Conectați-vă cu noi

Prahova

A intrat în liceu înarmat cu un cuţit!

Publicat

pe

La nici o lună după nefericitul eveniment petrecut la Colegiul „Spiru Haret” din municipiul Ploieşti, când o profesoară a fost înjunghiată chiar în şcoală de un individ, fost elev al liceului, jandarmii prahoveni au intervenit pentru a opri avântul unui tânăr care intrase înarmat într-o altă instituţie de învăţământ. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Bărbatul, de 23 de ani, a pătruns în incinta Grupulu Şcolar Industrial 1 Mai având asupra lui un briceag cu o lamă de 12 cm. Militarii jandarmi au acţionat rapid şi l-au reţinut pe suspect.

Tânărul, despre care nu se ştie încă de ce intrase fără să aibă dreptul de acces în liceul ploieştean, a fost predat poliţiştilor în vederea continuării cercetărilor pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prahova

Un mort şi trei răniţi într-un accident rutier petrecut pe DN1

Publicat

pe

Foto: romaniatv.net

Un bărbat de 40 de ani a decedat, azi-noapte, în urma unui accident de circulație petrecut pe DN1, pe teritoriul localității Nistoresti, județul Prahova. Două autoutilitare s-au tamponat după ce unul dintre şoferi a intrat pe contrasens. Una dintre mașini s-a răsturnat în mijlocul șoselei, iar cealaltă în albia râului Prahova.

Bărbatul care a murit, de fel din comuna Dobroieşti, județul Ilfov, conducea autovehiculul care s-a răsturnat în apă. Alte trei persoane au fost rănite în urma acestui eveniment rutier.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Descoperă „Limbajul cosmic al icoanelor pe sticlă”!

Publicat

pe

Joi – 28 martie 2019, la ora 11:00, va fi vernisată, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, expoziţia „Limbajul cosmic al icoanelor pe sticlă”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti.

„Proiectul expoziţional aduce în atenţia publicului larg pictura pe sticlă, unul dintre cele mai originale meşteşuguri populare româneşti. Practicat în Transilvania în urmă cu aproape două sute de ani, acest meşteşug a contribuit la naşterea icoanei pe sticlă.

Lucrată de ţăran şi destinată ţăranilor, icoana pe sticlă a fost, în Transilvania, o importantă Carte Sfântă. Icoanele pe sticlă erau nelipsite din casele ţărăneşti şi aveau, în trecut, rol protector împotriva bolilor şi calamităţilor naturale care ameninţau viaţa şi munca ţăranului.

Caracteristica acestor icoane pe sticlă este introducerea, alături de tematica religioasă, a elementelor din viaţa cotidiană a oamenilor şi a motivelor populare româneşti”, precizează muzeograful Monica Cîrstea.

Expoziţia, care va putea fi vizitată toată luna aprilie, valorifică fondul de icoane pe sticlă al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi talentul tinerilor artişti ce au zugravit în manieră proprie acest gen de artă populară românească. Vor expune elevi din clasa a IX-a B ai Colegiului „Carmen Sylva”, coordonaţi de doamnele profesoare Liliana Marin, Adriana Brăileanu şi Iulia Ignat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!