Connect with us

Argeș

A vrut să mituiască un poliţist, ca să nu-i reţină permisul de conducere

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (www.tpark.ro)

Un tânăr de 22 de ani, din judeţul Argeş, este cercetat de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Flăcăul, căruia i se reţinuse permisul de conducere pentru că şofase sub influenţa băuturilor alcoolice, a mers la agentul de poliţie care îi ridicase documentul, promiţându-i o sumă de bani pentru a-i restitui carnetul.

Omul legii, corect, indignat de tupeul tânărului, a înaintat un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie Argeş. Penru fapta sa, este cercetat de procurori, sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Acțiuni cu efective mărite pentru depistarea delictelor silvice

Publicat

pe

În acest weekend, în județul Argeș au fost derulate ample acțiuni pentru combaterea furtului de material lemnos. În acest scop s-au constituit echipe mixte de control, formate din polițiști, jandarmi, lucrători ai Direcției Silvice și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere.

Cu acest prilej, în localitatea Merișani, în zona fondului forestier, a fost identificat un camion încărcat cu material lemnos, pentru care administratorul societății comerciale nu a emis aviz în aplicația SUMAL 2. De asemenea, în apropiere, erau mai mulți arbori doborâți și cioate, fără marcă.

„În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori din fondul forestier național, conform Legii 46/2008, prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 lei. Totodată, întreaga cantitate de material lemnos, aproximativ 41 mc lemn stejar, precum și ansamblul auto, au fost ridicate, în vederea cercetărilor”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Vineri – 14 ianuarie, a fost prins, în Pietroșani, pe DJ 731, un bărbat de 62 de ani, din localitate, care transporta 9 mc de rumeguș, cu o autoutilitară, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului. Omul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de rumeguș a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Domnești.

Sâmbătă – 15 ianuarie, polițiștii din Rucăr și Valea Mare Pravăț au depistat trei bărbați, de 30, 33 și 41 de ani, care transportau material lemnos, cu atelaje hipo, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos. Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

„Reamintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.

Totodată, pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activități de expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activității, iar pentru tăierea și sutragerea de arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestați, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum și retragerea atestatului care permite desfășurarea unor astfel de activități.

Tot din categoria măsurilor complementare, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi MIJLOCUL DE TRANSPORT şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos”, precizează IPJ Argeș.

Citește în continuare

Argeș

Șapte persoane în spital și mai multe mașini făcute praf pe șoselele din Argeș

Publicat

pe

Trei accidente de circulație, într-un interval de nici două ore, astăzi – 14 ianuarie 2022, în județul Argeș. Două dintre evenimentele rutiere s-au soldat cu șapte victime transportate la spital, între care și o fată de 12 ani.

La Valea Mare Pravăț au intrat în coliziune două autovehicule, în care se aflau șase persoane. Patru dintre acestea, două femei și doi bărbați, din aceeași mașină, au ajuns la spital – ne informează ISU Argeș.

„Echipajul SMURD de prim ajutor calificat a preluat un bărbat cu vârsta de 26 ani, care acuza dureri lombare, și o femeie în vârstă de 25 ani cu dureri la coloana cervicală. Celelalte două victime au fost preluate de echipajul SAJ”.

Alt eveniment rutier s-a produs în Poiana Lacului. Au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară. Pompierii au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de două echipaje ale SAJ. Trei persoane au fost transportate la spital.

Unul dintre șoferi a rămas încarcerat între fiarele contorsionate ale mașinii. Din fericire, femeia era conștientă. Aceasta prezenta leziuni la picioare. Fata de 12 ani care se află în același autoturism a fost preluată de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Cea de-a treia victimă este șoferul autoutilitarei, care a fost și el dus la spital.

Cel de-al treilea accident a avut loc în municipiul Pitești, pe Calea Craiovei, în zona Rompetrol. Au fost implicate două autoturisme.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT