Connect with us

POLITIC

PND, un partid de furnicuţe care muncesc, deocamdată, pentru alţii!

Publicat

pe

Senatorul liberal Daniel Fenechiu, cel pe care îl vedem destul de des pe posturile naţionale tv luptându-se cu PSD-ul, a făcut astăzi o vizită-fulger în Dâmboviţa. Să nu crdeţi că a venit la invitaţia PNL. Nici vorbă! Demnitarul a sosit la chemarea lui Avram Iancu, liderul Partidului Naţional Democrat. PND este, până la urmă, partidul de suflet al lui Fenechiu, formaţiunea pe care a înfiinţat-o şi care l-a ajutat să obţină o funcţie de parlamentar, bineînţeles, pe listele PNL.

PND, chiar dacă nu s-a desprins din coada politicii româneşti, s-a dovedit o creaţie interesantă, un partid de furnicuţe, de rezerve pentru alte partide din partea dreaptă a politicii româneşti. Ideea era ca PND să cohabiteze de minune cu PNL, să se sprijine reciproc, să lupte împreună împotriva duşmanului politic comun care este PSD. Din păcate, nu s-a atins acest deziderat. Liderii locali şi judeţeni ai partidului fie nu au fost agreaţi de liberali, fie nu au fost băgaţi în seamă, fie nu au vrut în ruptul capului să-i sprijine pe liberali.

Paridul creat de domnul Fenechiu nu candidează pentru alegerile europalamentare. Evident, furnicuţele PND-iste vor trebui să-i sprijine pe liberali în campania electorală, în acţiunile politice, la împărţit pliante, lipit afişe şi ce mai trebuie făcut.

Aşa după cum a spus-o senatorul Fenechiu, în politică trebuie să faci treabă bună şi dezinteresat, fără să ceri ceva în schimb, adică funcţii şi ranguri. Te implici pentru că vrei o schimbare, dar, după ce pregăteşti terenul, ari, semeni şi întreţi cultura, laşi pe alţii să culeagă roadele. Este viziunea politică a domnului Fenechiu care pare că nu s-a aplicat la dânsul, fiindcă a acceptat să candideze în 2016 pe listele PNL.

Întrebat de ce PND nu are candidaţi pentru alegerile europarlamentare, Daniel Fenechiu a răspuns că un partid aşa de mic nu dispune de fonduri, de structuri pentru a intra în această competiţie electorală unde nu ar avea sorţi de câştig. Senatorul liberal crede că nu este productiv, eficient, ca într-o cursă electorală, când te lupţi cu un duşman puternic, să fie prea multe partide pe partea dreaptă, iar electoratul să fie fărâmiţat, împărţit între mai multe formaţiuni. Aşa că PND rămâne, după cum am mai spus, un partid de furnicuţe care, deocamdată, lucrează nevăzut pentru alţii. Nu li s-a dat comanda să iasă în faţă cu propriul program, cu propriile idei. Merg momentan pe mâna altora!

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT