Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liberali vor proiecte mari pentru Târgovişte, nu doar parcări şi trotuare! VIDEO

Publicat

pe

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a ieşit la atac împotriva administraţiei conduse de primarul Daniel Cristian Stan. Consideră liderul PNL că municipiul Târgovişte are musai nevoie de investiţii mari, vizibile, care să aducă plus valoare, nu doar de parcări, trotuare şi renovări la instituţiile de învăţământ.

Cotinescu a remarcat, urmărind ieşirile publice ale edililor târgovişteni, că aceştia se laudă de zor că vor începe lucrările la Mall-ul din zona de sud a municipiului, „deşi ştim cu toţii că este vorba de o investiţie privată, nu este o investiţie a Primăriei şi ni se explică cu lux de amănunte, cum este îngropat un cablu electric, că se vor face săpături, că se va betona ulterior, că se va asfalta o suprafaţă de 100 mp. Vă spun sincer că, pentru moment, am crezut că încep lucrările la metrou în Târgovişte, după cum se tot povestea cum se sapă şi se betonează. Până la urmă, m-am lămurit că era vorba de un cablu”.

Supărat, şeful PNL Târgovişte şi-a adus aminte de promisiunile responsabililor din administraţia târgovişteană, care au spus că termină centura oraşului la 1 decembrie 2018, că vor implementa în municipiu proiectul transportului public ecologic, că va fi renovat Cinematograful Independenţa, că se va construi un stadion, dar nu s-a întâmplat nimic.

„Nu avem infrastructură, nu avem transport public, nu am investit în turism, deşi avem potenţial enorm, nu am investit în cultură, nu am investit în mediul şcolar şi universitar”, a precizat Cotinescu.

Liberalul a spus că, la nivel naţional, s-au pus bazele unui proiect major, astfel încât fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să poată accesa fonduri pentru transportul public ecologic.

„De un an şi jumătate s-au depus proiectele, iar o mare parte din primăriile din ţară au luat aceste autobuze. Ultimele patru oraşe au luat chiar luna aceasta, şi anume Deva, Craiova, Brăila şi Constanţa. Târgoviştea nu a depus proiectul în termen şi a cerut o derogare de câteva luni, care li s-a acordat. Aşa au reuşit să depună documentaţia, dar, aşa după cum ştiţi bine, dacă nu se termină treaba cu AITT-ul, s-ar putea să nu mai ia banii”.

De la transportul public ecologic a revenit liberalul Cotinescu la şoseaua de centură, proiectul pentru care, spune el, fondurile europene de circa 16 milioane de euro sunt pierdute.

„S-a luat un credit de 60 de milioane de lei. Constructorii au plecat. Unii reclamând faptul că nu au fost plătiţi, alţii reclamând că în baza unui contract care nu s-a făcut niciodată banii au ajuns la un singur constructor principal, care a plătit după cum a vrut pe ceilalţi constructori. Şi noi am rămas şi împrumutaţi, şi fără centură, şi nu se ştie când o să finalizăm acest proiect. Pe banii cui? Că am înţeles că am pierdut orice posibilitate de finanţare”, a mai adăugat preşedintele PNL Târgovişte, într-un pur stil politic.

Dâmboviţa

Radu Popa, fost deputat: Primarul Gabriel Sandu este un model de conducător în administraţia publică!

Publicat

pe

Fostul deputat PSD, Radu Popa, actualmente membru în echipa de conducere a PSD Dâmboviţa, ţine la unitatea partidului, la aplecarea tuturor reprezentanţilor social-democraţi spre problemele vitale ale comunităţilor locale. Radu Popa este împotriva luptelor intestine, împotriva intereselor de grup care ar putea pune în pericol dezvoltarea judeţului, proiectele deosebit de importante aflate în derulare. În acest context, a luat poziţie faţă de atacurile media care îl vizează pe primarul comunei Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, despre care spune că este un model de conducător în administraţia publică.

„Am constatat, în ultima vreme, o creștere a acțiunilor gândite să inhibe interesul șefilor din administrația publică pentru dezvoltarea localităților. Nu ştiu dacă e bine… În Dâmboviţa, sunt foarte multe obiective realizate pe fonduri europene, valoarea lor e foarte mare și oamenii trebuie să conștientizeze că, fără fondurile europene, comunitățile lor nu s-ar fi putut dezvolta, aşa cum sunt azi.

Însă, cred că ceea ce este mai important de subliniat aici nu sunt nici primarii și nici obiectivele pe fonduri. Aici, discutăm despre modalitatea de îmbunătățire și de ridicare a nivelului de trai în fiecare comună. Nu știu pe cine ajută dacă primarii, dintr-un motiv sau altul, s-ar teme să mai facă investiții şi nu mai lucrează pe fonduri, tocmai în judetul acesta.

În Dâmboviţa, au intrat cam 500 de milioane de euro doar din fonduri europene. Nu vreau să speculez mai mult, dar vreau să știe toată lumea că înțeleg toate jocurile politice și că niciodată nu mi-a fost frică să intru la joc.

Primarul Gabriel Sandu e un model de conducator în administratia publică şi nu are nevoie să îl apăr eu. Îl apără adevărul! Îl apără cei 20 de ani în administrație publică fără probleme în proiectele finantate de la buget sau din fonduri europene. Şi noi toţi ar trebui să sprijim primarii care au adus voturi pentru PSD, dar şi bunăstare pentru comunităţile lor.

Obstrucționarea primarilor înseamnă, în fond, blocarea investițiilor din fonduri guvernamentale sau europene, adică înseamnă să refuzăm o viață mai bună pentru români. Deja, România contribuie semnificativ la bugetul Uniunii Europene, iar noi ar trebui să gândim formule de sprijin pentru localități și pentru șefii administrației publice, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o criză acută a forței de muncă, ce agită și gripează firmele de construcții.

Media are toate drepturile din lume și eu sunt primul care protejez dreptul jurnaliștilor la informare, dar, totodată, nu trebuie uitat dreptul românilor de a beneficia de bunăstarea pentru care au plătit. Să nu vă miraţi dacă vom ajunge să avem bani, dar să nu avem firme care să facă lucrările.

Primarii și președinții de consilii județene trebuie înțeleși, ascultați și sprijiniți pentru că ei sunt cel mai aproape de oameni. Această vânătoare de vrăjitoare trebuie să înceteze!”, spune fostul deputat Radu Popa, membru în BPJ al PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu rata petrecerea de Dragobete organizată la Royal Residence Târgovişte!

Publicat

pe

de

Mai sunt doar câteva zile până ce românii vor celebra, în stil tradiţional, iubirea. Pregăteşte-te, aşadar, să-i oferi persoanei dragi, o seară de neuitat pe 24 februarie, la Restaurantul Royal Residence Târgovişte, unde va poposi renumitul „Taraf de fete”.

Organizatorii promit numeroase surprize muzicale, coregrafice şi culinare. rezervările se pot face la numărul de telefon 0732.969.408 sau direct la Restaurant „Royal Residence”, pe strada Gării din municipiul Târgovişte.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!