Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ministerul Turismului, răspuns pur birocratic la întrebările punctuale ale deputatului Cezar Preda

Publicat

pe

Situaţia incertă în care se află staţiunea de interes naţional Peştera-Padina din Bucegi, tocmai din cauza drumurilor de acces, care nu îmbie pe tot iubitorul de munte la călătorie, a fost amplu dezbătută şi este în continuare cap de afiş.

Pe renumitul platou, încărcat de legendă şi pitoresc, nu poţi ajunge dacă nu ai un autoturism puternic. Chiar şi cu acesta, este riscant să te încumeţi la drum dacă plouă abundent sau ninge… Pe drumurile încă neasigurate corespunzător, oricând pot apărea pericole. Noroc că jandarmii şi salvamontiştii sunt într-o permanentă alertă şi intervin, ori de câte ori este nevoie, să îi scoată pe turişti din nămeţi sau din râpele fără parapeţi de protecţie.

Despre starea celor două drumuri judeţene, DJ 713 şi DJ 714, care se închid şi se deschid după cum bate vântul afară, şi despre staţiunea Peştera-Padina, care ar putea deveni o perlă a turismului românesc, dar nu se ştie când, a solicitat ministerului de resort un răspuns şi deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

Demnitarul liberal voia să afle de ce se închid căile de acces pentru lucrări tocmai în plin sezon turistic, când se va definitiva, până la urmă, reabilitarea şi modernizarea drumurilor spre inima Bucegilor, de ce nu se realizează investiţii în infrastructura turistică din munte şi de ce a zăcut închisă telecabina Babele-Peştera exact în perioada în care exista aflux de turişti.

Evident, deputatul Cezar Preda a primit şi răspuns. Unul într-un limbaj de lemn pur sânge! I se comunică, sec, faptul că, în perioada 2009-2012, ministerul a plătit Consiliului Judeţean Dâmboviţa 7,5 milioane de lei pentru un proiect privind „Dezvoltarea infrastructurii din zona montană înaltă a judeţului Dâmboviţa”. Mai departe… pauză.

Începe o suită de generalităţi, nimic concret, pentru ca, aproape de finalul răspunsului, să se precizeze că, în lista cuprinzând proiecte de investiţii în turism, de importanţă locală, au fost incluse câteva propuneri şi pentru zona montană dâmboviţeană: construirea unei pârtii de schi în zona Padina-Peştera şi parcare publică cu dotări conexe în zona Telecabina Peştera-Babele.

Din cele două investiţii, este în analiză doar parcarea publică! Incert şi viitorul funcţional al acestui proiect, dacă luăm în calcul faptul că drumurile arată cum arată şi nici nu se întrezăreşte în viitorul apropiat o reabilitare şi modernizare, în ton cu cerinţele europene, a căilor de acces spre staţiunea turistică Peştera-Padina, care va avea parcare, dar ioc pârtie sau alte facilităţi publice destinate turiştilor ce vin la munte…

ACTUALITATE

Atenţie! Exerciţiu ISU Prahova pe DN1, în Băneşti, cu activarea planului roşu de intervenţie!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.turnulsfatului.ro)

Joi – 27 iunie 2019, pompierii din Prahova organizează, începând cu ora 10:00, un exerciţiu pe DN1, în dreptul localităţii Băneşti, cu punerea în aplicare a planului roşu de intervenţie.

Conform situației tactice simulate, un autocar care tranzita și transporta 24 de turiști spre direcția Brașov, dorind să evite un microbuz care a frânat brusc la o trecere de pietoni, a derapat, intrând în coliziune cu o autocisternă care circula din sens opus, încărcată cu 22 de tone de motorină.

Un incendiu propagat la compartimentul motor al autocisternei care s-a răsturnat a aprins combustibilul revărsat pe carosabil, existând posibilitatea extinderii incendiului la autovehiculele implicate în accident. De asemenea, două autoturisme aflate în spatele microbuzului, încercând să evite impactul, s-au acroșat rezultând încarcerarea ocupanților celor două turisme. În urma impactului produs între cele două autoturisme, 5 persoane au fost încarcerate și grav rănite. În urma coliziunii cu autocisterna, autocarul a fost grav avariat, 19 din pasagerii transportați au fost grav răniți.

La scurt timp după accident, din cauza carburantului scurs din autocisternă și revărsat pe carosabil, un autoturism care era alimentat cu GPL a derapat și a intrat frontal într-un autoturism care era staționat pe acostamentul drumului național. În urma impactului dintre cele două autoturisme s-a produs o explozie urmată de un incendiu.

Din fericire, este vorba doar de un exercițiu de antrenament și nu de un fapt real!

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Suflet şi culoare”, expoziţie de pictură la muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Miercuri – 26 iunie 2019, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, va fi vernisată, începând cu ora 13:00, expoziţia de pictură „Suflet şi culoare”, semnată de artistul plastic Teodor Vişan, câştigător a numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2010), „Personalitatea Culturală a Anului” – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă – secţia pictură a Universităţii „Dunărea de Jos”. Expune în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galaţi începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia). Realizează și afișe, postere sau ilustraţii de carte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!