Connect with us

ACTUALITATE

S-a stins din viaţă directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda. Rămas bun, prieten drag!

Publicat

pe

Vestea crudă, nedreaptă, bruscă, răscolitoare, deprimantă, că prietenul nostru Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, nu mai este printre noi, ne-a copleşit. Ne-a determinat să înţelegem, încă o dată, că pe aici suntem nimic, fire de praf şi că nu trebuie să ne risipim bruma de viaţă pe care ne-a dat-o Dumnezeu în ură, dezbinare, în goană nebună după cele materiale.

Costel Preda a pus tot timpul la loc de cinste, în suflet, i-au fost icoană, prietenia, relaţiile calde, cordiale între oameni, demnitatea, simplitatea. A pledat mereu pentru bunătate şi înţelegere. A fost unul dintre oamenii cu adevărat har în domeniul silvic, în care a activat cu dragoste şi pasiune până în ultima clipă, când a aflat că o boală cruntă îl macină tăcut, mişeleşte pe dinăuntru.

Am dialogat telefonic cu directorul Costel Preda mult timp după ce intrase în chinul impus de boală, de tratamentul otrăvitor. Simţeam în vocea sa optimismul din ce în ce mai firav, vocea sa, altădată gravă, sonoră, unică, era din ce în ce mai stinsă, mai nesigură.

Voia să fie la zi cu evenimentele, cu ceea ce se mai întâmplă în spaţiul public, social şi politic. Voia să se facă cât mai repede bine şi să se întoarcă la profesiunea care l-a vrăjit toată viaţa. Iubea cu patimă pădurea, foşnetul copacilor, liniştea profundă a codrilor…

De vreo săptămână, nu m-a mai sunat, nu mi-a mai răspuns la apeluri, nici la mesaje… Se coborâse o linişte temătoare. Rece. Mi-am dat seama că starea sa de sănătate nu este tocmai bună… Veştile venite prin varii canale aveau nuanţe triste.

Costel Preda nu a vrut să-l vadă nimeni în lupta pe care o ducea cu cumplita boală. Nu a vrut ca cei pe care îi cunoştea şi preţuia, care îl ştiau un munte de om, frumos, blând, drept ca un stejar, să-l vadă zdrobit, încovoiat de nedreapta suferinţă.

Costel Preda, prin plecarea sa prea devreme la ceruri, parcă la o comandă a bunului Dumnezeu, ne-a lăsat în suflet un gol adânc, un spaţiu pe care nu are cine să-l mai umple vreodată. Era locul lui. Am rămas doar cu amintirile, toate plăcute, calde, vesele, cu pildele sale, cu vibraţia puternică a unui om de o deosebită valoare umană.

Rămas bun, prieten drag! Vei fi mereu viu în sufletele şi mintea noastră. Dumnezeu să te odihnească în pace!

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT