Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte, despre transportul public: Nu avem de gând să concediem pe nimeni!

Publicat

pe

Au fost multe discuţii, în ultima săptămână, cu privire la soarta salariaţilor AITT, odată cu preluarea transportului public de călători de către operatorul înfiinţat de Primăria Târgovişte, începând cu data de 1 martie 2019. Primarul Daniel Cristian Stan a declarat astăzi că SC Servicii Publice Municipale îşi va începe activitatea pe această componentă, indiferent ce vor unii sau alţii. Pentru început, nu vor fi autobuze noi, însă vor fi curate, iar programul de transport va fi respectat cu stricteţe.

CITEŞTE ŞI: Salariaţii din transportul public nu acceptă derogări de la lege în procesul de transfer la firma Primăriei Târgovişte

De asemenea, edilul municipiului Târgovişte a precizat că se vorbeşte mult şi degeaba. În primul rând, nu este vorba despre un transfer, fiindcă la mijloc nu este o cesiune de activitate, nici o fuziune. Primăria a înfiinţat un operator, şi-a reluat bunurile pe care le dăduce către AITT şi a cumpărat o parte din autobuze pentru a putea desfăşura activitatea.

„Cu privire la salariile personalului angajat, vreau să fac o comparaţie. Am în faţă anexa 4 la Contractul Colectiv de Muncă încheiat de AITT şi grila de salariazare de la Servicii Publice Municipale Târgovişte şi vă dau câteva exemple. Pentru şoferi, care reprezintă componenta cea mai importantă, la AITT avem 2.200 lei şi 2.300 lei – pentru cei de pe autobuze articulate. La societatea Primăriei, un conducător auto pe autobuz are 3.120 lei salariu. Deci, este cu aproape 1.000 de lei mai mare, la care se adaugă sporul de 25% şi se duce la aproape 3.900 de lei. Mai departe, toate celelalte categorii, muncitorii calificaţi – 2.100 lei la AITT. În grila Servicii Publice Municipale, cel mai mic coeficient este de 1,2 – adică aproape 2.500 de lei şi majoritatea la 1,31 – care înseamnă 2.725 lei salariu. Deci, cea mai mică diferenţă de salariu, în favoarea Servicii Municipale, este de vreo 600 de lei, iar pentru şoferi se duce până aproape de 1.000 de lei. Chiar nu înţeleg!

Avem foarte multe solicitări de angajare de la toţi şoferii de la transportatorii din judeţ. Nu am dat drumul la angajări decât pe zona AITT, pentru că vrem ca şoferii care au lucrat înainte pe aceste mijloace de transport să-şi continue activitatea. Dar, dacă nu reuşim să ne înţelegem, va trebui să facem apel şi la alţi şoferi.

Mecanici – la fel. Mecanic auto – 2.725 lei. La AITT, era muncitor calificat – 2.100 lei. Cam aceasta este situaţia, cu documente, cu ştate de plată. Repet, la salariile noastre, se mai adaugă spor de vechime de 25%. Nu ştiu dacă îl aveau sau nu şi la AITT. Şi ajungem la un salariu brut pentru un şofer de 3.900 lei, pentru un mecanic auto – de 3.400 lei, pentru un casier – 3.120 lei, pentru un primitor-distribuitor – 3.500 lei, pentru un dispecer – 3.400 lei.

Chestiunea legată de taxatoare. Da, este o problemă. Nu vor fi preluate pe aceste funcţii pe durată nedeterminată. Nu se poate ca noi să mai perpetuăm această modalitate de încasare a banilor. Dar, vor fi găsite locuri pentru aceste persoane, pe alte funcţii, în măsura în care, bineînţeles, sunt serioase şi îşi fac treaba. Vor fi şi alte locuri de muncă care vor fi generate în urma implementării sistemului de taxare electronic, pe care intenţionăm să-l implementăm cât mai repede. Este absurd să spui că trebuie să mergi cu taxatoare, fiindcă aşa este în contractul colectiv de muncă de la AITT. Nu este eficient economic, plus că este o modalitate îmbătrânită şi depăşită. Dar, repet, pentru toate aceste persoane vom găsi soluţii. Primăria Târgovişte, de cât conduc această instituţie, nu a concediat niciun om care şi-a făcut treaba!

Nu avem de gând să concediem pe nimeni. Dimpotrivă, Servicii Municipale este o societate în plină expansiune şi cred că va avea o cotă importantă de piaţă pe zona transportului public în judeţul Dâmboviţa, pentru că, din păcate, în acest moment, este o activitate care se derulează deficitar.

Fac apel la responsabilitate şi la decenţă către toţi cei implicaţi. În momentul în care Primăria vine şi oferă salarii cu 600 până la 1.100 de lei mai mari, vii şi spui preluaţii în condiţiile de la AITT… Unde este interesul salariatului? În afara faptului că nu este vorba de un transfer, în sensul în care îl dau acestei noţiuni Codul Muncii şi legea specială, pentru că nu discutăm nici de cesiune, nici de fuziune, suntem în situaţia în care, preluând în aceleaşi condiţii, picăm cu mult sub grila de salarizare stabilită la Servicii Publice Municipale.

De ce am stabilit această grilă de salarizare? Pentru că vrem să cerem tuturor să fie responsabili, să-şi facă treaba cu profesionalism şi să nu ajungă în situaţia de a-şi completa veniturile, aşa cum se întâmpla în trecut, pentru că asta ar însemna un prejudiciu direct pentru bugetul public. Nu ştiu ce făceau înainte, nu ştiu cum se derulează activităţile la societăţi private, dar aici se prejudiciază bugetul public. Orice leu pentru care nu este eliberat bilet sau abonament înseamnă prejudiciu adus bugetului public, lucru pe care nu-l vom tolera.

Am discutat cu liderul de sindicat, însă n-am cum să fiu de acord cu ceea ce spune. Nu am cum. În măsura în care salariaţii, majoritatea sunt oameni care înţeleg. Avem în momentul de faţă, peste 30 de salariaţi angajaţi şi procesul continuă. Eu înţeleg şi această rezervă a oamenilor, fiindcă probabil au fost învăţaţi cu o anumită modalitate de lucru. Aici, se schimbă datele problemei. Salariile vor fi primite la timp, însă nu vor fi tolerate abaterile de la ceea ce înseamnă respectarea regulamentului de organizare şi funcţionare al operatorului Servicii Publice Municipale. Dacă lucrurile se vor derula aşa cum preconizăm noi, în conmtextul în care deja avem licitaţia lansată pe zona de achiziţie a autobuzelor ecologice, fiind al treilea oraş din România care face lucrul acesta pe fonduri europene, cred că Servicii Publice Municipale va deveni un operator de transport care, în următorii ani, va duce greul transportului public în judeţul Dâmboviţa.

În aceste condiţii, vineri – 1 martie, la ora 05:30 dimineaţa, împreună cu colegii mei, suntem la autogara din Micro VI, pentru a vedea cum se pleacă în cursă, cât de curate sunt autobuzele, să se respecte orarul de transport prevăzut în licenţele de transport”, a precizat primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, notificare publică în atenţia furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice

Publicat

pe

de

Prin prezenta notificare, aducem la cunoștința publică tuturor operatorilor de rețele publice de telecomunicații electronice că, în urma deciziei A.N.C.O.M. nr. 997/2018, emisă în condițiile Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, cu completările ulterioare, Consiliul Local Târgoviște a adoptat prin H.C.L. nr. 180/28.03.2019, Regulamentul privind condițiile în care se realizează accesul pe proprietatea Municipiului Târgoviște în scopul instalării, întreținerii, înlocuirii sau montării rețelelor de telecomunicații electronice sau elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora.

