Conectați-vă cu noi

DEZVĂLUIRI

PNDL, paravanul în spatele căruia se ascunde o mare afacere! VIDEO

Publicat

pe

Jurnaliştii de la Recorder scriu că, pornind pe urma banilor alocaţi administraţiilor locale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au descoperit că, la mijloc, este, în mare măsură, un jaf generalizat.

Vorbim despre lucrări făcute de mântuială și cu prețuri supraevaluate de zeci de ori; telefoane venite direct din Guvern care condiționează acordarea finanțărilor în funcție de alegerea firmei cu care se face lucrarea; primari care se ascund sau se îmbolnăvesc instantaneu când presa le cere explicații pentru cheltuirea banilor; un preot de la o măruntă parohie de țară care, în timp ce era consilier în Ministerul Dezvoltării, controla o rețea de firme prin care încasa milioane de euro din PNDL; artificii procedurale prin care contractele sunt sparte în bucăți mai mici pentru a evita organizarea de licitații.

Foto: Recorder

Până acum, PNDL a înghiţit 10 miliarde de euro din bugetul de stat şi s-au promis alte 10 miliarde pentru următoarea etapă.

Urmare materialului publicat de Recorder, cu titlul „Dumnezeul achiziţiilor”, DNA Constanţa s-a autosesizat ţi a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul afacerilor cu contracte PNDL derulate între primăriile din Constanța și firma Hercinic SRL.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Un pasionat de speologie a descoperit intrarea dinspre Moroeni în tunelul Izvor, detonată de Securitate

Publicat

pe

Foto: Constantin Stan
Foto: Constantin Stan

Un bărbat din Brașov, Constantin Stan, pasionat de natură, de speologie, pensionar militar, s-a angajat într-o misiune dificilă, dar extrem de captivantă. Aceea de a decoperta intrarea dinspre Moroeni în tunelul Izvor, săpat pe sub muntele Paduchiosu până la Sinaia.

Inimosul brașovean a reușit să găsească gura tunelului astupată în anii 80 de Securitate. Tunelul urma să unească feroviar Valea Ialomiței cu Valea Prahovei. Conducerea Căilor Ferate Române a decis, în 1913, să lege Bucureștiul de Sinaia, prin Titu-Târgoviște-Pietroșita. Lucrările i-au fost încredințate renumitului inginer Julius Berger, iar tunelul urma să aibă o lungime de 5.818 metri. Investiția a fost părăsită în perioada Primului Război Mondial și reluată în 1938. Ulterior, trupele germane de ocupație au preluat șantierul de la tunelul Izvor, fiind interesate să îl execute total. Se pare că nemții au lucrat cel mai mult la acest tunel. Evident, finalul războiul a prins tunelul Izvor neterminat.

Foto: Constantin Stan

Foto: Constantin Stan

În 1985, gura de intrare de la Cărpiniș, Moroeni, a fost blocată, spun oamenii locului, la ordinul Elenei Ceaușescu. Se vorbea atunci că ceva a speriat-o îngrozitor, de a trimis Securitatea pentru a detona intrarea. Acum, brașoveanul Constantin Stan dorește să redeschidă acest tunel. Primii pași au fost deja făcuți. Intrarea de la Cărpiniș – Moroeni a fost descoperită. Constantin Stan vrea să meargă mai departe. Se pare că în tunel, în partea dinspre Dâmbovița, există o locomotivă abandonată, un prototip de o imensă valoare. Vom reveni cu un amplu material despre demersurile întreprinse de Constantin Stan pe lângă autorități.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Boala, ca argument pentru eliminarea unui om dintr-o funcţie publică

Publicat

pe

Povestea lui Mihai Niţă, din Găeşti, este una tristă, în concordanţă cu vremurile incerte pe care le trăim. Un om care a slujit comunitatea cu devotament, un cetăţean exemplar pe care destinul l-a lovit crunt. Poate că starea de boală o suportă cu stoicism, dar nu poate rezista, spune el, umilinţei la care a fost supus de autorităţile locale. Cine nu îl cunoşte pe Mihai Niţă, şeful Serviciului Piaţă şi Obor din Găeşti?

Mihai Niţă nu a vrut în mod deosebit să iasă în faţă cu problemele sale de sănătate, cu patimile generate de suferinţa fizică. Şi-a dorit să ne relateze de ce fel de „tratament” a beneficiat din partea conducerii Primăriei Găeşti sau, cum spune el, „umilirea şi hărţuirea la care a fost supus de primarul Grigore Gheorghe”.

Şi cum există un început în toate, şi povestea lui Mihai Niţă îl are. A ajuns şef de serviciu în anul 2012, post pe care l-a ocupat în urma unui concurs. Ambiţios, harnic, spune că a obţinut rezultate notabile în activitatea prestată şi recunoştinţă din partea concitadinilor săi.

„Am reuşit să autorizez singurul târg din Dâmboviţa. Am fost dat exemplu de către Direcţia Sanitară Veterinară pentru ceea ce am realizat. De asemenea, piaţa, pe care am preluat-o într-o situaţie deplorabilă, am transformat-o într-un spaţiu de comerţ civilizat, fiind de asemenea apreciată de autorităţile compentente”, ne-a mărturisit Mihai Niţă.

Numai că nu a fost să fie bine până la sfârşit. Echilibrul şi liniştea sa s-au spulberat, spune fostul şef de serviciu, acum doi ani, „când oameni invidioşi, răi la suflet, nu au mai văzut cu ochi buni această ascensine”. S-a întâmplat fiindcă Mihai Niţă era membru PSD, iar, după trecerea la cele veşnice ale omului de o mare nobleţe care a fost Dan Iacobuţă, Primăria a încăput pe mâna PNL. Starea sa de boală, spune Mihai Niţă, a fost încă o motivaţie pentru a fi îndepărtat. Susţine acesta că elimninarea s-a produs la influenţa a doi consilieri locali ai PNL. Practic, împotriva lui Niţă s-a declanşat un proces de hărţuire.

„A urmat o perioadă de controale zilnice, căutându-se hibe, greşeli”. Ba chiar Poliţia Locală, susţine Mihai Niţă, a fost folosită împotriva sa. Nu i s-a mai răspuns la nicio sesizare, nu a mai fost sprijinit în nicio problemă de serviciu. Spune că nici măcar bani pentru întreţinerea sectorului pe care îl gestiona nu mai primea suficienţi.

„În şedinţele pe care le ţinea, în fiecare lună, spunea că oamenii cu dizabilităţi sunt ca o piatră de moară pentru bugetul local. Nereuşind să mă prindă cu ceva ilegal, a folosit o altă stratagemă. Având un conflict de ordine personală cu un angajat, l-a transformat în abatere de serviciu, asfel încât m-a băgat în Comisia de Disciplină şi m-a penalizat cu 5% din salariu pentru două luni”, ne povesteşte trist Mihai Niţă.

Speţa se află pe masa judecătorilor, iar fostul şef al Serviciului Piaţă şi Obor de la Găeşti este convins că va câştiga procesul. Dar lucrurile nu se opresc aici. Spune Mihai Niţă că primarul Gheorghe Grigore, sub motivaţia că a crescut numărul de producători şi agenţi economici din piaţă, s-a hotărât să schimbe organigrama, susţinând că, la conducerea pieţei, este nevoie de un om cu studii economice.

A fost iniţiat un Proiect de Hotărâre privind aprobarea modificării organigramei şi statului de funcţii al aparatului de specialitate al primarului oraşului Găeşti. La unul dintre punctele din respectivul act normativ cu caracter local, se regăseşte şi reorganizarea Sectorului Piaţă şi Obor. Se precizează, în expunerea de motive, că, „analizând expertiza profesională, studiile şi specializările persoanelor care în acest moment sunt angajate în cadrul sectorului cu responsabilităţi de conducere, aspect care relevă o pregătire deficitară în materia relaţiilor economice, este necesar ca personalul cu funcţii de conducere să îndeplinească condiţiile de studii şi alte condiţii specific de studii pentru ocuparea postului”.

Rămâi cu gura căscată când citeşti o astfel de expunere încâlcită. Dar nu este greu să îţi dai seama că ţinta este Mihai Niţă. Se ajunge la el. Şi schimbarea sa din funcţia de conducere a Serviciului este motivată confuz şi aiuritor, mai că nu înţelegi ce vrea să spună autoritatea într-un astfel de document.

„Se impune modificarea temporară a locului şi felul muncii pentru domnul Niţă Mihai Adrian, şef sector piaţă şi obor şi trecerea acestuia la serviciul administrativ din cadrul aparatului de specialitate al primarului ca si măsură de protectie a salariatului cat şi pentru siguranta participantilor la activităţile specifice schimburilor comerciale”.

Nu înţelegem din textul oficial ce înseamnă protejarea salariatului şi a participanţilor la comerţul din piaţă. Cumva Mihai Niţă are ciumă bubonică sau cine ştie ce altă boală contagioasă? Ce sunt exprimările astea într-un act oficial? Omul are o problemă medicală cu rinichii.

Altă perlă de exprimare funcţionărească la Găeşti. Într-un act pus pe masa aleşilor locali!
„Menţionăm că modificările intervenite în statul de funcţii al aparatului de specialitate al primarului s-a făcut cu respectarea numărului maxim de posturi transmis de Instuituţia Prefectului – Judeţul Dâmboviţa”.

Revenind la Mihai Niţă, omul nu are de gând să se dea bătut. Consideră că a fost îndepărtat nedrept de la conducerea Serviciului Piaţă şi Obor şi că este în continuare hărţuit.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!