Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

S-a stins din viaţă directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda. Rămas bun, prieten drag!

Publicat

pe

Vestea crudă, nedreaptă, bruscă, răscolitoare, deprimantă, că prietenul nostru Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, nu mai este printre noi, ne-a copleşit. Ne-a determinat să înţelegem, încă o dată, că pe aici suntem nimic, fire de praf şi că nu trebuie să ne risipim bruma de viaţă pe care ne-a dat-o Dumnezeu în ură, dezbinare, în goană nebună după cele materiale.

Costel Preda a pus tot timpul la loc de cinste, în suflet, i-au fost icoană, prietenia, relaţiile calde, cordiale între oameni, demnitatea, simplitatea. A pledat mereu pentru bunătate şi înţelegere. A fost unul dintre oamenii cu adevărat har în domeniul silvic, în care a activat cu dragoste şi pasiune până în ultima clipă, când a aflat că o boală cruntă îl macină tăcut, mişeleşte pe dinăuntru.

Am dialogat telefonic cu directorul Costel Preda mult timp după ce intrase în chinul impus de boală, de tratamentul otrăvitor. Simţeam în vocea sa optimismul din ce în ce mai firav, vocea sa, altădată gravă, sonoră, unică, era din ce în ce mai stinsă, mai nesigură.

Voia să fie la zi cu evenimentele, cu ceea ce se mai întâmplă în spaţiul public, social şi politic. Voia să se facă cât mai repede bine şi să se întoarcă la profesiunea care l-a vrăjit toată viaţa. Iubea cu patimă pădurea, foşnetul copacilor, liniştea profundă a codrilor…

De vreo săptămână, nu m-a mai sunat, nu mi-a mai răspuns la apeluri, nici la mesaje… Se coborâse o linişte temătoare. Rece. Mi-am dat seama că starea sa de sănătate nu este tocmai bună… Veştile venite prin varii canale aveau nuanţe triste.

Costel Preda nu a vrut să-l vadă nimeni în lupta pe care o ducea cu cumplita boală. Nu a vrut ca cei pe care îi cunoştea şi preţuia, care îl ştiau un munte de om, frumos, blând, drept ca un stejar, să-l vadă zdrobit, încovoiat de nedreapta suferinţă.

Costel Preda, prin plecarea sa prea devreme la ceruri, parcă la o comandă a bunului Dumnezeu, ne-a lăsat în suflet un gol adânc, un spaţiu pe care nu are cine să-l mai umple vreodată. Era locul lui. Am rămas doar cu amintirile, toate plăcute, calde, vesele, cu pildele sale, cu vibraţia puternică a unui om de o deosebită valoare umană.

Rămas bun, prieten drag! Vei fi mereu viu în sufletele şi mintea noastră. Dumnezeu să te odihnească în pace!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Predare de ștafetă la Rotary Club Târgovişte

Publicat

pe

Ciprian Iacob (stânga) - Adrian Bîlcan (dreapta)

Inginerul silvic Adrian Bîlcan (foto dreapta) şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Rotary Club Târgovişte. A fost un an plin, cu multe realizări, cu lucruri frumoase, un an animat de bune intenţii, de materializarea unor proiecte social-educative şi sportive interesante, prin care s-a demonstrat că asociaţia este aproape de comunitate, de oameni, de visurile şi speranţele lor.

Adrian Bîlcan şi colaboratorii săi apropiaţi au trebuit să facă faţă şi perioadei nefaste cauzată de pandemia de coronavirus. Au ştiut să se mobilizeze exemplar, să răspundă în forţă şi acestei provocări şi să contribuie din plin, prin donaţii şi sponsorizări, la achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale de protecţie anticoronavirus. Totodată, Rotary Club s-a implicat şi pentru dotarea unor copii cu posibilităţi materiale reduse cu tablete conectate la internet, în vederea participării la cursurile şcolare desfăşurate online din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Unitatea, schimbul continuu de idei și comunicarea au fost elementele definitorii în acest an pentru Rotary Club Târgovişte. În afară de implicarea şi sprijinul dat comunităţilor în situaţii excepţionale, aşa cum a fost în cazul pandemiei de coronavirus, Rotary Club Târgovişte a creat şi gestionat o serie de acţiuni cultural-educative şi sportive menite a trezi în rândul tinerilor, şi nu numai al lor, spiritul de competiţie, de aplecare asupra unor domenii, de comuniune cu natura. Elevii meritoşi, cu diferite pasiuni, au fost răsplătiţi cu premii de excelenţă sau burse.

Acţiunile sportiv-distractive, precum „Dăruieşte un zâmbet la pescuit la Nucet”, „Promenada Inimilor”, „Ziua mondială a inimii”, „Cupa Rotary la Înot” – prima ediţie organizată la Târgovişte, „Rotary Plantează”, desfăşurată la Şotânga, „Balul de Crăciun” – care a avut ca principal scop strângerea de fonduri în vederea tipăririi unui album de prezentare şi promovare a Vechii Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti, la care se adaugă o suită de alte acţiuni de capacitare şi îndrumare a copiilor şi tinerilor, au reprezentat oglinda, elementele de bilanţ pozitiv al acestui an.

Rotary Club Târgovişte a demonstrat că este asociaţie formată din oameni valoraşi dedicaţi comunităţii, decişi să transmită impulsuri pozitive, sprijin celor care vor să-şi depăşească condiţia, instituţiilor sociale aflate in nevoie, să demonstreze că se poate trăi şi altfel, că există suficiente motive şi elemente prin care viaţa noastră, existenţa de zi cu zi, poate fi transformată în bine.

Inginerul Adrian Bîlcan şi-a predat mandatul de preşedinte al Rotary Club Târgovişte colegului Ciprian Constantin Iacob – avocat. Aşa se procedează în cadrul acestei asociaţii, fiecare membru are posibilitatea, la un moment dat, să preia, pentru un an de zile, frâiele organizaţiei şi să demonstreze că au forţă, că sunt destoinici, că au idei, dezvoltă proiecte şi programe utile comunităţii şi, ce este foarte important, ştiu să comunice, să se facă vizibili, să provoace şi pe alţii la construit binele prin forţa exemplului lor.

Adrian Bîlcan a demonstrat cu prisosinţă acest lucru. Sperăm ca şi de acum încolo să fie la fel!

Citește în continuare

ACTUALITATE

O femeie din comuna Nucet, răpusă de coronavirus. Fiul, în stare gravă, intubat la spitalul din Sibiu

Publicat

pe

Foto arhivă

Pacienta, de 56 de ani, împreună cu fiul său au fost transportaţi cu elicopterul, intubaţi, în stare deosebit de gravă, la Spitalul din Sibiu, unde femeia a decedat. Este vorba de cazul familiei infectate cu coronavirus în urmă cu 10 zile, probabil de o persoană care a venit în vizită. Fiul a rămas internat la Sibiu, iar trupul bietei mame va fi adus acasă pentru înmormântare. Femeia suferea şi de alte afecţiuni.

Am aflat că, astăzi – 7 iulie, în judeţul Dâmboviţa, au fost depistate pozitiv 36 de persoane. Autorităţile fac în continuare apel la cetăţeni pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi normele de protecţie cu măşti, unde este cazul, şi spălatul pe mâini din abundenţă, cu apă şi săpun.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!