Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Mesaj cu prilejul „Zilei internaţionale a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei”

Publicat

pe

Adunarea Generală a ONU a decis, printr-o rezoluţie adoptată în decembrie 2015, ca, în fiecare an, pe 11 februarie, să se sărbătorească „Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei”.

„Aniversarea de astăzi este un bun prilej pentru toate țările lumii de a susține participarea cât mai largă a reprezentantelor sexului frumos în activitățile legate de educaţia în ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică, la activităţi de formare şi cercetare la toate nivelurile.

România a avut, de-a lungul istoriei, reprezentante de seamă ale științei, recunoscute pe tot mapamondul, iar exemplul Anei Aslan, inventatoarea unor produse medicale inovatoare adorate de vedetele de la Hollywood şi personalităţi din întreaga lume, este unul grăitor și demn de urmat!”, spune Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa.

Parlamentara a punctat, de asemenea, faptul că „Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei” vine și în sprijinul demersurilor Departamentului ONU pentru Egalitatea de Gen și Emanciparea Femeilor(UN-Women) de a favoriza accesul egal al femeilor din punct de vedere decizional în domeniul academic și științific, precum și în procesele de educaţie, formare, ocuparea forţei de muncă.

ACTUALITATE

Punte între trecut şi prezent la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Luni – 24 februarie 2020, Muzeul de Istorie din Târgovişte deschide expoziţia ”Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, care va putea fi vizitată până în data de 31 martie, de marţi până duminică, între orele 08:00-16:00.

„Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se dovedeşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi prezent, prin evenimentele culturale organizate.

Portul dintotdeauna al românului a fost costumul popular. Sobru atunci când era purtat la lucru dar elegant când era îmbrăcat la sărbători sau cu prilejul evenimentelor importante din viaţa oamenilor, costumul popular este povestea ţăranului român”, se precizează într-un comunicat remis de Complexul Naţional Muzeal 2Curtea Domnească” Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătoreşte Dragobetele la Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa!

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa va marca, luni – 24 februarie 2020, de la ora 12:00, sărbătoarea iubirii la români – Dragobetele.

Programul include momente muzicale, recital poetic, expoziţie de obiecte tradiţionale şi vizionare de film.

Vor participa elevi şi profesori de la colegiile „Constantin Cantacuzino” şi „Ion Ghica” şi de la liceul „Nicolae Ciorănescu”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT