Conectați-vă cu noi

SOCIAL

S-au vrut apicultori cu… stupii furaţi de la alţii!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Adevărul)

Doi bărbaţi din comuna Salcia, judeţul Teleorman, au fost identificaţi de poliţişti ca fiind autorii mai multor furturi de stupi cu albine, săvârşite pe teritoriul mai multor localităţi, în perioada 2018-2019.

Oamenii legii au ajuns la cei în cauză efectuând cercetări într-un dosar penal deschis la sesizarea unei femei de 63 de ani, din Salcia, care a reclamat că persoane necunoscute i-au sustrat trei stupi din curtea locuinţei, în noaptea de 14 spre 15 februarie 2019.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Crângu au descoperit nouă stupi, toţi furaţi. În urma verificărilor întreprinse, s-a stabilit că ceilalţi şase stupi fuseseră sustraşi anul trecut din oraşul Turnu Măgurele şi din comuna Peretu, dar păgubiţii nu au depus plângere.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor doi autori și luarea măsurilor legale față de aceștia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Captură de droguri în comuna Buturugeni, judeţul Giurgiu!

Publicat

pe

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au efectuat, sub coordonarea DIICOT, au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Buturugeni, în urma căreia au descoperit şi ridicat 337 de comprimate de ecstasy, 72 de grame canabis, 14 grame cocaină, 11.690 de lei și 220 de euro.

De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane, acestea fiind conduse la sediul DIICOT – B.T. Giurgiu. Față de două dintre acestea a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

„Persoanele cercetate, cu vârstele de 23, respectiv 24, ar fi obținut venituri ilicite în urma vânzării de droguri în zona de nord a județului, dar și pe litoralul românesc.

Cei doi tineri ar fi oferit spre vânzare zilnic, direct de la locuința lor, droguri de risc și de mare risc (canabis, ecstasy, cocaină) tinerilor cu vârste cuprinse între 17 – 25 de ani, din localitatea Buturugeni, dar și în zonele limitrofe acesteia.

Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale și a fost sprijinită de jandarmi din cadrul IJJ Giurgiu”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Giurgiu.

Citește în continuare

SOCIAL

Ce servicii funerare îți poate oferi o firmă de pompe funebre?

Publicat

pe

de

Trecerea în neființă a unei persoane dragi este un moment de cumpănă pentru cei mai mulți dintre noi. Însă oricât de dureros ar fi, e musai să te ocupi de toate aspectele legate de înmormântare. Cea mai rapidă și mai inteligentă soluție ar fi să apelezi la serviciile funerare ale unei firme de pompe funebre.

Orice firmă de servicii funerare din București are oferte care să se muleze pe dorințele tale, dar și pe posibilitățile financiare. Important e să iei legătura cu unul din agenții firmei de servicii funerare care să îți prezinte oferta și cu care să te consulți.

O firmă de pompe funebre poate oferi următoarele servicii funerare:
– servicii de îmbălsămare
– asigură un medic constatator
– servicii legate de transportul sicriului sau transportul persoanelor care urmează să participe la înmormântare
– se ocupă de toate actele necesare:

  • Certificat medical constatator al decesului întocmit și semnat de medicul care a făcut constatarea.
  • Dovada eliberată de Poliție sau Parchet din care să rezulte că au fost sesizate (în cazul sinuciderii, accidentelor, alte cauze violente, cadavrul neidentificat și alte cazuri prevăzute expres de Codul Penal). În aceste cazuri, în actul constatator de deces se impune viza Parchetului.
  • Actul de identitate al persoanei decedatului
  • Certificatul de naștere al persoanei decedate
  • Actul de identitate al declarantului
  • Certificatul de îmbălsămare
  • Certificatul de deces (acesta se obține în baza actelor menționate, de la starea civilă sau primaria localității în raza căreia a survenit decesul)
  • Livretul militar sau adeverința de recrutare, după caz, pentru persoanele supuse obligațiilor militare până la 60 ani.

– se ocupă cu alegerea și aducerea sicriului
– oferă servicii de aranjamente florale, coroane
– asigură toate produsele necesare pentru pomană: lumânări, colivă, colaci și pachete cu mâncare.

Îmbălsămarea
Orice firmă de servicii funerare București oferă această opțiune. În marea majoritatea a cazurilor, îmbălsămarea este efectuată de personal medical specializat și cu substanțe medicale permise.

Îmbălsămarea este o metodă artificială de conservare și de împiedicare a intrării într-o stare fizică neplăcută a corpului neînsuflețit. Îmbălsămarea efectuată cât mai repede după survenirea decesului poate oferi celor îndoliați posibilitatea de a fi cât mai mult timp alături de persoana pierdută. Pentru depunerea corpului neînsuflețit la capelă, îmbălsămarea devine obligatorie. De asemenea, acest procedeu medical este obligatoriu când se dorește transportarea trupului neînsuflețit pe distanță mai mare de 30 kilometri, în vederea înhumării. Există și cazuri particulare în care îmbălsămarea este interzisă, de exemplu când persoana în cauză a suferit de boli cu înalt risc biologic.

Toaletarea decedatului
Corpul neînsuflețit trebuie pregătit după datini și obiceiuri religioase pentru ultimul drum. Aceasta presupune, spălarea, îmbrăcarea cu haine noi sau curate, dacă este cazul bărbieritul, coafatul, fardatul. Toate firmele de pompe funebre oferă astfel de servicii funerare.

Achiziționarea sicriului
Firmele de servicii funerare București pun la dispoziție o gamă largă de modele de sicrie, din diferite esențe: plop, brad, fag, frasin, stejar, pin, nuc, mahon și multe altele. Prețurile sicrielor variază în funcție de calitatea acestora.

Transportul
Legislația din România impune cerințe stricte în privința autovehiculelor de transport funerar. Este obligatoriu ca acestea să fie înmatriculate în România și să fie omologate de către Registrul Auto Roman. În plus, autovehiculele trebuie să respecte condițiile de dimensionare a habitaclului destinat sicriului, de separare a acestuia de spațiul șoferului și de igienizarea suprafețelor unde se așază coșciugul.

Aranjamente florale
Chiar și acest serviciu intră în oferta firmelor de servicii funerare București. Indiferent că este vorba de coroane sau jerbe, ele pot fi realizate dintr-o varietate largă de flori, mărimea și modelul puând fi ales în funcție de preferințe. Aranjamentul poate fi însoțit de un mesaj de adio scris pe o panglică ce se atașază de acesta. (P)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!