Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

PNL, proiect legislativ în vederea plafonării taxelor de studiu pentru studenţi!

Publicat

pe

PNL a lansat, la iniţiativa deputatei Mara Mareş – preşedinta tinerilor liberali, o petiţie online în vederea strângerii de semnături pentru susţinerea propunerii legislative prin care taxa de studiu pentru studenţii care ocupă locurile cu plată să rămână la acelaşi nivel de la începutul până la sfârşitul facultăţii. Astfel, s-ar descuraja abandonul cauzat de lipsa banilor.

„În prezent, un student care parcurge un ciclu de studii de 4 ani, de exemplu, poate fi în situația în care taxa să varieze destul de mult de-a lungul anilor, așa încât, de la primul la ultimul an, diferența să fie consistentă, chiar și de peste 1.000 – 1.500 de lei. Astfel, studenții nu își pot planifica finanțele pentru a susține plata taxei, așa cum se întâmplă în alte țări.

Ne dorim ca rata abandonului în timpul studiilor universitare să scadă, ne dorim ca studenții să nu abandoneze programele de studiu pe care le urmează din motive financiare. În plus, plafonarea acestor taxe de studiu ar permite o mai ușoară planificare a unor instrumente juridico-financiare la care studenții sau familiile acestora pot apela pentru susținerea taxelor universitare”, explică Adrian Mocanu – preşedinte TNL Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Clădirile școlilor desființate vor putea primi altă destinație fără aviz de la Ministerul Educației

Publicat

pe

Modificare legislativă importantă în ceea ce privește clădirile în care au funcționat unități de învățământ și care, din diferite motive, au fost lăsate în paragină. Primăriile nu mai trebuie să aștepte ani de zile avizul Ministerului Educației pentru a le putea schimba destinația și a le reda comunității locale.

Potrivit deputatei Carmen Holban, de acum înainte, aceste imobile vor putea fi transformate, prin hotărâre a Consiliului Local, în centre pentru persoanele vârstnice, centre de zi, cabinete medicale sau centre de informare turistică, dacă sunt abandonate de cel puțin 3 ani.

Citește în continuare

ACTUALITATE

64 de unități de învățământ din Dâmbovița învață online în săptămâna 15 – 19 noiembrie

Publicat

pe

Săptămâna viitoare, 15 – 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa astfel:

– 439 (59.484 preșcolari / elevi – 89,36%) în scenariul 1, cu prezență fizică
– 64 (6.860 preșcolari / elevi – 10,32%) în scenariul 2, în sistem online

–  9 (216 elevi – 0,32%) clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor COVID confirmate în rândul preșcolarilor și elevilor

Ne-a mai informat Inspectoratul Școlar Dâmboviţa că niciun angajat din învățământul preuniversitar din județ nu a fost confirmat cu Covid-19 în această primă săptămâna după vacanță.

„Decizia consiliului de administrație al unității de învățământ se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicate și actualizate săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar, la secțiunea Rata de vaccinare – http://www.isj-db.ro/rata-de-vaccinare

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant„, se mai precizează într-un comunicat remis de ISJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT