Connect with us

Argeș

IPJ Argeş organizează examen pentru atestare detectivi particulari

Publicat

pe

Inspectortul Judeţean de Poliţie Argeş organizează, în data de 4 aprilie 2019, ora 10.00, examen pentru obţinerea atestatului de detectiv particular. Dosarele se depun până joi – 28 martie, inclusiv. Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la comisar de poliţie Stroe Răzvan, la numărul de telefon 0248/607000, interior 20161.

BIBLIOGRAFIE:
• Constituţia României, ediţia 2003
• Noul cod penal – partea specială, ultima ediţie
• Noul cod de procedură penală – partea generală, ultima ediţie
• Drept civil (contracte civile, obligaţii)
• Legea 329/2003 R privind exercitarea profesiei de detectiv particular
• Legea 353/2004 privind modificarea Legii 329/2003
• HG 1666/2004 privind norme de aplicare a Legii 329/2003
• Legea 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate
• HG 585/2002 pentru aprobarea Standardelor Naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România
• Legea 31/1990 rep. privind înfiinţarea societăţilor comerciale
• Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale din 31.12.1999.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

S-a răzbunat pe fosta iubită și a ajuns în arestul Poliției

Publicat

pe

Foto arhivă

Un tânăr de 30 de ani din București a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, loviri sau alte violențe, amenințare și răzbunare pentru ajutorul dat justiției.

Cercetările au stabilit că, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2024, bărbatul s-a deplasat la locuința fostei concubine, căreia i-a sustras prin acte de violență un lănțic și o brățară din aur, după care a plecat. Ulterior, individul a revenit la locuința persoanei vătămate, unde, tot prin violență, i-ar fi sustras două inele din aur. Femeia a reclamat la poliție toate aceste aspecte.

Bărbatul, când a auzit că a fost chemată Poliția, a luat-o la bătaie pe fosta iubită, lovind-o cu pumnii în cap. De asemenea, în cursul zilei de 17 iunie, i-a transmis mai multe mesaje de amenințare. Ieri – 18 iunie 2024, în urma activităților desfășurate cu sprijinul de specialitate al polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, bărbatul a fost depistat pe teritoriul comunei Bradu și condus la sediul Poliției, în baza unui mandat de aducere. După administrarea probatoriului, individul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță

Ancheta este coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Dosar penal pentru că a demarat abuziv lucrări de amenajare a unui drum în golul alpin

Publicat

pe

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Corbeni, județul Argeș, s-a ales cu dosar penal întrucât a angajat lucrări de amenajare a unui drum către o viitoare stână, în golul alpin din zona Mușetica. Sesizarea a fost formulată de către un reprezentant al Greenpeace România.

Deplasându-se la fața locului împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu au depistat, ieri – 18 iunie 2024, două persoane care efectuau lucrări cu ajutorul unui buldoexcavator, provocând degradarea habitatului natural și a florei sălbatice pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

„În urma celor constatate, jandarmii argeșeni au întocmit actele de sesizare pe numele proprietarului lucrărilor, conform art. 52, alin. (1), lit. b și c din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmeria Argeș încurajează cetățenii să sesizeze orice activitate suspectă sau ilegală în ariile protejate la numărul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de jandarmerie. Implicarea comunității este vitală pentru protejarea patrimoniului natural al țării noastre”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite