Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ministerul Turismului, răspuns pur birocratic la întrebările punctuale ale deputatului Cezar Preda

Publicat

pe

Situaţia incertă în care se află staţiunea de interes naţional Peştera-Padina din Bucegi, tocmai din cauza drumurilor de acces, care nu îmbie pe tot iubitorul de munte la călătorie, a fost amplu dezbătută şi este în continuare cap de afiş.

Pe renumitul platou, încărcat de legendă şi pitoresc, nu poţi ajunge dacă nu ai un autoturism puternic. Chiar şi cu acesta, este riscant să te încumeţi la drum dacă plouă abundent sau ninge… Pe drumurile încă neasigurate corespunzător, oricând pot apărea pericole. Noroc că jandarmii şi salvamontiştii sunt într-o permanentă alertă şi intervin, ori de câte ori este nevoie, să îi scoată pe turişti din nămeţi sau din râpele fără parapeţi de protecţie.

Despre starea celor două drumuri judeţene, DJ 713 şi DJ 714, care se închid şi se deschid după cum bate vântul afară, şi despre staţiunea Peştera-Padina, care ar putea deveni o perlă a turismului românesc, dar nu se ştie când, a solicitat ministerului de resort un răspuns şi deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

Demnitarul liberal voia să afle de ce se închid căile de acces pentru lucrări tocmai în plin sezon turistic, când se va definitiva, până la urmă, reabilitarea şi modernizarea drumurilor spre inima Bucegilor, de ce nu se realizează investiţii în infrastructura turistică din munte şi de ce a zăcut închisă telecabina Babele-Peştera exact în perioada în care exista aflux de turişti.

Evident, deputatul Cezar Preda a primit şi răspuns. Unul într-un limbaj de lemn pur sânge! I se comunică, sec, faptul că, în perioada 2009-2012, ministerul a plătit Consiliului Judeţean Dâmboviţa 7,5 milioane de lei pentru un proiect privind „Dezvoltarea infrastructurii din zona montană înaltă a judeţului Dâmboviţa”. Mai departe… pauză.

Începe o suită de generalităţi, nimic concret, pentru ca, aproape de finalul răspunsului, să se precizeze că, în lista cuprinzând proiecte de investiţii în turism, de importanţă locală, au fost incluse câteva propuneri şi pentru zona montană dâmboviţeană: construirea unei pârtii de schi în zona Padina-Peştera şi parcare publică cu dotări conexe în zona Telecabina Peştera-Babele.

Din cele două investiţii, este în analiză doar parcarea publică! Incert şi viitorul funcţional al acestui proiect, dacă luăm în calcul faptul că drumurile arată cum arată şi nici nu se întrezăreşte în viitorul apropiat o reabilitare şi modernizare, în ton cu cerinţele europene, a căilor de acces spre staţiunea turistică Peştera-Padina, care va avea parcare, dar ioc pârtie sau alte facilităţi publice destinate turiştilor ce vin la munte…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT