Connect with us

ACTUALITATE

Ţuţuianu: Poliţia Dâmboviţa s-a asociat celor care sabotează activitatea preşedintelui CJ!

Publicat

pe

Senatorul Pro România, Adrian Ţuţuianu, ca fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu putea să stea deoparte şi să nu intervină în scandalul acestor zile, declanşat pe seama desăpezirii drumurilor către platoul Padina-Peştera din Bucegi şi care a fost supradimensionat la nivel mediatic.

Demnitarul consideră că, în momentul de faţă, raporturile juridice dintre Consiliul Judeţean şi instituţiile şi societăţile subordonate sunt deteriorate, pe fondul săpării la temelia autorităţii actualui preşedinte CJ – Daniel Comănescu, urmare faptului că acesta se încăpăţânează să nu îşi dea demisia din funcţie, deşi partidul din care încă mai face parte i-o cere de aproape două luni.

A spus Ţuţuianu că problemele cu întreţinerea drumurilor din munte în această perioadă s-au datorat iernii mai grele, diferite de anii anteriori, iar SC Lucrări Drumuri şi Poduri, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a intervenit pentru prima dată pentru a curăţa zăpada de pe drumul asfaltat, DJ 713, Cota 1000 – Dichiu – Zănoaga – Peştera.

Probabil, anul viitor, este optimist senatorul, vor acţiona mai bine, ţinând cont de faptul că acum au experimentat, au văzut cu ceea ce se confrută pe acest traseu montan, au reperat zonele cu potenţial de producere a avalanşelor şi vor şti cum să acţioneze fără să mai dea naştere la furtuni mediatice.

Adrian Ţuţuianu a mai comentat şi pe seama faptului că a văzut cum s-a încercat pasarea responsabilităţii dinspre LDP către conducerea Consiliului Judeţean, din raţiuni strict politice, ocolind adevărul, în mod incorect, neuzual în administraţia publică şi neuzual faţă de prevederile contractului de concesiune.

„Activitatea de întreţinere a drumurilor judeţene, inclusiv a DJ 713 şi DJ 714, se desfăşoară conform unui contract de concesiune încheiat între CJ şi LDP, care nu are nevoie să i se dea indicaţii. Are un contract de pus în aplicare. Ca urmare, LDP trebuia să aibă mijloace suficiente, să consulte specialişti şi să procedeze la degajarea drumului, bineînţeles, în condiţii de siguranţă faţă de personalul propriu şi pentru utilaje. Refuzul de a-şi îndeplini obligaţiile, exprimat de actuala conducere a LDP, dovedeşte o totală necunoaştere a legii, a contractului de concesiune şi reprezintă o acţiune făţişă de sabotare a actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Daniel Comănescu”, a declarat senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu.

Fostul lider al PSD Dâmboviţa a criticat şi conducerea Poliţiei, care, în opinia sa, „se asociază celor care sabotează activitatea preşedintelui CJ, din acelaşi interes, al menţinerii pe post şi pentru a da bine în faţa doamnei Plumb”.

Spune Ţuţuianu că restricţiile de circulaţie impuse de Poliţia Rutieră pentru drumurile din munte sunt neadecvate şi pe lângă lege.

„Prin raportare la dispoziţiile Ordonanţei de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor, administrarea drumurilor judeţene se asigură de consiliile judeţene. Administratorul drumului este cel care stabileşte restricţii şi variante alternative de acces. Este adevărat că Ordonanţa de Urgenţă 195/2002 vine cu un text care este puţin modificat, dar spune regula, orice măsură de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice se dispune de către administratotrul drumului numai cu avizul Poliţiei Rutiere. În mod excepţional, spune aliniatul 8, la articolul 5, în cazuri temeinic justificate, Poliţia Rutieră poate dispune, fără acordul administratorului public, măsuri temporare de restricţie, dar, atenţie, dacă coroborăm cele două texte, primul demers trebuia să-l facă poliţia după discuţiile cu administratorul drumului, Consiliul Judeţean. Să se pună de acord, apoi să vină să dea comunicatul de presă şi să anunţe că ei au închis drumul pe o perioadă nedeterminată. Legea spune că o pot face pe o perioadă determinată şi în mod excepţional”.

A mai mărturisit Adrian Ţuţuianu că, atunci când el se afla în fruntea Consiliului Judeţean, „Poliţia Dâmboviţa nu şi-a permis asemenea aroganţe. Poliţia Dâmboviţa s-a raliat celor care vor cu orice preţ să-i rupă picioarele lui Daniel Comănescu”.

Declaraţiile sunt extrem de grave. Este pentru a doua oară de când a plecat din PSD când Adrian Ţuţuianu lansează acuzaţii de implicare politică la adresa conducerii IPJ Dâmboviţa. Prima dată, pe 9 ianuarie 2019, a spus că se fac liste cu oamenii politici şi oamenii de afaceri „care trebuie înlocuiţi, alergaţi şi aşa mai departe”.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT