Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

S-a stins din viaţă directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda. Rămas bun, prieten drag!

Publicat

pe

Vestea crudă, nedreaptă, bruscă, răscolitoare, deprimantă, că prietenul nostru Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, nu mai este printre noi, ne-a copleşit. Ne-a determinat să înţelegem, încă o dată, că pe aici suntem nimic, fire de praf şi că nu trebuie să ne risipim bruma de viaţă pe care ne-a dat-o Dumnezeu în ură, dezbinare, în goană nebună după cele materiale.

Costel Preda a pus tot timpul la loc de cinste, în suflet, i-au fost icoană, prietenia, relaţiile calde, cordiale între oameni, demnitatea, simplitatea. A pledat mereu pentru bunătate şi înţelegere. A fost unul dintre oamenii cu adevărat har în domeniul silvic, în care a activat cu dragoste şi pasiune până în ultima clipă, când a aflat că o boală cruntă îl macină tăcut, mişeleşte pe dinăuntru.

Am dialogat telefonic cu directorul Costel Preda mult timp după ce intrase în chinul impus de boală, de tratamentul otrăvitor. Simţeam în vocea sa optimismul din ce în ce mai firav, vocea sa, altădată gravă, sonoră, unică, era din ce în ce mai stinsă, mai nesigură.

Voia să fie la zi cu evenimentele, cu ceea ce se mai întâmplă în spaţiul public, social şi politic. Voia să se facă cât mai repede bine şi să se întoarcă la profesiunea care l-a vrăjit toată viaţa. Iubea cu patimă pădurea, foşnetul copacilor, liniştea profundă a codrilor…

De vreo săptămână, nu m-a mai sunat, nu mi-a mai răspuns la apeluri, nici la mesaje… Se coborâse o linişte temătoare. Rece. Mi-am dat seama că starea sa de sănătate nu este tocmai bună… Veştile venite prin varii canale aveau nuanţe triste.

Costel Preda nu a vrut să-l vadă nimeni în lupta pe care o ducea cu cumplita boală. Nu a vrut ca cei pe care îi cunoştea şi preţuia, care îl ştiau un munte de om, frumos, blând, drept ca un stejar, să-l vadă zdrobit, încovoiat de nedreapta suferinţă.

Costel Preda, prin plecarea sa prea devreme la ceruri, parcă la o comandă a bunului Dumnezeu, ne-a lăsat în suflet un gol adânc, un spaţiu pe care nu are cine să-l mai umple vreodată. Era locul lui. Am rămas doar cu amintirile, toate plăcute, calde, vesele, cu pildele sale, cu vibraţia puternică a unui om de o deosebită valoare umană.

Rămas bun, prieten drag! Vei fi mereu viu în sufletele şi mintea noastră. Dumnezeu să te odihnească în pace!

ACTUALITATE

Noul Renault Clio este lansat şi în România. Este disponibil în patru niveluri de echipare

Publicat

pe

de

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, în aprilie 2019, Noul CLIO este lansat şi în România. Oferta comercială include un preț de pornire de 11,900€ (TVA inclus) şi propune o gamă completă de motorizări pe benzină – toate noi în gamă – și diesel, a căror putere acoperă o paletă largă: de la 65 CP la 130 CP.

Considerat un model iconic datorită succesului comercial excepțional, noul model de segment B este deja una dintre cele mai sigure mașini de oraș testate vreodată de Euro NCAP, primind rating-ul maxim de 5 stele. Performanța este realizată, în special, prin siguranța pasivă sporită și cea mai cuprinzătoare gamă de sisteme de asistență la conducere din categorie.

Mai modern, mai atletic, noul model se bazează pe ADN-ul care i-a garantat succesul timp de aproape 30 de ani. Conceput în conformitate cu principiul „Evoluție și revoluție”, Noul CLIO se reinventează: design-ul exterior evoluează spre o silueta mai matură, în timp ce design-ul interior este complet regândit. La interior, revoluția este ușor de remarcat. Habitaclul complet reproiectat este inspirat de segmentele superioare, atât în ceea ce privește calitatea percepută, cât și tehnologia disponibilă.

Noul CLIO este disponibil cu 4 niveluri de echipare: Life, Zen, Intens și R.S. Line. Încă de pe nivelul de echipare Life, noul model propune o listă generoasă de echipamente în standard:
• Faruri Renault LED Pure Vision
• Pachet de siguranță activă: sistemul activ de frânare de urgență cu detectarea cicliștilor și a pietonilor, sistem de asistență la pornirea din rampă, recunoașterea indicatoarele rutiere (Traffic Sign Recognition), alertă privind distanța de rulare, asistență la menținerea benzii de rulare, aprinderea automată a farurilor, apel de urgență la 112
• Pachet de siguranță pasivă : 6 airbag-uri, alertă pentru cuplarea centurii de siguranță pentru cele 5 locuri, tetiere tip virgulă cu protecție sporită, sistem de prindere ISOFIX pentru locurile laterale spate
• Afișaj de bord TFT 4,2”
• Banchetă spate rabatabilă 1/3-2/3 cu 3 tetiere
• Geamuri electrice faţă cu impuls.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Arta – între talent şi dăruire”, concurs naţional de creaţie plastică

Publicat

pe

de

În perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc la București, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din țara și anume CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAȚIE PLASTICĂ „ARTA – ÎNTRE TALENT ȘI DĂRUIRE”.

Proiectul, ajuns la ediția a VI-a, este organizat de Fundația Prețuieste Clipa în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu” și este aprobat în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) al Ministerul Educației Naționale.

Concursul cuprinde doua secțiuni: Creație Plastică – cu tematica FEREASTRĂ CĂTRE VIITOR unde elevii vor surprinde viziunea despre viitor, perspective, meserii, locuri natale în viitor, comuniunea dintre om și natură în viitor, mijloace de transport și călătorii în viitor, iar în cadrul secțiunii Icoane pe sticlă tematica este ICONOGRAFIA TRADIȚIONALA ROMÂNEASCA.

Retrospectiva ediției anterioare ne dovedește a fi unul dintre cele mai ample concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 500 profesori coordonatatori din toată ţara plus Republica Moldova, Grecia și Ucraina însumând peste 3000 lucrări de creație plastică și 300 icoane pe sticla.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial și liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxa de participare.

În urma unei selecții cei mai talentați elevi din țară vor participa la etapa directă ce va avea loc sâmbătă 9 mai 2020 începând cu ora 9.00 la Sala Madgearu (Pavilion B3) în incinta Romexpo București, unde timp de 4h vor picta pe o temă dată sau vor realiza o icoana pe sticla. În aceeași zi, începand cu ora 16.00 va avea lor vernisajul concursului, festivitatea de premiere și decernarea premiilor.

Se vor acorda premiile I, II și III și mențiuni pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției. Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand UAP si inspectori de specialitate.

Regulamentul integral, precum și toate detaliile referitoare la organizare le găsiți pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/.

Persoană de contact: Elena Adriana Popa – Responsabil proiect. Tel: 0746.513.222.

Citește în continuare

Promovare electorală

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web