Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte susţine lotul României pentru Jocurile Mondiale „Special Olympics” VIDEO

Publicat

pe

Primăria municipiului Târgovişte, Primăria Capitalei şi Consiliul Judeţean Bacău sunt cele trei entităţi administrative care sprijină în acest an participarea României la Jocurile Mondiale „Special Olympics”, care se vor desfăşura, în perioada 14-21 martie, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, edilul Cristian Daniel Stan a ţinut să prezinte echipa de tineri sportivi din Târgovişte care vor face parte din delegaţia României la aceste jocuri olimpice dedicate persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Tinerii concitadini şi-au propus să ne reprezinte cu cinste şi să aducă acasă medalii.

„Este vorba de o competiţie cu foarte mulţi participanţi, cu totul şi cu totul deosebită. Este o onoare şi o mândrie pentru Târgovişte faptul că avem reprezentanţi la această olimpiadă şi că România contează, se bazează şi pe sportivii târgovişteni care participă la acest eveniment de excepţie.

Dincolo de dimensiunea sportivă, cred că foarte important este exemplul pe care îl dau aceşti sportivi, aceşti oameni implicaţi. Atunci când există voinţă, atunci când există curaj, atunci când există hotărâre, atunci când eşti perseverent, poţi realiza absolut orice”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

La Jocurile „Special Olympics” de la Abu Dhabi vor concura 7.000 de sportivi cu sau fără dizabilităţi intelectuale din 190 de ţări. Delegaţia României, ne-a spus Viorel Mocanu – director sportiv pentru „Special Olympics”, este alcătuită din 35 de membri, care vor participa la 8 discipline sportive, respectiv: atletism, gimnastică, judo, patinaj viteză role, înot, tenis de câmp, tenis de masă şi bocce.

Din Târgovişte, vor concura pentru ţara noastră Daniel Tudorache – 16 ani, Bianca Ioniţă – 19 ani, Raluca Diaconu – 20 de ani şi Vasilică Cimpoieri – 22 de ani, toţi la disciplina bocce. Grupul va fi însoţit de antrenorul Radu Gabriel Toma.

„Aceste competiţii promovează sportivii cu dizabilităţi intelectuale şi integrarea socială a lor. Este o tendinţă actuală de a evolua către o societate inclusivă, care să îi integreze şi pe cei cu dizabilităţi intelectuale, iar sportul este un vehicul privilegiat, ca o soluţie sigură în vederea incluziunii sociale a acestor persoane”, a precizat Viorel Matei – director sportiv „Special Olympics”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, explicaţii cu privire la spaţiile privind birourile parlamentare!

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa spune că solicitarea de eliberare a spațiului deținut de biroul senatorial situat la etajul 1 al clădirii CJD a avut ca fundament atât spațiile insuficiente de lucru necesare aparatului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, cât și solicitările formulate de alți membri ai Parlamentului României, în vederea punerii la dispoziție de birouri pentru înființarea de cabinete parlamentare.

„Spațiul în cauză are o suprafață mult mai mare decât suprafețele repartizate celorlalți parlamentari, acestora fiindu-le atribuite cote-părți ½ (câte două persoane în birouri de maximum 15 m2).

Consiliul Județean Dâmbovița a transmis către cabinetul parlamentar situat la etajul 1 disponibilitatea de a-i pune la dispoziție cotă-parte dintr-un birou situat la etajul 5 al clădirii CJD, deținut de un alt parlamentar din cadrul aceleiași formațiuni politice”, se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiect de viitor: Dâmboviţa va avea un nou spital judeţean

Publicat

pe

Astăzi, şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Consilierii PSD, toţi prezenţi, liniştiţi şi, ca întodeauna, docili, pregătiţi să voteze fără probleme proiectele de pe ordinea de zi. Liberalii, nici ei prea agitaţi. Cuminţi, fără luări de cuvânt. Se simţea plutind în aer oboseala din campania electorală. Noroc cu vremea ploiasă, că i-a mai ţinut pe acasă şi prin sediile partidelor. Şi presă puţină la şedinţa de astăzi. Îi numărai pe degete pe jurnaliştii prezenţi.

Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au trecut la vot fără probleme, chiar dacă, la unele puncte, aleşii PNL s-au abţinut, fără să argumenteze această decizie, cum ar fi fost normal, să ştie şi alegătorul.

Nu au votat liberalii proiectele privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli la Parcurile Industriale de la Moreni şi Priboiu şi nici bugetele pentru Carpatmontana Serv, SC Lucrări Drumuri şi Poduri, precum şi alte câteva proiecte unde este vorba de bani. În rest, a fost bine. Consens.

Am aflat la această şedinţă un lucru important. Autorităţile judeţului şi-au propus să construiască un spital nou în Târgovişte. Locaţia aleasă, undeva în zona de sud a municipiului, pe strada IF Florescu. Terenul aparţine Ministerului Apărării Naţionale. Cele 11 hectare, parte din Cazarma 2790, sunt acum nefolosite şi urmează să fie transferate din proprietatea statului în proprietatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Aici se doreşte construirea noului Spital Judeţean, care să corespundă tuturor cerinţelor europene în materie de cazare, dotare şi tratament.

Până la materializarea acestui proiect mai este un drum lung, dar este bine că există un început. Rămâne de văzut ce va solicita Ministerul Apărării în schimbul acestui teren.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!