie despăgubit pentru eventuale accidente suferite în timpul transpotului, pentru cauze imputabile transportatorului sau conducătorului autoturismului.

Transportatorul este obligat să deţină spaţiile necesare (în proprietate sau închiriate, dar să nu aparţină domeniului public) pentru parcarea tuturor autoturismelor cu care desfăşoară transportul în regim de închiriere.

Atenţie! Este interzis să se execute transportul în regim de închiriere RENT CAR cu autoturisme destinate transportului în regim taxi. Autoturismele pentru RENT CAR nu trebuie să aibă în dotare aparate de taxat sau staţii de radio-emisie şi să nu aibă înscrisuri, însemne, dotări şi accesorii stabilite pentru taxiuri. De asemenea, este interzisă utilizarea serviciilor dispeceratelor care desfăşoară activitatea destinată transportului în regim taxi, precum şi încheierea contractelor de deservire cu acestea.

Autoturismele utilizate în efectuarea serviciului de transport în regim de închiriere trebuie să aibă ataşate, vizibil, pe solţul stânga jos al parbrizelor faţă şi spate, câte un ecoson, eliberate în condiţiile prevăzute de regulament, care au acelaşi termen de valabilitate cu al autorizaţiei RENT CAR.

Pentru a putea practica transportul de persoane în regim de închiriere, conducătorul auto trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
– Permis categoria B, cu o vechime de cel puţin 2 ani
– Certificat de atestare a pregătirii profesionale
– Să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic
– Să aibă vârsta minimă de 21 de ani.

REGULAMENTUL INTEGRAL POATE FI CITIT AICI

ADMINISTRAŢIE

Consilierul judeţean Florin Georgescu îl „înţeapă” pe primarul de la Pietroşiţa

Publicat

pe

Leonard Dicu - primar comuna Pietroşiţa

Maestrul Florin Georgescu, consilier judeţean PSD, locuitor al Pietroşiţei, a luat poziţie în plenul şedinţei împotriva primarului comunei natale, care s-a asociat cu administraţia judeţeană pentru a reabilita doar anumite uliţe.

A spus tenorul că cea mai importantă arteră comunală, drumul ce leagă satul Dealu Frumos de restul comunei, ba chiar cu Runcu, a fost lăsată de izbelişte. A mărturisit îndrăgitul solist de operă, recunoscut pentru spiritul său drept, obiectiv, că respectiva cale rutieră arată ca vai de ea. Microbusul şcolar este şi el dărâmat din cauza traseului nenorocit pe care îl străbate zilnic.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, care îi mai este şi şef pe linie de partid edilului Leonard Dicu, a spus că nu e treaba lui ce drumuri asfaltează primarul.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primul număr al oficiosul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a provocat mirare şi indignare

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a răbufnit mânios astăzi, 16 octombrie 2019, la finalul şedinţei de plen, când consilierul PNL Gabriel Grozavu l-a întrebat, pertinent, bine intenţionat, corect, care este treaba cu ziarul „Actualitatea Dâmboviţeană”, pe care l-a găsit pe masă. Adică, câţi bani sunt cheltuiţi pe acest buletin oficial al CJ, câte exemplare se tipăresc, unde şi dacă este prins în cheltuielile de anul viitor.

A mai spus Grozavu că i se pare că în jurnalul de promovare sunt prea multe articole de campanie electorală, că iese prea mult în evidenţă şeful judeţului. Replicile alesului PNL nu i-au convenit şefului de judeţ, care i-a atras atenţia că iese din ordinea de zi cu aceste probleme, că nu i-a dat dreptul la cuvânt. Se vedea clar că lui Alexandru Oprea nu îi convine să vorbească despre ziarul Consilului Judeţean.

Oricum, gestul preşedintelui Alexandru Oprea, de a-şi scoate un oficios cu bani mulţi, peste 200 de milioane de lei vechi lunar, deocamdată, a provocat rumoare în rândul unor politicieni locali, dar şi în rândul jurnaliştilor dâmboviţeni. Instituţia fiind una de importanţă vitală pentru judeţ, pentru opinia publică, beneficia de mediatizarea largă a activităţilor desfăşurate şi nu neapărat în regim de publicitate. Faptul că Oprea a vrut să-şi scoată un ziar denotă clar că nu mai are treabă cu presa locală, că nu are încredere în demersul jurnalistic obiectiv.

De-a lungul timpului, mai marii Consiliului Judeţean au mai avut intenţia de a-şi preamări activitatea, înfiinţând publicaţii speciale, dar au renunţat după o perioadă destul de scurtă, observând inutilitatea demersului.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web