Connect with us

Dâmboviţa

Liberali vor proiecte mari pentru Târgovişte, nu doar parcări şi trotuare! VIDEO

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a ieşit la atac împotriva administraţiei conduse de primarul Daniel Cristian Stan. Consideră liderul PNL că municipiul Târgovişte are musai nevoie de investiţii mari, vizibile, care să aducă plus valoare, nu doar de parcări, trotuare şi renovări la instituţiile de învăţământ.

Cotinescu a remarcat, urmărind ieşirile publice ale edililor târgovişteni, că aceştia se laudă de zor că vor începe lucrările la Mall-ul din zona de sud a municipiului, „deşi ştim cu toţii că este vorba de o investiţie privată, nu este o investiţie a Primăriei şi ni se explică cu lux de amănunte, cum este îngropat un cablu electric, că se vor face săpături, că se va betona ulterior, că se va asfalta o suprafaţă de 100 mp. Vă spun sincer că, pentru moment, am crezut că încep lucrările la metrou în Târgovişte, după cum se tot povestea cum se sapă şi se betonează. Până la urmă, m-am lămurit că era vorba de un cablu”.

Supărat, şeful PNL Târgovişte şi-a adus aminte de promisiunile responsabililor din administraţia târgovişteană, care au spus că termină centura oraşului la 1 decembrie 2018, că vor implementa în municipiu proiectul transportului public ecologic, că va fi renovat Cinematograful Independenţa, că se va construi un stadion, dar nu s-a întâmplat nimic.

„Nu avem infrastructură, nu avem transport public, nu am investit în turism, deşi avem potenţial enorm, nu am investit în cultură, nu am investit în mediul şcolar şi universitar”, a precizat Cotinescu.

Liberalul a spus că, la nivel naţional, s-au pus bazele unui proiect major, astfel încât fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să poată accesa fonduri pentru transportul public ecologic.

„De un an şi jumătate s-au depus proiectele, iar o mare parte din primăriile din ţară au luat aceste autobuze. Ultimele patru oraşe au luat chiar luna aceasta, şi anume Deva, Craiova, Brăila şi Constanţa. Târgoviştea nu a depus proiectul în termen şi a cerut o derogare de câteva luni, care li s-a acordat. Aşa au reuşit să depună documentaţia, dar, aşa după cum ştiţi bine, dacă nu se termină treaba cu AITT-ul, s-ar putea să nu mai ia banii”.

De la transportul public ecologic a revenit liberalul Cotinescu la şoseaua de centură, proiectul pentru care, spune el, fondurile europene de circa 16 milioane de euro sunt pierdute.

„S-a luat un credit de 60 de milioane de lei. Constructorii au plecat. Unii reclamând faptul că nu au fost plătiţi, alţii reclamând că în baza unui contract care nu s-a făcut niciodată banii au ajuns la un singur constructor principal, care a plătit după cum a vrut pe ceilalţi constructori. Şi noi am rămas şi împrumutaţi, şi fără centură, şi nu se ştie când o să finalizăm acest proiect. Pe banii cui? Că am înţeles că am pierdut orice posibilitate de finanţare”, a mai adăugat preşedintele PNL Târgovişte, într-un pur stil politic.

ACTUALITATE

Târgoviște – „Calea luminii”: Se închide circulația pe Bulevardul Carol I, între orele 19:00 și 23:00

Publicat

pe

Foto arhivă

Participanții la traficul rutier sunt informați că astăzi, 2 mai 2024, între orele 19:00 și 23:00, circulația va fi închisă pe Bulevardul Regele Carol I din Târgoviște. Această măsură s-a luat ca urmare a desfășurării evenimentului „Calea Luminii”, activitate cultural-religioasă unică la nivel național până în momentul de față.

În acest context, Serviciul de Poliție Rutieră din cadrul IPJ Dâmbovița recomandă tuturor participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștilor din teren și să adopte o conduită responsabilă.

„Totodată, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, este important să parcați autovehiculele doar în locurile special amenajate și să nu blocați calea de acces spre zona evenimentului”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Acțiune de plantare flori și arbuști ornamentali organizată de echipa Parcului Industrial Moreni

Publicat

pe

Angajații Parcului Industrial Moreni au derulat ieri, de 1 Mai, împreună cu directorul Gabriel Purcaru, fiindcă întotdeauna lucrează în echipă, o acțiune de înfrumusețare a spațiilor exterioare din incinta unității. Cu acest prilej, au plantat flori și arbuști ornamentali. Nu este prima dată când se organizează astfel de activități în Parcul Industrial Moreni.

Cât privește rezultatele economice, precizăm că, sub conducerea lui Gabriel Purcaru, Parcul Industrial Moreni a încheiat fiecare an cu profit, gradul de ocupare este 100%, iar numărul angajaților care lucrează în cadrul societăților de aici bate spre 1.000 de persoane. Totodată, s-au găsit soluții pentru extindere – spre exemplu, a fost preluată o suprafață de teren de 1,35 hectare de la Primărie. Toate acestea plasează Parcul Industrial Moreni în topul celor mai bune unități de acest tip la nivel de țară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite