Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Dâmboviţa, primul loc pe ţară după numărul şcolilor finanţate prin Erasmus+

Publicat

pe

Sursa foto: ISJ Dâmboviţa

Judeţul Dâmboviţa ocupă primul loc pe ţară în analiza întocmită de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu privire la accesarea fondurilor Erasmus+, cu 59 de instituţii de învăţământ finanţate (36%) din 153 eligibile.

„Valoarea totală a proiectelor finanțate în unități depășește suma de 4 milioane de Euro din acest punct de vedere clasându-ne pe locul al cincilea, fiind depășiți de județele mari – București, Iași, Timiș, Dolj, justificat de numărul mare al unităților eligibile din cadrul acestora”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

În cadrul proiectelor Erasmus+ se desfășoară activități de învățare pentru profesori, elevi și personalul din învățământ, cu caracter transnațional, cele mai frecvente fiind: cursuri de formare organizate de furnizori europeni de educație, stagii de practică pentru elevii din învățământul tehnic și profesional, întâlniri de lucru ale elevilor și profesorilor care abordează teme diferite precum incluziunea, predarea folosind comptențe digitale, creșterea atractivității orelor de curs etc.

„Un alt aspect pozitiv al proiectelor derulate în județul nostru prin Programul Erasmus+ este diversitatea temelor abordate, pornind de la instruire practică pentru elevii de la învățământul sanitar postliceal sau de la domeniile electric, protecția mediului și informatică până la cursuri de formare pentru profesori și manageri în domeniul roboticii, artelor creative, educației civice sau de combatere a absenteismului și violenței și de colaborare cu familiile elevilor și preșcolarilor.

Școlile noastre oferă la rândul lor exemple de bune practici în cadrul activităților transnaționale pe care le găzduiesc, în ultima perioadă sosind anual în județul nostru circa 500 de elevi și profesori din instituții europene”, precizează aceeaşi sursă.

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT