Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ministerul Turismului, răspuns pur birocratic la întrebările punctuale ale deputatului Cezar Preda

Publicat

pe

Situaţia incertă în care se află staţiunea de interes naţional Peştera-Padina din Bucegi, tocmai din cauza drumurilor de acces, care nu îmbie pe tot iubitorul de munte la călătorie, a fost amplu dezbătută şi este în continuare cap de afiş.

Pe renumitul platou, încărcat de legendă şi pitoresc, nu poţi ajunge dacă nu ai un autoturism puternic. Chiar şi cu acesta, este riscant să te încumeţi la drum dacă plouă abundent sau ninge… Pe drumurile încă neasigurate corespunzător, oricând pot apărea pericole. Noroc că jandarmii şi salvamontiştii sunt într-o permanentă alertă şi intervin, ori de câte ori este nevoie, să îi scoată pe turişti din nămeţi sau din râpele fără parapeţi de protecţie.

Despre starea celor două drumuri judeţene, DJ 713 şi DJ 714, care se închid şi se deschid după cum bate vântul afară, şi despre staţiunea Peştera-Padina, care ar putea deveni o perlă a turismului românesc, dar nu se ştie când, a solicitat ministerului de resort un răspuns şi deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

Demnitarul liberal voia să afle de ce se închid căile de acces pentru lucrări tocmai în plin sezon turistic, când se va definitiva, până la urmă, reabilitarea şi modernizarea drumurilor spre inima Bucegilor, de ce nu se realizează investiţii în infrastructura turistică din munte şi de ce a zăcut închisă telecabina Babele-Peştera exact în perioada în care exista aflux de turişti.

Evident, deputatul Cezar Preda a primit şi răspuns. Unul într-un limbaj de lemn pur sânge! I se comunică, sec, faptul că, în perioada 2009-2012, ministerul a plătit Consiliului Judeţean Dâmboviţa 7,5 milioane de lei pentru un proiect privind „Dezvoltarea infrastructurii din zona montană înaltă a judeţului Dâmboviţa”. Mai departe… pauză.

Începe o suită de generalităţi, nimic concret, pentru ca, aproape de finalul răspunsului, să se precizeze că, în lista cuprinzând proiecte de investiţii în turism, de importanţă locală, au fost incluse câteva propuneri şi pentru zona montană dâmboviţeană: construirea unei pârtii de schi în zona Padina-Peştera şi parcare publică cu dotări conexe în zona Telecabina Peştera-Babele.

Din cele două investiţii, este în analiză doar parcarea publică! Incert şi viitorul funcţional al acestui proiect, dacă luăm în calcul faptul că drumurile arată cum arată şi nici nu se întrezăreşte în viitorul apropiat o reabilitare şi modernizare, în ton cu cerinţele europene, a căilor de acces spre staţiunea turistică Peştera-Padina, care va avea parcare, dar ioc pârtie sau alte facilităţi publice destinate turiştilor ce vin la munte…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A încetat din viață profesorul Ioan Valerian. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

de

În această dimineață, profesorul Valerian Ioan a trecut în lumea celor drepți, lăsând lumea sportului dâmbovițean mult mai săracă!

Născut pe 18 mai 1951, Valerian Ioan a fost una dintre cele mai importante figuri ale baschetului românesc, pe care l-a slujit cu abnegație până în ultima clipă a vieții sale.

Valerian Ioan este omul care i-a descoperit și antrenat pe cei mai importanți baschetbaliști dâmbovițeni, iar de-a lungul timpului, performanțele sale profesionale au fost de-a dreptul impresionante, așa cum o arată și CV-ul regretatului om de sport:

-Component al echipei de baschet Div. B ’’Cimentul Fieni’’1971-1977
-Antrenor Lot National –juniori baschet-1981-1994
-Antrenor principal Div.A –Livas Targoviste – Campion National 2002
-Antrenor principal Lot National (senioare) 2001-2006
–Membru al Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet
-Membru al Comisiei Judetene de Baschet 1974 – 2004
-Sef al Comisiei Metodice de Baschet al CSS Targoviste si CJEFS D-ta-1974-2008
-Director adjunct centru bugetar 1992-1994
-Vicepresedinte in cadrul Asociatiei de Baschet D-ta 1980-1990
-Sef comisie antrenori 1990-2008
-Profesor/formator in cadrul Asociatiei judetene de Baschet D-ta al instructorilor sportivi si antrenorilor de baschet
-Sef cerc metodic CSS-uri,clase cu program sportiv in cadrul ISJ D-ta 1996-2008
-Profesor metodist CCD si membru in Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (ed.fizica si sport)si Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (CSS-uri si clase cu program sportiv)
-Membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din Romania din anul 2004
– Distinctia „Gheorghe Lazar” cls. a-II-a – 2009
-Distinctia – Ordinul ,,Merite pentru invatamant in grad de Cavaler”- inmanat de Presedintele Romaniei in anul 2004
-Titlul de ,, Cetatean de Onoare al orasului Targoviste” – 2012
-Comisar F.R. Baschet din anul 2004
– Director sportiv în cadrul secției de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Conducerea și angajații Clubului Sportiv Municipal Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Legea cadastrului, mai facilă pentru cetăţean şi autorităţi locale

Publicat

pe

Legislaţia cadastrală din România capătă noi valenţe, se apropie mai mult de practica europeană, se adaptează din mers cerinţelor moderne, normelor impuse de UE.

După cum ne-a precizat deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia, membră în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, în cadrul acestei structuri parlamentare, a fost dezbătută şi votată o iniţiativă de modificare a Legii Cadastrului.

Practic, susţine Claudia Gilia, actul normativ a fost simplificat şi s-au creat mai multe facilităţi în momentul intabulării caselor, terenurilor şi monumentelor istorice. Statul, prin aceste modificări, va oferi fonduri pentru realizarea cadastrului şi pentru protejarea monumentelor istorice. Totodată, este simplificat accesul la finanţare în vederea înregistrării terenurilor din domeniul public al statului.

„Am decis majorarea sumei cu care se vor cofinanța lucrările de înregistrare sistematică pe care le contractează primăriile. Se va putea accelera cadastrarea în orașe, prin motivarea firmelor de a se prezenta la licitații prin creșterea sumei maxime, de la 60 de lei/carte funciară până la 132 de lei pentru imobil, în funcție de obiectiv.

Autoritățile publice locale nu vor mai fi refuzate de firmele care tot invocau prețul prea mic, în comparație cu gradul de dificultate a terenului care trebuia măsurat. În plus, o măsură pentru care am susținut cu toată convingerea acest proiect este faptul că se vor putea salva mai multe monumente istorice.

Ministerul Culturii va putea face, din oficiu, notarea în cartea funciară, în cazul imobilelor de patrimoniu. În acest fel, pe piața imobiliară se va afla cu ușurință despre vânzarea monumentelor istorice și vor fi evitate situațiile în care un cumpărător putea afla abia după tranzacție că imobilul achiziționat nu poate fi modificat întrucât acesta este protejat de lege”, a precizat deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!