Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Mesaj cu prilejul „Zilei internaţionale a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei”

Publicat

pe

Adunarea Generală a ONU a decis, printr-o rezoluţie adoptată în decembrie 2015, ca, în fiecare an, pe 11 februarie, să se sărbătorească „Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei”.

„Aniversarea de astăzi este un bun prilej pentru toate țările lumii de a susține participarea cât mai largă a reprezentantelor sexului frumos în activitățile legate de educaţia în ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică, la activităţi de formare şi cercetare la toate nivelurile.

România a avut, de-a lungul istoriei, reprezentante de seamă ale științei, recunoscute pe tot mapamondul, iar exemplul Anei Aslan, inventatoarea unor produse medicale inovatoare adorate de vedetele de la Hollywood şi personalităţi din întreaga lume, este unul grăitor și demn de urmat!”, spune Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa.

Parlamentara a punctat, de asemenea, faptul că „Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei” vine și în sprijinul demersurilor Departamentului ONU pentru Egalitatea de Gen și Emanciparea Femeilor(UN-Women) de a favoriza accesul egal al femeilor din punct de vedere decizional în domeniul academic și științific, precum și în procesele de educaţie, formare, ocuparea forţei de muncă.

ACTUALITATE

Atenţie! Exerciţiu ISU Prahova pe DN1, în Băneşti, cu activarea planului roşu de intervenţie!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.turnulsfatului.ro)

Joi – 27 iunie 2019, pompierii din Prahova organizează, începând cu ora 10:00, un exerciţiu pe DN1, în dreptul localităţii Băneşti, cu punerea în aplicare a planului roşu de intervenţie.

Conform situației tactice simulate, un autocar care tranzita și transporta 24 de turiști spre direcția Brașov, dorind să evite un microbuz care a frânat brusc la o trecere de pietoni, a derapat, intrând în coliziune cu o autocisternă care circula din sens opus, încărcată cu 22 de tone de motorină.

Un incendiu propagat la compartimentul motor al autocisternei care s-a răsturnat a aprins combustibilul revărsat pe carosabil, existând posibilitatea extinderii incendiului la autovehiculele implicate în accident. De asemenea, două autoturisme aflate în spatele microbuzului, încercând să evite impactul, s-au acroșat rezultând încarcerarea ocupanților celor două turisme. În urma impactului produs între cele două autoturisme, 5 persoane au fost încarcerate și grav rănite. În urma coliziunii cu autocisterna, autocarul a fost grav avariat, 19 din pasagerii transportați au fost grav răniți.

La scurt timp după accident, din cauza carburantului scurs din autocisternă și revărsat pe carosabil, un autoturism care era alimentat cu GPL a derapat și a intrat frontal într-un autoturism care era staționat pe acostamentul drumului național. În urma impactului dintre cele două autoturisme s-a produs o explozie urmată de un incendiu.

Din fericire, este vorba doar de un exercițiu de antrenament și nu de un fapt real!

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Suflet şi culoare”, expoziţie de pictură la muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Miercuri – 26 iunie 2019, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, va fi vernisată, începând cu ora 13:00, expoziţia de pictură „Suflet şi culoare”, semnată de artistul plastic Teodor Vişan, câştigător a numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2010), „Personalitatea Culturală a Anului” – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă – secţia pictură a Universităţii „Dunărea de Jos”. Expune în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galaţi începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia). Realizează și afișe, postere sau ilustraţii de carte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!