Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liberali vor proiecte mari pentru Târgovişte, nu doar parcări şi trotuare! VIDEO

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a ieşit la atac împotriva administraţiei conduse de primarul Daniel Cristian Stan. Consideră liderul PNL că municipiul Târgovişte are musai nevoie de investiţii mari, vizibile, care să aducă plus valoare, nu doar de parcări, trotuare şi renovări la instituţiile de învăţământ.

Cotinescu a remarcat, urmărind ieşirile publice ale edililor târgovişteni, că aceştia se laudă de zor că vor începe lucrările la Mall-ul din zona de sud a municipiului, „deşi ştim cu toţii că este vorba de o investiţie privată, nu este o investiţie a Primăriei şi ni se explică cu lux de amănunte, cum este îngropat un cablu electric, că se vor face săpături, că se va betona ulterior, că se va asfalta o suprafaţă de 100 mp. Vă spun sincer că, pentru moment, am crezut că încep lucrările la metrou în Târgovişte, după cum se tot povestea cum se sapă şi se betonează. Până la urmă, m-am lămurit că era vorba de un cablu”.

Supărat, şeful PNL Târgovişte şi-a adus aminte de promisiunile responsabililor din administraţia târgovişteană, care au spus că termină centura oraşului la 1 decembrie 2018, că vor implementa în municipiu proiectul transportului public ecologic, că va fi renovat Cinematograful Independenţa, că se va construi un stadion, dar nu s-a întâmplat nimic.

„Nu avem infrastructură, nu avem transport public, nu am investit în turism, deşi avem potenţial enorm, nu am investit în cultură, nu am investit în mediul şcolar şi universitar”, a precizat Cotinescu.

Liberalul a spus că, la nivel naţional, s-au pus bazele unui proiect major, astfel încât fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să poată accesa fonduri pentru transportul public ecologic.

„De un an şi jumătate s-au depus proiectele, iar o mare parte din primăriile din ţară au luat aceste autobuze. Ultimele patru oraşe au luat chiar luna aceasta, şi anume Deva, Craiova, Brăila şi Constanţa. Târgoviştea nu a depus proiectul în termen şi a cerut o derogare de câteva luni, care li s-a acordat. Aşa au reuşit să depună documentaţia, dar, aşa după cum ştiţi bine, dacă nu se termină treaba cu AITT-ul, s-ar putea să nu mai ia banii”.

De la transportul public ecologic a revenit liberalul Cotinescu la şoseaua de centură, proiectul pentru care, spune el, fondurile europene de circa 16 milioane de euro sunt pierdute.

„S-a luat un credit de 60 de milioane de lei. Constructorii au plecat. Unii reclamând faptul că nu au fost plătiţi, alţii reclamând că în baza unui contract care nu s-a făcut niciodată banii au ajuns la un singur constructor principal, care a plătit după cum a vrut pe ceilalţi constructori. Şi noi am rămas şi împrumutaţi, şi fără centură, şi nu se ştie când o să finalizăm acest proiect. Pe banii cui? Că am înţeles că am pierdut orice posibilitate de finanţare”, a mai adăugat preşedintele PNL Târgovişte, într-un pur stil politic.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A încetat din viață profesorul Ioan Valerian. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

de

În această dimineață, profesorul Valerian Ioan a trecut în lumea celor drepți, lăsând lumea sportului dâmbovițean mult mai săracă!

Născut pe 18 mai 1951, Valerian Ioan a fost una dintre cele mai importante figuri ale baschetului românesc, pe care l-a slujit cu abnegație până în ultima clipă a vieții sale.

Valerian Ioan este omul care i-a descoperit și antrenat pe cei mai importanți baschetbaliști dâmbovițeni, iar de-a lungul timpului, performanțele sale profesionale au fost de-a dreptul impresionante, așa cum o arată și CV-ul regretatului om de sport:

-Component al echipei de baschet Div. B ’’Cimentul Fieni’’1971-1977
-Antrenor Lot National –juniori baschet-1981-1994
-Antrenor principal Div.A –Livas Targoviste – Campion National 2002
-Antrenor principal Lot National (senioare) 2001-2006
–Membru al Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet
-Membru al Comisiei Judetene de Baschet 1974 – 2004
-Sef al Comisiei Metodice de Baschet al CSS Targoviste si CJEFS D-ta-1974-2008
-Director adjunct centru bugetar 1992-1994
-Vicepresedinte in cadrul Asociatiei de Baschet D-ta 1980-1990
-Sef comisie antrenori 1990-2008
-Profesor/formator in cadrul Asociatiei judetene de Baschet D-ta al instructorilor sportivi si antrenorilor de baschet
-Sef cerc metodic CSS-uri,clase cu program sportiv in cadrul ISJ D-ta 1996-2008
-Profesor metodist CCD si membru in Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (ed.fizica si sport)si Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (CSS-uri si clase cu program sportiv)
-Membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din Romania din anul 2004
– Distinctia „Gheorghe Lazar” cls. a-II-a – 2009
-Distinctia – Ordinul ,,Merite pentru invatamant in grad de Cavaler”- inmanat de Presedintele Romaniei in anul 2004
-Titlul de ,, Cetatean de Onoare al orasului Targoviste” – 2012
-Comisar F.R. Baschet din anul 2004
– Director sportiv în cadrul secției de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Conducerea și angajații Clubului Sportiv Municipal Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Citește în continuare

Dâmboviţa

Fă din acţiunile umanitare un gest firesc în viaţa ta!

Publicat

pe

Copiii din familii în dificultate, vârstnicii singuri și persoanele cu dizabilități au permanent nevoie să fie ajutați să depășească momentele grele din viața lor. Este mesajul salariaţilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, care fac apel către români să se implice în acţiunile umanitare cât mai des posibil, nu doar în pragul unor sărbători.

„Pentru a aduce o bucurie pe chipurile celor care au nevoie, este suficient ca fiecare să ne oprim o clipă în loc și să ne îndreptăm privirea și spre semenii noștri”, spune Cristiana Bucur – director geenral DGASPC Dâmboviţa.

În acest moment, instituţia derulează campania „Iepuraşul de Paşte”, prin care încearcă să aducă zâmbetul pe buzele cât mai multor copii din judeţ.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!