Astfel, potrivit dispozițiilor art. 20 din Regulamentul mai sus menționat, în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a regulamentului (n.n. 10.04.2019) deținătorii de infrastructură suport stâlpi, aferentă rețelelor de comunicații electronice, au obligația depunerii unei situații inventar privind infrastructura suport deținută pe proprietatea Municipiului Târgoviște.

Atenționăm pe această cale toți operatorii în cauză că nedepunerea acestei situații inventar până la data de 10.10.2019 și neobținerea autorizației de acces pe proprietatea publică, îndreptățește autoritatea publică să considere abandonate rețele nedeclarate identificate după data mai sus menționată și să dispună desființarea lor.

În situația în care după data de 10.10.2019 vor fi identificate rețele nedeclarate și cărora nu le-a fost acordat accesul pe domeniul public în condițiile Regulamentului aprobat prin H.C.L. nr. 180/28.03.2019, iar operatorul a fost identificat, se va opera impunerea din oficiu în condițiile art. 25 din regulament.

Pentru detalii suplimentare puteți accesa site-ul oficial al Primăriei Municipiului Târgoviște – www.pmtgv.ro, în secțiunea dedicată, pe pagina principală sau vă puteți adresa Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, cu sediul în Târgoviște, str. Revoluției Nr. 2-4, Compartiment Rețele.

PRIMAR
Jr. Cristian Daniel STAN

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Centrul de zi pentru bătrâni din comuna Voineşti va fi unic pe Valea Dâmboviţei

Publicat

pe

Gabriel Dănuţ Sandu, conform mişcării pe lista de supleanţi a PSD Dâmboviţa, ar trebui să plece în Parlamentul României pentru a o înlocui, în calitate de deputat, pe Rovana Plumb, care pleacă la Bruxelles.

Este greu, pentru un om cu rădăcini înfipte adânc pe Valea Dâmboviţei, devotat oamenilor de aici, care, în mandatele sale de edil, a reuşit să le dovedească cu prisosinţă concetăţenilor săi că este dedicat comunităţii şi că luptă cu toate forţele pentru ca ei să aibă o viaţă mai bună, civilizată, la standarde europene, să plece aşa, pur şi simplu.

Nimeni nu tăgăduie faptul că Gabriel Dănuţ Sandu nu ar putea să facă treabă bună şi în calitate de parlamentar, dar cine şi-ar dori să-l piardă pe cel care le-a dat speranţă şi le-a demonstrat că, dacă îţi propui cu adevărat ceva, se poate realiza?

De câţiva ani, comuna Voineşti este un continuu şantier. Se lucrează pe toate fronturile, şapte zile din şapte. Drumurile au fost asfaltate, modernizate, până şi cele mai dosnice uliţe, care urcă pe coaste necunoscute încă călătorului de rând, au fost reabilitate.

Spun oamenii care locuiesc în zonele mai îndepărtate ale comunei, unde nici măcar gândul că le va fi asfaltată vreodată uliţa nu prinsese cheag, că nu se aşteptau să vadă utilaje pe drumeagul lor şi, totuşi, s-a întâmplat…

În momentul de faţă, se lucrează de zor la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din satul Manga. O instituţie care, atunci când va fi gata, va reprezenta un etalon în domeniul protecţiei sociale pentru multe unităţi administrativ-teritoriale din mediul rural.

Centrul de zi, care va fi definitivat în luna octobrie 2019, va avea în componenţă o sală de festivităţi, o sală pentru desfăşurarea activităţilor de socializare şi de agrement, cabinet medical şi o bibliotecă în cadrul căreia va fi inclusă şi o componentă de comunicare informaţională, respectiv calculatore şi conexiune la internet.

În curte, va fi amenajat un parc pentru relaxare şi odihnă, unde vor fi montate şi aparate fitness pentru recuperare neuromotorie şi menţinera unui tons sănătos.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!