Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

S-a stins din viaţă directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda. Rămas bun, prieten drag!

Publicat

pe

Vestea crudă, nedreaptă, bruscă, răscolitoare, deprimantă, că prietenul nostru Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, nu mai este printre noi, ne-a copleşit. Ne-a determinat să înţelegem, încă o dată, că pe aici suntem nimic, fire de praf şi că nu trebuie să ne risipim bruma de viaţă pe care ne-a dat-o Dumnezeu în ură, dezbinare, în goană nebună după cele materiale.

Costel Preda a pus tot timpul la loc de cinste, în suflet, i-au fost icoană, prietenia, relaţiile calde, cordiale între oameni, demnitatea, simplitatea. A pledat mereu pentru bunătate şi înţelegere. A fost unul dintre oamenii cu adevărat har în domeniul silvic, în care a activat cu dragoste şi pasiune până în ultima clipă, când a aflat că o boală cruntă îl macină tăcut, mişeleşte pe dinăuntru.

Am dialogat telefonic cu directorul Costel Preda mult timp după ce intrase în chinul impus de boală, de tratamentul otrăvitor. Simţeam în vocea sa optimismul din ce în ce mai firav, vocea sa, altădată gravă, sonoră, unică, era din ce în ce mai stinsă, mai nesigură.

Voia să fie la zi cu evenimentele, cu ceea ce se mai întâmplă în spaţiul public, social şi politic. Voia să se facă cât mai repede bine şi să se întoarcă la profesiunea care l-a vrăjit toată viaţa. Iubea cu patimă pădurea, foşnetul copacilor, liniştea profundă a codrilor…

De vreo săptămână, nu m-a mai sunat, nu mi-a mai răspuns la apeluri, nici la mesaje… Se coborâse o linişte temătoare. Rece. Mi-am dat seama că starea sa de sănătate nu este tocmai bună… Veştile venite prin varii canale aveau nuanţe triste.

Costel Preda nu a vrut să-l vadă nimeni în lupta pe care o ducea cu cumplita boală. Nu a vrut ca cei pe care îi cunoştea şi preţuia, care îl ştiau un munte de om, frumos, blând, drept ca un stejar, să-l vadă zdrobit, încovoiat de nedreapta suferinţă.

Costel Preda, prin plecarea sa prea devreme la ceruri, parcă la o comandă a bunului Dumnezeu, ne-a lăsat în suflet un gol adânc, un spaţiu pe care nu are cine să-l mai umple vreodată. Era locul lui. Am rămas doar cu amintirile, toate plăcute, calde, vesele, cu pildele sale, cu vibraţia puternică a unui om de o deosebită valoare umană.

Rămas bun, prieten drag! Vei fi mereu viu în sufletele şi mintea noastră. Dumnezeu să te odihnească în pace!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT