Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Creşa nr. 13 Târgovişte va fi extinsă cu o clădire de 1.000 mp

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat proiectul de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Creşei nr. 13, situată în Micro VI, lângă Clubul Studenţilor (fosta Casă a Tineretului). Investiţia, în valoare de 5,4 milioane de lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Avem o componentă de reabilitare şi modernizare a corpului existent şi, de asemenea, o componentă pe ceea ce înseamnă extinderea acestei creşe cu un corp de clădire de aproape 1.000 mp. Este unul dintre cele mai mari imobile care urmează să fie construite, pe extinderea creşelor. În imediata vecinătate, se lucrează şi la Grădiniţa nr. 13. Practic, întreaga zonă va fi transformată radical”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

De menţionat faptul că administraţia publică a municipiului Târgovişte a semnat şi contractul de finanţare pentru reabilitarea, extindere şi modernizarea Creşei nr. 16, lucrările urmând să înceapă luni – 4 martie. De asemenea, în acest moment, sunt deschise şantiere la Colegiul Naţional Constantin Carabella – unde se construieşte o bază sportivă,la creşele nr. 8 şi 14 şi la grădiniţele nr. 13 şi 15.

„Am avut licitaţie şi la Grădiniţa nr. 8. O vom relua, fiindcă, din păcate, nu s-a prezentat nimeni. Pe de o parte, ne confruntăm cu o lipsă de constructori. Numai noi, la Târgovişte, am lansat nouă licitaţii. Probabil, aici ar fi una dintre probleme. Al doilea aspect: este posibil să se fi rezervat prea puţin timp pentru a se depune oferta şi, în contextul în care avem inclusiv dotări, oferta trebuie să fie una laborioasă. Dar, sunt convins că vom reuşi să finalizăm licitaţia până la semnarea contractului de finanţare”.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, se vor derula proiecte de reabilitare, extindere şi modernizare şi la Creşa nr. 2 (prin PNDL) şi la şcolile nr. 8 – Mihai Viteazul şi nr. 13 – Matei Basarab (prin POR).

„La acest moment, sunt finalizate licitaţiile pentru şcolile nr. 8 şi nr. 13. Prin urmare, suntem în situaţia ca, după semnarea contractelor de finanţare, să dăm imediat ordinul de începere a lucrărilor. Termenele de execuţie, pe zona de reabilitare-modernizare, este de 12 luni, iar cu extindere ne ducem la 24 de luni, însă sper să reuşim să le finalizăm pe toate în cursul an ului viitor, cu o singură excepţie – Şcoala Matei Basarab, unde termenul este de 36 de luni.

Sunt mulţumit de ritmul lucrărilor. Cred că se vede o transformare mare. La Grădiniţa nr. 15, spre exemplu, acoperişul este, în proporţie de 90%, gata. La fel şi la Grădiniţa nr. 13, nu mai este foarte mult de lucru la acoperiş. La Grădiniţa nr. 15, chiar s-a intrat şi la gletuit. Eu sper ca ritmul să fie menţinut şi să reuşim să finalizăm cât mai repede aceste obiective. Important va fi cum se vor mişca constructorii pe zona de documente, pentru că, fiind contracte cu finanţare guvernamentală, trebuie făcute situaţiile de lucrări, depuse cererile de plată. PNDL nu a avut probleme deosebite, se decontează rapid. Este cel mai bun şi mai important program de finanţare naţională pentru administraţiile publice locale. S-au făcut investiţii multe şi deosebite pe acest program”, a concluzionat primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Centrul Cultural Flacăra Moreni

Publicat

pe

Proiectul care vizează reabilitarea și modernizarea Clubului Flacăra din municipiul Moreni, județul Dâmbovița, se derulează conform graficului aprobat – spune primarul Constantin Dinu, care este, de asemenea, mulțumit de calitatea lucrărilor. Investiția este implementată cu fonduri europene nerambursabile.

„Construcţia, cu destinaţie administrativă şi social-culturală, se va transforma în . Obiectivele specifice ale proiectului sunt: reabilitarea unei clădiri care dobândeşte funcţiunea de Club cultural educaţional – recreativ; echiparea clubului cultural în vederea asigurării, în regim tehnologic şi de eficienţă energetică de ultimă generaţie, a serviciilor educaţional – recreative; creşterea atractivităţii municipiului Moreni prin crearea şi amenajarea unei zone cultural – recreative”, explică primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT