Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Soiuri de măr adaptate pentru producția de cidru în România!

Publicat

pe

Joi, 28 februarie 2019, începând cu ora 10:30, Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, din judeţul Argeș, organizează, împreună cu Casa Olandeză a Pomicultorului din România, un eveniment despre producția de cidru în România.

Vor dezbate problemele agriculturii românești, cu precădere cele referitoare la măr, producția de cidru şi valorificarea produselor românești, 100 de specialiști din țară și din străinătate, reprezentanți ai mediului universitar și științific, ai legislativului și executivului, fermieri şi jurnaliști. Vor exista, de asemenea, demonstraţii practice şi surprize în livadă.

Cidrul este o băutură slab alcoolizată, obținută prin fermentarea merelor, în special, dar poate fi obținut și din pere sau din gutui. Gustul său amintește de cel al berii sau al vinului spumant. Tăria cidrului variază de la un sortiment la altul și poate fi de doar 1,2% alcool, până la chiar 12%.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

APIA eliberează adeverinţe pentru accesarea de credite agricole în baza subvenţiilor

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.viata-libera.ro)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Astfel, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2019 şi suprafaţa eligibilă la plată pentru schemele de sprijin care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, după caz, și că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia învigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

Citește în continuare

ACTUALITATE

În semn de preţuire pentru ia românească…

Publicat

pe

Astăzi, de Ziua internaţională a iei, piesa de vestimentaţie sublimă, esenţă a portului şi tradiţiilor populare româneşti, a fost sărbătorită cum se cuvine şi în Parlamentul României. Deputatele social-democrate au îmbrăcat, în înaltul for legislativ, frumoasele cămăşi înflorate, brodate cu multă migală, ca semn de preţuire pentru portul nostru popular, pentru ideea de feminitate pură pe care o inspiră ia românească.

„Până acum câţiva ani, doar bunicile mai aveau, pe undeva, printr-un dulap vechi, ca amintire, câte o ie. Acum, celebra cămaşă reprezintă ideea din spatele mai multor stiluri. Sunt puţine femeile care să nu deţină în garderobă piese de vestimentaţie inspirate, stilizate, după modelul iei noastre populare”, a precizat deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!