Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Creşa nr. 13 Târgovişte va fi extinsă cu o clădire de 1.000 mp

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat proiectul de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Creşei nr. 13, situată în Micro VI, lângă Clubul Studenţilor (fosta Casă a Tineretului). Investiţia, în valoare de 5,4 milioane de lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Avem o componentă de reabilitare şi modernizare a corpului existent şi, de asemenea, o componentă pe ceea ce înseamnă extinderea acestei creşe cu un corp de clădire de aproape 1.000 mp. Este unul dintre cele mai mari imobile care urmează să fie construite, pe extinderea creşelor. În imediata vecinătate, se lucrează şi la Grădiniţa nr. 13. Practic, întreaga zonă va fi transformată radical”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

De menţionat faptul că administraţia publică a municipiului Târgovişte a semnat şi contractul de finanţare pentru reabilitarea, extindere şi modernizarea Creşei nr. 16, lucrările urmând să înceapă luni – 4 martie. De asemenea, în acest moment, sunt deschise şantiere la Colegiul Naţional Constantin Carabella – unde se construieşte o bază sportivă,la creşele nr. 8 şi 14 şi la grădiniţele nr. 13 şi 15.

„Am avut licitaţie şi la Grădiniţa nr. 8. O vom relua, fiindcă, din păcate, nu s-a prezentat nimeni. Pe de o parte, ne confruntăm cu o lipsă de constructori. Numai noi, la Târgovişte, am lansat nouă licitaţii. Probabil, aici ar fi una dintre probleme. Al doilea aspect: este posibil să se fi rezervat prea puţin timp pentru a se depune oferta şi, în contextul în care avem inclusiv dotări, oferta trebuie să fie una laborioasă. Dar, sunt convins că vom reuşi să finalizăm licitaţia până la semnarea contractului de finanţare”.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, se vor derula proiecte de reabilitare, extindere şi modernizare şi la Creşa nr. 2 (prin PNDL) şi la şcolile nr. 8 – Mihai Viteazul şi nr. 13 – Matei Basarab (prin POR).

„La acest moment, sunt finalizate licitaţiile pentru şcolile nr. 8 şi nr. 13. Prin urmare, suntem în situaţia ca, după semnarea contractelor de finanţare, să dăm imediat ordinul de începere a lucrărilor. Termenele de execuţie, pe zona de reabilitare-modernizare, este de 12 luni, iar cu extindere ne ducem la 24 de luni, însă sper să reuşim să le finalizăm pe toate în cursul an ului viitor, cu o singură excepţie – Şcoala Matei Basarab, unde termenul este de 36 de luni.

Sunt mulţumit de ritmul lucrărilor. Cred că se vede o transformare mare. La Grădiniţa nr. 15, spre exemplu, acoperişul este, în proporţie de 90%, gata. La fel şi la Grădiniţa nr. 13, nu mai este foarte mult de lucru la acoperiş. La Grădiniţa nr. 15, chiar s-a intrat şi la gletuit. Eu sper ca ritmul să fie menţinut şi să reuşim să finalizăm cât mai repede aceste obiective. Important va fi cum se vor mişca constructorii pe zona de documente, pentru că, fiind contracte cu finanţare guvernamentală, trebuie făcute situaţiile de lucrări, depuse cererile de plată. PNDL nu a avut probleme deosebite, se decontează rapid. Este cel mai bun şi mai important program de finanţare naţională pentru administraţiile publice locale. S-au făcut investiţii multe şi deosebite pe acest program”, a concluzionat primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT