Connect with us

ACTUALITATE

Ţuţuianu: Poliţia Dâmboviţa s-a asociat celor care sabotează activitatea preşedintelui CJ!

Publicat

pe

Senatorul Pro România, Adrian Ţuţuianu, ca fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu putea să stea deoparte şi să nu intervină în scandalul acestor zile, declanşat pe seama desăpezirii drumurilor către platoul Padina-Peştera din Bucegi şi care a fost supradimensionat la nivel mediatic.

Demnitarul consideră că, în momentul de faţă, raporturile juridice dintre Consiliul Judeţean şi instituţiile şi societăţile subordonate sunt deteriorate, pe fondul săpării la temelia autorităţii actualui preşedinte CJ – Daniel Comănescu, urmare faptului că acesta se încăpăţânează să nu îşi dea demisia din funcţie, deşi partidul din care încă mai face parte i-o cere de aproape două luni.

A spus Ţuţuianu că problemele cu întreţinerea drumurilor din munte în această perioadă s-au datorat iernii mai grele, diferite de anii anteriori, iar SC Lucrări Drumuri şi Poduri, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a intervenit pentru prima dată pentru a curăţa zăpada de pe drumul asfaltat, DJ 713, Cota 1000 – Dichiu – Zănoaga – Peştera.

Probabil, anul viitor, este optimist senatorul, vor acţiona mai bine, ţinând cont de faptul că acum au experimentat, au văzut cu ceea ce se confrută pe acest traseu montan, au reperat zonele cu potenţial de producere a avalanşelor şi vor şti cum să acţioneze fără să mai dea naştere la furtuni mediatice.

Adrian Ţuţuianu a mai comentat şi pe seama faptului că a văzut cum s-a încercat pasarea responsabilităţii dinspre LDP către conducerea Consiliului Judeţean, din raţiuni strict politice, ocolind adevărul, în mod incorect, neuzual în administraţia publică şi neuzual faţă de prevederile contractului de concesiune.

„Activitatea de întreţinere a drumurilor judeţene, inclusiv a DJ 713 şi DJ 714, se desfăşoară conform unui contract de concesiune încheiat între CJ şi LDP, care nu are nevoie să i se dea indicaţii. Are un contract de pus în aplicare. Ca urmare, LDP trebuia să aibă mijloace suficiente, să consulte specialişti şi să procedeze la degajarea drumului, bineînţeles, în condiţii de siguranţă faţă de personalul propriu şi pentru utilaje. Refuzul de a-şi îndeplini obligaţiile, exprimat de actuala conducere a LDP, dovedeşte o totală necunoaştere a legii, a contractului de concesiune şi reprezintă o acţiune făţişă de sabotare a actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Daniel Comănescu”, a declarat senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu.

Fostul lider al PSD Dâmboviţa a criticat şi conducerea Poliţiei, care, în opinia sa, „se asociază celor care sabotează activitatea preşedintelui CJ, din acelaşi interes, al menţinerii pe post şi pentru a da bine în faţa doamnei Plumb”.

Spune Ţuţuianu că restricţiile de circulaţie impuse de Poliţia Rutieră pentru drumurile din munte sunt neadecvate şi pe lângă lege.

„Prin raportare la dispoziţiile Ordonanţei de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor, administrarea drumurilor judeţene se asigură de consiliile judeţene. Administratorul drumului este cel care stabileşte restricţii şi variante alternative de acces. Este adevărat că Ordonanţa de Urgenţă 195/2002 vine cu un text care este puţin modificat, dar spune regula, orice măsură de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice se dispune de către administratotrul drumului numai cu avizul Poliţiei Rutiere. În mod excepţional, spune aliniatul 8, la articolul 5, în cazuri temeinic justificate, Poliţia Rutieră poate dispune, fără acordul administratorului public, măsuri temporare de restricţie, dar, atenţie, dacă coroborăm cele două texte, primul demers trebuia să-l facă poliţia după discuţiile cu administratorul drumului, Consiliul Judeţean. Să se pună de acord, apoi să vină să dea comunicatul de presă şi să anunţe că ei au închis drumul pe o perioadă nedeterminată. Legea spune că o pot face pe o perioadă determinată şi în mod excepţional”.

A mai mărturisit Adrian Ţuţuianu că, atunci când el se afla în fruntea Consiliului Judeţean, „Poliţia Dâmboviţa nu şi-a permis asemenea aroganţe. Poliţia Dâmboviţa s-a raliat celor care vor cu orice preţ să-i rupă picioarele lui Daniel Comănescu”.

Declaraţiile sunt extrem de grave. Este pentru a doua oară de când a plecat din PSD când Adrian Ţuţuianu lansează acuzaţii de implicare politică la adresa conducerii IPJ Dâmboviţa. Prima dată, pe 9 ianuarie 2019, a spus că se fac liste cu oamenii politici şi oamenii de afaceri „care trebuie înlocuiţi, alergaţi şi aşa mai departe”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT