Connect with us

ACTUALITATE

Ministerul Turismului, răspuns pur birocratic la întrebările punctuale ale deputatului Cezar Preda

Publicat

pe

Situaţia incertă în care se află staţiunea de interes naţional Peştera-Padina din Bucegi, tocmai din cauza drumurilor de acces, care nu îmbie pe tot iubitorul de munte la călătorie, a fost amplu dezbătută şi este în continuare cap de afiş.

Pe renumitul platou, încărcat de legendă şi pitoresc, nu poţi ajunge dacă nu ai un autoturism puternic. Chiar şi cu acesta, este riscant să te încumeţi la drum dacă plouă abundent sau ninge… Pe drumurile încă neasigurate corespunzător, oricând pot apărea pericole. Noroc că jandarmii şi salvamontiştii sunt într-o permanentă alertă şi intervin, ori de câte ori este nevoie, să îi scoată pe turişti din nămeţi sau din râpele fără parapeţi de protecţie.

Despre starea celor două drumuri judeţene, DJ 713 şi DJ 714, care se închid şi se deschid după cum bate vântul afară, şi despre staţiunea Peştera-Padina, care ar putea deveni o perlă a turismului românesc, dar nu se ştie când, a solicitat ministerului de resort un răspuns şi deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

Demnitarul liberal voia să afle de ce se închid căile de acces pentru lucrări tocmai în plin sezon turistic, când se va definitiva, până la urmă, reabilitarea şi modernizarea drumurilor spre inima Bucegilor, de ce nu se realizează investiţii în infrastructura turistică din munte şi de ce a zăcut închisă telecabina Babele-Peştera exact în perioada în care exista aflux de turişti.

Evident, deputatul Cezar Preda a primit şi răspuns. Unul într-un limbaj de lemn pur sânge! I se comunică, sec, faptul că, în perioada 2009-2012, ministerul a plătit Consiliului Judeţean Dâmboviţa 7,5 milioane de lei pentru un proiect privind „Dezvoltarea infrastructurii din zona montană înaltă a judeţului Dâmboviţa”. Mai departe… pauză.

Începe o suită de generalităţi, nimic concret, pentru ca, aproape de finalul răspunsului, să se precizeze că, în lista cuprinzând proiecte de investiţii în turism, de importanţă locală, au fost incluse câteva propuneri şi pentru zona montană dâmboviţeană: construirea unei pârtii de schi în zona Padina-Peştera şi parcare publică cu dotări conexe în zona Telecabina Peştera-Babele.

Din cele două investiţii, este în analiză doar parcarea publică! Incert şi viitorul funcţional al acestui proiect, dacă luăm în calcul faptul că drumurile arată cum arată şi nici nu se întrezăreşte în viitorul apropiat o reabilitare şi modernizare, în ton cu cerinţele europene, a căilor de acces spre staţiunea turistică Peştera-Padina, care va avea parcare, dar ioc pârtie sau alte facilităţi publice destinate turiştilor ce vin la munte…

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT