Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ţuţuianu: Poliţia Dâmboviţa s-a asociat celor care sabotează activitatea preşedintelui CJ!

Publicat

pe

Senatorul Pro România, Adrian Ţuţuianu, ca fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu putea să stea deoparte şi să nu intervină în scandalul acestor zile, declanşat pe seama desăpezirii drumurilor către platoul Padina-Peştera din Bucegi şi care a fost supradimensionat la nivel mediatic.

Demnitarul consideră că, în momentul de faţă, raporturile juridice dintre Consiliul Judeţean şi instituţiile şi societăţile subordonate sunt deteriorate, pe fondul săpării la temelia autorităţii actualui preşedinte CJ – Daniel Comănescu, urmare faptului că acesta se încăpăţânează să nu îşi dea demisia din funcţie, deşi partidul din care încă mai face parte i-o cere de aproape două luni.

A spus Ţuţuianu că problemele cu întreţinerea drumurilor din munte în această perioadă s-au datorat iernii mai grele, diferite de anii anteriori, iar SC Lucrări Drumuri şi Poduri, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a intervenit pentru prima dată pentru a curăţa zăpada de pe drumul asfaltat, DJ 713, Cota 1000 – Dichiu – Zănoaga – Peştera.

Probabil, anul viitor, este optimist senatorul, vor acţiona mai bine, ţinând cont de faptul că acum au experimentat, au văzut cu ceea ce se confrută pe acest traseu montan, au reperat zonele cu potenţial de producere a avalanşelor şi vor şti cum să acţioneze fără să mai dea naştere la furtuni mediatice.

Adrian Ţuţuianu a mai comentat şi pe seama faptului că a văzut cum s-a încercat pasarea responsabilităţii dinspre LDP către conducerea Consiliului Judeţean, din raţiuni strict politice, ocolind adevărul, în mod incorect, neuzual în administraţia publică şi neuzual faţă de prevederile contractului de concesiune.

„Activitatea de întreţinere a drumurilor judeţene, inclusiv a DJ 713 şi DJ 714, se desfăşoară conform unui contract de concesiune încheiat între CJ şi LDP, care nu are nevoie să i se dea indicaţii. Are un contract de pus în aplicare. Ca urmare, LDP trebuia să aibă mijloace suficiente, să consulte specialişti şi să procedeze la degajarea drumului, bineînţeles, în condiţii de siguranţă faţă de personalul propriu şi pentru utilaje. Refuzul de a-şi îndeplini obligaţiile, exprimat de actuala conducere a LDP, dovedeşte o totală necunoaştere a legii, a contractului de concesiune şi reprezintă o acţiune făţişă de sabotare a actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Daniel Comănescu”, a declarat senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu.

Fostul lider al PSD Dâmboviţa a criticat şi conducerea Poliţiei, care, în opinia sa, „se asociază celor care sabotează activitatea preşedintelui CJ, din acelaşi interes, al menţinerii pe post şi pentru a da bine în faţa doamnei Plumb”.

Spune Ţuţuianu că restricţiile de circulaţie impuse de Poliţia Rutieră pentru drumurile din munte sunt neadecvate şi pe lângă lege.

„Prin raportare la dispoziţiile Ordonanţei de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor, administrarea drumurilor judeţene se asigură de consiliile judeţene. Administratorul drumului este cel care stabileşte restricţii şi variante alternative de acces. Este adevărat că Ordonanţa de Urgenţă 195/2002 vine cu un text care este puţin modificat, dar spune regula, orice măsură de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice se dispune de către administratotrul drumului numai cu avizul Poliţiei Rutiere. În mod excepţional, spune aliniatul 8, la articolul 5, în cazuri temeinic justificate, Poliţia Rutieră poate dispune, fără acordul administratorului public, măsuri temporare de restricţie, dar, atenţie, dacă coroborăm cele două texte, primul demers trebuia să-l facă poliţia după discuţiile cu administratorul drumului, Consiliul Judeţean. Să se pună de acord, apoi să vină să dea comunicatul de presă şi să anunţe că ei au închis drumul pe o perioadă nedeterminată. Legea spune că o pot face pe o perioadă determinată şi în mod excepţional”.

A mai mărturisit Adrian Ţuţuianu că, atunci când el se afla în fruntea Consiliului Judeţean, „Poliţia Dâmboviţa nu şi-a permis asemenea aroganţe. Poliţia Dâmboviţa s-a raliat celor care vor cu orice preţ să-i rupă picioarele lui Daniel Comănescu”.

Declaraţiile sunt extrem de grave. Este pentru a doua oară de când a plecat din PSD când Adrian Ţuţuianu lansează acuzaţii de implicare politică la adresa conducerii IPJ Dâmboviţa. Prima dată, pe 9 ianuarie 2019, a spus că se fac liste cu oamenii politici şi oamenii de afaceri „care trebuie înlocuiţi, alergaţi şi aşa mai departe”.

ACTUALITATE

Se pregătește un nou tun pe seama pădurilor statului!

Publicat

pe

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a solicitat președintelui României și Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională Proiectul de lege privind unele măsuri pentru deblocarea procesului de restituire a terenurilor către foştii proprietari, adoptat de Camera Deputaților în data de 28.07.2020 şi trimis spre promulgare luni, 3 august 2020.

„Dacă luăm ca referință doar Raportul Ministerului Apelor și Pădurilor privind starea pădurilor României în anul 2017, prin legifererea acestui proiect de lege, Statul Român va pierde cel puțin 142.722 hectare terenuri forestiere, ceea ce reprezintă circa 5% din pădurile pe care încă le mai deține, la un calcul simplu rezultând o pierdere de circa 2,6 miliarde de euro, raportată doar la valoarea lemnului de pe această suprafață.

Mai mult, prin retrocedarea acestor suprafețe de păduri, vor fi desființate după evaluările noastre cel puțin 20 de ocoale silvice de stat și vor fi disponibilizați circa 1.000 de salariați.

Cu siguranță însă, suprafața care va fi ”smulsă” din patrimoniul public al statului va fi mult mai mare odată deschisă ”Cutia Pandorei” prin această lege, iar efectele asupra administrației pădurilor statului vor fi semnificative (după unele evaluări, suprafața afectată poate depăși chiar 1 milion de hectare).

Proiectul de lege trimis spre promulgare conține prevederi controversate, precum posibilitatea restituirii terenurilor forestiere pe alte amplasamente, chiar dacă pădurile respective s-au aflat în proprietatea statului înainte de anul 1948, sau introducerea noțiunii de ”fond forestier proprietate privată a statului” pentru a crea posibilitatea retrocedării pădurilor aparținând statului”, se precizează într-un comunicat remis de Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii și șeful ANSVSA, întâlnire cu autoritățile și fermierii din Argeș

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, s-au aflat, astăzi – 7 august 2020, într-o vizită de lucru în județul Argeș. Cei doi au participat la o întâlnire cu directorii instituțiilor deconcentrate din domeniul agricol, la sediul Instituției Prefectului. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și a prezentat programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. De asemenea, a fost informat cu privire la problemele agricultorilor din Argeș, printre care și pagubele produse de mistreți.

„Delegația Ministerului Agriculturii a vizitat o fermă de bovine din comuna Rociu, deplasându-se apoi la un abator și o fabrică de preparate din carne din Ștefănești. A urmat o vizită la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură din Mărăcineni, o deplasare la o fabrică de pâine și produse de panificație din Pitești și o vizită la o fabrică de conserve de fructe și legume din Curtea de Argeș. În plus, la Curtea de Argeș ministrul, însoțit de prefectul Emanuel Soare, s-a întâlnit și cu fermierii din zona de nord a județului”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!