Connect with us

POLITIC

2019 va fi un an complicat, care nu se va reflecta în bunăstarea românilor! Cezar Preda, deputat PNL

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a atacat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, două teme de strictă actualitate: moţiunea simplă pe justiţie – cazul ministrului Tudorel Toader care a reuşit să inflameze mediului justiţiar şi tensiunile generate de bugetul de stat trimis de preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională şi decizia de astăzi prin care CCR-ul a respins solicitarea şefului statului.

Cezar Preda consideră că Tudorel Toader, din cauza gafelor pe care le-a făcut, ar trebui să plece din fruntea Ministerului de Justiţie. Se pare că nici social-democraţii nu îl mai doresc în această funcţie.

„Din punctul meu de vedere, a vrut să fie mai şmecher decât şmecherii României politice. Tudorel Toader a crezut că poate să fie cu posteriorul în două luntri, să fie şi omul acela respectat de ceea ce înseamnă justiţie românească şi cel care execută ordinele partidului care l-a pus în funcţie. Nu i-a ieşit”, a conchis Cezar Preda.

Deputatul liberal, analist tăios a ceea ce se întâmplă pe scena politică românească, este de părere că, odată cu moţiunea de cenzură simplă împotriva ministrului Justiţiei de astăzi, s-a pornit tăvălugul care îl va zdrobi pe Tudorel Toader. Este începutul sfârşitului.

„Eu cred că va pleca. Că va părăsi funcţia prin remaniere sau va ieşi prin demisie, după bilanţ, contează mai puţin. Important este să plece”, a spus Cezar Preda.

Referitor la problemele legate de buget, Cezar Preda a declarat că a urmărit cu maximă atenţie discursul preşedintelui Klaus Iohannis, extrem de critic la adresa PSD şi la bugetul pe care coaliţia l-a alcătuit. A văzut decizia Curţii Constituţionale şi a concluzionat că nu ar fi prea multe de comentat.

„PSD trebuie să modifice legea plafoanelor, să o facă într-un mod constituţional, apoi, împreună, trebuie să găsim resursele pentru a acoperi deficitul bugetar, dacă el nu se va concretiza prin mărirea lui. Pentru alocaţiile pentru copii, va trebui găsită sursa de finanţare. Dacă amendamentul nostru a trecut, PSD neavând surse, a mărit plafoanele. Să le facă într-un mod constituţional, să aducă înapoi legea plafoanelor, să primească avizele care trebuie şi atunci vor fi corecte”.

Şi dacă numai acestea ar fi problemele bugetului…

„Vedeţi ce se întâmplă cu bâlbâiala pe ordonanţa 114. Ea este într-o dezbatere continuă. Nu mai ştie stânga ce face dreapta şi nu mai ştie un ministru ce face celălalt. Unii spun că este bună, alţii că nu este bună. Noi, reprezentanţii PNL, am spus că Ordonanţa 114 trebuie anulată pentru că ea deja bulversează, deja se văd creşteri de preţuri pe piaţă”…

Cezar Preda, hărşit în politica de după decembrtie 1990, crede că anul în curs va fi unul dintre dintre cei mai grei care au fost vreodată pentru România.

„Va fi un an în care, în fiecare zi, se va schimba tema politică şi, în fiecare zi, vor fi pe televiziuni, în media, păreri politice total diferite, total antagonice, care nu vor face decât să zăpăcească pe fiecare dintre români. Cetăţeanul nu mai ştie cine are dreptate şi cine nu are. 2019 va fi un an complicat, care nu se va reflecta în bunăstarea românilor, oricât ar clama PSD şi ALDE, pentru că, efectiv, România nu este într-o bulă de creştere economică majoră, ci este într-un regres uşor faţă de ceea ce a însemnat capacitatea mediului de afaceri de a produce plus valoare”, a declarat deputatul liberal.

Cezar Preda a mai remarcat un fapt interesat, care ţine de abordarea unor probleme de interes care, la un moment dat, capacitează atenţia românilor. PSD ştie să schimbe rapid tema politică pentru a nu inflama.

„În momentul în care s-a atacat, de către preşedintele României, bugetul la Curtea Constituţională, nu a convenit această temă de a se da alocaţii majorate şi atunci PSD-ul, într-o fracţiune de secundă, a introdus în spaţiul public tema tezaurului. Dormi noaptea şi te trezeşti că îţi trebuie aurul. Nu mai contează să spui că este bine sau nu este bine să fie adus aurul în ţară. Efectiv eşti zăpăcit total. Nu mai ştie nimeni nimic, dar nu se mai vorbeşte de alocaţii aşa de mult. Se vorbeşte de tezaur acum. O temă complet falsă din punctul nostru de vedere”, a mai precizat Cezar Preda.

POLITIC

PERPLEX. Cîțu, străin și rece!

Publicat

pe

Ultima declarație a liderului PNL Florin Cîțu m-a luat de cap. Ne-a arătat, de fapt, cât de periculos este acest politician. Rigid, necomunicativ, rece, fără nicio conexiune cu poporul, cu cetățeanul. O vede doar pe a lui. Dacă i s-a pus un cuțit în mână, crede că rolul lui este doar acela de a tăia. În carne vie!

În timp ce o sumedenie de reprezentanți ai clasei politice românești caută soluții pentru a ieși din acest impas generat de explozia fără de precedent a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, Florin Cîțu pune sare pe rană. Parcă îi face o plăcere deosebită să fie pe invers.

A spus Cîțu, vrând să turtească sfaturile unor colegi către populație, de a nu plăti facturile enorme pe care le primesc, că nu avem ce face. Că românul trebuie să plătească consumul la curentul electric și la gaze așa cum îi vine. Să nu se mai ambaleze degeaba. Atenție! Chestia asta o spune președintele Senatului României. Al doilea om în statul român. Cel care ar trebui să fie printre primii care să caute soluții de rezolvare a acestei terori economice la care este supus românul.

Florin Cîțu demonstrează că nu are treabă cu poporul. Parcă se afla și domnia sa în Guvernul care a dat drumul din lanț liberalizării sălbatice a energiei electrice și gazelor naturale?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean îi sugerează ministrului Energiei să plece acasă

Publicat

pe

Social-democrații sunt din ce în ce mai înverșunați. Nu sunt deloc de acord cu modul în care colegii de coaliție, liberalii, gestionează această criză generată de prețurile absurde la energie electrică și la gaze naturale. Nu concept să nu se găsească rapid soluții de ieșire din acest impas.

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, într-o intervenție la un post de televiziune, s-a arătat extrem de nemulțumit de prestația ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Citește și: Mii de reclamații la ANRE în legătură cu compensările din facturile de gaze naturale și electricitate

A spus președinte executiv al PSD Dâmbovița că a urmărit, în ultimii 2 ani, traiectoria demnitarului liberal și a observat că acesta doar a pierdut timpul și cele 10 miliarde de euro puse la dispoziția României pentru modernizarea infrastructurii de energie.

„Era nevoie să deschizi noi capacității de producție, să investești. Unul care face ceea ce face și trimite cetățenii să facă plângeri penale la furnizori sau în alte părți unde statul are o componenta de control, este total depășit, este un ministru care nu performează”, a declarat Titus Corlățean.

Senatorul social-democrat a dat și un verdict corect. A spus că, atunci când un ministru, indiferent ce partid reprezintă, nu face treabă, trebuie să plece acasă. Rolul său, a mai adăugat Titus Corlățean, nu este acela de a ne spune ce are de gând să întreprindă, ci ceea ce a făcut deja.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT