Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liberali vor proiecte mari pentru Târgovişte, nu doar parcări şi trotuare! VIDEO

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a ieşit la atac împotriva administraţiei conduse de primarul Daniel Cristian Stan. Consideră liderul PNL că municipiul Târgovişte are musai nevoie de investiţii mari, vizibile, care să aducă plus valoare, nu doar de parcări, trotuare şi renovări la instituţiile de învăţământ.

Cotinescu a remarcat, urmărind ieşirile publice ale edililor târgovişteni, că aceştia se laudă de zor că vor începe lucrările la Mall-ul din zona de sud a municipiului, „deşi ştim cu toţii că este vorba de o investiţie privată, nu este o investiţie a Primăriei şi ni se explică cu lux de amănunte, cum este îngropat un cablu electric, că se vor face săpături, că se va betona ulterior, că se va asfalta o suprafaţă de 100 mp. Vă spun sincer că, pentru moment, am crezut că încep lucrările la metrou în Târgovişte, după cum se tot povestea cum se sapă şi se betonează. Până la urmă, m-am lămurit că era vorba de un cablu”.

Supărat, şeful PNL Târgovişte şi-a adus aminte de promisiunile responsabililor din administraţia târgovişteană, care au spus că termină centura oraşului la 1 decembrie 2018, că vor implementa în municipiu proiectul transportului public ecologic, că va fi renovat Cinematograful Independenţa, că se va construi un stadion, dar nu s-a întâmplat nimic.

„Nu avem infrastructură, nu avem transport public, nu am investit în turism, deşi avem potenţial enorm, nu am investit în cultură, nu am investit în mediul şcolar şi universitar”, a precizat Cotinescu.

Liberalul a spus că, la nivel naţional, s-au pus bazele unui proiect major, astfel încât fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să poată accesa fonduri pentru transportul public ecologic.

„De un an şi jumătate s-au depus proiectele, iar o mare parte din primăriile din ţară au luat aceste autobuze. Ultimele patru oraşe au luat chiar luna aceasta, şi anume Deva, Craiova, Brăila şi Constanţa. Târgoviştea nu a depus proiectul în termen şi a cerut o derogare de câteva luni, care li s-a acordat. Aşa au reuşit să depună documentaţia, dar, aşa după cum ştiţi bine, dacă nu se termină treaba cu AITT-ul, s-ar putea să nu mai ia banii”.

De la transportul public ecologic a revenit liberalul Cotinescu la şoseaua de centură, proiectul pentru care, spune el, fondurile europene de circa 16 milioane de euro sunt pierdute.

„S-a luat un credit de 60 de milioane de lei. Constructorii au plecat. Unii reclamând faptul că nu au fost plătiţi, alţii reclamând că în baza unui contract care nu s-a făcut niciodată banii au ajuns la un singur constructor principal, care a plătit după cum a vrut pe ceilalţi constructori. Şi noi am rămas şi împrumutaţi, şi fără centură, şi nu se ştie când o să finalizăm acest proiect. Pe banii cui? Că am înţeles că am pierdut orice posibilitate de finanţare”, a mai adăugat preşedintele PNL Târgovişte, într-un pur stil politic.

ACTUALITATE

Drumul montan TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Foto arhivă

Vineri – 15 ianuarie 2021, începând cu ora 15:00, a fost redeschis circulației rutiere drumul montan TransBucegi (km 0 – km 8 + 500 m) a fost reluată – informează IPJ Dâmbovița. Reamintim faptul că DJ 713 a fost închis ieri din cauza viscolului și a vizibilității reduse.

Atenție! Pe respectivul sector de drum se circulă în condiții de iarnă, astfel că trebuie să adoptați o conduită preventivă și să respectați cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice.

„Polițiștii vă reamintesc că, potrivit legislației în vigoare, conducerea unui autovehicul pe un drum public acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte. Pe lângă sancțiunea amenzii, ca măsură complementară, se va reține și certificatul de înmatriculare sau înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Aceleași măsuri se aplică și în cazul autovehiculelor de transport marfă cu greutatea de peste 3,5 tone sau a celor destinate transportului de persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune, dacă nu au montate lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Fabrica de palavre a PNL funcționează la fel ca-n vremea lui Mihai Eminescu

Publicat

pe

171 de ani de la nașterea marelui Mihai Eminescu, poetul sufletului nostru și critic acerb al celor care au condus țara și care au știut doar să dea din gură, fără să existe o corespondență în practică a ideilor peticite pe care le înșirau în public, mai abitir în campaniile electorale. Liberalii care sunt astăzi la putere se cam joacă cu vorbele, la fel ca în vremea lui Eminescu. Nimic din ceea ce perorează liderii acestui partid nu capătă consistență. Aburi simandicoși care zboară…

„Pe 15 ianuarie, ne amintim, în fiecare an, de moștenirea pe care ne-a lăsat-o marele nostru poet național Mihai Eminescu. Un poet de o sensibilitate aparte în așternerea versurilor, dar, în același timp, un analist dur și pertinent al vremurilor sale în articolele de presă publicate. Citindu-le, vedem, cu tristețe, că istoria se repetă.

“Liberalii sunt “smântâna” şi “temeiul” României, noi suntem nişte rămăşiţe din vechile populaţiuni autohtone, care nu merită să fie băgate în seamă. De! iertaţi-ne, boieri Arioneşti şi Caradeşti că ni s-a părut şi nouă, biet, că trăim în ţara noastră şi avem de zis o vorbă. (…) Arătaţi-ne în Adunările d-voastră pe reprezentanţii capitaliilor şi fabricelor mari, pe reprezentanţii clasei de mijloc care să se deosebească de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, şi ale „Românului” şi de fabrica d-voastră de palavre (…)”, scria Mihai Eminescu, într-un articol din 1877, intitulat “Netrebnicii care ne conduc“.

Parcă marele poet ne e contemporan, iar cuvintele sale descriu actuala situație… Fabrica de palavre a PNL funcționează, încă, după atâta vreme. Dâmbovițenii au ascultat și poate unii au și crezut palavrele mincinoase despre reabilitarea DN 71, redeschiderea combinatului, creșterea veniturilor și altele. În această săptămână, zeci de oameni au avut de zis „o vorbă” și au protestat în fața Instituției Prefectului Dâmbovița pentru că realitatea este departe de poleiala palavrelor. Din păcate, nimic nou în politica liberală în cei mai mult de 100 de ani care s-au scurs de la vremurile creionate în presa vremii de Mihai Eminescu”, a concluzionat deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!