Conectați-vă cu noi

POLITIC

2019 va fi un an complicat, care nu se va reflecta în bunăstarea românilor! Cezar Preda, deputat PNL

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a atacat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, două teme de strictă actualitate: moţiunea simplă pe justiţie – cazul ministrului Tudorel Toader care a reuşit să inflameze mediului justiţiar şi tensiunile generate de bugetul de stat trimis de preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională şi decizia de astăzi prin care CCR-ul a respins solicitarea şefului statului.

Cezar Preda consideră că Tudorel Toader, din cauza gafelor pe care le-a făcut, ar trebui să plece din fruntea Ministerului de Justiţie. Se pare că nici social-democraţii nu îl mai doresc în această funcţie.

„Din punctul meu de vedere, a vrut să fie mai şmecher decât şmecherii României politice. Tudorel Toader a crezut că poate să fie cu posteriorul în două luntri, să fie şi omul acela respectat de ceea ce înseamnă justiţie românească şi cel care execută ordinele partidului care l-a pus în funcţie. Nu i-a ieşit”, a conchis Cezar Preda.

Deputatul liberal, analist tăios a ceea ce se întâmplă pe scena politică românească, este de părere că, odată cu moţiunea de cenzură simplă împotriva ministrului Justiţiei de astăzi, s-a pornit tăvălugul care îl va zdrobi pe Tudorel Toader. Este începutul sfârşitului.

„Eu cred că va pleca. Că va părăsi funcţia prin remaniere sau va ieşi prin demisie, după bilanţ, contează mai puţin. Important este să plece”, a spus Cezar Preda.

Referitor la problemele legate de buget, Cezar Preda a declarat că a urmărit cu maximă atenţie discursul preşedintelui Klaus Iohannis, extrem de critic la adresa PSD şi la bugetul pe care coaliţia l-a alcătuit. A văzut decizia Curţii Constituţionale şi a concluzionat că nu ar fi prea multe de comentat.

„PSD trebuie să modifice legea plafoanelor, să o facă într-un mod constituţional, apoi, împreună, trebuie să găsim resursele pentru a acoperi deficitul bugetar, dacă el nu se va concretiza prin mărirea lui. Pentru alocaţiile pentru copii, va trebui găsită sursa de finanţare. Dacă amendamentul nostru a trecut, PSD neavând surse, a mărit plafoanele. Să le facă într-un mod constituţional, să aducă înapoi legea plafoanelor, să primească avizele care trebuie şi atunci vor fi corecte”.

Şi dacă numai acestea ar fi problemele bugetului…

„Vedeţi ce se întâmplă cu bâlbâiala pe ordonanţa 114. Ea este într-o dezbatere continuă. Nu mai ştie stânga ce face dreapta şi nu mai ştie un ministru ce face celălalt. Unii spun că este bună, alţii că nu este bună. Noi, reprezentanţii PNL, am spus că Ordonanţa 114 trebuie anulată pentru că ea deja bulversează, deja se văd creşteri de preţuri pe piaţă”…

Cezar Preda, hărşit în politica de după decembrtie 1990, crede că anul în curs va fi unul dintre dintre cei mai grei care au fost vreodată pentru România.

„Va fi un an în care, în fiecare zi, se va schimba tema politică şi, în fiecare zi, vor fi pe televiziuni, în media, păreri politice total diferite, total antagonice, care nu vor face decât să zăpăcească pe fiecare dintre români. Cetăţeanul nu mai ştie cine are dreptate şi cine nu are. 2019 va fi un an complicat, care nu se va reflecta în bunăstarea românilor, oricât ar clama PSD şi ALDE, pentru că, efectiv, România nu este într-o bulă de creştere economică majoră, ci este într-un regres uşor faţă de ceea ce a însemnat capacitatea mediului de afaceri de a produce plus valoare”, a declarat deputatul liberal.

Cezar Preda a mai remarcat un fapt interesat, care ţine de abordarea unor probleme de interes care, la un moment dat, capacitează atenţia românilor. PSD ştie să schimbe rapid tema politică pentru a nu inflama.

„În momentul în care s-a atacat, de către preşedintele României, bugetul la Curtea Constituţională, nu a convenit această temă de a se da alocaţii majorate şi atunci PSD-ul, într-o fracţiune de secundă, a introdus în spaţiul public tema tezaurului. Dormi noaptea şi te trezeşti că îţi trebuie aurul. Nu mai contează să spui că este bine sau nu este bine să fie adus aurul în ţară. Efectiv eşti zăpăcit total. Nu mai ştie nimeni nimic, dar nu se mai vorbeşte de alocaţii aşa de mult. Se vorbeşte de tezaur acum. O temă complet falsă din punctul nostru de vedere”, a mai precizat Cezar Preda.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Liderii PRO România din Regiunea Sud Muntenia s-au reunit la Târgoviște

Publicat

pe

Conducerile organizațiilor județene PRO România din Regiunea Sud Muntenia s-au reunit, astăzi – 16 aprilie 2021, la Târgoviște. Este prima întâlnire în acest format după ce au fost stabilite responsabilitățile pentru fiecare membru al echipei naționale de conducere a partidului.

„Am discutat despre reconstrucția proiectului nostru politic și vă pot spune, ca o primă concluzie, că există o unanimitate în sensul că acest proiect politic trebuie continuat, că el poate fi relevant pentru scena politică românească și că, în anul 2024, PRO România poate fi un partid de care să depindă construcția alianțelor politice pre sau post electorale.

Din discuțiile cu colegii, a rezultat nevoia consolidării identității noastre politice ca partid de centru-stânga, modern, pro european, un partid care să aibă și o viziune naționalist-civică s-a spus, cu privire la dezvoltarea acestei țări. O a treia concluzie – există disponibilitatea tuturor colegilor noștri de a ne preocupa în acest an pentru organizarea alegerilor la nivel de comune, orașe și municipii, a conferințelor județene de alegeri și, în final, sperăm să fim în măsura să organizăm congresul național al partidului, dacă ne permite contextul pandemic, unde să venim cu un program politic și un program de guvernare, cu lideri care să aibă în spate votul oamenilor din partid.

Am constatat și astăzi că avem o resursă umană extraordinar de bună, oameni cu pregătire profesională adecvată. Foarte mulți dintre ei cu experiență politică, dar și oameni care sunt la primul demers politic, toți uniți pe ideea de a construi în viitor”, a precizat Adrian Țuțuianu – vicepreședinte PRO România, coordonatorul pentru organizare.

Marian Neacșu, coordonator pentru Regiunea Sud Muntenia alături de Adrian Țuțuianu, a vorbit, în cadrul conferinței de presă, despre situația PRO România ca partid neparlamentar, despre faptul că este esențial să fie luat pulsul organizațiilor, altfel nu vor putea reveni în „liga superioară”.

„Concluzia cea mai importantă pe care am tras-o este aceea că proiectul PRO România continuă. Noi, la nivelul conducerii centrale a partidului, ne întâlnim săptămânal, luăm deciziile care se impun, în primul rând pentru funcționalitatea și pentru organizarea partidului, pentru că unul dintre lucrurile care ne-au lipsit de la momentul alegerilor europarlamentare încoace și au condus la un rezultat nemulțumitor în campaniile electorale ale anului trecut a fost tocmai acesta al insuficientei organizări.

Am fost foarte bucuros să constat că prezența colegilor noștri de aici a fost angajantă, că cea mai mare parte dintre ei au făcut ședințe de analiză în propriile organizații, că au determinat cu foarte multă acuratețe punctele slabe și punctele tari care au condus la rezultate mai bune sau mai puțin bune pe parcursul anului electoral trecut. Dar, cel mai important lucru este acela că fiecare dintre ei ne-a transmis o viziune optimistă despre viitor. Poate că, dintr-o anume perspectivă ar părea destul de sensibilă poziția noastră de partid neparlamentar, dar avem o serie de lideri ilustrativi, a căror vocație de a fi condus țara și, respectiv organisme europene, cum este cazul lui Victor Ponta și al Corinei Crețu, și sunt convins că vom recupera.

Fiecare dintre colegii mei prezenți la întâlnirea de astăzi își cunoaște foarte bine organizația și sunt hotărâți să continue activitatea politică. Cred că cel mai important lucru care s-a desprins a fost acela al necesității unei strategii bine punctualizate pentru perioada următoare, al unei identificări doctrinare mai concrete, mai elocvente, al dezvoltării unei ideologii care să nu mai pară împrumutată de la colegii noștri mai mari din zona de stânga. Suntem un partid de sine stătător, un partid cu structuri bine reprezentate în teritoriu, un partid care are lideri reprezentativi și implicați în viața publică”, a declarat Marian Neacșu.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Deputat: Actuala coaliție de guvernare ar trebui să părăsească puterea!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban consideră că este o mare greșeală ca, în această perioadă critică prin care trece țara din punct de vedere medical, situație cauzată de pandemia de coronavirus, Ministerul Sănătății să fie condus de un ministru interimar. Toată lumea așteaptă să vadă care vor fi soluțiile pe care le va adopta actuala coaliție pentru ieșirea din această criză guvernamentală. Oricum, politicienii Opoziției cred că cel mai bine ar fi ca PNL și USR PLUS să se retragă de la conducerea țării.

„Avem un interimat la vârful celui mai important minister, în vremurile de pandemie pe care le trăim. Sper doar ca actuala coaliție de guvernare să ia o decizie fermă care să rezolve probleme, nu să creeze și mai multe. Vom vedea care va fi aceasta în orele următoare… Cea mai bună decizie ar fi părăsirea puterii de către actuala coaliție, mult prea slabă pentru vremurile pe care le trăim”, a spus Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT