Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liberali vor proiecte mari pentru Târgovişte, nu doar parcări şi trotuare! VIDEO

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a ieşit la atac împotriva administraţiei conduse de primarul Daniel Cristian Stan. Consideră liderul PNL că municipiul Târgovişte are musai nevoie de investiţii mari, vizibile, care să aducă plus valoare, nu doar de parcări, trotuare şi renovări la instituţiile de învăţământ.

Cotinescu a remarcat, urmărind ieşirile publice ale edililor târgovişteni, că aceştia se laudă de zor că vor începe lucrările la Mall-ul din zona de sud a municipiului, „deşi ştim cu toţii că este vorba de o investiţie privată, nu este o investiţie a Primăriei şi ni se explică cu lux de amănunte, cum este îngropat un cablu electric, că se vor face săpături, că se va betona ulterior, că se va asfalta o suprafaţă de 100 mp. Vă spun sincer că, pentru moment, am crezut că încep lucrările la metrou în Târgovişte, după cum se tot povestea cum se sapă şi se betonează. Până la urmă, m-am lămurit că era vorba de un cablu”.

Supărat, şeful PNL Târgovişte şi-a adus aminte de promisiunile responsabililor din administraţia târgovişteană, care au spus că termină centura oraşului la 1 decembrie 2018, că vor implementa în municipiu proiectul transportului public ecologic, că va fi renovat Cinematograful Independenţa, că se va construi un stadion, dar nu s-a întâmplat nimic.

„Nu avem infrastructură, nu avem transport public, nu am investit în turism, deşi avem potenţial enorm, nu am investit în cultură, nu am investit în mediul şcolar şi universitar”, a precizat Cotinescu.

Liberalul a spus că, la nivel naţional, s-au pus bazele unui proiect major, astfel încât fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să poată accesa fonduri pentru transportul public ecologic.

„De un an şi jumătate s-au depus proiectele, iar o mare parte din primăriile din ţară au luat aceste autobuze. Ultimele patru oraşe au luat chiar luna aceasta, şi anume Deva, Craiova, Brăila şi Constanţa. Târgoviştea nu a depus proiectul în termen şi a cerut o derogare de câteva luni, care li s-a acordat. Aşa au reuşit să depună documentaţia, dar, aşa după cum ştiţi bine, dacă nu se termină treaba cu AITT-ul, s-ar putea să nu mai ia banii”.

De la transportul public ecologic a revenit liberalul Cotinescu la şoseaua de centură, proiectul pentru care, spune el, fondurile europene de circa 16 milioane de euro sunt pierdute.

„S-a luat un credit de 60 de milioane de lei. Constructorii au plecat. Unii reclamând faptul că nu au fost plătiţi, alţii reclamând că în baza unui contract care nu s-a făcut niciodată banii au ajuns la un singur constructor principal, care a plătit după cum a vrut pe ceilalţi constructori. Şi noi am rămas şi împrumutaţi, şi fără centură, şi nu se ştie când o să finalizăm acest proiect. Pe banii cui? Că am înţeles că am pierdut orice posibilitate de finanţare”, a mai adăugat preşedintele PNL Târgovişte, într-un pur stil politic.

Dâmboviţa

Tentativă de omor în comuna Odobeşti! Şi-a înjunghiat un consătean

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.buzaumedia.ro)

Un bărbat de 28 de ani, din comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de un consătean, pe fondul unei altercaţii spontane. Agresiunea s-a consumat în cursul serii de sâmbătă – 14 septembrie, pe o stradă din localitate.

Medicul legist a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în pericol, astfel că agresorul, un tânăr de 23 de ani, a fost reţinut pentru tentativă de omor, iar astăzi, 16 septembrie 2019, urmează să fie prezentat în faţa procurorilor, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Profesorul Honorius Moţoc a pus într-o carte momentele esenţiale ale liberalismului românesc

Publicat

pe

De mai multă vreme, am primit ultima carte a profesorului târgoviştean Honorius Moțoc, fost inspector școlar general, dascăl de excepție și, în timpul liber, un fervent activist liberal. Este vorba despre o istorie a Partidului Național Liberal și a liberalismului din România în perioada 1875-1947, pe care am citit-o ușor. De fapt, cam toate cărțile bune din ziua de azi se citesc ușor. Există o adaptare a scriitorului la vremurile iuți pe care le trăim.

Lucrarea profesorului Moţoc este scrisă concis, clar, autorul rezumându-se la momentele esențiale, la clipele care au contat și care au făcut istorie. Sunt prinse acolo fineţuri, episoade pe care nu le ştiam, elemente de culise. Profesorul Moţoc nu a divagat pe lângă subiect, nu a deschis paranteze. Istoria liberalismului curge frumos, cronologic. Sunt marcate cu simţ literar și științific marile momente ale Partidului Național Liberal şi rolul pe care l-a avut în făurirea României moderne.

Sunt trecuți în revistă, cu abundență de informații, stâlpii PNL, cei ce au făurit istorie, politică, doctrină. Autorul zăboveşte prin viața şi activitatea lor, face schițe de caracter, de personalitate, expune precis implicarea, efortul liderilor PNL, cum au modelat democrația după modelul occidental, cum au luptat cu ignoranța, cu carenţele unei societăți vechi, care s-a rupt greu de metehnele trecutului.

Cartea se poate citi pentru delectare, pentru a potoli setea de informații, dar poate fi privită și ca un manual de istorie, un tratat despre izvoarele liberalismului în România. Să nu uităm, sub PNL, s-a înfăptuit Marea Unire! Sunt memorabile, chintesenţă a istoriei, vorbele spuse de Ion I.C. Brătianu, la banchetul organizat cu ocazia primirii delegației din Ardeal: „De o mie de ani vă așteptăm. Și ați venit ca să nu ne mai despărțim niciodată”…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!