Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte susţine lotul României pentru Jocurile Mondiale „Special Olympics” VIDEO

Publicat

pe

Primăria municipiului Târgovişte, Primăria Capitalei şi Consiliul Judeţean Bacău sunt cele trei entităţi administrative care sprijină în acest an participarea României la Jocurile Mondiale „Special Olympics”, care se vor desfăşura, în perioada 14-21 martie, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, edilul Cristian Daniel Stan a ţinut să prezinte echipa de tineri sportivi din Târgovişte care vor face parte din delegaţia României la aceste jocuri olimpice dedicate persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Tinerii concitadini şi-au propus să ne reprezinte cu cinste şi să aducă acasă medalii.

„Este vorba de o competiţie cu foarte mulţi participanţi, cu totul şi cu totul deosebită. Este o onoare şi o mândrie pentru Târgovişte faptul că avem reprezentanţi la această olimpiadă şi că România contează, se bazează şi pe sportivii târgovişteni care participă la acest eveniment de excepţie.

Dincolo de dimensiunea sportivă, cred că foarte important este exemplul pe care îl dau aceşti sportivi, aceşti oameni implicaţi. Atunci când există voinţă, atunci când există curaj, atunci când există hotărâre, atunci când eşti perseverent, poţi realiza absolut orice”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

La Jocurile „Special Olympics” de la Abu Dhabi vor concura 7.000 de sportivi cu sau fără dizabilităţi intelectuale din 190 de ţări. Delegaţia României, ne-a spus Viorel Mocanu – director sportiv pentru „Special Olympics”, este alcătuită din 35 de membri, care vor participa la 8 discipline sportive, respectiv: atletism, gimnastică, judo, patinaj viteză role, înot, tenis de câmp, tenis de masă şi bocce.

Din Târgovişte, vor concura pentru ţara noastră Daniel Tudorache – 16 ani, Bianca Ioniţă – 19 ani, Raluca Diaconu – 20 de ani şi Vasilică Cimpoieri – 22 de ani, toţi la disciplina bocce. Grupul va fi însoţit de antrenorul Radu Gabriel Toma.

„Aceste competiţii promovează sportivii cu dizabilităţi intelectuale şi integrarea socială a lor. Este o tendinţă actuală de a evolua către o societate inclusivă, care să îi integreze şi pe cei cu dizabilităţi intelectuale, iar sportul este un vehicul privilegiat, ca o soluţie sigură în vederea incluziunii sociale a acestor persoane”, a precizat Viorel Matei – director sportiv „Special Olympics”.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa n-a împărţit toţi banii către localităţi şi lasă loc speculaţiilor politice!

Publicat

pe

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor din TVA şi impozitul pe venit către localităţile din Dâmboviţa a fost adoptat, şi anul acesta, doar cu votul consilierilor judeţeni PSD, aleşii PNL fiind împotriva modului cum au fost distribuiţi bani. Aceştia au punctat, prin vocea liderului de grup Aurelian Popa, că sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care nu-şi acoperă cheltuielile de funcţionare. Prin urmare, despre investiţii şi dezvoltare nici nu poate fi vorba!

Au mai fost nemulţumiţi liberalii şi de faptul că nu au fost împărţiţi toţi bani, rămânând 20 de milioane de lei pentru o etapă viitoare. Cu aceste fonduri se vor acoperi o parte din solicitările venite dinspre primării, iar întrebarea pusă de Aurelian Popa a fost de ce nu s-au dat deja din moment ce Conbsiliul Judeţean a centralizat de mai multă vreme cererile administraţiilor locale.

CITEŞTE ŞI: Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Au formulat răspunsuri Silviana Marin – director economic, consilierul PSD Alexandru Oprea – nominalizat de partid să revină în fruntea CJ Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole şi preşedintele Daniel Comănescu, însă liberalii nu s-au lăsat înduplecaţi. Din punctul lor de vedere, la baza repartizării sumelor nu au stat doar criterii obiective, ci şi unele subiective. Şi nu i-a putut convinge că lucrurile nu stau aşa nici expunerea uşor sarcastică a consilierului PSD Alexandru Oprea.

„Observ că este al treilea an în care PNL n-a reuşit să înţeleagă modul cum se fundamentează un buget. Calculul este foarte simplu. (…) Acolo aveţi două coloane. Dacă le însumaţi, o să observaţi că bugetele unităţilor administrativ-teritoriale asigură secţiunea de funcţionare. Sigur că, din acest buget, se scad cheltuielile pentru asistenţă socială, care, pentru prima dată în acest an, revine în totalitată UAT-urilor. (…) Aţi vorbit că sunt centralizările făcute. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot preciza faptul că, dacă centralizăm sumele cerute de unităţile administrativ-teritoriale, o să avem nevoie de vreo trei ori bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, drept pentru care eu nu cred că, în cinci zile cât am avut la dispoziţie pentru a face această repartiţie, puteam să facem o analiză. (…) Vor exista şi rectificări bugetare”.

Cert este că, deşi n-au expus problema oficial, au existat voci care au avansat ideea că cele 20 de milioane, pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu le-a repartizat încă, sunt de fapt un fel de armă cu care vor putea fi ţinuţi la ordin primarii, în sensul că banii vor ajunge la cei care vor reuşi să scoată un scor bun pentru PSD la alegerile europene din luna mai. Nici nu este de mirare că au apărut astfel de speculaţii, din moment ce există precedentul creat în luna decembrie 2018, când au primit fonduri, din economiile PNDL, cu preponderenţă, edilii care au răspuns chemării secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, de după excluderea lui Adrian Ţuţuianu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va întruni, astăzi – 22 martie 2019, în şedinţă extraordinară de lucru, pentru a repartiza bugetele localităţilor, respectiv: sumele din cote defalcate din impozitul pe venit, sumele pentru echilibrarea bugetelor localee, sumele din taxa pe valoarea adăugată.

Potrivit surselor noastre, primarii din judeţ sunt extrem de nemulţumiţi de bugetele ce urmează a le fi distribuite.

Vezi sumele din impozitul pe venit pe fiecare localitate
Vezi sumele din TVA pe fiecare localitate

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!