Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ministerul Turismului, răspuns pur birocratic la întrebările punctuale ale deputatului Cezar Preda

Publicat

pe

Situaţia incertă în care se află staţiunea de interes naţional Peştera-Padina din Bucegi, tocmai din cauza drumurilor de acces, care nu îmbie pe tot iubitorul de munte la călătorie, a fost amplu dezbătută şi este în continuare cap de afiş.

Pe renumitul platou, încărcat de legendă şi pitoresc, nu poţi ajunge dacă nu ai un autoturism puternic. Chiar şi cu acesta, este riscant să te încumeţi la drum dacă plouă abundent sau ninge… Pe drumurile încă neasigurate corespunzător, oricând pot apărea pericole. Noroc că jandarmii şi salvamontiştii sunt într-o permanentă alertă şi intervin, ori de câte ori este nevoie, să îi scoată pe turişti din nămeţi sau din râpele fără parapeţi de protecţie.

Despre starea celor două drumuri judeţene, DJ 713 şi DJ 714, care se închid şi se deschid după cum bate vântul afară, şi despre staţiunea Peştera-Padina, care ar putea deveni o perlă a turismului românesc, dar nu se ştie când, a solicitat ministerului de resort un răspuns şi deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

Demnitarul liberal voia să afle de ce se închid căile de acces pentru lucrări tocmai în plin sezon turistic, când se va definitiva, până la urmă, reabilitarea şi modernizarea drumurilor spre inima Bucegilor, de ce nu se realizează investiţii în infrastructura turistică din munte şi de ce a zăcut închisă telecabina Babele-Peştera exact în perioada în care exista aflux de turişti.

Evident, deputatul Cezar Preda a primit şi răspuns. Unul într-un limbaj de lemn pur sânge! I se comunică, sec, faptul că, în perioada 2009-2012, ministerul a plătit Consiliului Judeţean Dâmboviţa 7,5 milioane de lei pentru un proiect privind „Dezvoltarea infrastructurii din zona montană înaltă a judeţului Dâmboviţa”. Mai departe… pauză.

Începe o suită de generalităţi, nimic concret, pentru ca, aproape de finalul răspunsului, să se precizeze că, în lista cuprinzând proiecte de investiţii în turism, de importanţă locală, au fost incluse câteva propuneri şi pentru zona montană dâmboviţeană: construirea unei pârtii de schi în zona Padina-Peştera şi parcare publică cu dotări conexe în zona Telecabina Peştera-Babele.

Din cele două investiţii, este în analiză doar parcarea publică! Incert şi viitorul funcţional al acestui proiect, dacă luăm în calcul faptul că drumurile arată cum arată şi nici nu se întrezăreşte în viitorul apropiat o reabilitare şi modernizare, în ton cu cerinţele europene, a căilor de acces spre staţiunea turistică Peştera-Padina, care va avea parcare, dar ioc pârtie sau alte facilităţi publice destinate turiştilor ce vin la munte…

ACTUALITATE

Nu rata petrecerea de Dragobete organizată la Royal Residence Târgovişte!

Publicat

pe

de

Mai sunt doar câteva zile până ce românii vor celebra, în stil tradiţional, iubirea. Pregăteşte-te, aşadar, să-i oferi persoanei dragi, o seară de neuitat pe 24 februarie, la Restaurantul Royal Residence Târgovişte, unde va poposi renumitul „Taraf de fete”.

Organizatorii promit numeroase surprize muzicale, coregrafice şi culinare. rezervările se pot face la numărul de telefon 0732.969.408 sau direct la Restaurant „Royal Residence”, pe strada Gării din municipiul Târgovişte.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte şi Complexul Muzeal Curtea Domnească se promovează la Târgul de Turism

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Consilierii locali târgovişteni au aprobat participarea administraţiei locale la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară, care va avea loc în perioada 21 – 24 februarie la Romexpo Bucureşti. Pentru această acţiune, ce are ca scop creşterea vizibilităţii oraşului ca destinaţie turistică, a fost alocată suma de 11.243 lei.

În cadrul celui mai mare eveniment expoziţional de profil din ţară, va exista şi un stand al Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Vizitatorii vor putea astfel să afle informaţii despre toate muzeele şi casele memoriale aflate în administrarea Complexului, precum şi despre Peştera Ialomiţei din Munţii Bucegi.

În luna mai, echipa de la Curtea Domnească din Târgovişte va fi prezentă şi la „Târgul european al castelelor”, organizat de Primăria Hunedoara şi Castelul Corvinilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!