Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Creşa nr. 13 Târgovişte va fi extinsă cu o clădire de 1.000 mp

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat proiectul de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Creşei nr. 13, situată în Micro VI, lângă Clubul Studenţilor (fosta Casă a Tineretului). Investiţia, în valoare de 5,4 milioane de lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Avem o componentă de reabilitare şi modernizare a corpului existent şi, de asemenea, o componentă pe ceea ce înseamnă extinderea acestei creşe cu un corp de clădire de aproape 1.000 mp. Este unul dintre cele mai mari imobile care urmează să fie construite, pe extinderea creşelor. În imediata vecinătate, se lucrează şi la Grădiniţa nr. 13. Practic, întreaga zonă va fi transformată radical”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

De menţionat faptul că administraţia publică a municipiului Târgovişte a semnat şi contractul de finanţare pentru reabilitarea, extindere şi modernizarea Creşei nr. 16, lucrările urmând să înceapă luni – 4 martie. De asemenea, în acest moment, sunt deschise şantiere la Colegiul Naţional Constantin Carabella – unde se construieşte o bază sportivă,la creşele nr. 8 şi 14 şi la grădiniţele nr. 13 şi 15.

„Am avut licitaţie şi la Grădiniţa nr. 8. O vom relua, fiindcă, din păcate, nu s-a prezentat nimeni. Pe de o parte, ne confruntăm cu o lipsă de constructori. Numai noi, la Târgovişte, am lansat nouă licitaţii. Probabil, aici ar fi una dintre probleme. Al doilea aspect: este posibil să se fi rezervat prea puţin timp pentru a se depune oferta şi, în contextul în care avem inclusiv dotări, oferta trebuie să fie una laborioasă. Dar, sunt convins că vom reuşi să finalizăm licitaţia până la semnarea contractului de finanţare”.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, se vor derula proiecte de reabilitare, extindere şi modernizare şi la Creşa nr. 2 (prin PNDL) şi la şcolile nr. 8 – Mihai Viteazul şi nr. 13 – Matei Basarab (prin POR).

„La acest moment, sunt finalizate licitaţiile pentru şcolile nr. 8 şi nr. 13. Prin urmare, suntem în situaţia ca, după semnarea contractelor de finanţare, să dăm imediat ordinul de începere a lucrărilor. Termenele de execuţie, pe zona de reabilitare-modernizare, este de 12 luni, iar cu extindere ne ducem la 24 de luni, însă sper să reuşim să le finalizăm pe toate în cursul an ului viitor, cu o singură excepţie – Şcoala Matei Basarab, unde termenul este de 36 de luni.

Sunt mulţumit de ritmul lucrărilor. Cred că se vede o transformare mare. La Grădiniţa nr. 15, spre exemplu, acoperişul este, în proporţie de 90%, gata. La fel şi la Grădiniţa nr. 13, nu mai este foarte mult de lucru la acoperiş. La Grădiniţa nr. 15, chiar s-a intrat şi la gletuit. Eu sper ca ritmul să fie menţinut şi să reuşim să finalizăm cât mai repede aceste obiective. Important va fi cum se vor mişca constructorii pe zona de documente, pentru că, fiind contracte cu finanţare guvernamentală, trebuie făcute situaţiile de lucrări, depuse cererile de plată. PNDL nu a avut probleme deosebite, se decontează rapid. Este cel mai bun şi mai important program de finanţare naţională pentru administraţiile publice locale. S-au făcut investiţii multe şi deosebite pe acest program”, a concluzionat primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT